eşimin ailesine düşkünlüğü karşısında ne yapabilirim

pinias

Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2012
14
0
16
Konya
slm arkadaşlar,
ben sitenin yeni üyesiyim.
derdimi sıkıntımı anlatmasam çıldıracaktım ve bu siteyi buldum. neyse eşim ailesine aşırı düşkün, iyi birşeyde söylesem kötü birşeyde söylesem hep savunma halinde.
önceden farklı şehirdeydik ve çok mutluyduk. şimdi hergün kavga etmekten bıktım. eşim askerden yeni geldi. ailesi askerliği boyunca eşime maddi olarak hiçbir destekte bulunmadı. tüm masraflarını ben karşıladım. askerlik yaptığı yere 2 saatlik uzakta başka şehire gelip gidip görmediler bile. eşim askerden geldi ailesinin yaşadığı şehire taşındık. herşey o zaman başladı. daha 4 ay oldu taşınalı. eşim her haftasonu ailesinin yanına gitmek ve orda kalmak istiyor. ben rahat etmiyorum bir de onlara kırgınım bu yüzden gitmek istemiyorum kavga ediyoruz. araba aldık eşim araba kullanmayı fazla bilmediği için ailesinin evine bıraktı kayınpeder kullanıyo. ( tabii arabayı o askerdeyken biriktirdiğim ve düğün takılarıyla aldık) eşim burada iş kurdu. kardeşini yanında işe başlattı.işten daha hiç para kazanmıyor benim çalıştığım maaşla geçiniyoruz. annesi evime gelip evimdeki süs eşyalarının yerlerini değiştiriyo, dilediği gibi hareket ediyo. bunlar beni çileden çıkarıyo... eşim şimdi de kardeşimi ortak yapacam işe diyo yeni kavgamız bu... annesi ne derse yapıyoruz. benim bu şehirde kimsem yok, ne arkadaşım ne de tanıdığım yalnızlıktan bunaldım. eşimle özel olarak gezemiyoruz. her seferinde annesine gidip orda kalıyoz kanun oldu artık. annesi rayıp buna gidin görün gidiliyo, biz buraya gidiyoz gelin geliyoz. otur otur kalk kalk... ya kadın öyle bir kadın ki görseniz tatlı diliyle dediğini çevresindeki herkese yaptırıyo herkesi yönetiyo bir bana sözü geçmiyo bu yüzden benim haberim yokken planlar yapılmış oluyo. bana sadece uymak kalıyo. surat edince azıcık laf diyince de kavga kıyamet. eşimle buraya taşınmadan önce hiç kavga etmezdik, konuşarak sorunlarımızı çözerdik. şimdi konuşamıyoruz...
ne olur bir akıl verin ne yapayımmm....

Allah yardımcın olsun, evli değilim, ne yapılır bilemiyorm ama şunu uzmanlardan hep duyuyorum, eşinize ailesini asla kötülemeyin. bir de kaynananz gibi tatlı dilli olun madem herkesi kandırıyo öyle

bu konuda yapılacak bişey yok ne yazıkki....
keşke olsa...
konuşmayı deneyebilirsin tabi ama yine savunmaya geçecek..
sen hafta sonu için önceden plan yap eşine söyle...

Allah kolaylık versin...en iyi taktik,taktik uygulamak istediğiniz kişinin taktiğidir.planlar sizden habersiz yapılıyorsa,sizde onlardan habersiz planlar yapın ve buraya gidiyorum sizde gelin anne diyin.mesela haftasonu için yemek hazırlayın,yemeğe çağırın..atik olun,tatlı dilli olun..sesiniz çıksın ama güzel çıksın...surat asmak yerine her zaman güler yüzlü olun..

siz herkesten önce plan yapıp eşinize dikte edin...

kayınvalidede kaldığınız akşamlarda eşinizi tatlı tatlı öpüp okşayın, ileri gitmek istediğinde ay ben utanırım, burada olmaz, keşke evimizde olsaydık, deyin.

kardeşi yerine siz ortak olmayı teklif edin. araba kullanmayı öğrenip arabanıza sahip çıkın.

asla annesi hakkında konuşmayın.

kayınvalidenizi eşyaların yerini değşitirirken yakalarsanız, ben böyle seviyorum lütfen değiştirmeyin. diyebilirsiniz.

