Esimin ailesine borcu

Bu adamla düğün yapıp, aynı eve girmenize gerek var mıydı gerçekten? Direkt boşansaymışsınız daha az zarar edermişsiniz.

Evlenmek için her ikiniz de şahsi birikim yapmadıysanız, neden hemen evlilik? Adam size yalan söylüyor bence.

Ailen evlenmene nasıl müsade etti?
Hadi diyelim senin aşktan gözüm kör oldu ailen demedi mi sen ne yapıyorsun?

Ve ben tüm yazıyı okudum, siz tam olarak eş ailesine neyin borcunu yaptınız? Neden onlara borç adı altında para ödüyorsunuz? Size bir kuruş destekleri yok? Bankada paraları var üstelik, aç değiller sokakta evsiz değiller.

Adam tek başına geçinemiyormuş, buna rağmen ailesine maddi yardımda bulunmak istiyormuş. Siz de çalışıyormuşsunuz. Bu yüzden evlenmiş olabilir misiniz? Nikah yapıldıktan bu yana bu kadar çok borç/para tartışması çıkmasını başka türlü anlam veremiyorum.

Esim arabayi alirken babasinin bir kurum uzerinden almasi indirim sagladigi icin araba babasinin ustune. Esim de simdi diyor ki ben borcu odeyeyim arabayi ustumuze alalim zaten araba ikimizin uzerine olacak. Ama araba alindiginda ben esimle tanismiyordum bile.
Esimle aramda guven acisindan bir lroblem yok bu arada, okuyunca farkli algilamanizi anlarim ama bizim ikimizin arasinda bu konuda bir problem yok. Annesi cok manipule eden ve duygu somurusu yapan biri. Bilmiyorum acikcasi kafamda makul bi zemine oturmadigi icin sizinle paylaştım zaten. Kendi maasimi benden once alinmis bi arabanin uce katlamis olan borcu icin ayırmak istemiyorum. Ve esimle tekrardan bu konuyu masaya yatirmak istiyorum ama her acidan durust degerlendirebildim mi diye de kendimi sorguluyorum bir yandan. Cunku ortada alinmis ve odenmemis bi borc da var..

Esim doktor, kumar alkol gibi bagimliliklari yok. Cebine giren parayi nereye harcadigini biliyorum yani boyle bi durum yok ortada. Evlenmeden once birikim yapmamis sadece. Ailesi 1milyon civari bi parayi onun icin ayirmis çünkü. İse basladigi bir yil icinde biriktirdigi oara da arabaya gitmis. O donem annesinden aldigi para arabanin 1/3 u. 2/3 unu kendisi odemis zaten biriktirdigi oarayla.

Yeni evlenen bir çiftin boğazına basıp bizden bekarken aldığın borcunu öde diyen bir aile olmaz olsun. Ne biçim bir anne o? Daha düğün yapmadan zaten altınlarınızın derdine düşmüş. Eşin bence sana hiç değer vermiyor, kusura bakma. Arabasından vazgeçmiyor ama senden bileziklerini veya maaşını istiyor. Bu durumda tek zarar gören sensin. Anne borcunu alıyor, kocan arabasından vazgeçmiyor. Sen de el elde baş başta kalıyorsun bu durumda. Evlilik öncesi alınan arabada kuruş hakkın yok. Ama öderken tüm fedakarlığı sen yapıyorsun. Bunu belli kendin aşamayacaksın, git anne babana söyle ve onlar ne derse onu yap lütfen.

Ya overthink, ne arabası kaç yıllık evlisin zaten. Oğluna öyle milyonluk araba alacak insanlar değil bunlar. 2 milyona, sadece bir yıllık audi satılıyor ikinci el.

Neyin borcunu yapacak doktor haliyle bu kadar.

Seni kandırıyorlar farkında değilsin

Asırı uzun ve detaylı yazmışsınız, hepsini okuyamadım. Bu adamın aileden gelen desteği yok, ailesi hiçbir şekilde yardım etmemiş ve etmeyecek. Bunu inatla kabul etmiyorsunuz, adam da size açık vermemek için bu işlere kalkışıyor. Her şey bu kadar açık ve basit.

