• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesindeki hijyen sorunu

canım bende aynı konudan müzdaribim,kayınvalidem eski püskü hiçbişeyini hayatta attırmazdı,eve hıc sahıp cıkmazdı,anlatamam ne halde oldugunu:Sben nişanlıykende gıder temızlerdım ama temızlık yerıne gecmezdı artık bar baglamış yapsamda cıcek gıbı durmazdı.ne yemek ıcmek ısterdım ne gıtmek nede yatmak.aynı anlattıgın gıbıydı hersey.ama hem esım kırılmasın hem kayınvalıdem kayınpederım dıye susardım ama bıranonce gece bıtsede eve gıtsek derdım,eve geldıgımdede temız kırlı neyım var neyım yok yıkardım:(evlerı cok eskıydı,ve annem hep bundan dolayı evın duzensız oldgnu soylerdı,pıs oldugunu hıc soylemez kabullenmezdı,esım arada soylenırdı cunku.neyse esımle karar verdık hem gıttıgımızde rahat etmek hemde Allah rızası ıcın,evı bastan asagı yenıledık.benım basımda evım yokken,yanı kıracıyken 25 mılyar gıbı bı masraf ettık oraya,hıcte hayıflanmadım helal olsun dedım,onlarda rahat eder bızde dedım.esım annesı koydeyken evn banyo tuvaletını yaptrdgı ustalara annesının nekadr eskı kullanılmaz esyası varsa attırıp yaktırdı.yoksa kayınvalıdem ıp attırmaz,snr ev badana oldu,banyo tuvalet yenıden yapıldı,yerlere lamınant döşetti,evın dıs kapısı,iç kapılar yenılendı.mutfak yenılendı,evı tanıyamadım ınsaat halınde bıle:)tabı koy evı normal malzeme kullanıldı.sonra ettı edemedı,bı yatak odası takımı,yemek odası takımı,ıkı cekyat,bozdolabı,bulasık makınası,sarjlı supurgeye varana dek aldıkampanyadan yararlandı ıstıkbalden.evı n dısı boyandı avızeler prızler bıle degıstı,televızyon falan yanı anlatamam.yanı yenı gelın evı gıbı yaptı,kayınpederım evıne sahıp cıkan bırısı degıl kaynanam cok mutlu oldu cok dua ettı,ama gelın gorunkı ev eskı dıye pıs tutan kayınvalıdem o fıstık gıbı evı aynı sekılde kullanıyor,yanı hıcbırsey degısmedı,aynı tas aynı hamam.yanı canım cok uzattım,hayatta degısmezler bu yastan sonra,fakat yaptırın derım ben tek artısı ne bılıyomusun,malzeme yenı oldugundan ıkı camasır suyu doksen cıcek gıbı oluyor,evı supurup sılsen sıldıgın gozukuyor,mutfagı yagcözlesen parlıyor,ama eskı evde bunalrı yapamyordum yapsamda sınmıyordu ıcıme,baktınkı pıs ıkı camasır suyu dokersın,eskısı gıbı saatlerce ovalamazsın.yanı buyandan ıyı oldu,o eve heveslenıp halada yapmıyorsa artık oda kendı sorunları takmyrm,bulasık makınesıde alındı allahtan teker teker elımde yıkamaktan kurtldm atyrm yuksek dereceye mıs gıbı kullanyrm gonlum rahat.rabbım nıyetıne gore versın canım konunu okuyunca kendımı gordum..

