eşimin,ailesine tapması yüzünden çıkan sorunum !!

Haftada bir anne babayla görüşmek çok değil.Ama pandemi nedeniyle misafirliklere gitmemek gerekiyor.Eğer insanlar bireysel önlemlerini almazlarsa, yıllarca evlere kapalı kalıp, dışarıda maske takmak zorunda kalacaz.

Ehum ehum
Bacım sen buna aileye tapmak mi diyorsun bak sana ne anlaticam
Benim kv alt katımda oturur
Benim buyukbas her sabah işe giderken(önceleri kahvaltıya inerdi ben ise erken gittiğim icin)
Aksam isten gelirken ugrar hiç sorun değil
Günde en az 10 kere telefonla konuşurlar afedersiniz yedigini içtiğini zictigina kadar anlatirlar.
Kac kere kavga ettim evde olup biteni anlatma diye yok yine ayni
Yetmez anasının eli kolu yokmuş gibi çay demleyip kupalarla indirir hiiic karismam

Evde su eksik desem umursamayan adam anası icin şehrin diğer ucundaki marketten eksiklerini alir
Bla bla bla
Haline şükret adami boğma git bi kaç saat otur gel

Bende çok benzer bir durum yaşadım. Benimde ailem şehir dışında ve eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz. Eşime bir gün dedim ki, ben kendi ana babamı her hafta görmüyorum seninkilere görev gibi her hafta gitmek zorunda değilim (ki ailesinden haz etmiyorum yoksa belki giderdim her hafta) dedim. O günden sonra eşim kendi gitmeye başladı her hafta bana birşey demiyor artık. Erkek kök ailesiyle çekirdek ailesi arasındaki çizgiyi çekmeyince hep sorun çıkıyor.
hiç mi sorun yapmadı direkt tamam gıtme sen ben gıderım mı dedı

Çünkü annem yok boşanmak için babamın yanına gittiğimde de beni 1 hafta bile tutmadı evinde yani gidecek yerim yok
Allah yardımcınız olsun.
Madem öyle kendinize yatırım yapmaya başlayın. Yakında inşallah korona biterse meslek ve işkur kurslarına gidin. Eğitim durumunuzu bilmiyorum ama mutlaka en üst seviyede eğitim almak için çabalayın.
Ayaklarınız üstünde durabilmeniz için ne gerekiyorsa onu yapın lütfen.
Ne baba, ne koca erkek milletine güven olmaz.

şimdi korona ayrı bir başlık

lakin siz zaten gidiyorsunuz korona olsa da

o zaman yılbaşında gidip yemek yemenin neresi garip

yani zaten 20.30 da kalkacaksınız en geç

kv pişirsin güzelce

işten çıkınca yiyin

hatta gözünüze kestirdiklerinizden biraz da yanınıza koyun

gidin evinizde kalan 3 gün ve tabii yılbaşı gecesi ne yaparsanız yapın

şimdi yılbaşı esasen kalabalık ailelerle kutlanır (korona harici)

bu durumda gün boyu evde olan kişi pişirir diğerleri de yer

yani deseydiniz ki kalalım istiyor olmaz derdim, yine eskisi gibi olsaydı gece 2-3 e kadar orada kalırız deseydiniz yine gitme denilebilirdi

ama şimdi zaten 20.30 da gelecekseniz yiyip yemeği gelinebilir

biz bir ara yapmıştık kv ye gidip akşam yemeği yiyip kalkıp evlerde devam etmiştik hem onların gönlü olmuştu hem de bizim daha kafa dengi eğlencemiz devam etmişti

Allah yardımcınız olsun.
Madem öyle kendinize yatırım yapmaya başlayın. Yakında inşallah korona biterse meslek ve işkur kurslarına gidin. Eğitim durumunuzu bilmiyorum ama mutlaka en üst seviyede eğitim almak için çabalayın.
Ayaklarınız üstünde durabilmeniz için ne gerekiyorsa onu yapın lütfen.
Ne baba, ne koca erkek milletine güven olmaz.
Evet öyle düşünüyorum zaten ama kreşler kapalı olduğu için çocuğu bırakacak yerim yok inşallah virüs bittiğinde bende dedğiniz gibi yapmayı dusunuyorum

Adam yılbaşında gidelim bütün haftasonu oturalım dememiş ki. Bir yemek yiyip döneceksiniz alt tarafı. İnsan sırf eşi mutlu olsun diye idare eder, ben rahatsızlığınızı anlayamadım.
Not: ben olsam ,ki öyle yapıyorum, ailemi korumak için gitmezdim. Sonuçta yaşlı insanlar ve salgın var.

