bir de kendi babanın hasta olduğunu ve eşinin aynı senin gbi söylendiğini düşün neler hissederdin kırılmazmıydın?sen benden küçüksün evlenmişsin çocugun olmuş çalışıyorsun ben hala öğrenciyim.küçük yaşta kaldırabileceginden fazla sorumluluk almışsın tabiki yoruluyorsundur ama o da eşinin ailesi onlar olmasa senın kocan da olmazdı üstelik adam hasta.eltilerin çok mu doğru yapıyor yazık değil mi?insanlık sende kalsın.Kuranda herkes kendi anne ve babasını bakmakla yükümlüdür diyor.yani sen eşinin anne ve babasına bakmak zorunda değilsin tabiki ama sende sevap işliyorsun hayır duası alıyorsun böyle düşün kendini rahatlat
Madem dini açıdan yaklaşıyorsunuz.. O halde ben de şöyle söyleyeyim "Hakkını aramak sünnettir."..
Ve haksızlık yapmak en büyük kul hakkıdır, kul hakkının ağırlığını da bilirsiniz.
Ev hanımı olan, bütün gün yan gelip yatan eltiler varken, minik bebesi olan, çalışan, 1+1 evde oturan 21 yaşındaki geline yıkılmak da hiç doğru değil.
Sen sesini çıkartmadan elalem sana acımaz, çünkü adın üstünde "el kızısın", isterse posan çıksın..
Vardır bir sebebi, belki senin eşine daha fazla hakları geçmiştir, diğer oğullarının bir karın ağrısı vardır muhakkak. Öyle olmasa bir müddette onlara giderlerdi, mutlaka yaşanmış bişeyler vardır.
Ya da belki sizde daha rahat ediyorlar, siz ve eşiniz çalıştığınız için tüm gün evde değilsiniz, oğlunuz ananesinde. E ev bomboş, otel gibi, daha ne olsun.
Ama eltinizde kalsalar tüm gün gelin evde, belki dırdır ediyor, surat yapıyor.
Bu konularda ben ne yazık ki çok tahammülsüz olduğum için, en azından sizi kışkırtmamak adına susayım. Eşimin babaannesi 1 hafta bizde kalmıştı, o da k.validemin işgüzarlığı. Kendisi evde olduğu halde bana gönderdi kadını. Kaldı ki eşimin babaannesi benim k.validem dğeil, k.validemin k.validesi.
Düşün kadın altına çiş yapıyor, ben yeni gelin. Nasıl temizleyeyim, direkt makinaya atsan olmaz, elde yıkasan olmaz. Ne halt edeyim?
O da yetmez gibi yürüyemediği için hiç dışarı çıkamıyor ve eşim de vicdan yapıp hepimizin evde oturmasını bekliyor. Mis gibi hava var, evde oturmak zorundayım. E ama senin babaannen gezmiş gençliğinde, şimdi de otursun. Ben niye oturuyorum, açsın tv'yi, izlesin ne var.
Yok ben çekemedim, arkadaşlarımla organizasyon yaptım, çıktım çıktım gezdim.
Eşim de pes etti ve alıp götürdü babaannesini tekrar, sonuçta gittiği yer oğlunun evi, içim rahat.
Tamam, ana-babaya bakacağız, boynumuzun borcu. Ama k.validem hayattayken, onun k.validesine bakacak da değilim.
Geçen ramazan ayında nihat hatipoğlu televizyonda bu konudan bahsetmişti..
Anneye ve babaya bakmak tabiyki boynumuzun borcu..ama birde diyorki mesela 3 kardeş var..annelerine ikisi bakmıyor bakmak istemiyor..diğerine kalıyor ilgilenmesi..
Bir kişiye yüklenilmez diyor..ozaman anneye bakan insan bıkabilir yorulabilir sıkıntıya düşebilir ve bu durumda onun bir off demesinin günahını diğer iki kardeşte paylaşır..
çünkü denge kurulursa herkes için iyi olur..ama bir kişiye yüklenirsen hiç zor olmazmı..birde çalışıyorsa küçük bebeği varsa..diğerleri evde yatarken nazaran daha rahatken haksızlık olmuyormu bu ?
eşimin babaannesinede yıllardır küçük oğlu yani eşimin amcası ve yengesi bakıyor...
kayınvalidemin umrunda bile değil,kayınpeder derseniz annesi varmı yok mu umrunda değil...yeter ki
evde bir boğaz eksik olsun..ama yengeye üzülüyorum,30 senelik evliler ve kadın evlendiğinden beri
kocasıyla bir kez yalnız kalamamış...
tek bir insanın üzerine yüklenilmesi çok yanlış
Yarın kendileri yaşlanınca ilgi, şefkat isterler ama..
Hep bana löp bana..
ay okuyorumda hep aynı mevzular. kesinlikle bencil olmalarından kaynaklanıyor. baksanıza kendileri kayınvalidelerinden kaçmak için fırsat kolluyolar, ama yaşlanmadan sana inceden inceye mesaj gönderiyolar. bende hamileyim daha 5-6 aylık evliyim annemin komşusu geldi, bi 10 dakika içinde kalakayım kayınvalidem bizde yatalak kızı bıraktım geldim dedi. kayınvalidemde güya beni sormaya gelmiş. hemen başladı bu yok efendim bizde en büyük olan çocuk bakar siz en büyük müsünüz, bizde adet böyle deyip bir yandan da bana bakıyo ne tepki veriyorum diye. bu arada eşimde en büyükleri tabi lafı bana sokuyo. ben sustum hiç sesimi çıkarmadım tabi. neyse aradan 3 yıl geçti eşimin babaannesi felç geçirdi 2 yıldır yatalak. bu süre içinde toplam 1 ay baktı kayınvalidem. ha bu arada eşimşn en büyük amcası felç geçirmeden annesi 2 ay önce başka şehre taşınmış. tabi aynı şehirde olup en büyükleri olanda kayınpederim. neyse çok uzattım en son bize geldi kışın epey bir süre kaldılar. dedimki kayınvalidesine ne kadar baktığını sordum oada toplamda 1 ay dedi bende 2 yıl içinde 1 aymı baktın? dedim şaşırarak. hani sizin adette en büyükler bakıyodu, şu an en büyükleri sensin temelli niye bakmıyosun. insan adetlere bağlı kalmazmı dedim dumur oldu.
valla hiç taviz vermeyeceksin. helede tepki vermezsen bu düzen böyle gider benden söylemesi. biraz yıpranırsın ama ne eşin nede ailesi sana karşı eskisi gibi rahat davranmazlar en azından.
akşam oturup eşimle konuştum.neden beni de düşünmüyorsun halimi,nasıl yarulduğumu görüyorsun hayatım dedim..
o da napayım aşkım annem telefonda konuşurken direk bize geleceklerini ima etti nasıl gelmeyin derim dedi..tamam eşimde halkı ama aynı durum yaşanmıştı geçen sene..ben hamileydim karnım burnumda..eltim de işe girmişti.diğerine zaten gidemiyorlar..amelyat oldu hep bendeydi..birde çok seviyorlarmış gibi oğulları çoluk çocuklarıyla her akşam bize oturmaya geldiler..
yapılan iyiliği söylemek sevabını götürürmüş ama artık sabrım taştı..!
bu arada en küçük biziz ailede.şimde ben de..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?