EşiMin ailesine katlanamiyorum

bsr9260

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2016
7
2
1
33
Kızlar lütfen bana yardım edin çünkü kafayı yemek üzereyim henüz bir yıllık evliyim ve eşimle severek evlendim ama ailesini bir türlü sevemedim eşimle evlenirken hiç ailesine düşkün biri olduğunu fark etmemistim ama sjmdi bir konu olsa benden önce ailesini düşünüyor söyle yapalim yok böyle yapalım onlar üzülür diyor ama hiç ben üzülür muyum diye düşünmüyor defalarca kez konuştuk aynı şeyi hep sen abartiyorsun diyor gülüp geçiyor ama ben gerçekten katlanamaz durumdayım eşim ile boşanmayi bile düşünüyorum kayinvalidem herseye karışan çok konuşan biri onu sevmek için elimden geleni yapıyorum ama olmuyor kadını bir türlü sevemiyorum her yaptığı batıyor sizce ne yapayım nasıl davranayim bu arada sinirlenince sinir krizleri geçirip evdeki eşyaları kırıp dökecek kadar cigrimdan çıkıyorum :(

Bütün erkekler evlendikten sonr aileci oluyor
Esinin ailesini sevmek zorunds degilsin ama bunu esinin gözüne sokma
Cünkü kaybeden sen olursun , yumusak ve sakince kazanabilirsin ancak

Once öfke kontrolün olsun.
Bu senin iyiliğin için
Sonrada bu kadar anlam yüklemeyin eşinin ailesine. Mesafe koy fazla görüşme saygı çerçevesinde olsun iliskiniz.
Bizde ölmüyoruz eşimizin ailesi için :hamarat:

Ben mesafe koyuyorum bana kalsa hiç görüşmem Bile eşime diyorum sen git ailenin yanına ben gelmek istemiyorum diyorum ama sen gitmezsen bende gitmem diyor yok bende size gitmem diyor haFTA sonları olunca evlenmeden önce hep eşimle gezmeyi hayal ederdim ama şimdi eşim hep ailesinin yanına gitmek istiyor neymis bizi beklerlermis hiç karısı ne yapmak istiyor düşünmüyor :'(

Sende deki madem bu kadar annecisin git ailenle yasa bende insanim bi kere dusundun mu karin ne istiyo ne dusunuyo diye

alışmaya çalış. artık onlarda senn ailen. en azından benimki gibi değil. ne hakaretler duydum ben. hizmetçi gibi kullandılar beni. iftira bile attılar. boşanmak çaremi. annesi yüzünden. eşine anlayışlı davran. oda aile hayatına özeniyor sanırım. bi süre sonra sıkılacaktır.

Ben ortada çok büyük bir sorun göremedim malesef.
Birazzcık sabır göstermelisiniz, daha 1 senelik evlisiniz.
Ben evliliğimin ilk senesinde neler yaşadım ki, ben de eşim ile severek evlendim.

Birşeylerin oturması zaman alıyor, hemen boşanmak mıdır çözüm?
O zaman her çıkmazda çekip gidelim... Olmaz tabii ki...

Öncelikle eşinize anlaması için zaman vermeniz gerekir.
Daha sonra siz aldığınız kararlarda eşinizin ailesi tarafından müdahale görüyorsanız nazikçe uyarın.
Anlamalarını beklemeyin. Anlamazlar ve inatla yapacaklarından da geri kalmazlar.

Kızlar bende aynı durumdayım inan değişmiyor kimse ben bizzat fazlasıyla tecrübe etmiş birisiyim 28 yaşında kamuda hemşireyim evinden işime işimden evime koşturmakta ve üstüne üstelik eşimin ailesi ve ve eşimin onlara olan düşkünlüğü insanı çileden çıkarıyorlar 2014 de evlendim evlendiğim günden Aslı'nda sorunlar başladı ilk günden itibaren kızlar bnim derdin kayınpederim kocamla birbirimizi severek evlendik cok mutluyken her seferinde aramıza ailesi girdi ve nedense her seferin de eşime duygu sömürüsü yaparak haklı olarak eşimin yanında yer aldılar işin gerçeği eşim Zaman Zaman sen haklısın ama ailem olduğu için onlara bişey diyemiyorum demesi de Bi süre sonra beni rahatlatmıyor eşimle tam 1 yıl sonra nikah günümüz de mahkeme ye gittik ve tek celsede anlaşmalı boşandık ama eşimde bende birbirimizi cok sevmemizden dolayı 4 ay ayrılıktan sonra tekrar aileleri karşımıza alıp evlendik ailelerimiz bize cok uzak sadece izin de 10 gün görüyoruz ama görmediğimiz süre zarfında telefon la bize yetişiyorlar eşim asker Doğu'ya gitme durumu var geçici Bi süre 6 ay kadar onlarda benim yanıma gelmek için uğraşıyorlar ben onlardan uzaklaştıkça onlar bana sırnaşıyot eşime anlatamıyorum ben onlara aynı evin içinde katlanamam zaten çalısıyorum sabah gidiyorum akşam geliyorum evimde rahat etmek istiyorum Ogfff kızlar şunu bilin ki insanlar değişmiyor ben buna katlanabilirmisin diyorsanız hayat böyle kör topal gidiyor ben sonumu malesef göremiyorum anne olmayı cok istiyorum ama eşimin ailesi yüzünden çocuk yapmıyorum kızlar güçlü olmalıyız Hemde cooook

