Eşimin ailesini istemiyorum artık..

Madem dini açıdan yaklaşıyorsunuz.. O halde ben de şöyle söyleyeyim "Hakkını aramak sünnettir."..
Ve haksızlık yapmak en büyük kul hakkıdır, kul hakkının ağırlığını da bilirsiniz.

Ev hanımı olan, bütün gün yan gelip yatan eltiler varken, minik bebesi olan, çalışan, 1+1 evde oturan 21 yaşındaki geline yıkılmak da hiç doğru değil.
Sen sesini çıkartmadan elalem sana acımaz, çünkü adın üstünde "el kızısın", isterse posan çıksın..
Vardır bir sebebi, belki senin eşine daha fazla hakları geçmiştir, diğer oğullarının bir karın ağrısı vardır muhakkak. Öyle olmasa bir müddette onlara giderlerdi, mutlaka yaşanmış bişeyler vardır.

Ya da belki sizde daha rahat ediyorlar, siz ve eşiniz çalıştığınız için tüm gün evde değilsiniz, oğlunuz ananesinde. E ev bomboş, otel gibi, daha ne olsun.

Ama eltinizde kalsalar tüm gün gelin evde, belki dırdır ediyor, surat yapıyor.

Bu konularda ben ne yazık ki çok tahammülsüz olduğum için, en azından sizi kışkırtmamak adına susayım. Eşimin babaannesi 1 hafta bizde kalmıştı, o da k.validemin işgüzarlığı. Kendisi evde olduğu halde bana gönderdi kadını. Kaldı ki eşimin babaannesi benim k.validem dğeil, k.validemin k.validesi.

Düşün kadın altına çiş yapıyor, ben yeni gelin. Nasıl temizleyeyim, direkt makinaya atsan olmaz, elde yıkasan olmaz. Ne halt edeyim?

O da yetmez gibi yürüyemediği için hiç dışarı çıkamıyor ve eşim de vicdan yapıp hepimizin evde oturmasını bekliyor. Mis gibi hava var, evde oturmak zorundayım. E ama senin babaannen gezmiş gençliğinde, şimdi de otursun. Ben niye oturuyorum, açsın tv'yi, izlesin ne var.

Yok ben çekemedim, arkadaşlarımla organizasyon yaptım, çıktım çıktım gezdim.
Eşim de pes etti ve alıp götürdü babaannesini tekrar, sonuçta gittiği yer oğlunun evi, içim rahat.

Tamam, ana-babaya bakacağız, boynumuzun borcu. Ama k.validem hayattayken, onun k.validesine bakacak da değilim.

Son düzenleme:

offff vallahi okurken yoruldum vallahi....yine de iyi sabretmişsin...

konu sahibi arkadaşım;
bu konuyu eşinle sakince konuşsan belki bir düzelme olur...
hani tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış ya...

Geçen ramazan ayında nihat hatipoğlu televizyonda bu konudan bahsetmişti..

Anneye ve babaya bakmak tabiyki boynumuzun borcu..ama birde diyorki mesela 3 kardeş var..annelerine ikisi bakmıyor bakmak istemiyor..diğerine kalıyor ilgilenmesi..
Bir kişiye yüklenilmez diyor..ozaman anneye bakan insan bıkabilir yorulabilir sıkıntıya düşebilir ve bu durumda onun bir off demesinin günahını diğer iki kardeşte paylaşır..

çünkü denge kurulursa herkes için iyi olur..ama bir kişiye yüklenirsen hiç zor olmazmı..birde çalışıyorsa küçük bebeği varsa..diğerleri evde yatarken nazaran daha rahatken haksızlık olmuyormu bu ?

