Eşimin ailesine alışamadım

nar123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
107
1
46
İstanbul
merhabalar burayı sürekli takip ediyorum ama ilk defa yazacağm. 1.5 yıllık evliyim eşimle ayrı memleketlerdeniz eşimin ailesiyle benim ailem arasında dağlar kadar fark var benim ailem ne kadar saygın görgülü ve düşünceliyse onun ailesi o kadar tersi. ama ailemin iyi niyeti sayesinde evlenmeden önce bu konuda sıkıntı yaşamadık. eşimin ailesi herşeyi eşimden bekliyor hayatlarında herşeyi onun sırtına yüklemişler evlenirken maddi manevi hiç bir yardımları olmadı aksine 1 aylık evliyken eşimden borç istemişler eşim benim altınlarımı benden habersiz vermiş onu görünce zaten bütün iyi duygularımı da kaybettim onlara karşı. hala da o parayı vermediler şu an durumları var eşim de kızıyor vermedikleri için. kayınpederim çalışmayı sevmeyen rahatına düşkün biri eşim şimdiye kadar onun yapması gereken şeyleri yapmış. üç kardeşini de kendisi okutmuş eşim.kayınvalidem de kötü biri değil fakat o kadar düşüncesiz ve o kadar cahil ki konuşmalarıyla beni sinir ediyor. evlenirken hiç bi şeye karışmadı tamam maddi durumları iyi değğil ama insan oğluna bi yastık yorgan yapar bi şey verir. evimde onlara ait hiç bi şey yok evlilik aşamasında benim ailemi arayıp ne yapacağız ne edeceğz diye sormadılar ne bileyim yani benim ailemin yapacağı hiç bi şeyi yapmadılar. aramızda 6 saatlik mesafe var isteme+söz temmuzda nişan kasımda oldu iki kez onları uğraştırmışım masraf yapmışım bi gelişte herşey olacakmıştı. ki istemeye de nişana da kimseyi getirmadiler. gelinliğim çok pahalıymış. ki değil ama onların yaşadığı yerde 200 250 liraya dandik şeylere gelinlik diyip giydikleri için öyle düşünüyor... böyle sürekli dengesiz laflar eden biri yani daha bir sürü şey var da aklıma gelmiyor. ama bana karşı kötü değil çok iyi davranıyor iyi biri de aslında. ama benim ona iyi davranmak içimden gelmiyor. hem herşeyleriyle eşim ilgilendiği için eşimi onlardan çok kıskanıyorum bu yüzden eşimle sürekli tartışıyoruz. eşimin bana ait olmasını istiyorum evet bu bencilce bi istek ama onlar da attıkları adımı eşime soruyorlar bundan çok sıkıldım. eşim normalde ana kuzusu değil ama yapması gerekenleri yapan biri bana karşı da anlayışlı hoşgörülü tabi ben bazen onun o kadar çok üzerine gidiyorum ki sabrı kalmıyor. sonuç olarak eşimin ailesine alışamadım kendi ailemle sürekli karşılaştırıyorum ve onlardaki eksikleri görünce sinir oluyorum.sonuçta bana kötü davranmıyorlar ama ben bazı şeyleri unutamıyorum ve onlara karşı sıcak olamıyorum. bu konuda biraz daha iyimser ve hoşgörülü olmak istiyorum ama nasıl?

Sonuçta her insan farklı bir kültürde yetişiyor.
Herkesin aileniz gibi olmasını beklemeyin.
Onları öyle kabul edin ki başka çareniz yok.
Bu saatten sonra değişemeler.
Eşinizin üstüne gitmeyin.
Sizi ihmal etmiyorsa sorun çıkarmayın.Sonunda tartışmalar büyür büyür.
Altından kalkamazsınız..
nihayetinde onlarda onun ailesi

evet şu an ayrı illerde yaşıyoruz onlar kendi memleketinde. çok sık görüşmüyoruz senede 2 -3 kez ama şu an burdalar.

Seni anlıyorum aslında, ben de seninle çok çok benzer, aynı denilebilecek şeyler yaşadım.
Ama yapacak bişey yok, eşimi bunu bilerek aldım sonuçta
Şu an da canımı sıkmamaya çalışıyorum, fakat bana batan ya da direk beni hedef alan davranışları olursa cevabımı da veriyorum, içimde kalmıyor yani.
Beni en çok sıkan espri ve şakalaşma anlayışları...
Şaka niyetine her şeyi söylüyorlar, ilk başta cevap veremiyor kalıyordum, sonra ben de şakayla karışık cevap vermeye başladım, rahatladım azıcık:))

gene görgülü kültürlü kız tarafıyla,görgüsüz kültürsüz erkek tarafı konusu.hayret birşey nasıl da denk geliyor böyle aileler.daha burada benim ailem kültürsüz ,eşimin ailesi kültürlü diyen birisi çıkmadı.