Ehum ehum
Bacım sen buna aileye tapmak mi diyorsun bak sana ne anlaticam
Benim kv alt katımda oturur
Benim buyukbas her sabah işe giderken(önceleri kahvaltıya inerdi ben ise erken gittiğim icin)
Aksam isten gelirken ugrar hiç sorun değil
Günde en az 10 kere telefonla konuşurlar afedersiniz yedigini içtiğini zictigina kadar anlatirlar.
Kac kere kavga ettim evde olup biteni anlatma diye yok yine ayni
Yetmez anasının eli kolu yokmuş gibi çay demleyip kupalarla indirir hiiic karismam

Evde su eksik desem umursamayan adam anası icin şehrin diğer ucundaki marketten eksiklerini alir
Bla bla bla
Haline şükret adami boğma git bi kaç saat otur gel
Ah be kader ortağım varmıymış benden başka böyle

Valla bunları okudukça şükrediyorum ben 🙄 eşimin ailesini neredeyse 1 aydan fazla görüşmüyoruz benm annem yanımda ayrı gidecek memlekete benm ailem orada.. daha dün kp doktora götürmek için ailesine gitti o kadr görmüş oldu. Hee pandemi olmadan öncede yani bu kadr sıklıkta olmadığı zaman bile sıksık gitmezdik , hatta benm bugünde annelere gidelim dediğim olmuştur aksam yasaklar olmadan önce. Özlediğinin farkındaydım annemleri de göremedik diyodu bende ah hayatım akşam yasaklar olmasa giderdik fln diyorum şimdi kp hastane götürme kısmı ile gördü baya idare eder onu yine gitmek durumunda kalmadım yani 😊 Hee gitsem olur seviyorum kv kp ararım arada bu. Bence siz gitmeyin ne biliyim yani ama 10 günden bir çok değil sanki ..

kızlar merhaba;
başlıktan da anlaşıldığı gibi eşim ailesine aşırı düşkün ve ben bu durumdan aşırı rahatsızım 3 yıldır evliyiz ona göre ne zaman oraya gıdelım dese ben olay çıkartıyormuşum... son olayda burama kadar geldı bugün için gidelım dıe konuşmuştuk zaten zaman kısıtlı akşam 20:30 da kalkıyoruz kısıtlamadan dolayı neyse tamam dedım ve kafasında planları yapmış bide bence die konuşuyor neymiş efendım perşembe yılbaşı günü de iş çıkışı gideriz yemek yeriz eve geçeriz dedı ben deli oldm yılbaşında bıle oraya gıtmek ıstemesıne ve bu saçma sapan sorun yüzünden birbirimize girdik... ailesıne sınır koyamıyor ona kalsa o derece deıl sızce böyle kök ailesine tapan bi eş nasıl düzelir ...
Koronadan haberi var mı?zaten görüşmeyelim diye yapılıyor bu yasaklar.
Bunun dışında 5 yıllık evliyim ilk kez yasaklardan dolayı kaynanama gitmeden yılbaşı yapacagim. Benimki de özel günleri hep kök ailesiyle geçirmek istedi ve geçirdi de ...çocuk olunca biraz daha çocuğun rahatını ve sağlığını düşünüp gitmeyi azalttik

Merhaba ben bu söylediklerinizde şuana kadar aşırı düşkünlük görmedim sonuçta insan yılbaşını ailesiyle geçirebilir haftada bir ailesinede gidebilir ama soylemedikleriniz varsa daha bunlar en son kavga ettiğiniz konuysa daha öncesi varsa bilemem biz altlı üstlü oturuyoruz eşim her akşam illaha gidecek sadece oda değil annesine danışmadan hiçbirşey yapmaz ama bunu yapan annesi değil kendisi istiyor ki annesi onu sürekli yönetsin oda yapsın yani kadın bile artık beni rahat bırak diyor bazen o zorluyo bende çok soğuyorum böyle olunca çocuk gibi sanki kocaman adam çocuğu var hatta annesi şuan başka şehirde kalının yanına gitti hergun arayıp gel hadi nezaman geliyon yeter artık çok kaldın sikiliyom burda yalnız yani sanki benim hicbir önemim yok ben yokum sanki çok sinirleniyorum bende bu sefer bisey deyince de kıskanç damgası yiyorumm yanı beterin beteri var ablacım eğer anlattığın kadarsa bence çok kötü değil
Yuh ya ben konu sahibinin eşinden çok sizin eşinize sinir oldum.O ne ya .Burda sıkılıyorum çabuk gel ..🙄🙄

Yuh ya ben konu sahibinin eşinden çok sizin eşinize sinir oldum.O ne ya .Burda sıkılıyorum çabuk gel ..🙄🙄
Evet ben annesinden rahatsız olmuyorum.zaten yani arada laf sokuyo ama eskiden ayni evde yasiyorduk suanda evimiz ayrildigi icin en azindan nasil olsa birazdan gitcek zaten diye umursamıyorum Allah var gene iyi eskiye göre sürekli annesine isyan ediyo kadın bize geldiği halde sürekli bize az geliyon yukarda abisi oturuyo onlara çok gidiyon bize az geliyon sen zaten beni sevmiyon ben istiyorum gece yatarken sen yanında ol sabah kalkarken sen yanimd ol yemin ederim bana söylemediği sevgi sözcüklerini soyluyo bende çok soğuyorum yani kıskanmıyorum gerçekten soğuyorum sanki annesinin kundaktaki emzirdiği bebek daha ve birde şu var işine gelince annesini okadar kırıyor ki anlatamam ben bile üzüldüm bikere süs artık dedim para konusu falan olunca annesini bile tanimiyo bende bu dengesizliğe anlam veremiyorum acaba beni kıskandırmak için mi bukadar gösteri yapiyo diye çünkü kendiyle ilgili konularda annesini dinlemez ama benle ilgili ikimizleilgili bişeyde annem ne derse o diyo

