- Emoji Skoru
- 839
- Puanlar
- 18
- Konu Sahibi overthinkerbell
-
Yok 150 grami az gormuyorum, oyle bi algi olustu sanirim. Ben sadece taktiklari altini soyledim konuyu anlatirken. Bana set kolye vs takilmadi ayrica onu söylemek istemistim.Eşinizin ailesinin eşiniz için ayırdığı parayı borcuna saysınlar madem, düğün için de vermemişler.
Ayrıca 150 gram bilezik az mı?
Bilmiyorum baskasina verilmis olsa tamam ama insan yeni evlenen cocuguna bunu yapmaz gibi geliyor. Benim aile kavramimla baska insanlarinki farklidir belki. Ben kendi dusuncemi belirtmek icin soyledim bunuZaten normali bu napcan 400 bin vercek halin yok yani buna takıldım ben geri kalanlar o kadar çok yorum yapılacak yer var ki hangisine takılcağımı şaşırıp boşverdim
Yok 150 grami az gormuyorum, oyle bi algi olustu sanirim. Ben sadece taktiklari altini soyledim konuyu anlatirken. Bana set kolye vs takilmadi ayrica onu söylemek istemistim.
Doktorların aylık düz maaşı dahi en az 6 asgari ücretken, düğün yapıp milletten altın toplayana kadar ailesine borcunu ödeyememiş öyle mi. 1 sene bekleyip, ikiniz de eviniz ve evliliğiniz için para biriktirseydiniz o zaman. Alyanslarınızı dahi babanız almış. Eşiniz olacak adam hiç utanmadı mı.Esim doktor, kumar alkol gibi bagimliliklari yok. Cebine giren parayi nereye harcadigini biliyorum yani boyle bi durum yok ortada. Evlenmeden once birikim yapmamis sadece. Ailesi 1milyon civari bi parayi onun icin ayirmis çünkü. İse basladigi bir yil icinde biriktirdigi oara da arabaya gitmis. O donem annesinden aldigi para arabanin 1/3 u. 2/3 unu kendisi odemis zaten biriktirdigi oarayla.
Mesleğiniz ne bilmiyorum ama ben de doktorum ve hesabima her ayin 15inde yatan duz maas 6 asgari ucret degil. Ben uzman oldugum icin 3 kalemde yatan toplam para ancak 6 asgari ücret yapiyor. Diger konuda haklisiniz, ben de muzdarip oldugum icin buraya yazdim zaten.Doktorların aylık düz maaşı dahi en az 6 asgari ücretken, düğün yapıp milletten altın toplayana kadar ailesine borcunu ödeyememiş öyle mi. 1 sene bekleyip, ikiniz de eviniz ve evliliğiniz için para biriktirseydiniz o zaman. Alyanslarınızı dahi babanız almış. Eşiniz olacak adam hiç utanmadı mı.
Doktor dediği yerde nasıl ya dedim :)Benim doktorluk mesleğine başlayan bütün arkadaşlarım, ilk yıllarında, yaşları 30 olmadan, istanbul'da masraflı şehirde yaşadıkları halde gayet iyi arabalar satın aldılar.
Eşin aylık 50-60 bin civarı bir maaş alacakki bu arabanın borcu olsun, onun maaşı yetmesin. Araba üstelik alalı kaç yıl olmuş. En az 2 yıl olsa yani o zamanın parasının hesabını yapmak gerek.
Doktor maaşı ile bu kadar borcunun olmaması gerekir. Bunun birikimle alakası yok. Siz en az 1 yıldır evlisiniz.
Eşin ailesine borcu olduğunu iddia edip ya ailesine bakıyor ya da senden gizli yatırım yapıyor.
Siz eşinize "benim de aileme borcum var vb" deyip, aylık maaşınızdan sadece 30 bin TL eve verip, gerisini ailenize veriyormuş gibi bir banka vb de değerlendirin birkaç ay. Bakalım eşiniz ne yapacak.Mesleğiniz ne bilmiyorum ama ben de doktorum ve hesabima her ayin 15inde yatan duz maas 6 asgari ucret degil. Ben uzman oldugum icin 3 kalemde yatan toplam para ancak 6 asgari ücret yapiyor. Diger konuda haklisiniz, ben de muzdarip oldugum icin buraya yazdim zaten.