Anakuzuları lütfen evlenmeyinnnnnnnnnnnn

canım bende eşimin memleketinde yaşıyorum çok uzaklarda benim ailem,tabi eşler her iki tarafta ailesine hiç laf söyeltmez benim evime anahtarımı alıp ben işteyken ailesi geldi yediler içtiler misafir ağırladılar ben işteyim gelin ortada yok, ve aynı şekilde oranın burnaın şekli değişti ne oldu aaa canım onlar yarıdm etmek istiyor oldu hayır dedim yardım değil benim hayatıma müdahale istemiyorum dedim.ben kötü niyetli oldum

ben işten geldim apat. kapısında kapıyı açıyorum bir öğrendim ki kayınvalidem bu akşam bizdeymiş hatta gelmiş şuan komşuda beni bekliyor ve ben bunu kapıyı açtığımda öğreniyorum dedim eşime ben çalışan bir bayanım haberim olamdan bir daha misafir çağırma eşim aynen böyle: o misafir değil benim annem daha idrak edememiş bu ev bizim hayat bizim ve bazı şeylerde empati yaptırmak lazım ve o akşamı allahtan başka birşey isteseymişim olurmuş kardeşim aradı abla hafta sonu size gelicem çok sıkıldım gel dedim ve ne yaptım biliyormusunuz.
kardeşimin geldiği sabah onu terminalden aldım eve getirdim kahvaltı sofrasında çay içerken eşim kalktı şokkk aaa dedim canım hbr vermeyi gerek duymadım o misafir değil ya kardeşimmmmm...

ve ondan sonra eşim birşeyleri idrak etmeye başladı. aynı kayınvalidem de aynınereye gidersek haber verlim çağıralım ister ama çok şükür eşim öyle değil ilk başlarda aldım tavrımı aldım

aynı şeyleri ben de yaşıyorum.Eşimin ailesine düşkünlüğü( özellikle annesine )evliliğimizi yıpratıyor.Ailemden ayrı şehirlerde, kayınvalidemle çok yakın oturuyoruz.Her yolu denedim ama çözüm yokkk.

öncelikle bir kadın olarak hakimiyetini yitirme. ev senin evin, koca senin kocan. gelip de öyle senin evindeki şeylerin yerini kafasına göre değiştiremez. bunu yaptığında, anne ben bu şekilde durmalarını tercih ediyorum diyebilirsin. eşinin düşkünlüğüne gelince, o bir karakter özelliği ve değişeceğini sanmıyorum. sadece zaman içinde biraz törpülenebilir. sen eşine, onun için ne kadar değerli olduğunu fark ettirmelisin. kendini ezdirmeden onu hoş tut. ama emrikavilerden hoşlanmadığını da tavırlarınla belli et. diyelim gitmek istemediğin bir yere illa gidelim diye ısrar ediyor. birtanem biraz başbaşa kalalım istiyorum seninle yalnız olmayı özledim, başka zaman gitsek olmaz mı gibi tatlı tatlı diret. kocanın ailesini çok fazla kişisel sorunlarınıza dahil etmemeye çalış. biraz hürrem den örnek al:))) koskoca padişahı nasıl avucunun içine aldı. hepimiz ondan örnek almalıyız :23:

Herkes ailesine düşkündür.. Mühim olan, aileye duyulan sevginin "evlilik birliği ile kurulmuş" sevgiyle çatışmamasını sağlamak.. Ki buna denge diyoruz.
Sizin sorununuz bence eşinin ailesine düşkünlüğü değil.. Evlilik birliğine "saygısız" hareket edilmesi.. Hem kayınvalide, hem de eşiniz tarafından...
Ki bu da büyük sorun...