Kolay değil bunalırsın tabi, ne sen ne evin ne dururmun uygun değilmiş. Ama birde şöyle düşün canım, diğer eltinlerin yanında kalmamalarının sebebi vardır illaki, sizin evinizde daha rahat ediyorlardır, senin güleryüzün, davranışların hoşlarına gidiyordur ondan geliyorlardır. Tabi ki bir insan yüklenmek doğru değil ama eşine bence gereğinden fazla yüklenmişsin. Eğer geldiklerinde huzurunu kaçıracak şeyler yapmıyolarsa sende idare ediver, onların hayır dualarını al. Bunlar insanın imtihanıdır, sen bir yandan sevap işlerken bir yandan eşinide kırmışsın. Aynı şey bizim anne babalarımızında başına gelebilirdi, yada yaşlanınca bizim. Onlara belkide sizin yanınıza gelmek zor geliyordur, onlar içinde kolay değil. Eşiniz sizin anne babanınız için öyle laflar etse siz ne hale gelirdiniz kim bilir.
Bak bizde 1+1 evde ailem ve kardeşimle büyüdük. Bizim evimize annemin teyzesi bile gelip aylarca kalmıştır annem çalışıyor üstelik ve biz okuduğumuz halde. Kendi çocuklarının yanlarında rahat edemediği için her yaz gelir kalırdı dualar eder giderdi. Oda herşeye değerdi. Eğer evinizin huzurnun kaçıracak şeyler yapmıyolarsa bence idare edin, Allah sabrını verir. Ve herşeyden önemlisi bence eşine oldukça sert çıkışmışsın, konuşacak bile olsan bunun yolu böyle olmamalı..

benim de kayınpederim hasta, şehirdışında oturuyorlar. ayda bir buraya tedaviye geliyordu.(1 hafta filan kalıyordu) benim de evim küçük, zaman geliyor haftanın 7 günü çalışıyordum(şimdi bebek var işten çıktım.) eşimin bir abisi var o da burada oturuyor. hem evi kocaman, hem de çalışma saatleri bizimkinden çok daha az. maddi olarak da bizden çok iyi durumları. (ne de olsa hastaneye git gel araba lazım oluyor.kayınpederimin de durumu pek yok) ama gel gör ki eşi istemiyor. evlendiğim günden beri hiç ona gittiklerini görmedim.(yaz tatillerimizi bile bu kontrollere göre ayarlardık hep)
ben de için için kızıyordum, hele de en başlarda(düğün sırasında el gibi gelip el gibi gittiler, içim o zamandan biraz kırık). hem benim kayınpederimin ağzı da hiç durmaz, bir şey beğenmez, hep bahane bulur filan) eşim de durumun farkında ama ne yapsın. anne baba atılamaz ki. beni ezdirmediği sürece bir problem olmadığını gördüm. onların yerine kendimi koyuyorum, insanın evladının kendini istememesi ne acı. 4 yıl(12*4=48:))) hiç onlara surat yapmadım, eşime de tabi. burada kızılacak bir kişi var o da kaynım, obna yeri gelince lafımı da inceden inceye dokunduruyorum zaten:))
2 ay önce kayınpederim geldi, artık tedavinin oradaki (yaşadıkları köyün ilinde) hastanede de artık yapılabildiğini müjdeledi. o da sevinmiş elbette buna (ne de olsa her ay git gel zor. bi de buraya her geldiğinde büyük oğlunun istemediğini tekrar tekrar hatırlıyor.)şimdi sadece yılda 1 kere büyük kontrole buraya gelecek, bir dev tabi bizi ziyarete.
benim tavsiyem eşini bu konuda kırma, ailesi de seni ezmiyorsa onları da kırma . ama umarım gönlünce bir formül bulabilirsin.

Ağzın bal yesin, bravo valla..
Zaten Nihat hocaya da bayılıyorum, çok ılımlı yaklaşıyor.

eşimin babaannesinede yıllardır küçük oğlu yani eşimin amcası ve yengesi bakıyor...

kayınvalidemin umrunda bile değil,kayınpeder derseniz annesi varmı yok mu umrunda değil...yeter ki

evde bir boğaz eksik olsun..ama yengeye üzülüyorum,30 senelik evliler ve kadın evlendiğinden beri

kocasıyla bir kez yalnız kalamamış...

tek bir insanın üzerine yüklenilmesi çok yanlış

Yarın kendileri yaşlanınca ilgi, şefkat isterler ama..
Hep bana löp bana..

