Eşimin ailesine olan sapkınlık derecesinde bağımlılığı

bilmemmi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2025
6
-10
1
Merhaba,
Bu zamana kadar hep girip okuduğum oldu ama artık o kadar bıraktım ki kendimi ne yapacağımı nasıl yapacağımı bilmiyorum. 7 aylık hamile ve 5 yıllık evliyim. O dualarını ettiğim adam bugün bana her dokunduğu zaman gözlerim dolu dolu oluyor. Eşim sapkınlık derecesinde abisine bağımlı. Ben de sessiz sakin hayat zaten zor diye olabildiğince kolay yaşamaya insanların hayatını kolaylaştırmaya çalışan birisiyim. Abisi eşini bırak gel dese gözü görmeyecek derecede bırakır gider. Altınlarımı benim rızam olmadan abisine verdi abisine benden evinizden kısıp para gönderiyor ve adamın hali vakti kendisinden daha iyi,abisi geleceği zaman mesela küçücük bir yorgunluktan yüz yapayım küfür kıyamet ortalığı birbirine katar git yüzünü düzelt vs diye o sıfatına tüküreyim diye. En son bize gelecekleri gün bir şey eksik diye kıyameti kopardı ve kafama yumruk atıp tokat attı gitti geldi senin ailene yapacaklarımı göreceksin sizi it yerine koymayacagım diye gitti geldi küfür etti. Evlenmeden küfürünü bilmiyor muydun diye sormayın benimde kolay bir hayatım olmadı o yüzden bende sinirlenince küfür eden birisiyim ama insanların yüzüne ya da karakterine değil normal herkesin ettiği kadar ediyorum kapanıp gidiyor konu o yüzden bunu sıkıntı etmedim. Konu küfür etmesi falan da değil zaten. Çocuk olmasına güvenme isterse 3 çocuğum olsun bırakıp giderim falan diye sürekli böyle saçma salak bir şekilde bu tarz konular ağzımda ve alıştım. Neyse bu yumruk atışını yaşayalı 4 gün oldu ve artık içim ruhum yok gibi hem asagılanmış hissediyorum hem de benim bana sahip çıkacak bir ailem yok hamile olduğum için ne yapmam gerektiğini bilmediğim bir durumun içerisindeyim. Aynaya bakınca ağlamaya başlıyorum o yüzden günlerdir kendimi oyalamaya çalışıyorum o gözlerindeki eski ışık yok kendimi güzel hissetmiyorum benimle sadece kendisiyle iyi olduğum zaman iyi olan bir insanla sürdürdüğüm bir hayatım var. Sanırım eşim narsist zaten günlerim hep eleştiriyor geçiyor. Hep derlerdi kızlar babalarına benzeyen erkekleri secerler diye benim rahmetli babamda böyleydi ve boşanmış bir anne babanın çocuğuyum gittim geldim yine aynı hayatın içindeyim. Çocuğum olacak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. İçim hiçbir şeyi almıyor. İlahi adalet tecelli eder mi bilmiyorum ama herkesin yaşadığı haksızlığın böyle insanların kafasına vura vura anlayacağı günlerin tez zamanda gelmesini diliyorum.

Hamile hamile size yumruk mu attı ben doğru mu okuyorum. Para vemesi altın vermesi cart curt keşke o kadarla kalsaydı ama kocanız tam bir şerefsiz. Siz nasıl tepki verdiniz sonra abisi geldi ve onları ağırladınız mı birşey olmamış gibi sizi yargılamıyorum yanlış anlamayın sadece tepkinizi merak ediyorum

Evet şu an odamda hüngür hüngür ağlayarak cevap yazıyorum o kadar cesaretim ve inancım kırıldı ki eski asi her şeyi halleden insandan küçücük bir parça yok içimde. Şu an içeride abisiyle oturup kahkaha atıyor abisinin gelecek planlarını yapıyor ve ben onursuz gibi hiçbir şey olmamış gibi onları ağırlıyorum

Oncelikle cok gecmis olsun. Hamile esine boyle davranan bir erkege ne denir ki? Bu tarz seyleri asla ama asla tolere etmemeniz gerekiyordu. Gecmisiniz vs ne olursa olsun. Evet anlayabiliyorum bazen insan yanlis tercihler yapmaya itilebiliyor, ama bari karninizdaki cocugu dusunun bu noktadan sonra. Nasil bir ortamda buyuyecek cocuk kim bilir. Hamileyken yumruk atan ileride neler neler yapmaz. Bence hissettikleriniz de tamamen bu igrenc insan yuzunden ondsn uzaklastiginiz an düzelir. Bir gecim kaynaginiz mesleginiz vs var mi?

Neden hala o evdesiniz ?
Neden darp raporu almadınız?
Neden uzaklaştırmadınız ?
Neden sığınma evi düşünmüyorsunuz ?
Neden gemileri yakmıyorsunuz ?

Sonunuz belli. Bunu anne babanızda da görmüşsünüz. Birkaç yumruk daha yiyip mi boşanmak istiyorsunuz ?

