Esimin ailesine borcu

borcun tamamini tabiki de kontrol edip buraya yazmadim. Misal verdim. Esime ayırdıkları parayı dugun icin harcadik dediler. Ona saymazlar yani. Ayirdiklari parayi bize veren olmadi
Sizin aileniz hiç masraf yapmadı mı, niye onlara da ödenmiyor bir şeyler? Tam tersi babanız size yüzük almış. Anne babanızın kıymeti yok mu, onların bütçesinden çıkan da para değil mi? Eş ailesi oğullarını evlendirmiş oluyor da kız ailesi misafir gibi sadece düğüne mi geliyor? Ne kadar çok türedi bu ailem masraf yaptı altınları onlara verelim diyen erkek tipi. Bence siz de 400 bin TL kredi çekip ailenize verin ve borcunu beraber ödeyin. Sorun bakalım kocanız kabul eder mi?

Bunlar nasıl hesaplar, bu nasıl matematik hiçbir şey anlamadım.
Takacakları tek takı zincir diyorsunuz ama 150 gramlık altın takmışlar.
Eşim için ayırdıkları parayı harcamayacaklarmış dediniz önce. Sonra o para düğüne gitmiş dediniz ama eşiniz kredi çekmiş ve masrafları öyle ödemişsiniz.
Araba da güya eşinizin ama kayınpederinizin üstüne. Sağlam dolandırılıyorsunuz gibi geldi bana. Size sormadan kredi çekebilen adamda her şeyi yapacak cesaret vardır bence.

Bu adamla evlenmek çok mu gerekliydi yani? Yüzüğümü babam alacak olsa utancımdan evin kapısından sokamam koca diye seçtiğim adamı. Daha o saniye bozulur o iş.

Evliliğe devam etmeye kararlıysanız arabayı sizin üstünüze verirlerse borcu altınla hemen ödeyeceğinizi söyleyin. Sonra bakın bakalım eşiniz üçte ikisini ödediği arabanın sizin üzerinize geçmesi fikrine nasıl bakıyor, aranızda senin paran benim param olayı var mıymış yok muymuş. Yoksa sadece kendisine ve ailesine gelince mi sizin paranız herkesin parası oluyor anlamış olursunuz.

bir doktor maaşını aileye mi verceksiniz?

Ya ben şu kısmı anlamadım. Araba için borç vermişler. Düğünü onlar yapmadı zaten eşiniz kredi çekmiş. Eee bu 1 milyon civarı ayırdıkları parayı ne için ayırmışlar tam olarak?

Yani yanlış anlamayın ama benim için babamla alyans almaya çıktığımız gün biterdi. Muhtemelen yolda babam da arayalım söyleyelim gelmesinler kızım ben sana başka bir şey alayım alyans yerine derdi.

Eşinizin arabasının lüks segment sıfır bir araç olduğunu tahmin ediyorum. Sizin yerinizde olsam arabayı sattırır borcunu kapattırırım. Ödeyemiyorsa o arabaya da binmesin bir zahmet. Çocuk için de asla acele etmezdim.

Bilmiyorum baskasina verilmis olsa tamam ama insan yeni evlenen cocuguna bunu yapmaz gibi geliyor. Benim aile kavramimla baska insanlarinki farklidir belki. Ben kendi dusuncemi belirtmek icin soyledim bunu
Bunun kavramla falan alakası yok birinden borcu nasıl alırsan öyle ödersin diğer türlüsü bildiğin şark kurnazlığı benim ailemde annem babam kardeşim ben arasında dönen paranın doların altının hesabını bilmeyiz kimse kimseye de ödemez çünkü borç değil ama biri bana borç adı altında veriyorsa neyse o
Bu sürede gram 3-4 e düşseydi yine 400 olarak verir miydin ? Sanmam neyse onu verirdin çıkınca aklınıza geliyo aile olmak kavram vs sana vermese insanların 1m ye yakın parası vardı niye niye 600 k hibe etsin eş ailesi sana

Vah ki vah ne diyelimBaştan mesleğinizi yzs
doktorla evlendim demek icin de cekilecek dert degil , yazik etmissiniz kendinize.
Ay kendiside uzman doktormuş Ondan sonrasını okuyamayacağım artık. Kendini şu hallere düşüren bir uzman doktor bilemiyorum, çok çirkin sanırım karşısına çıkan tek insan ile evlenmiş. Evlenmek için babası ile yüzükleride kendileri almış koşa koşa. Kendi kök ailesinde de problem var demek. Üzücü.