cok iyi anliyorum seni. bende 1 bucuk yillik evliyim. benim esimde her erkek gibi evlendikten sonra ailesine daha bi düskün oldu... bunun her erkekte böyle oldugunu anladim kabullendim artik.
esim adaletlidir cok sükür.
ailesi kv ve görümcem cok konusur cok yorum yapar hic birseyi begenmeyen insan tipleri. herseyi onlar en iyi bilir onlar en dogru yasar. benim düsüncelerimi sözlerimi bile biraz vakit gectikten sonra kendileri söylemis kendilerinin fikriymis gibi yansitirlar... asiri sinir olurum. sinirden basim uyusur... bilirmisiniz bu durumu bilmem...
benden sana tavsiye asla ve asla hic kimse icin ne onun ailesi ne kendin ailen icin esinle kötü olma.
onlari say sevmeyi ögren ama co fazlada ciddiye alma hayatinin merkezi onlar mi? degil. bosver. olabildigince güler yüzlü ol onlarin yaninda.
benim esimde bircok seyin farkinda ama napayim diyor. onlarda öyle diyor. sen takma kirma. ben onlarin dediklerine inaniyomuyum umursuyomuyum hayir. ee o zaman bak sen keyfine diyor. sagolsun gercekten... onunda zaman zaman etkilendigini düsünüyorum ama ben herseyi oturup esimle acik acik konusmayi cözüm bildim artik.
ben kendi ailemde yasadiklarimdan dolayi süpheciyimdir hep. esimin onlarin lafiyla adim attigini düsününce güzellikle aaa bu kimin fikriydi diyorum....
mesafeli ol.saygili ama mesafeli.

Kızlar lütfen bana yardım edin çünkü kafayı yemek üzereyim henüz bir yıllık evliyim ve eşimle severek evlendim ama ailesini bir türlü sevemedim eşimle evlenirken hiç ailesine düşkün biri olduğunu fark etmemistim ama sjmdi bir konu olsa benden önce ailesini düşünüyor söyle yapalim yok böyle yapalım onlar üzülür diyor ama hiç ben üzülür muyum diye düşünmüyor defalarca kez konuştuk aynı şeyi hep sen abartiyorsun diyor gülüp geçiyor ama ben gerçekten katlanamaz durumdayım eşim ile boşanmayi bile düşünüyorum kayinvalidem herseye karışan çok konuşan biri onu sevmek için elimden geleni yapıyorum ama olmuyor kadını bir türlü sevemiyorum her yaptığı batıyor sizce ne yapayım nasıl davranayim bu arada sinirlenince sinir krizleri geçirip evdeki eşyaları kırıp dökecek kadar cigrimdan çıkıyorum :KK43:

Eşimin ailesi ile sürekli bir mücadele içindeyken kendimi sürekli çaresiz yalnız hissederdim. İnsanlar kolay kolay değişmiyor.. Daha doğrusu işlerine gelip gelmeme durumuna bağlı olarak değişkenlik gösteriyorlar.. Oğlum olduktan sonra ki sağlık sorunlarım vardı benim için mucize daha farklı düşünmeye başladım.Gerçekten değiştim. Sıkıntılarım yüzünden 2. çocuğu düşünme fırsatım olmadı.Bende sürekli boşanmayı düşünüyordum.Sonra sorunlarla nasıl baş etmem gerektiğini öğrenmeye başladım. Evlilik siyaset gibi. Politik olacaksın..Tabiri caiz ise nabza göre şerbet vereceksin..

Allah yardımcınız olsun..

sevmiyorsan muhattap olmak zorunda değilsin. kimse seni zorla konuşturamaz. önce mesafe koy, soğuk yap, muhattap olma. sonra zaten eşşek değilse anlarlar ve uzak durursun. ayrıca her boka karışan kaynananın her lafına ben öyle istiyorum, ben öyle beğendim, canım öyle istedi, gibi gıcık gıcık cevap ver. bu kadar basit.

