Eşimin ailesine kendimi nasıl anlatabilirim?

Erkek teröründen nefret ediyorum. En çok hata yapanlar en çok kısıtlananlar oluyor çevremden gördüğüm kadarıyla. Yanlış arkadaşlıklar yanlış evlilikler vs. Mesafeli olun gerekirse sert olun onlar neredeydin diye sormaya çekinsinler sizden. Diğer konuda ise sanki evlenerek hata yaptığınızı hissettim. Oyun bağımlılığı olan birinin erkek kadın farketmeksizin evlenecek olgunluğa erişmemiş olduğunu düşünüyorum.
Mesefeli olun derken nasıl bir mesafe? Mesela ben eşimin ailesinin yanına gitmemeye çalışıyorum.
 
Neymiş onun buluştuğu arkadaşları kendi cinsiymiş. Bu yüzden ne kadar üzülse de oturdum konuştum. "Bak senin arkadaşların erkek olabilir ama ben sana tek bir şey söyledim. Mekan a gitmeyeceksin. Sen nasıl benim çevremdekilere güvenmiyorsan ben de senin o arkadaşlarına güvenmiyorum ama asla sana buluşma demedim. Fakat sen bana böyle böyle kısıtlamalar yapıyorsun." konuştum konuştum. "Tamam, nasıl istiyorsan öyle yap ama bil ki benim içim hiç rahat değil. Ben sana dışarı çıkma, nargile içme, alışveriş yapma demiyorum." dedi. Şuan ki durumumuz 9 dan sonra gelsem bile bir laf söylemiyor ama dışardaysam ne zaman eve gideceğimi soruyor. Instagramda bana "abla" diyen 19 yaşındaki çocuğa durumuma kalp göndermiş diye engel atmış. Birkaç arkadaşım daha vardı onlara engel atmış haberim yok. Üzmemek için nasıl konuşacağımı bilmiyorum. Ne kadar anlatsam da o erkek ben kızım.
Bence kendisi yontulmaya müsait. İnstagram sifrelerinizi birbirinizle paylaşmayın ilk olarak tatli tatli söyleyin ama o benim kardeşim gibi diye. Kalo atmasi hoş değil ben de sevgilime biri kalp atsin istemezdim. Ama size sormadan engellememeliydi.
 
birine kendini anlatmaya başladığında bu sorgulamaların devamı gelecektir.
yine kendini izah edeceksin sonra yine..
net bi şekilde bir kere konuşursan ve eşinde seni desteklerse yeter. sonra yine kendin olmaya devam edersin.
ayrıca ailenle anlaşamama nedenin aranızdaki yaş farkı değil onların tavırlarıyla alakalı.
 
X