ailesı bişey demıyor muydu pekı doldurma vs gıbı..
bıde sız ne sıklıkla gıdıyorsunuz
Bilemiyorum hakkımda birşey söylüyorlarsa da bana belli etmiyor kimse. En son 1,5 ay önce fln gittim sanırım. Corona pik yapmadan önce kontrol altındayken de 15 günde bir giderdim müsaitlik durumuna göre☺️

Bence bu durum aileden aileye değişiyor ben eş ailesi olarak bakmıyorum
Mutsuz ve huzursuz olduğum ortamda durmak istemiyorum
Yani benim için davranış önemli
Mesela ben eş ailesi olarak bakmamıştım ilk başta.kalabalik olmasina rağmen hayat tarzıma uymamasina ragmen arada gider çay içer gelirim dedim değişiklik olur düşündüm
Ama davranış biçimleri aşırı irite edici
Okadar gerildim ki simdi aklima geldikçe bile sinirlerim bozuluyor
Yani kackere olduğu önemli degil

Pandemi bitince ne yapıcaz,nişanlım şimdiden her haftasonu ailesine gidicekmiş öyle konuşuyor benim ailemin olduğu yerde yaşıcaz onun ailesi 1 saat mesafede, ben 6 gün çalışıyorum 1 günüm var bu evin işi var benle bi planın yoksa sen gidersin her hafta diyorum bende
Bıktırma yöntemi deneyin siz teklif edin işten geldiğinde bile haftaiçi zorla götürmeye çalışın 1ay ısrar etseniz “ bir çay içsek ailenle yeterli”+ Haftada bir gün boş vaktimizdede gidelim deyin siz gitmeyi teklif edin ona fırsat vermeden. O süreçtede ev işinin küçücük kısmını ona verin örnek her gün masa toplama yada farklı ama küçük bir iş.
Beyni kendisine zaman ayırmadığını ona bir şekilde hatırlatacak. Siz iyi bir eş olacaksınız çünkü onu ailesine yakınlaştırıyor olacaksınız. Onlardan koparmıyor aksine seviyorsunuz ve ilgileniyor gözüktüğünüz için sizi kendi psikolojik dünyasında tehdit olarak algılamaz ve böyle haftada 1 gibi yazılı olmayan kurallar koymaz yaşamınıza bunu yaparsanız. (Kimi insan ailesinden kopmaktan vs korkabilir yada gerçekten düşkündür görmek isteyebilir.)
Yani iki madde önemli olan o konuyu istiyor gibi davranmak ve kişiye kendisine veya ilişkinize zaman ayıramadığını sözlerle değil kendi yaptığı eylemlerle hissettirmek.
Dip not: “ Ben senin ailene geliyorum ama .....(artık burayı neyle doldurmak isterseniz.) yapacaksın diye bir anlaşma vs yapmayın.

Bıktırma yöntemi deneyin siz teklif edin işten geldiğinde bile haftaiçi zorla götürmeye çalışın 1ay ısrar etseniz “ bir çay içsek ailenle yeterli”+ Haftada bir gün boş vaktimizdede gidelim deyin siz gitmeyi teklif edin ona fırsat vermeden. O süreçtede ev işinin küçücük kısmını ona verin örnek her gün masa toplama yada farklı ama küçük bir iş.
Beyni kendisine zaman ayırmadığını ona bir şekilde hatırlatacak. Siz iyi bir eş olacaksınız çünkü onu ailesine yakınlaştırıyor olacaksınız. Onlardan koparmıyor aksine seviyorsunuz ve ilgileniyor gözüktüğünüz için sizi kendi psikolojik dünyasında tehdit olarak algılamaz ve böyle haftada 1 gibi yazılı olmayan kurallar koymaz yaşamınıza bunu yaparsanız. (Kimi insan ailesinden kopmaktan vs korkabilir yada gerçekten düşkündür görmek isteyebilir.)
Yani iki madde önemli olan o konuyu istiyor gibi davranmak ve kişiye kendisine veya ilişkinize zaman ayıramadığını sözlerle değil kendi yaptığı eylemlerle hissettirmek.
Dip not: “ Ben senin ailene geliyorum ama .....(artık burayı neyle doldurmak isterseniz.) yapacaksın diye bir anlaşma vs yapmayın.
Denicem ,teşekkürler

Back
X