Aksine ya, biz iki dugun yaptik. Benim ailemin yaptigi dugun yemekliydi ve daha kalabalik bi dugundu. Ne organizasyon icin ne kuafor icin ne de fotografci vs icin aileme yardimda bulunmadik hic. Ben zaten kendi aileme o kadar cok uzuluyorum ve onlara karsi da o kadar mahcup hissediyorum ki. Ama ailem bana dugunde 40 gram bilezik bi trabzon hasiri bilezik bir de gremse altin takti, kayinvalidem esime “onun ailesi bizim gibi taki takmadi” demis esime. Hani kendi yaptigi yetmiyor ailemin yaptigini da begenmiyor. Ama kendi yaptigi ufacik seyi bile gunlerce haftalarca anlatir. Bi ara bana yalnizken “bize yatili misafir gelecek dolaba peynir yumurta alip koyuyoruz o bile dunyanin masrafi” demisti. Esime soyleyince esim de annesiyle tartisti hatta o zaman. Belki sadece altin mevzusu olsa ortada bu kadar zoruma gitmezdi ama bu davranisi sadece esime karsi yapiyorlar gibi hissediyorum. Gorumcem var evli degil su an. Bir keresinde ben kayinvalidemlerin eviyle ilgili bir sey teklif ettim, apartmanda hakkiniz yeniyor bunu halledelim dedim. Kayinvalidem de bana “benim kizim damat bulunca halledecegiz. Zaten bu evi ben onlara birakacagim” dedi. Bunlari esim duymazken soyleyince iyice sacma bi durum olusuyor cunku ben de esime gidip soylemeyi kendime yakistiramiyorum. Hani boyle şeyler duydukça vs iyice bilendim.

Siz aileye bilenmeyin boşuna. Borç konusuyla sınırlı konuşuyorum ; ailesi ne demiş ne dememiş , ne önermiş ne beklemiş...hiç karıştırmayın. Eğer böyle bir "borç" söz konusu ise, borcunu ödeme planlarına sizi dahil eden kişi , eşiniz.

Velev ki ailesi böyle bir şey önerdi; eşiniz "olur mu öyle şey!!!" deyip kestirip atmış olsaydı, sizin haberiniz bile olmazdı... Ben bu "fikrin" aileden değil eşinizden sadır olduğuna bile inanırım; çünkü bakınız: sizden saklanan ve sizi altın bozmaya mecbur eden sonraki "kredi çektim" adımı ve dayatması.

Eşiniz sizin gelirinizden bu şekilde faydalanmayı kendinde hak görüyor ve sizi manipüle ediyor. Gerisi, bence, hikaye.

Ortak ev giderleri için bir havuz oluşturur, en az borcu bitene kadar sair gelirimi kesinlikle ayırırdım. Bu bile lütuf ona.

Takacaklari tek ziynet derken bozdurmayip da benim kullanacagim minvalinde soylemistim. Mevzuyu anlatayim derken belli yerlerde eksik anlatmisim. Diğer takilar zaten isciligi olmayan bozdururken deger kaybetmeyecek bileziklerdi. Dugunu sonbaharda yapacaktik o zaman, o parayi bankadaki vadeli hesaptan cikarmayalim siz altinlari verin biz de borca sayalim diye kendileri söylediler soylediler. Ben ilk basta soyleginizle simdi istedigini celisiyor dugun de ertelensin istemiyorum dedim. Yani zaten her söylediklerinde celiski vardi ben de onu aktardim.

