• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesine ayıp mı etmiş oluyorum?

Rapunzell1

Hiç ışık yok farkındayım..
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2017
330
418
103
Arkadaşlar sıkıntımı kısaca anlatmaya çalışacağım.
Ben deprem bölgesinde çalışıyordum. Depremde evimiz hasar alınca eşimin memleketine geldik. kv nin evinde 3 hafta kaldık. Sonra ben kendi ailemin olduğu şehire geldim. 2 aydır ben ailemle kalıyorum eşim kendi ailesiyle. Ev tutamıyoruz şuan çünkü eşimin hangi şehirde çalışacağı yazın netleşecek.
Sorun şu ki ben hamileyim kv doğuma kadar onlarla yaşamamı istiyor. Bende kv ve görümcelerimle aynı evde rahat edemiyorum diken üstünde gibiyim. Sürekli gel gel diye baskı yapılıyor. 6 7 saat otobüs yolculuğu yapmak istemiyorum hamile halimle. Öte yandan ailemin evinde aşırı rahatım gitmek istemiyorum ne yapacağımı da bilmiyorum. Eşim ayıp oluyor biraz gelip burda da kalsan ne olacak diyor ama içimden asla gitmek gelmiyor ne yapacağımı şaşırdım.

Arkadaşlar sıkıntımı kısaca anlatmaya çalışacağım.
Ben deprem bölgesinde çalışıyordum. Depremde evimiz hasar alınca eşimin memleketine geldik. kv nin evinde 3 hafta kaldık. Sonra ben kendi ailemin olduğu şehire geldim. 2 aydır ben ailemle kalıyorum eşim kendi ailesiyle. Ev tutamıyoruz şuan çünkü eşimin hangi şehirde çalışacağı yazın netleşecek.
Sorun şu ki ben hamileyim kv doğuma kadar onlarla yaşamamı istiyor. Bende kv ve görümcelerimle aynı evde rahat edemiyorum diken üstünde gibiyim. Sürekli gel gel diye baskı yapılıyor. 6 7 saat otobüs yolculuğu yapmak istemiyorum hamile halimle. Öte yandan ailemin evinde aşırı rahatım gitmek istemiyorum ne yapacağımı da bilmiyorum. Eşim ayıp oluyor biraz gelip burda da kalsan ne olacak diyor ama içimden asla gitmek gelmiyor ne yapacağımı şaşırdım.

Doktor, gebelik süresince ayağa kalkmamı, kendimi yormamı yasakladı. Burada annem sağolsun ayağımdaki çoraba kadar giydiriyor. Şimdi size gelsem, size iş yaptırsam size yük olsam çok üzülürüm. Bebek bir doğsun, inşallah sağlıkla bol bol görüşürüz canım anneciğim.

Diyebilirsin. Ne şiş yansın ne kebap.

Doktor, gebelik süresince ayağa kalkmamı, kendimi yormamı yasakladı. Burada annem sağolsun ayağımdaki çoraba kadar giydiriyor. Şimdi size gelsem, size iş yaptırsam size yük olsam çok üzülürüm. Bebek bir doğsun, inşallah sağlıkla bol bol görüşürüz canım anneciğim.

Diyebilirsin. Ne şiş yansın ne kebap.
Buna benzer çok şey söyledim ama yok malesef yüzüme çok bir şey demiyor ama eşime sürekli söyleniyor niye gelmiyor burada kalsın siz nasıl evlisiniz diyor.

Çok merak ediyorum ne yapacaklarmış seni? Sırf erkekkk tarafıyız evlendin artık senin yerin burası kafasıdır eminim. Eşin özlüyorum birlikte kalalım dese anlayacam da ayıp olur ne ya. Nerde rahatsan orda kal.
Kesinlikle kv burası erkek evi gelin burda kalmalı kafasında olan biri. Eşime sen gel bir iki hafta kal annemlerde sonra dönersin ben gelmiyim otobüs yolculuğu zor oluyor diyorum. O da ben gitmediğim için triplere girip gelmeyeceğim diyor. Bende siz bilirsiniz söylenmeyin o zaman diyorum ama iki gün sonra yine aynı konu açılıyor.