madem bu kadar rahatsız oluyorsunuz kültür farkından neden evleniyorsunuz ki
sonrada gelip alışamadım diye koınu açıyorsunuz senede 2-3 kere gördüğünüz insanlar için

Son düzenleme:

benim yerime yazmissiniz dusunduklerimi ..

ya yemın edıyorum konuyu okuyunca dedım. egem kesın boyle bı cevap yazmıstır..

konu sahıbı arkadasım oyle kabul edıp devam edıceksın.. ya bu deveyı gudecen ya bu dıyardan gıdıcen. evlenırken dusunmen gerekırdı bunları..

ne güzel artık herkes beni tanıyor,yanlışmıyım peki

ne güzel artık herkes beni tanıyor,yanlışmıyım peki

hayır haklısınız tabıkı. ısın acıkcası genelde boyle oluyo. konularda hep kız tarafı kulturlu görmus gecırmıs. erkek tarafı görgusuz vs cogu kez denk gelıyorum evet..

anam 20 sene sonra benım gelınde acarmıs buraya konu, görgusuz cadı dıye vaaaav

senin 20 senen varmış,benimki en fazla 3 sene olur her halde.yok yok ben kazene bildireyim benim gelinleri üye yapmasın

ben sızın yorumlarınızdan cok saygılı ve sevecen bı kayınvalıde olucagınızı dusunuyorum. umarım allah karsınıza saygınıza sevgınıze layık gelınler cıkarır..

arkadaşım davulun sesi millete uzaktan hoş geliyor seni çok iyi anlıyorum yaşayan bilir insanın sevgisi ağır basıyor evleniyor kim kalbine söz geçirmişki takma sen boşver mutlu olmaya bak gerisini düşünme ya yakınında otursalardı?

valla eşini çok seviyorsan katlanıcaksın , senede 2-3 kez görüyormuşsun hem ne olacak idare ediver :)

ya her Allahın günü görseydin

ben sızın yorumlarınızdan cok saygılı ve sevecen bı kayınvalıde olucagınızı dusunuyorum. umarım allah karsınıza saygınıza sevgınıze layık gelınler cıkarır..

bilmiyorum canım.inşallah öyle olurum.oğlumun kız arkadaşı var ara ara bize geliyor.kızı gördükçe burdaki yorumlar aklıma geliyor.sürekli tekrarlanan bir konu var ya,evlenmeden ilgilenmez aramazlardı evlenince kıymete bindi diye.zaten devamlı oğlumu ararım da kızın yanındayken daha fazla arıyorum ki kızın bahanesi kalmasın sonraya diye.iyice paranoya yapmaya başladım ya hayırlısı

canım seni çok iyi anlıyorum ve burda yazılanlarıda kafana takıp moralini bozma bunu anca yaşayan bilir senle aynı birebir şeyleri yaşıyoruz bende yeni evliyim ve 12 saatlik bir mesafeye evlendim bölge değiştirdim evet bunu göze alarak evlendik eşimizden memlunuz ailesiyle tabikide kültür çatışması yaşıcaz benim de evlenirken krş desteği olmayanlar insanlar evlendikten sonra daha önce burda konusunu da açmıştım anahtarı alıp ben işteyken evimde oturdular tamam kayınvalidem çok sık gelmez ama her geldiğinde yatıya kalır ve memlun edememişimki geçen gün bana diyor bundan sonra her geldiğinde kal diye ısrar edicekmişim etmiyormuşum çokta tınnnnn benim annem memleketten geldi geçen ay eşim huzursuzluk çıkardı annemi istemedi ve annem üzüntüden hastanelik oldu çok sıkıntılar atlattım.... eşimin aileside kötü insanlar değil ama bende onlarlaa çok vakit geçirmek isetmiyorum dediğin gibi alışamadım alışmak zorundada değiliz araya mesafeyi koy yeter ve herşeyide kafaya takmamaya çalış (ben takmıyorum sanki bana kötüde davranmıyorlar ama çok üretken insanlar ne olsada boş işler laflar üretsek , ufak sorun yaratsak diye allah için haklarını yiyemem iyi üretirler bu konuda üstlerini tanımam ondan ailemle karşılaştırdığım zaman kıymetleirni daha iyi anlıyorum ama karşılaştırma yapmamak lazım yoksa biz mutsuz oluyoruz herkezin beklentileri farklı sonuçta ve biz bu beklentilere göre kendimizi şekillendiremeyiz ve kimseyi de değiştiremeyiz ondan mesafeli ol git hal hatırlarını sor ama mesafeli ol herzaman..