Ek olarak profesyonel fikrimi de belirtiyim. Bu tip dosyaların altından genelde kumar ya da kötü bir alışkanlık çıkıyor. Eşinizin ailesine olan tek borcu araba borcu vs. değildir. Borcu sadece ailesine de değildir. Geçmişten de paralar gidiyordur sürekli. Sizin üzerinizden aileyle bankalarla eş dostla helalleşmenin derdine düşmüşlerdir.

Birkaç yorum önce bir arkadaş da dile getirmiş ama cevabınızı tam olarak anlayamadım ben.
Şimdi her çocuk için eşinizin ailesi bir miktar nakit ayırmış ama vadeli bozmayalım denmiş, sonrasında da o parayı düğün için kullandilar dediniz fakat düğünden 1 hafta önce eşiniz kredi çekmiş sadece 50 binini ailesine vermis , kalanını düğün için kullanmış dediniz.
Es ailesi bilezik almak için mi kullanmış o parayı?

Eğer böyle ise arabayı satarak es ailesine olan borcu ödeyip butcenize daha uygun bir araba almak en mantıklısı.

Ayrıca eşinizin yaptığı davranış hiç hoş bir davranış degil. Size sormadan kredi çekmesi yani.
Ama düğünü siz istediyseniz düğün masraflarını da esiniz ile birlikte olan ortak butcenizden odenmesi gerekir.

eşinin anasi güzel heralde:)
şaka mi bu? borcun varsa kapatsaydin zamaninda ya da yap ödeme planini öde bir sekilde. resmen seninle evlenip kar etmek istemis, uyanik.
bir de senin bu borctan haberin var miydi? köprüyü gecmeyi beklemis paylasmak icin
bunca degersiz hissettirilmeye ragmen inadina ateslere yürüyüp bir de erken nikah kiymissin. gozlerine perde mi indi? evlilik teklifi yok, gidip begenildigi halde tektas yok, alyansi baban almis, nisan olacak alyans yok nisanlinin derdi degil... gümbür gümbür gelmisler
Kayinvalidem de “ben o donem dugunde takacagim bilezik icin akrabalardan 20gram borc altin aldim, onu kapatmak icin istedim sadece” dedi.
yani sana takacagi altinlar icin sana takilan altinlari istemis
senin esinden bir olmaz, kusura bakma da
madem durumu yok konussaydiniz organiz⁷asyondan fotograftan kissaydiniz. yaptigi da kır dugunu falan degil, klasik limonatali salon dugunu. sonrasinda sen zorlanip odeyeceksen deger miydi yani insanlarin da eglenmedigi - sizi de birbirinize dusuren bir de sonrasinda borclu cikaran bir salona bunca masraf....
ki inanmiyorum salona verdigine ya da tamamini size harcadigina.
Bi de 150gram bilezik taktilar.
e 150 gram bilezik takmislar hala kupe takmadilar zincir takmadilar diye agliyorsunuz. sizde de var tuhaflik
konunun özü memur kadini bulup sirtini ona dayayip keyifle yasama
ask mask hikaye

Konu sahibi çok üzgünüm ama doğruları yazacağım. Tulumpati haklı. Artı sen sevilmeden sadece maaşı olduğu için evlenilmiş kadınlardan olmuşsun . Aklın varsa çocuk olmadan boşarsın bu olmamış kocayı .

Neyyyy bir doktor sizin maaşınıza göre mi borcunu harcını dizayn ediyor ? Daha neler duyacağız şu sitede ?

Sizin bu aileye borcunuz asla bitmez. Babaniz size kendi parasiyla alyans aldiginda bitirmeliydiniz hadi bitirmediniz . Oturun konusun benim aileme olan borcumuzu odeyelim once diyin babam benim icin cok masraf yapti , 1 mio civari borc var once benim babama odeyelim mahcup olmayalim de bakalim nasil cirkinlesecek. Siz elinizi verdikce kolunuzu isteyecekler

`