Herhalde olgunlasmam için biraz zaman gerekiyor tacsizprenses tacsizprenses ama baba evindeyken tek kizdim hani derler ya prensesler gibiydım diye herkes için çocuğu prenses gibi oluyor gerçekten evlendikten sonra da o ilgiyi eşimden görmek istedim hala da istiyorum çünkü ben onunla evlenmek için ailemle kötü oldum bana onunla evlenme dediler araya soğukluk girdi şimdi fark ediyorum ki kendime bile itiraf edemiyorum ama galiba eşimin de ailesiyle arasının kötü olmasını istiyorum ben onun için ne fedakarlik yaptıysam o da yapsın istiyorum ama bu psikolojimi anlayacak ruh benim eşim de yok malesef :(

Herhalde olgunlasmam için biraz zaman gerekiyor tacsizprenses tacsizprenses ama baba evindeyken tek kizdim hani derler ya prensesler gibiydım diye herkes için çocuğu prenses gibi oluyor gerçekten evlendikten sonra da o ilgiyi eşimden görmek istedim hala da istiyorum çünkü ben onunla evlenmek için ailemle kötü oldum bana onunla evlenme dediler araya soğukluk girdi şimdi fark ediyorum ki kendime bile itiraf edemiyorum ama galiba eşimin de ailesiyle arasının kötü olmasını istiyorum ben onun için ne fedakarlik yaptıysam o da yapsın istiyorum ama bu psikolojimi anlayacak ruh benim eşim de yok malesef :KK43:

Seni çok iyi anlıyorum. Eşine mutsuz olduğunu söyledin mi hiç ? Herhangi bir önerisi oldu mu ?

Defalarca kez söyledim durumumu da anlattım sürekli bana dediği sen çok büyütürsun çok abartiyorsun diyor bana kardeşleri bir şey yapsa çocuk onlar daha diyor oysa kardeşleri ile arada biriyle 1 digeriyle 2 yaş var bi olay olduğunda benim olgun olmamı bekliyo ama onun çocuk dediği kardeşinin yaşında evlendim ben ama o bu gerçeğin farkında bile değil

Bende ilk evlendiğim zamanlar eşimin ailesinden pek hoşlanmıyordum. Kayınvalidem kv olmaktan niyeyse çok mutlu olmuştu ve sürekli zamanlı zamansız arıyordu. İyi niyetle de olsa eve karışıyordu. Hep onlara gidelim istiyordu. Aynı şehirde annem kadar sevdiğim bir tanıdığımız var. Kayınvalidemlerin oturduğu şehre gidince ben hep onlara gitmek istiyordum. Kv biraz bozuluyordu, eşim annemde kal diyordu ve ben bu kadar beraber olmaya çok gıcık oluyordum. Zamanla konuşmalarımız arasında kasti olarak sevmediğim şeylerin altını defalarca çizdim. Kv de zamanla ilk heyecanını yitirdi :KK48: şimdi ben biraz ona göre davranıyorum, biraz o bana göre davranıyor. Allaha şükür şimdi çok iyiyiz. Eşimden daha çok ararım kayınvalidemi. Hatta eşim bi gün kıskandığını bile itiraf etti. Bence sende zamanla dengeleri kurarsın.

Defalarca kez söyledim durumumu da anlattım sürekli bana dediği sen çok büyütürsun çok abartiyorsun diyor bana kardeşleri bir şey yapsa çocuk onlar daha diyor oysa kardeşleri ile arada biriyle 1 digeriyle 2 yaş var bi olay olduğunda benim olgun olmamı bekliyo ama onun çocuk dediği kardeşinin yaşında evlendim ben ama o bu gerçeğin farkında bile değil

Tabi ki çünkü o kardeşi sen eşisin. Ayy bana da aynısını yapmıştı eşim deli oluyorum devrelerim yanıyor. 1Yaş var aramızda sanki 10 yaş varmış gibi davranıyordu.Erkeklere göre zaten aileleri melek bizde evliliğimizi kendi elimizle bozmaya çalışan avanaklarız sanki bak yine sinirlendim :sinirli::sinirli::sinirli:

Bu arada kayinvalidem anlasabilecegim bi kadın değil yani çok zorluyorum kendimi onu sevebilmek için ama zaten o da bana karşı önyargılı ben çalışan bi kadınım dolaşıylà eşim de bana yardım ediyo diyo ki bana " kız sen benim oğluma bulasik mi yikatiyosun ben bu zamana kadar hiç yikatmadim sen nasıl kiyiyorsun ogluma" bendr böyle Şakayla karışık cevap verebilme yetenegim yok hemen moralim bozulur sinirlenirim kayinvalidem kendi kayinvalidrsini bana koTuluyor ama söz konusu kendi olunca " ben kayinvalidelik yapamam kii " diyor cildiriyorum herseye karışıyorsun senden 4 tane kayinvalide çıkar diyesim geliyo

Kırılmamak için kıracaksın arkadaşım..
Bende bu durumdaydım. Dan dan söylüyorum artık eşim dahil küsen küssün konuşan konuşsun.. Umrumda bile değiller. Böyle oldukça millet hizaya geçti, baktın deli dön geri vakası oldu yani.. Artık kafam rahat. Sende yap.

kendi kayınvalidesini sana kötülüyorsa sende babaanneyle iş birliği yap :KK66:

Back
X