ay okuyorumda hep aynı mevzular. kesinlikle bencil olmalarından kaynaklanıyor. baksanıza kendileri kayınvalidelerinden kaçmak için fırsat kolluyolar, ama yaşlanmadan sana inceden inceye mesaj gönderiyolar. bende hamileyim daha 5-6 aylık evliyim annemin komşusu geldi, bi 10 dakika içinde kalakayım kayınvalidem bizde yatalak kızı bıraktım geldim dedi. kayınvalidemde güya beni sormaya gelmiş. hemen başladı bu yok efendim bizde en büyük olan çocuk bakar siz en büyük müsünüz, bizde adet böyle deyip bir yandan da bana bakıyo ne tepki veriyorum diye. bu arada eşimde en büyükleri tabi lafı bana sokuyo. ben sustum hiç sesimi çıkarmadım tabi. neyse aradan 3 yıl geçti eşimin babaannesi felç geçirdi 2 yıldır yatalak. bu süre içinde toplam 1 ay baktı kayınvalidem. ha bu arada eşimşn en büyük amcası felç geçirmeden annesi 2 ay önce başka şehre taşınmış. tabi aynı şehirde olup en büyükleri olanda kayınpederim. neyse çok uzattım en son bize geldi kışın epey bir süre kaldılar. dedimki kayınvalidesine ne kadar baktığını sordum oada toplamda 1 ay dedi bende 2 yıl içinde 1 aymı baktın? dedim şaşırarak. hani sizin adette en büyükler bakıyodu, şu an en büyükleri sensin temelli niye bakmıyosun. insan adetlere bağlı kalmazmı dedim dumur oldu.
valla hiç taviz vermeyeceksin. helede tepki vermezsen bu düzen böyle gider benden söylemesi. biraz yıpranırsın ama ne eşin nede ailesi sana karşı eskisi gibi rahat davranmazlar en azından.

akşam oturup eşimle konuştum.neden beni de düşünmüyorsun halimi,nasıl yarulduğumu görüyorsun hayatım dedim..
o da napayım aşkım annem telefonda konuşurken direk bize geleceklerini ima etti nasıl gelmeyin derim dedi..tamam eşimde halkı ama aynı durum yaşanmıştı geçen sene..ben hamileydim karnım burnumda..eltim de işe girmişti.diğerine zaten gidemiyorlar..amelyat oldu hep bendeydi..birde çok seviyorlarmış gibi oğulları çoluk çocuklarıyla her akşam bize oturmaya geldiler..
yapılan iyiliği söylemek sevabını götürürmüş ama artık sabrım taştı..!
bu arada en küçük biziz ailede.şimde ben de..

İyi etmişsin, içinde kalmamış en azından.
Ben böyle toplum için de laf sokup, tepkimi ölçmeye çalışanlara karşı sessiz kalır ve sonra gizlice sinirimden ya ağlar, ya kendi kendime konuşurdum. O anı defalarca kez zihnimde yeniden yaşardım.
Yani bazen öyle laflar oluyor ki, direkt cevap hakkı da doğmuyor, sussan da yemiş oluyorsun..

Artık öyle durumlarda "Pardon bana bişey mi ima etmek istediniz" diyorum direkt..
Bakın deneyin, acayip etkili..
Bi daha asla yapamazlar öyle bişey..Test ettim, onayladım..

Son düzenleme:
ipekcim ben pardon lafını da rafa kaldırdım direk ağzıma geleni söylüyorum. eşim bu durumdan çok memnun. en azından ona sarıpta huzurumu bozmuyorum hatta özellikle o varken yapıyorumki cesaretleri kırılsın.

mümkünse kayınlarınıher an kabul etme, ailesini çok seven alır biraz kendi bakar. bunu da milletin arasında söyle, ima et

anlaşılan sizin evde rahat ediyorlar sizde kalıyorlar ama sizinde durumunuzu düşünmeleri gerekir bencillik ediyorlar, laf arasında sorun bence diğer eltilerim sizi rahat ettiremiyormu, orada hiç kaldığınızı görmedim diyin bakalım ne cevap verecekler, eşinizlede kavga etmeyin bence, o diyemez gelmeyin diye

ipek hanım bende zaten herkes KENDİ annesini babasını bakmak zorunda yazdım gelin kayınvalide kayınbabasını bakmak zorunda değil dedim ama sende sevap kazanırsın kendını böyle dusunerek rahatlat dedım.dikkatli okuyun.sizin durumunuz farklı.ayrıca burda adam ölümcül hastaymış.eltileri demekki ne kadar bencil vicdansız insanlarki bakmıyorlar kaldıki adam hastaneye ameliyata geldıgınde kalıyormus napsın otelde mi kalsın.aynı sey sızın basına gelse babam ölümcül hasta kocam ailemi istemio die konu açardınız bu sefer de....arkadas zaten 21 yasında genc bır kız belliki vicdanı da rahat deıl böyle düşündüğü için.burda bize düşen sey ona gaz vermek deıl dogru olanı göstermek insanlar da sessiz sakin demiş zaten eltileri çok mu dogru yapıo herkes yaptıklarının hesabını verir birgün.ayrıca sizde kayınvalide olursunuz birgün oğlunuzun eşi sizi o kadar zor bir durumdayken istemezse bu yaptıgınız yorumlar aklınıza gelsın.neyse konu sahıbı arkadasım sen eltinleri boşver sen dogru olanı yap saygını bozma ilerde pişman olacagın seyler yapma esinle de aran bozulmasın