Öncelikle, kayınvalidenizin ev düzeninize karışmamasını kesin bir dille söylemeniz gerekiyor. Madem tatlı dilli bir bayan, oturmaya çağırdığınızda, son dönemde yerini değiştirdiği bir eşyayı, onun gözü önünde tekrar yerine yerleştirin "Kadınlar düzenlerine karışılmasını asla istemezler ya anne.. Ben de böyleyim işte. Senin iyi niyetli olduğunu biliyorum, ama ben de evimi benimsemek, kendi düzenimi oluşturmak istiyorum izninle.. Lütfen eşyalarımın yerini değiştirme" deyiverin... Eşinize şikayet etme durumu olur mu bilmiyorum bu konuyu.. Veya kafasının dikine gitmek ister mi, o konuda da kararsızım.. Eğer bir sonuç alamazsanız, haftasonu yatıya gittiğinizde derin bir temizliğe başlayın ve evde ki herşeyi eleştirin.. Dolapları çekin mesela "Ayy nasıl toz olmuş buralar, nasıl yaşıyorsunuz böyle" deyin ama gülerek... Mutlaka dolap arkasında toz vardır =) Her zaman olur.. Bazı eşyaların yerini de değiştirin.. Bunu mümkünse eşinizin de olduğu bir gün yapabilirsiniz.. Üslub önemlidir.. Eğer iyilik meleği gibi bu işe soyunursanız, hiçbir sorun kalmayacaktır.. Bayramı bahane edip yapın bunu.. Eminim çok rahatsız olacaktır...

Çalıştığınızı belirtmişsiniz.. Eve iş getirmeye başlayın... İş yerinizde statünüzün değiştirildiğini ve artık daha fazla sorumluluk aldığınızı eşinize laf arasında anlatıverin.. Hafta sonuna yaklaşırken, mesela perşembeleri, eve ilgisiz fotokopi evraklar yığmaya başlayın=) Laf arasında "Cumartesim mahvoldu.. Pazara kadar bitirebilir miyim onu bile bilmiyorum... Nefes almaya vaktim kalırsa, aman beni açık hava bir yere çıkar.. Nefes alamıyorum" deyip yakının bol bol... Sizi hiçbir yere götüremeyeceğinin mesajını bilinçaltı gayet mükemmel bir şekilde almış olur... Siz de o saçma fotokopileri bir yere yığar, bilgisayarın başına oturup, haberleri okursunuz... günlük falınıza bakarsınız... Çalışıyormuş gibi yaparsınız... =) Eşiniz yavaş yavaş bu emrivaki zincirin kırıldığını hissedecektir zaten...

Aranızda ki ilişkiyi bilmiyorum.. Ben yüzeysel ve üslubu ağır olmayacak, başka nedensellere dayanan küçük çözümler üretmeye çalıştım... Ancak evliliğinizde ki saygısızlık, daha ağır vakalarda seyrediyorsa... Karakter ve kişiliğinizin ezildiğini de düşünüyorsanız, daha farklı çözümler de üretmek gerekecektir... Ama tartışmadan, huzurlu bir şekilde ne olacağını görmek istiyorsanız, böyle dolaylı çözümler belki işinize yarayabilir...

Mümkünse cumartesilerinizi meşgul edecek bir de kurs bulun kendinize... Pazarınızı da gözden bir süreliğine çıkarabilirsiniz...