Çok teşekkür ederim. Çok haklısınız ben de bunu düşünoyurm. Günlerdir aklımda hastane odasında tek başıma öocugumu doğurup kucağıma alışım öyle mi yapmam gerekiyor ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Tabii mesleğim var hamilelik dolayısıyla ara verdim, bile bile yapıyor insan her şey aleni ama işin içine girmedi mi tolore edebileceğini düşünüyor açıkçası ben böyle bir şeyin içine düşüp yaşayabileceğimi tahmin etmezdim. Evlilik çok başka bir şeymiş bambaşka. Ayrı evlere dağılıp özlemeli sevgililik döneminin küçücük esintisi yokmuş. Üzüldüğüm hala bu konuları aşamıyor oluşumuz. İnanın kolumu kaldıracak halim yok.

Hamile eşine vuran itten koca olmaz anında kadese basmıştım. Uzaklaştirma da alırım o çocuğun yüzünü göremez, aç kalırım ama bir hayat kurarım kendime. Kadın sığınma evine giderim meslek öğrenirim falan. O it abisi ile yaşasın ölsün gebersin. Çok sinirlendim o Bebek travmatik doğacak hissetmiyor mu sanıyorsun?

O kadar çok böyle yorum yapmışlığım oldu ki diğer hesabımdan böyle konulara. İnsan neye uğradığını şaşırıyor inanın o an gittim balkona oturdum ne olduğunu anlamaya çalıştım o yüzden mıştımlarla olmuyor. Günlerdir ne olduğunu idrak etmeye çalışıyorum. Eşimi çok seviyordum da ben bunları hak etmedim evrelerini inanın fazlasıyla geçtim, sadece hastane odasında herkes kocaman bi aile olarak beklerken ağlayıp bebeğimi tek başıma kucağıma alma düşüncesini sindirmeye çalışıyorum günlerdir.

Siz bu kafayla daha çok yumruk yersiniz. Ben bu ortamda doğacak çocuğa üzüldüm sadece. Mıştımlarla oluyor hanımefendi böyle gücüm yok,kolum kalkmiyor derseniz daha çok zarar görürsünüz pısarsanız. Duygusal olmanız normal hamilesiniz de
Ne mağlum karnına tekme atmayacağı. Farkında mısınız tehlike altındasınız hamile kadına şiddet ah ah vicdanda yok sevgiyi geçtik de. Elim ayağım titredi yemin ederim.

Şiddet başlamışsa bunun sonu yoktur devamı gelecektir. Hiç sağlıklı değil bu hırt eşiniz. Bir bebegi tek doğurmak tabi ki zor üzücü. Hakketmiyor kendisi baba olmayı bu arada.
Mesleğiniz varmış yolunuza bakın derim. Çok üzüldüm adınıza. Şifa ve sağlık diliyorum.

. Üzüldüğüm hala bu konuları aşamıyor oluşumuz. İnanın kolumu kaldıracak halim yok.
Siz o yumruğu aşabileceginizi mi düşünüyorsunuz?
Eşiniz neden böyle özgüvenli, belli. Yumruk yiyip misafir ağırlayan, arayi düzeltmeyi uman bir eşi var.
O evi nasıl başına yıkmadınız aklım almıyor.
Bebeğiniz böyle pışmış ,şiddet gören, kolu kalkmayan, tepkisiz bir anneyi hakkediyor mu sizce ?
Kendinizi toplayın o heeifin g.tune tekmeyi basın.

Düşünmüyorum çünkü yediremiyorum. Derdim arayı düzeltmek değil, düzelsin diye de ağırlamadım kimseyi. Ay bak sen bana bunu yaptın ama ben çok iyi biriyim düşüncesiyle hareket etmedim gelen kişiler yurtdışından geldiği için tam gelmelerine 45 dakika kala yaşandı ben de kalakaldım öyle. Kimse hak etmiyor bende öyle bi anne olmak istemiyorum.

Dualar ettiğim adam dediğinize göre nikah günü tanımadınız birbirinizi. Hiç mi abisine bağımlı olduğunu görmediniz fark etmediniz? Hadi korunmadınız kısmını geçelim, hamile olduğunuzu anladıktan sonra doğacak çocuğa hiç acımadınız mı üzülmediniz mi? İsterse 3 tane olur bırakır giderim diyen bırakır da. Bunla yaşamaya karar verirseniz çocuğu şiddet olmayan bir ortama bırakın orada büyüsün. Ya koca ya çocuk seçin birini. Sokaktaki adam yumruk atsa hemen polise giderdiniz değil mi, bu öküzün ne farkı var? Karnınızda bile isteye yaptığınız çocuğu koruyacak mısınız yoksa olayı kapatıp dayağı sindirip oturacak mısınız? Bir sonraki yumruk tekme karnınıza gelebilir. Bizden ne okumak istiyorsunuz ne bekliyorsunuz? Olay belli, yapılacaklar belli, biz mi polise gidelim biz mi darp raporu alıp boşanma davası açalım?

Kadınlar böyle erkeklerle evlenmesin soyları bitsin diyoruz ama sizler evlenmeyi bırak genlerini aktarıyorsunuz.

Şu denklemin içine çocuğu sokma motivasyonunuz neydi?

Bu adam 5 sene boyunca şahane bir adamdı, mükemmel bir kocaydı da babalıkla mı taçlandırayım dediniz?

Şu aşamada vay başıma gelenler diye ağlamanın bir anlamı yok. Çocuk yapana kadar boşanıp hayatınızı kurabilirdiniz. Şimdi çocuğu bahane edip bu berbat adamla berbat evliliği yaşayıp çocuğu da buna mahkum edeceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…