maşallah size ya ne güzel yaptırmışsınız keşke onlar da kıymet bilseymiş de düzgün kullansalarmış azcık ama olsun senin rahat etmen önemli

marketteydik eşim ayak havlusu alıp götürmekten bahsetti "götürsek bile sermezler gerçi" dedi ben de ağzını aradım ama sanırım banyo-sifon-klozet vb konularda bir gelişme yok bugün annemle konuştuk telefonda ona da birşey demedi yaptıracak olsa konuşurlardı
belki masraflı gelmiştir diye askıya almıştır tatil pahalıya patlamıştı çünkü; emin değilim yine de; sormıcam bir süre daha; kendi ne yapacak görmek istiyorum

yani bayrama yetişeceğinden yana ümidim azaldı o yüzden bayramda pek hazetmediğim birşey yapıp tatil ayarlıcam sanırım

bayramın 2. gününe rez. yaptırırsam istesek bile kalamayız

ne planlar yapıyorum ya; ben utanıyorum kendimden ama yapacak birşey yok

yine başa sararsak da planım hazır: ben kısmeti açık biriyimdir çekilişlerden fln çok hediye çıkar

koçtaştan tekzenden fln hediye çeki kazanmışım gibi fayans duş teknesi ve klozet alıcam

eşime göre en zor olan (banyoda girişteki lavabo dışında su tesisatı olmadığı için) inşaat kısmı kalacak geriye

neyse bakalım;

ara ara yazıyorum işte böyle kusuruma bakmayın

eşine dostuna anlatamıyor insan tanıyorlar birbirlerini sonuçta

amanınn çok geç olmuş hepinizi öpr iyi geceler dileriiim :38:

canım yalnız mısın bilmiyorum ama eşin/sevgilin üzülmesin gücenmesin diye normalde göz yummayacağın şeyler tolere edebiliyorsun
daha doğrusu etmeye çalışıyorsun ama işte benim gibi iç,n de içini yiyor aynı zamanda

o konuda da haklısın canım. ben daha bekarım o nedenle büyük konuşmamak lazım, pişman oldum yazdıktan sonra zaten. neyse, inş bu durumu güzelce halledersin, insanların alışkanlıklarını da belli bir yaştan sonra değiştirmek zor ama belki onlar da beğenirler banyo yenilenip tertemiz olunca, daha güzel olunca...

Hiç te şımarıklık falan değil
bence çok çok haklısınız

hem ne güzel kendiniz bile eşinize teklif etmişsiniz yaptıralım diye
kayınvalidenize söyleyin hiç kaçarı yok bu işin
temizlik çok çok önemli

benim kayınvalidem de şansıma titizin önde gidenidir,çok temizdir
onlarda eski evlerinden taşınıp yeni bir eve geçiyorlar ve evi baştan aşağı kendi istediği gibi
yaptırıyorlar
takılıyorum kayınvalideme çeyizini ne zaman sericez diye :1:

resmen yeni gelin evi gibi bir evde oturacak,kadın eşyalarını bile yeniliyor o derece yani

demem o ki insan gittiği yerde de rahat etmeli,sağlık bu hijyen olmayan evde sağlık ta olmaz
bence diretin ve yaptırın..

Benimde kayınvalidem tuvalet terlikleriyle evde gezerdi. tamam klozetti ama banyo tuvalet aynı yerde küçücüktü yani klozetin hemen önünde banyo yapıyordun. Klozette dibinden su kaçırıyordu. Benim temizliğime laf söylerdi ama kendisi o terliklerle evde gezerdi.

sen gene yat kalkda halıne şükret derdın bukadarmıs bu köşede bırısı hergune kaynana dıye bı konu acmıs ıyı de etmıs herkes içini dökmüşdü oradada bı gelın derdınden bahsetmısdı hıjyen konusunda kayınvaldesı yemek artıklarını TUVALETE döküyormuş düşün yemek yıyorsun tencereden artanları dogru tuvalete okonu baya bı ilgi görmişdü gelının anlattıklarını okudukca kayınvaldesının yaptıklarını yanı sahsen mıdem bulanmısdı

bak bu dediğini fincan takımları için yapabilirim; gidip yeni bir set alıp kırık ve hepsi farklı olanları kaldırırım; annemin şöyle bir huyu var; kullanabildiği kadar kullanır birşeyi; değiştirirse israf gibi görür; misafir geliyor her fincan başka başka bi kısmı kırık falan...
babaevimde yapardım dediğini; babamın sevmediğim eski pijamalarını kaybeder yenisini alırıdım; aaa kaybolmuş baba balkondan uçtu herhaldeeee :D