Selamlar,

sen de kaynanan gibi tatlı dille güler yüzle eşinle konuş yapmak istediklerini güzellikle eşinin aklına işlemeye çalış ailesini şikayet etme evine müdahale etmelerine izin verme ama bunları yaparken politik ol sert konuşma surat yapma eşinle inatlaşma belki bu şekilde zamanla herşey yoluna girebilir sabırlı ve soğukkanlı olman gerek:31:

Allah kolaylık versin...en iyi taktik,taktik uygulamak istediğiniz kişinin taktiğidir.planlar sizden habersiz yapılıyorsa,sizde onlardan habersiz planlar yapın ve buraya gidiyorum sizde gelin anne diyin.mesela haftasonu için yemek hazırlayın,yemeğe çağırın..atik olun,tatlı dilli olun..sesiniz çıksın ama güzel çıksın...surat asmak yerine her zaman güler yüzlü olun..

kesinlikle doğru söylüyorsunn arkadaşım,,bende nişanlıym 1,5 yıllık bundan önceside 6yıl var...önceden kavgalarımız başka sebeplerdi ama şimdi anlıyorumki yine ailesine bağlıymış bu olanlar...benim nişanlımda çok saygılı ailesine ve etrafına kötü olanlara bile kötü demez,hatta benim yanımda ailevi konular açılsa hemen susturur herkesi,,annesi öle bi nazlıki allahımm allahımmmher haftasonu gezmek ister hergün gitsen yok demez...hayatımızı birlikte geçirsek oğlu yanında ya gıkı çıkmaz...bencede en iisi sen önceden plan yap onların yanında ii ol delirsende sinirden tutmaya çalış kendini hee bunları söylüyorum ben yapabiliyormuyum hayır irade sorunu var bende aşırı sinir var ayrıcada...ama sen yapabilirsen eminim düzelir bazı şeyler...onlara ii görün sende kendince bişeyler planla iste karşına çıkıp kocan demesin ayy şöyle yapacaktık planım vardı demesin,hatta hergün eşine süprizler yap işte sevdiğin yemek de sevdiğin gecelik de ne bilim işte aklına ne geliyorsa,maksat senin için yaptım bugün bizim günümüz olsun demek...haftadada belli günler belirleyin tabiki gidilip gelinecek ama ortak karar alınıp yapılmalı herşeyy inşallah bende bunları uygulamayı başaracam:ssz:
bi ara denedim ve oldu istediğim gibi,ben sabırsız olduğum için açık verdim ve taktik yaptığım anlaşıldı,,ortada emeklerin var kimsenin heba etmesine izin vermeee

valla benzer sorunlar her ailede var canım
malesef eşler bazen bu tür krizleri iyi yönetemiyorlar
kendilerininde artık ayrı bir aile sahibi olduklarının farkına varamıyolr
senin yapman gereken şey
güzel cümleler kurarak ve sinirlenmeden eşinle konuşman

aklılları nerde bu erkeklerın cok merak edıyorum dogrusu..
kımı susar arayı bulamaz..
kımı tek taraflı savunmaya gecer..
eşitlıgı saglıyan eş az sanırım..
duşunmeye başladım artık..
bızler fazlamı sabırsız ve dırdırcıyız..
kendıme kondurmak ışıme gelmıyor ama..
ne olabılırkı başka..
bızler bıraz sussakk.
yanı dıger degışle sabırlı olsak..
aklımızı kullansak...
herşey bıze bal kaymak olarak gerı donecek gıbı gelıyor..
bana gelınce..
terzı kendı sokugunu dıkemez mısalıyım..
oyle sabırlı falan degılım..
sadece başkalarına: aklımın yettıgı kadar akıl verırım kanımca:)
daha ne dıyeyım bılemedım..
allah yardımcımız olsun..