Kesinlikle kv burası erkek evi gelin burda kalmalı kafasında olan biri. Eşime sen gel bir iki hafta kal annemlerde sonra dönersin ben gelmiyim otobüs yolculuğu zor oluyor diyorum. O da ben gitmediğim için triplere girip gelmeyeceğim diyor. Bende siz bilirsiniz söylenmeyin o zaman diyorum ama iki gün sonra yine aynı konu açılıyor.
Kusura bakmasın. Sırf anasının babasının egosu okşancak diye hamile halinle yol çekme. Kendi ailenin yanında istediğin gibi uzanırsın yayılırsın niye gidecekmişsin. İstiyorsa kendi gelsin.

Bence ayıp etmiş olmuyor musunuz nerede rahat ve huzurlu yaşıyorsan orada kalmalisiniz.
Zaten zor zamanlar geçirdik ülke olarak hâlâ zor durumda olan insanlar var imkanı olan ailelerde kalsın tabii.
Es ailesi için demiyorum ama eşiniz ve sizin ilişkiniz için uzun süre ayrilik sorun olabilir.
Es ailesi baskı yapar,eşiniz etkilenir,siz etkilenirsiniz.
Bu durumda eşiniz yanınıza gelmeli ve size destek olamli sizde ona destek olmalısınız.

Eşinizi doldurup ilişkinizi bozabilirler.Bence buna izin vermeyin.Gitmelisiniz 🤷
Aylarca orda kalamam doğum Eylül de olacak ölürüm o zamana kadar 😂 iki hafta kalıp geri dönebilsem gideceğim ama gidince de gitme kal diyecekler. Ya beni ne yapacaklarsa zarar ziyanım resmen.

Bence ayıp etmiş olmuyor musunuz nerede rahat ve huzurlu yaşıyorsan orada kalmalisiniz.
Zaten zor zamanlar geçirdik ülke olarak hâlâ zor durumda olan insanlar var imkanı olan ailelerde kalsın tabii.
Es ailesi için demiyorum ama eşiniz ve sizin ilişkiniz için uzun süre ayrilik sorun olabilir.
Es ailesi baskı yapar,eşiniz etkilenir,siz etkilenirsiniz.
Bu durumda eşiniz yanınıza gelmeli ve size destek olamli sizde ona destek olmalısınız.
Eşim için gidip birkaç hafta kalayım sonra beraber dönelim biraz da o kalsın istiyorum ama gidersem bir aydan önce gitme diyecekler o kadar kalmak istemiyorum. Rahat bir insan değilim dolabın kapağını bile açarken tedirgin oluyorum canım bir şey isteyince giriyim yapıyım modunda bir insan değilim. Misafir gibi takılıyorum çok bunalıyorum.

Bence eşin için git iki hafta kal sonuçta eşin ve ailesi senin onu yalnız bıraktığını düşünüp eşini doldurabilirler aranız bozulmasın. ama iki hafta sonra ailenden biri ile mükemmel bir yalan uydur ki eşinle birlikte kendi ailenin evine dönebilesin:)
Yani ne o tarafı da kırma kendini streslin altına da koyma :)

Ailenizin evinde kalmamız nasıl kayınvalideye ayıp olabilir ki?

Hamilesiniz, nerede rahat ediyorsanız orada kalırsınız.

Hamile olmasanız da bence en uygunu herkesin kendi ailesinde kalması ama eşiniz çok istiyorsa o gelsin sizle kalsın. Siz onlarda üç hafta kalmışsınız, eşiniz sizle 10 gün. Ayıpsa bu ayıp, o zaman.

Hamilelik ilerlemeden
Git birkac hafta kal ailenin evine don dogumuda orda yap esin gelmezse esine yol ver gitsin anasinin dizinde otursun. Bir iki hafta gidip orda kalirsan dahada lf edemezler

Back
X