bu arada evin tadilatına çok sevinmezler çünkü gereksiz buluyorlar ama yine de yapsak kızmazlar; israf gibi görürler sadece.
aslında eşim de bi taraftan istiyor ama yıllarca mücadele etmekten o kadar yorulmuş ki vazgeçmiş; ben hiçbirşeyi doğru düzgün usülünce yaptıramadım diyor; eve parke döşenmiş seneler önce; öıkma parke olur mu hiç? babam gitmiş çıkma parke çıkma kalebodur döşetmiş. özensizler yani... belki annem de babamın bu huylarından dolayı bu hale gelmiştir

canım belkı senın hevesını kırıcam sureklı senın verdıgın cevaplara bakıyorum tamam anlıyorum senı sen rahatsız oluyorsun ama tadılat ısınede gırmeden once ıyı dusun derım sen sanıyormusunkı sen evı pırıl pırıl yapacan ve o ev ole kalacak ha valla canım sen o kayınvaldenı saraydada oturs-tsan sonuc gene aynı sana deyım o ev 6 ay sonra gene aynısı olur bu seferde olanda sana olur sen kendıne ggore hal carenı bul derım banada sorarsanda hıc bulaşma zaten yaslılarda bugun varlar yarın yoklar ben anlıyorum senın ıyı nıyetını ama yaptırıpda bı 6 ay sponra eskı halını gordugunde gıden paranamı acırsın emegınemı yoksa ıyı nıyetınemı hıccccc tavsıye etmem dedıgım gıbı kendınce bı hal caresı bulmaya calıs yapılsaydı zaten onlar taaa baştan yaparları de demekkı onlarda sneın rahatsız oldugun kadar rahatsız olmuyorlar ole yasayıp gıdıyorlar işte bence hiç bulaşma derım aman iyilikden maraz dogar inankı pışman olursun

sen gene yat kalkda halıne şükret derdın bukadarmıs bu köşede bırısı hergune kaynana dıye bı konu acmıs ıyı de etmıs herkes içini dökmüşdü oradada bı gelın derdınden bahsetmısdı hıjyen konusunda kayınvaldesı yemek artıklarını TUVALETE döküyormuş düşün yemek yıyorsun tencereden artanları dogru tuvalete okonu baya bı ilgi görmişdü gelının anlattıklarını okudukca kayınvaldesının yaptıklarını yanı sahsen mıdem bulanmısdı

o ne yaa ne acayip insanlar var :S

wc terliğiyle gezene çok şaşırmıştım üstüne yemekleri klozete döken tuz biber oldu

bu arada eşim sürekli forumda olduğumu biliyordu dün gece laptopta adresi de gördü tedirgin oldum bulur da okursa diye

aşkım bulursan n'olur kızma ben bir yolunu bulalım da orda daha rahat edyim içime sine sine yatıp kalkayım istiyorum :17:

konun için yorum yapmıycam,seni güzel yüreğin ve iyi niyetinden dolayı kutluyorum umarım kötülükler bozmaz,herşey halolur zamanla