canım senin yaşadığın olayları bende yaşadım biz aynı şahirde değildik ama sürekli bize karışırlardı istediğimiz hiç birseyi yapamazdık 2 buçuk yıl ben kötü olmayım susuyum dedim ama daha çok yıprandım aptal yerine koydular nede olsa bişey demez diye düşündüler sonra aynı şehire taşındılar ben o arada kafa dinlemek için işten ayrılmıştım iki çocuğunu bana bırakıp akraba akraba geziyordu baktı olmadı aynı evde yasayalım büyük ev alalım dedi kabul etmedik sonra bi tl hadi şuraya gelin yok düğüne derken biz borç içine düştük baba yardım et dedi sırt çevirdiler bende eşime yorulduğumu ve boşanmak istediğimi söyledim ailenle mutlu mesut yasa dedim ve o gün eşim tamam seni kaybedemem dedi ve biz başka şehire bir sürü borçla taşındık şimdi onlara eskisi gibi sıcak değil çok mesafeliyim eşimde öyle yani eşinin omlardan bi zarar görmesi ve senin kıymetini anlaması lazım anlattırman lazım........

benim eşimde düşkündür ama artık annesi sürekli uzaktan uzaga eşimle her dakka iletişime geçmenini peşinde, eşim sürekli orayı kendi ortamlarını merak etsin diye sanal gündemler mevzular açıyor..mesela şöyleki görümcemin kaynanasıyla yaşadıgı her ayrıntıyı, her sorunu eşime anlatıyor, remen eşimle kadın gibi dedikodu etmeye calışıyor ama eşimde sadece dinliyor... ya neyse ben sorunun cevabını vereyim... evde çok gerekmedikçe eşinin ailesiyle ilgili şeyler konusma, sakın görüşmeleriyle ilgili bir bası unsuru oluşturma... unutma sen eşini biraz normalleştirmeye çalıştıkça o dahada abartır,p yüzden bırak akışına

Henüz 4 ay olmuş aynı şehre taşınalı...Çok uzun bir zaman değil.
Bu gidip gelmeler yer etmeden,önlemini alman lazım.
Ziyaretler rutine binince,artık gittiğin makbul olmaz,gitmediğin göze batar.
Bir çift tanıyorum,15 yıldır her cumartesi kayınvalideye gidiyorlar.

O yüzden,önce bu rutini boz derim.
Mesai uydurabilirsin veya adet sancısı veya yaz temizliği,ramazan hazırlığı vs...Veya çok yorgunum,bu haftasonunu evimde yatarak geçireceğim !

Araba konusunda,sen de ehliyet alabilirsin.Ehliyet almasan bile,çok hevesim var,biraz kullanmak istiyorum,bizde dursun beni biraz çalıştır dersin.
Eşin pratik yapmazsa asla öğrenemez zaten.Araba orada durdukça eşin hiç iyi şöför olamayacak.

Eve karıştırmamak biraz senin elinde,ben böyle seviyorum,bu şekilde daha çok hoşuma gidiyor diyebilirsin.
Israrla değiştirirse,anne neden değiştirdin,ben senin evinde birşey değiştirmiyorum,herkesin kendi evi-kendi zevki diyebilirsin.

Eşine,ailesi konusunda birşey söyleme.Kendin halletmeye çalış.
Senin dışında program yaparlarsa katılma.Önceden sorsaydınız diyebilirsin.Veya "ne alakası var,ne işimiz var orada." diyebilirsin.
Eşin "söz verdim,geliriz dedim" filan derse,"ben söz vermedim,bana sorulmadı bile,sen söz verdiysen git" diyebilirsin.Böylece bir dahakine sana sormak zorunda kalır.

seni çok iyi anlıyorum 6 yıllık evliyim eşim ailesine çok düşkün tamam herkez düşklün olurda bizimki abartı eşimin geliri fena değil şimdiye kadar yüz kere bitecek olan ev kredimizi ailesine yaptığı maddi yardımlardan dolayı bitiremiyoruz çok sık görüşmüyoruz ailesiyle çünkü yogun çalışıyor ama maddi manevi ailesi önce geliyor seni anlıyoeum söğlenecek çok şey var takma klişe bir laf ama takma ve saygını koru bununla yaşamayı öğren

Back
X