Benim doktorluk mesleğine başlayan bütün arkadaşlarım, ilk yıllarında, yaşları 30 olmadan, istanbul'da masraflı şehirde yaşadıkları halde gayet iyi arabalar satın aldılar.

Eşin aylık 50-60 bin civarı bir maaş alacakki bu arabanın borcu olsun, onun maaşı yetmesin. Araba üstelik alalı kaç yıl olmuş. En az 2 yıl olsa yani o zamanın parasının hesabını yapmak gerek.

Doktor maaşı ile bu kadar borcunun olmaması gerekir. Bunun birikimle alakası yok. Siz en az 1 yıldır evlisiniz.

Eşin ailesine borcu olduğunu iddia edip ya ailesine bakıyor ya da senden gizli yatırım yapıyor.

Baştan itibaren her şey yeterince karmaşık, iç içe girmiş hiç netlik yok. Bu şekilde evlenme motivasyonunuz bana fazla cesurca geldi.

Bi de 150gr bilezik taktılar yazmışsınız 150gr az mı? 150gr bilezik takacaklarsa neden bir de altın alıp verdiniz takmaları için?

ailenin maddi durumu çok iyi ve bunu sizinle paylaşmak istemiyorlar hissi verdi bana anlattıklarınız.

Zaten maddi olarak zor durumda olduklarini ben de dusunmuyorum. Kendi evlerinde oturuyorlar, 100bin tl civari bi para geciyor ellerine aylik. Liseye giden bir de universiteye giden iki cocuklari daha var ama uniye giden hem burs hem de asgari ucret kadar staj ucreti aliyor zaten. Ya evlerine giren paraya kadar dusunup de ince hesaplar yapmayi da kendime yakistiramiyorum acikcasi. Bana karsi davranislari da sicak direkt kotu dusunmek, etiket yapistirmak da istemiyorum ama cidden cikmaza girdim. Ve esimle konusmaya calistigimda “bu araba borcunu kapatinca ikimizin olacak üstüme alacagim, sonra satariz ev alacagimizda” cevabina da tekrar aciklama bulmak bile istemiyorum.

Simdiye kadar ailesine borcu geri odemek adina bir adim atmadık anlasamadigimiz icin ve parasini da banka hesabini da goruyorum eşimin. Bununla ilgili bir problem yok aramizda.

Zaten kayinvalidem ne alindiysa ayni sekilde geri verilsin istiyor 24 ayar 30 gram bilezik, 6000 dolar, 5 ceyrek vs seklinde.
Zaten normali bu napcan 400 bin vercek halin yok yani buna takıldım ben geri kalanlar o kadar çok yorum yapılacak yer var ki hangisine takılcağımı şaşırıp boşverdim

Güven sorunu yok mu? Eşim olacak kişi, anası, babası kimse umursamadığı için yüzüğümü gidip babamla alacağım öyle mi? Babanızdan da mı utanmadınız? Balayı için kendi kendime yer bakacağım ama kocam tınlamadığı için gidemeyeceğim. Adam yatıp kalkıp anama para babama borç ödemesi diyor. Aklı fikri sizden tırtıklayıp anasına babasına yedirmek. Gizli kredi çekmiş buna bile olur öyle ağzımızın tadı bozulmasın demişsiniz. Asalak, fırsatçı, arkadan iş çeviren kocaya güvenmeye devam edin siz. İstediğiniz kadar açın konuyu, adamın umurunda bile değil, ailesine altın toplamak için evlenmiş düğün yapmış. Uyanıklar evlilik öncesi babanın üstüne araba alıp parasını da gelinin takılarıyla öderiz demişler. Aynen sonsuz güven için çok uygun tipler.

Kayinvalidem hayallerimiz var, daha okuyan cocuklarimiz var vs diyor iste maddi konular acilinca. Acikcasi beni ilgilendirmiyor o zaman ogullarina soyleselerdi kendi imkaninla yap dugununu bizden bir sey bekleme diye. Gaddarlik ve bencillik gibi geliyor boyle soylemek ama bana d abaska care birakmiyorlar

`