merhaba biliyorum herkesin başka başka dertleri var.fakat benim problemim beni öldürüyor.1 yıldır evliyim.nişanlılık döneminde kaynanamlara pek gitme fırsatım olmadı.fakat evleri bazen temiz bazen pis oluyordu.şimdi ise tam bir çıkmazdayım.ben titiz bir insanım.ailem ev işlerini yapmadan kahvaltı ile etmeyen evin temizliğine önem veren bir aile.daha doğrusu yaşadığım yerde hemen hemen herkes öyle.fakat eşimin ailesnin evleri bizim yaşadığımız yere 1 saat uzakta bir yer.kaynanam hatta ailece çok pasaklı insanlar.ta maraştan evlerine gidiyorum eve girmeden anlıyorum evin pis olduğunu.şöyle anlatayım:haftada bir kere siliyor evi.toz kesinlikle alınmıyor.tuvalet banyo yıkanmıyor mutfakn fayansları yağ içinde prizler silinmiyor.telefonla aradığında ne yapıyorsun diye sorduğunda temizlik yapıyorum dediğimde her gün yapma diyor.kızı var.o da evli ve o da çok pasaklı.mutfağa bir yolluk koymuş.kirlenmiş dedim yıkayacağım dedi.çarşıya gittik geldik bir de baktım halıyı katlayıp banyoya yere koymuş.yıkayacağım dedi.3 gün kaldık halı aynı yerdeydi.ailem çok titiz.onlara da bunu anlatmaya utanıyorum.eşime söylediğimde hemen kızıyor bana.ailesine söz söyletmiyor anlayacağınız.çocuk bile yapmak istemiyorum.gidip gelmek zrundayım tabi.örneğin tuvaletteki havluyu bir hafta boyunca değiştirmiyor.ne yapacağım ben.çok mutsuzum ne olur fikirlerinizi paylaşın.yoksa sıkıntıdan öleceğim.içime atıyorum.geceleri allahım beni bu pasaklılıktan kurtar diye dua ediyorum.

sana yazacaktım canım ama banlanmıştım:1:sen çok haklısın insan özellikle de bu tuvalet olaylarında çok tiksiniyor bizim bir tanıdığımız var onlara gidince tuvalete girmek istemiyorum havadan yapıyorum umumi tuvalette bile daha rahatım yani:)eve girince insanı bir tuvalet kokusu karşılıyor.bu pasaklılığı evin yeni olması bile değiştirmez sen tadilat da yaptırırsan kayınvaliden yine evi eski haline getirecek öyle inşaat olayına fazla girip boşuna masraf etme bence sadece banyoyu değiştir gidince de onu dinlemeyip temizlik yap kalacağınız zaman o temiz falan dese bile dinleme değiştir çarşaflarını alınırsa alınsın o sana pis çarşaf vermeye utanmıyor ya boşver giderken kendi havlularını falan götür yada kağıt havlu al koy banyoya elini yüzünü onlarla sil kendi tabağını çatalını kaşığını yıka çaktırmadan kendince önlemler al:1:

merhaba kizlar
2gun once esimle birbirimize girdik
bu konu yuzunden
ben annemle sIk sIk konustugunu duydukca herhalde banyoyla ilgili gorusuyorlar zannederken onlara hic soylememis bile
hicbir gelisme olmamis
resmen sinir krizi gecirdim
ben o kadar ofkeliyken konusamadik tabi
sonra dayanamadim yanina gittim
benim ailemle ilgilli ufacik bir rahatsizligi olsa gidermeye calistigimi soyledim
bunu o da biliyor zaten
ben ailesine dugundeki tavirlariyla ilgili hic laf etmedim
incei tek bir bilezik taktilar gik demedim manevi destekleri yeter dedim
tek istegim oldu o eve ilk gittigim gunden beri
sifon lavabo vs vs biliyorsunuz
biz oodeyelim biz bulalim ustalari dememe ragmen en ufak girisimde bulunmamasina cok gucendigimi soyledim
icimden bagirip cagirmak geliyor tabi ama bir ise yaramadigini bildigimden artik gurur yapmiyorum hem benim ikimiz icin
en iyisi oldugunu dusundugum seyi yapip konusuyorum
neyse sadede geleyim

yillarca babasinin tertipsiz isleriyle ugrastigini
onun bozduklarini tamir etmeye calistigini
yine de birsey degismedigini anlatti
hatta `nasil ele kariscam ben bu adamla`
diye cok dusunmus bunalmis
simdi yine birsey yapmaya kalkissa yine hevesini kiracak canini sikacak diye korktugunu anlatti
ve daha bir suru sey

