Eşimin ailesine gitmek isyemiyorum

All is well

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
1.327
2.248
133
Merhaba hanımlar kısaca özetlemek isyiyorum haksız olan ben miyim bilmiyorum
eşim çok uysal anlayışlıdır bazı sorunlar sebebiyle ben eşimin ailesine gitmek istemiyor uzun zamandır da sık değil çok nadir gidiyorduk ama artık gidince kendimi iyi hissetmediğim için hiç gitmiyorum eşimde söylemiyordu biliyordu istemediğimi.
fakat annesi dün arayıp ısrar etti gelin akşam diye.birde geçenlerde aradım dönmedi gelmek istemiyor herlade falan dedi eşime.bunu da söyleyince sinir oldum düşüncesizce.
sonuç olarak açıkça söyledim eşime gitmek gelmek istemiyorum oda olmaz diyor.eşim gelmek istemiyor demeye çekiniyor anlıyorum . ama içimden gelmedikten sonra sahte olamam istemiyorum mecbur olmak istemiyorum hiçbirşeye.haksız mıyım sizce

Size ne yaptıklarını bilmiyorum.
Fakat bence haksızsınız.

Kendinizi bir de eşinizin yerine koyun.
O sizin ailenizle (neden her ne olursa olsun) sizin eşiniz görüşmek istemese?
Siz kendinizi rahatsız hissetmez misiniz?

Mesafeli olmayı ve belki sınırlı görüşmeyi destekleyebilirim, fakat hiç görüşmemek doğru değil.
Sonuçta eşinizin anne ve babası.
Ne olursa olsun bir noktada görüşülmek zorunda.
İlerde olacak çocuklar veya var olan çocuklar için çok önemli.
Bu tabii ki benim şahsi fikrim.

yani biraz zor
derler ya erkek le evlenirken ailesiylede evleniyorsun diye
bizimde çoluk çocugumuz var evlenince el oilup gideceklemri, , çocugun olunca torununu gormeyeveklermi
bilmiyorum sana naptilar ama mesafe koymak tam oalrak bu deil bence
hepden aygaini kesmek deilde arada gidip gelmek laçkalastirmadan
sizinki kan davasi gibi bisey olmus :)

şimdi biz sebebi bilmediğimiz için haklısın veya haksızsın diyemeyiz ki.
ha ortada basit bir neden varsa haksızsınız ama haysiyetinizi zedeleyecek birşey varsa haklısınız.

Olay ne?
Ciddi bir şey değilse evet haksızsınız.
Bayıla bayıla giden pek yoktur ama ikyüzlülük yapmayalım, gitmeyelim demek mantıklı değil.

Onların hatırı yoksa eşin hatırı var.

Ki bence büyük olaylar dışında her zaman onların da hatırı var.

Bu konuda kimse kimseyi zorlamamalı tabiki ama hatır diye birşey var. Ne zaman eşimin ailesine kızsam aynısıyla kendi ailemle imtihan oldum. O yüzden ailevi konularda "asla" demem ve eşimin kalbini kırmam.

Eşin senin ailene karşı nasıl peki?
Ailesiyle aranda aşılamycak sorunlar varsa zaten gitme huzurunuz kaçmasın

herkes görüşmek için ölmüyor emın ol ama herkes kocasının hatırına katlanıyor , sende katlanacaksın çok muhabbete girmeyeceksın

görevini yerine getireceksin bu kadar.

gitme valla bende gitmiyorum senede 2 kere görüyorum ifrit oluyorum o kadına

Sebebi ne olursa olsun,kendini iyi hissetmediğin insandan uzak durma hakkın var.İnsan hakları ihlaline giriyor zorlanman.
Sadece kocanın ailesi diye görüşme mecburiyetin yok ya hu.Gitsin ailesini kendi görsün.
aynen zaten iyi olsa görüsürsüna ama demekkli onu rahatsız etmis görüsmek istemiyo valla herkez kendi ailesiyle görüssün

gitmiyiver sende..
eşinde senin ailene gitmek istemez. yalniz gider gelirsin oda yalniz gider gelir :)iyi mi sizce.
ben eşimin ailesini hergün gidiyoruz. artık laf üstüne laf etmeye başladilar kaynanam 50 yaşina girince bi başladi karişmaya... bende bişey demiyom eşim de bişey deme boşver diyo.
ee nereye kadar.. en iyisi kulaklarimi tıkayip duymamak...
eşim de arada kaliyor ya ailesi yada ben
ee benimde arada kaldığım oluyor kolay olmuyor işte evlilik...

ben senede ıkı kere falan gıderım
ayrı sehırdeyız
1 gece kalırız tahammul edemem cinlerım tepeme gelır donerım
senede ıkı gun bıle katlanamıyorum :)

ama eşim için gııdyorum napıcam

Hic gitmek istemeyecek kadar sebebin ne merak ettim?
Hani klasik kv gelin kavgasiysa bu idare edilebilir bir durum.nadir gider mesafeli bir sekilde oturur gelirsiniz.esinizi de düşünün sizin görmek istemediginiz insanlar onun anne babasi?ha belki dediginiz olur gitmezsiniz ama bu evliliginizi yıpratır .
Ha eger ki konusmama nedeniniz gercekten hakli gerekcelere dayaniyorsa (siddiet küfür hakaret vs) o halde kesin bir dille zorlanmak istemediginizi yoksa evliliginizinde cikmaza girecegini konuşun .
Dedim ya sebebi tam bilmeden yorum da yapamiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…