Esinjze verdikleri 6000 dolar,30gr bilezik ve 5 çeyrek zaten 500bin küsür yapıyor ee esinize ayirdiklari parayi vermesinler ondan verin yani gerçekten eşinize verilecek bir para varsa
Haklisiniz. Esim de dugunden once arabayi sarmayi teklif etti ailesine. Kabul etmediler. Araba esimin uzerine degil, kayinpederimin ustune. Kayinvalidem esime “arabayi satmayin arabayi satinca ne yapacaksiniz. Baska yol bulunur” demis. Ama sonrasında buldugu yol da bizi mahvettiBence ortada söylenmeyen gizlenen çok şey var. Annesi başka diyor oğlu başka diyor. Bir akşam oturalım hep beraber borcumuzu konuşalım annenler ile deyin. Bakalım ne diyecek. Alyası babanızın alması ayıbına gitmiyorsa, tatil bu kadar kıt kanaat zorla gidiliyorsa neden evlendi. Ayrıca arabanın borcu varsa ödeyip düğün yapsaydı ya da arabasını satıp ödeseydi. Ben evlenmeden önce araba almıştım ailemden altın borç alıp. Evlendim ve arabanın yarı borcu duruyordu. Arabayı sattım evlenir evlenmez ve borcunu kapattım. Yani mantıklı olan bu bende
gerçekten altın ve borç muhabbetinden daha önemli olan kısım bu habersiz kredi çekmesi olayıdır. hadi borç vs bir şekilde ödenir ama habersiz yapılan bu eylem güven sarsar. konu sahibi ilk yorumların birinde güven problemimiz yok tarzında bir şey demişsin alıntılayamıyorum ama bu da bir güven problemidir.Eski konunuzu da okudum ve maalesef yanlış bir evlilik yapmışsınız. Eşiniz de ailesi de hoş insanlar değiller.
Durumda ilginç kisimlar var yalnız, 150 gram bilezik iyi para mesela. Neden 100gram bilezik alip üstüne set vs eksikleri tamamlamadilar?
Neyse benim açımdan küsen eş ve habersiz kredi çekmek boşanma sebebi olduğu için geri kısımları ile çok ilgilenemedim bile.
Akraba ile ye iç ortaklık yapma diye boşa dememişler. Geline altını ver demek kolay. Arabanın sizin altınlarınız ile alakası olamaz bence. Madem öyle borcu çalışıp öderiz diyin. Bekletin altın da vermeyin.Borcu ödeme şekline karışmaları saçma. Ama ben eşinizin de sakladığı şeyler olduğunu düşünüyorum.Haklisiniz. Esim de dugunden once arabayi sarmayi teklif etti ailesine. Kabul etmediler. Araba esimin uzerine degil, kayinpederimin ustune. Kayinvalidem esime “arabayi satmayin arabayi satinca ne yapacaksiniz. Baska yol bulunur” demis. Ama sonrasında buldugu yol da bizi mahvetti
ya gerçekten erkek ailelerinin evlilik motivasyonu buymuş gibi geliyor. kız tarafına baksan onlar da çeyize yardım ediyor, nişan masraflarını karşılıyor ama kızlarından böyle borç ödemesini beklemiyorlar. ne hikmetse erkek ailesi bir başlıyor şöyle masraf yaptık ettik diye borç istemeye tutunuyor :) istisnalar elbette vardır o ayrı.Yine altın toplamak hayaliyle oğlunu evlendiren kayınvalide ve annesine altın vermek için kıvranan bir koca. Sorsan çok güvenilir ama evleneceği kadına takacağı söz yüzüğünü utanmadan kayınpederine aldırmış. Kim kimi istedi onu da yazın merak ettim, siz mi kocanızı istediniz ailesinden? Babanıza yüzüklerin parası verildi mi? Siz bu inanmışlıkla diğer bekarların düğününe de katkı sağlarsınız. Bu sizden habersiz çekilen kredinin ödemesi bitsin tekrar çeker. Nasıl olsa aile bütçesinden ödenip gidiyor, nasıl olsa eşi söylenip söylenip oturuyor.
Bizim esimle asil tartisma mevzumuz bu fikirden cikti aslinda. Henuz evimizin esyalari tamamlanmamisien esim bana “ikimizin maasi da az degil, bi maasla gecinip birimizin maasini da annemlerin borcunu odmeek icin kullanalim” dedi. Ama ben de bir sene boyunca maasimi benim mesul olmadigim bi borca vermek istemiyorum. Yani kendimi mesul gormuyorum acikcasi bu borçtan. Hesaplari ayiralim herkes kendi birikimini yapsın ortak giderker haricinde demek de ilk etapta bana evlilik icinde yanlis gibi gelmisti ama simdi mantıklı gelmeye basladi. Biz esimle evlendikten sonra istediğimiz gibi gezip tozamadik istedigimiz yere gidip yemek yiyemedik. Tamam dugunden once yapiyorduk ama bunu simdinin bedeli olarak gormek istemiyorum.Akraba ile ye iç ortaklık yapma diye boşa dememişler. Geline altını ver demek kolay. Arabanın sizin altınlarınız ile alakası olamaz bence. Madem öyle borcu çalışıp öderiz diyin. Bekletin altın da vermeyin.Borcu ödeme şekline karışmaları saçma. Ama ben eşinizin de sakladığı şeyler olduğunu düşünüyorum.