olumlu da olumsuz da yorum yapanlara teşekkürler. ama ben zaten onları nasıl alt edebilirim diye sormuyorum ki. evet böyle bir uyumsuzluk var ama ben nasıl daha hoşgörülü olabilirim diye soruyorum. kötü biri olmayı ben de istemiyorum

evıne geldıklerınle guler yuzle karsıla, anlayıslı davranmaya çalış, guzel agırla, sende ara sıra tel ac nsılsınız vs de, zıyaretlerıne gıt, zaten yazının bı kısmında kayınvalıdenın aslında ıyı bı ınsan oldugundan bahsetmıssın, demekkı sana bı zararı yok, onları oldugu gıbı kabul et guzel guzel geçınır gıdersınız ıste canım

Egem; bazen göremiyor ki insan ya da şöyle söyleyeyim, bazı şeyler yaşanıyor mutlaka ama o zamanlar büyütmek istemiyorsun,
kırmak istemiyorsun, pat diye de bu iş olmaz da diyemezsin, olmadığı çok önemli durumlarda elbette vazgeçip evlenmeyeceksin,
ama insan birşekilde katlanıyor bazı şeylere diyeyim, evlenirken malesef çoğu kişi de bir ailenin bir yuvanın içinde bu kadar olabileceğini
düşünmüyor, nasıl olsa onlar ayrı insanlar, bizim evimize karışamazlar diye düşünüyor, herşeyi sorun yapmakta olmuyor, önemli mevzular hariç.
Yani çoğu şeyi insan evlenince yaşayınca görüyor.
Arkadaşa benzer duygular hissediyorum ben de malesef eşimin ailesiyle ilgili, evlenmeseydin denilecek noktada, inan şimdi ki aklım olsaydı,
en azından evlenirken verdiğim bir çok tavizi vermezdim ya da evlenmezdim, keşke bilseydim, eşimle çok iyi anlaşmama ve sevmeme rağmen.
Kültür farkı dediğiniz şey öyle bakınca hissedilmiyor ki, tabi bariz farklılıklar vardır o başka, mesela aile köyde yaşıyordur (yanlış anlaşılmasın küçümsemiyorum)
sen bile bile evleniyorsundur, sonra aman köyde yaşıyorlar, ben yapamam edemem diyorsundur , o zaman deme hakkın yok.
Mesela şöyle örnek vereyim, benim kayınvalidem ilk evlendiğimiz zamanlarda neredeyse herşeye karışır ve bilgi sahibi olmak isterdi, farklı şehirlerde oturmammıza rağmen.
Şöyle ki, 5 günlük bir tatilde 2 gün kayınvalidemlerin yanına , 2 gün de kendi ailemin yanına ziyaretine gittik, hepimiz farklı şehirlerdeyiz.
Kendi ailemin oturduğu şehirde de eşimin dayısı oturuyor ve biz tatilde ne zaman ailemin yanına gitsek, mutlaka ziyaretlerine gidiyoruz.
Bu 2 günlük tatilde , ben bu sefer dayısına gitmek istemedim, 2 günü kendi ailemle geçirmek istedim, çünkü oraya gittiniz mi 1 günümüzü alıyor.
Aradık telefonla, geldiğimizi ama kusura bakmamalarını ve bu sefer uğrayamayacağımızı söyledik.
Sonra bunu duyan kayınvalidem, sıkıntı yapmış kendine, nasıl olurda dayıya gitmezmişiz, madem gitmemişiz, ben neden kayınvalidemi arayıp, anne kusura bakma dayıya gidemedik dememişim. Ben buna çok şaşırdım ve cahilce buldum açıkçası, ben gidemediysem, gitmediğim yeri aramış söylemişim zaten, kayınvalideme ne acaba.
Şimdi çıkıp keşke kadının gönlünü yapsaydın, ne olacak demezsin umarım :)
Bunun gibi o kadar çok örnek var ki, hayatımla ilgili çok ciddi kararlar da dahil buna, benim çalışıp çalışmamam, hangi şehirde oturacağımzla ilgili kararlar gibi.
Ben bu kafa da olduklarını bilseydim, ona göre kararı mı verirdim, ama bilmiyordum.

Arkadasim, allah basina versin diyecegim,beddua olacak.uzaktan davulun sesi hos gelir.Valla senede 2-3 defa degil, 1 kere görsen yetisiyorlar.Konu sahibine tek tavsiyem, mesafeli ol.esine belli etme , ailesinden hoslanmadigini.zaten zamanla hersey oturur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…