birde ipek hanım benım kuzenım de eşinin babaannesını tam 20 sene baktı ılk evlendıgı gunlerden ıtıbaren kadın hep onlarlaydı.üstelik kadının kendi öz kızı da hayattaydı ama onda rahat edemiyordu.aynı sizin durumunuz.yani bu durumlar biraz da vicdan kalp meselesi.her insan bir olmuyor

Calısan + bebeklı bır bayan ıcın oldukca zor bır durum.
Hele bırde ev kucuk olunca.
Fakat sanırım fazla bır secenek kalmıyor sıze.
Arkadasların da ıfade ettıgı gıbı, galıba bır tek sızde rahat edıyorlar.
Tedavı degıl de, tatıl amaclı olsaydı belkı esınızın de tavrı olurdu.
Ama bu durum ıstısna.
Sızın bıraz daha hosgorulu olmaktan baska sansınız yok gıbı.

ınsallah her ıkı tarafta uzulmeden, hallolur sorununuz.
Rabbım onların da, sızın de yardımcınız olsun.
Emın olun, ıstenmedıklerını bılseler, sıze de gelmezler.
Baska bır cıkar yol ararlar.
Ama o vakıt sızın vıcdanınız rahat eder mı?
Buna verecegınız yanıta gore, dusuncelerınızı esınızın aılesı ıle paylasabılırsınız.
O zaman kesın cozum bulunur.

Allh kimse kimseyi muhtac etmesin ama boyle durumlarda herkez ustune duseni yapmasi lazim
benim esimde en kucukleri,
ilk evlendigim yillar kayinvalide olsun eltim olsun bana laf gonderiyorlar bizde adet boyle diye
sanki birisi ben bakmam dedi,
kayinvalidem dediginde birsey demedim ama
eltim soylediginde lafini verdim aldi oturdu,diyorki bana ben bu zamana kadar ilgilendim ne yaptiysa onuda bilmem kayinvalidemle kayinpeder bizden daha caliskan,ve eltimgil kendisi yurt disinda yasarken
evlerini yapimi ile hep onlar ilgilenmis,
eltimin ilgilendim dedigide yazlari geldigi gunleri diyor zaten,
ya sizin 4 tane cocugunuz var Allahtan revami birtanesine yuklenmek.
gorumcemin bitanesi ben kocam istemezse ben nasil bakayim der simdiden,
hadi otekisini anliyorum hic yakinlik gostermiyorlar kizlarina
bizimkiler saaglikli olduklari halde simdiden ilerinin planlarini yapiyor millet,
ne gunlere kaldik ya
bu arada benim kayinvalidemde kendi kayinvalidesini bakmak istemiyor
40 yil once olan seylerin kinini tutuyor o da ayri bi hava,
ne ekersen onu bisersin; bu soz yillar gecsede ustunden hic bi zaman anlamini yitirmeyecek,

Son düzenleme:
Benım kayınvalıdem ımada bulunmaz, acıkca soyler

Evlılıgımın ılk yılı, kızlarına sureklı 'sız gıdınce bana o bakacak' derdı.
Allah bılıyor, annem gıbı sevıyordum onu, bu sozu dokunmazdı bana.
Gun oldu, devran degıstı, fecı bır tartısma yasandı.
Evımız olsun dıye yaptıgım fedakarlıklar unutuldu.
Orası oglunun evı, dahası oglunun kardeslerının evı oldu.
Ama benım evım olmadı.
Ve o gun bana sunu dedı.
'Ben senı kızım gıbı sevmıstım, kızlarım gıdınce bana sen bakacaktın'
Herhalde benı bır tek bu nedenle sevıyor.
Yaslanıp, hastalandıgında ona bakabılecek hızmetlı olarak goruyor.
Bılemıyorum.
Bu esın anne babasına bakmak ısı ınsanın vıcdanı ve mantıgı arasında kaldıgı en krıtık durumlardan bırı.
Ne yazık kı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…