o cok anlatmayan esim
anlattikca anladim ki onun gelmesini beklemeyip gurur yapmayarak cen iyisini yapmisim
bu konuda artik ona kizmam mumkun degil
yaninda olacagim
aksam alisverise ciktik banyo icin ayak ve el havlusu aldik
annem sermez ki babam mahveder bunlari dedi
ben de ceyizimden guzel havlular gotururum
gelinim yamis diye beni anaeak kullanirsiniz dolap bekletirseniz
cok gucenirim derim
saklayamazlar dedim gonlunu aldim

ozetle artik bu konuda sikayet etmeyi gectim esime destek oluyorum
bana mahcup olmasini hic istemem

nerden nereye iste
konusmak gibsi yokmus yine sabitledim

benim nişanlımın anneside çok dağınık va pasaklı ve evdede yetişkin kızı var. 2-3 ayda bir oturmaya gideriz o zaman bile doğru düzgün temizlik yapmaz. önceleri nişanlıma söylerdim annen daha genç neden temizlik yapmıyor diye kendide durumu bilir yinede ailesini korurdu artık umursamıyorum nasıl olsa çok sık görmüyorum, şimdi nişanlım annesinin ne kadar dağınık ve beceriksiz olduğundan dert yanıyor sadece dinliyorum. aksine bizde temizliğe aşırı önem veren insanlarız. annem herkesin evinde yiyip-içmez sırf benim hatrım için zavallı kadın, kayınvalidemin ne olduğunu bile çözemediğim yemeklerini yemek zorunda kalır.

onları kiraya yeni mis gibi bir daireye çıkarma imkanınız var mı?

zaten yaslilar 5. kat bize bile zor geliyor konustik esimle bakacagiz.

ama artik cok onemsemiyorum acikcasi

esim senelerce ugrasmis
artik bu sebeple mahcup hissetmesine izin vermicem
onun dusunmesiydi onemli olan

ayarlicaz bisiler
sonunda ayni frekansi yakaladik kvga sonucu da olsa
hepinize tesekkurler desteginiz icine

şu an görüşmüyoruz ama aynı durum bizimkilerdede vardı 650 tl kira ödüyorlar eve ve ev iğrenç ötesi bir yer oraya gidince tuvalete giremiyorum tıkış tıkış eski yıkık dökük kapısı kapanmıo arkaya su dolu bidon koyuoruz kilitlenmeyi bırak hiç kapanmıo biri aniden dalgınlıkla itse hemen açılacak ve görünecek tavanları sarı sarı dökülmüş akmış yerler fayanslar kopuk kopuk mutfak desen aynı havasız pencere yok havalandırma var o da işe yaramıo daha kötü hediye etseler kabul etmeyeceğim eve 650 tl kira ödüyorlar neden çarşıya pazara yakınmış ev sıfır ev aldılar uzak die orası boş duruo eski püskü evde oturuyorlar yani yeni eşya yeni ev dertleri yok pislik içinde oturuyorlar tabak çatallar 30 yıllık hiç abartmıorum gerçekten yeni hiçbir çatal kaşık tabak yok ve bu insanlar yaz kış sonbahar tatillerinde hep biryerlere giderler altlarında araba 2 tane motor boş duran sıfır ev böyle maddi durumları iyi ama insanın içinde olmadımı olmuo işte bende orda bir çay bile içmeye tuvalete girmeye iğreniorum

merhaba kızlaar!!
4 günlük bayram ziyareti dönüşü içm öyle dolu ki nerden başlasam bilmiyorum
normalde 1 gece kalıp dönmeyi düşünüyordum eşime de bunu söylemiştim ama ablasının eşiyle sorunları olduğu için annesi çok bunalmış erken gitmemizi istedi üzüldüm kabul ettim
yol boyunca planlar kurup kedi kendimi motive ettim
mutfağa hep ben girecektim bayram sabahı süper bir kahvaltı hazırlayacaktım bir sürü temizlik ürünü alacaktık ve o annesiyle çıktığında ben evi temizleyecektim vs vs
hiçbiri olmadı tabi ki
zihniyetler aynı olduğu sürece hiçbirşey değişmedi

çeyizimden yine çok güzel bir yüz havlusu götürdüm, banyo hep ıslak diye ayak havlusu alıp götürdüm
verirken de hem eşi hem ben "bayramda serersin anne kullanmak için getirdik lütfen kaldırma" dedik
ben üstüne basa basa saklamamasını kullanmasını söyledim ama nafile
biz gidince bir tane pembe havlusu var onu çıkarıyor 1 hafta aynı şey herkes aynı havluya siliniyor
ben de kızdım tabi yeni götürdüğümü yine çıkarmamasına, her yüzümü elimi yıkadğımda mutfağa gidip havlu peçete alıp yüzümü silip attım
artık havlu fln gtürmeyeceğim
çeyizimde verdiğim havluları tülbentleri bir ker bile görmedm kullanırken
halbuki bütün sülaleleri ne güzel çeyiz yapmışsınız diye övmüştü eşimin halası kuzeni fln çok beğenerek kullanıyorlardı

yatağa ilk girişte de aynı manzara
üzerinde saçlar ve tüyler olan eski bir çarşaf
kaldırdım hemen alttan yeni bir çarşaf ççıktı -neden üstüste 2 tane serdiğini Allah bilir-
yastığımızın altına da pike koymuş, bizim anneler gününde aldığımız ve o günden beri bir kere yıkanmayan pike ve yastık kılıfları
-anne yıkandı mı bunlar dedi
-"yok, sizin kokunuz sinsin diye yıkamadım"
-anne ne alakası var kullanıp kullanıp yıka diye aldık
-sessizlik
söylesen de anlamıyor mecbur girdik yattık

banyomuzu da termal bir otelde yaptık, cümbür cemaat gittik haliyle ama özel oda tuttuk biz ayrı onlar ayrı
gerçi o da ayrı bir problem oldu ayrı konu açacağım

haa bir de; eşimin kuzenine gittik çok temiz titiz bir kadındır
eşimin yeğeni çıktı banyodan, biraz zaman geçti ben girdim
ohh mis gibi banyo diye klozeti açmamla aynı manzarayı görmem bir oldu
anladım ki eşimin yeğeni tuvaleti pis bırakıyormuş
eşime anlattım bıktım artık bu nasıl pislik diye
konuş bundan sonra dikkat etsin dedim
ama böyle şey nasıl söylenir ki diye düşünüp duruyordu
konuştu mu bilmiyorum

tüm bu olumsuzluklardan sonra 5.günün gecesi tatil için yla çıkacaktık, laf çarptırıp durdu babası, annesinin yüzünden düşen bin parça, gurbetlik zor işmi de bibayram varmış da, halbuki 2 saat yol ayda 1 ordayız kalıp dönüyoruz her bayram ordayız artık evlenmişiz daha ne kadar birarada olabiliriz ki? acımasız mı düşünüyorum sizce?

şu anki durumumuz eşim gittiğimiz tatiilde değşik bir sifon uygulaması buldu onu yaptıracak
orda banyo yapmayacağız bu bayram keşfettiğimiz termal otele gideceğiz

nevresimir havludur mutfaktır kalan problemlere çözüm yok
muhtemelen birkaç sene içinde eşimle büyük sorunlar yaayıp sen git ben geç geleyim durumuna geleceğiz :(

insan anlatamazsa çatlayacak sanki
bir de yağsızdır yağsızdır giyye bardakları fln bi suya tutup kaldırma huyu var
hiçbirşey içmiyorum ya da gidip kendim dolduruyorum
bunlara çözüm aramıyorum tabi, huylu huyundan vazgeçmiyor
içimi boşaltıyorum işt bayram döüşü, öyle doldum ki :(

canım valizine bir takım nevresim ve yüz havlusu koy.gidince orada kullan,geri getir:34:

konunun başını okumadım sonunu okudum ,kayınvaldeniz kendisi yapmıyorsa ayda bi haftada bir artık nası gucu yetiyorsa bir temizlikçi tutsun tertermiz yapar gider evi canım...söyledinizmi hiçç..

Back
X