amaaan en iiyisi böyle insanlari hayatinizdan cikarmak ben cikardim umrumda degiller...İyi etmişsin, içinde kalmamış en azından.
Ben böyle toplum için de laf sokup, tepkimi ölçmeye çalışanlara karşı sessiz kalır ve sonra gizlice sinirimden ya ağlar, ya kendi kendime konuşurdum. O anı defalarca kez zihnimde yeniden yaşardım.
Yani bazen öyle laflar oluyor ki, direkt cevap hakkı da doğmuyor, sussan da yemiş oluyorsun..
Artık öyle durumlarda "Pardon bana bişey mi ima etmek istediniz" diyorum direkt..
Bakın deneyin, acayip etkili..
Bi daha asla yapamazlar öyle bişey..Test ettim, onayladım..
birde ipek hanım benım kuzenım de eşinin babaannesını tam 20 sene baktı ılk evlendıgı gunlerden ıtıbaren kadın hep onlarlaydı.üstelik kadının kendi öz kızı da hayattaydı ama onda rahat edemiyordu.aynı sizin durumunuz.yani bu durumlar biraz da vicdan kalp meselesi.her insan bir olmuyor
ipek hanım bende zaten herkes KENDİ annesini babasını bakmak zorunda yazdım gelin kayınvalide kayınbabasını bakmak zorunda değil dedim ama sende sevap kazanırsın kendını böyle dusunerek rahatlat dedım.dikkatli okuyun.sizin durumunuz farklı.ayrıca burda adam ölümcül hastaymış.eltileri demekki ne kadar bencil vicdansız insanlarki bakmıyorlar kaldıki adam hastaneye ameliyata geldıgınde kalıyormus napsın otelde mi kalsın.aynı sey sızın basına gelse babam ölümcül hasta kocam ailemi istemio die konu açardınız bu sefer de....arkadas zaten 21 yasında genc bır kız belliki vicdanı da rahat deıl böyle düşündüğü için.burda bize düşen sey ona gaz vermek deıl dogru olanı göstermek insanlar da sessiz sakin demiş zaten eltileri çok mu dogru yapıo herkes yaptıklarının hesabını verir birgün.ayrıca sizde kayınvalide olursunuz birgün oğlunuzun eşi sizi o kadar zor bir durumdayken istemezse bu yaptıgınız yorumlar aklınıza gelsın.neyse konu sahıbı arkadasım sen eltinleri boşver sen dogru olanı yap saygını bozma ilerde pişman olacagın seyler yapma esinle de aran bozulmasın
o zmn alıntı yapma bnden sanane benım yazdıgım yorumdan... ne ilginç insanlar var yaaa.ayrıca o benim kuzenımın problemi deıl guzel kalbıyle ılgılı bır olay eşini büyütmüş bir insanı sokağa atmadı ama neyse siz anlayacağınız şeyler deil bunlar hanımefendi siz problemli olarak algılıyorsanız çokta tınn bir lafı söyleyene bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye........bu da son mesajımdır agız dalaşına girecek halim yok forumlarda
bu akşam bize geliyorlarmışve haftada 1 günüm olan pazarı birlikte geçiricez..
valla bu yalan yanlış bir bilgi değildir işine gelmeyen yalan yanliş der o başka mesele peki sen tanımadıgın insan hakkında problemli diyorsun o nasıl bir anlayış hadı ben senin yazdıklarına karsılık bu cümleyi sarfettım sen bahsettıgım kısıyı tanıyormusun da ona problemli gbı sözler ediyorsun..herkesin seviyesi ortada bu arada bunun evlenmekle hiç alakası yok kişinin her zaman bir konuda belli düşünceleri değişmeyen deger yargıları vardır bu evlenmeden önce de aynıdır evlendikten sonra da...ya bu kadınların da söyliycek bişey bulamayınca ama evli deılsın sen ne anlarsın muhabbetlerinden fenalık geldi
Eşinin babaannesine 20 sene bakmış olmak kuzenininizin problemi, kuzenininizn kahramanlığı, beni ilgilendiren bir tarafı yok.
Tıpkı benim durumumun sizinle bir alakası olmadığı ve size beni eleştirme hakkını vermediği gibi..
Oturup da size kendi durumumu savunacak değilim.
Başkalarının kahramanlıkları ile beni eleştiriyorsunuz, komiksiniz.
ayrıca herkes kendi anne ve babasını bakmak zorunda yazar Kuranda.yani gelin damat bakmak zorunda deıl der benım yazdıgım sey konu sahıbıne bakmak zorunda deılsın ama sende sevap kazanırsın...bunun nesi yanlış sen hayatında kaç kere Kuran okudun da yanlış diyorsun.bir kere önce okudugunu anla
canım çok güzel yazmışsın yaşlı olmak çok zor onlar çok mu istiyor sanki başkasının evinde gelinlerin damatların yanında yaşamak... benım annem de dedeme bakıyor kendisi de diyor eğer ben onu oflaya puflaya bakarsam zaten sevaptan çok günaha girerim kendi babasını kaybettiği için onu babası gbi görüyor dedem de ona sen benım gelinim deıl kızımsın diyorEminim çok zordur Allah kolaylık versin ama ne olur sabret, tahammül et zorda olsa çabala lütfen.Kötü biri değilsin sadece sınırların zorlanmış. Bir çok kişi demişki kayınvalidenlerin düşüncesizliği ama ben malesef öyle bakamıyorum zira o insanlarda diğer çocuklarının yanında rahat etseler 1+1 eve sıkışmaz gündüz yemekle, bebekle uğraşmazlar, elbet vardır bir durum. Belki diğer gelinler kötü davranıyordur belki kendilerini senin yanında rahat hissediyorlardır bunları düşün. Aksi olmuş olsa neden geniş evde kalmasınlar, neden gündüz rahat etmek varken bebekle uğraşıp yemek yapsınlar değil mi?
Bak canım benden küçüksün naçizane bir büyük, bir abla tavsiyesi olarak algıla sen iyi yürekliliğinden taviz verme insanların sana bir zararıda yokmuş ne güzel işte, gelemyip bir telefonla huzur bozanlar var böylesi daha kötü değil mi? Ne ekersen onu biçersin, bugünün gençleri yarının yaşlıları olacak, kim kime muhtac olur bilinmez. Halamın 4 eltisi var 2 si memlekette 2 si yaknında ama kayınpederi halamda kalıyor, halam çok bunlasada sesini çıkarmıyor adamın ağzı var dili yok. Yaşlı insan üşüyor, erken kalkıyor, acıkıyor diğer gelinleri keyiflerine göre saat 11 de 12 de kalkıp kahvaltı hazırlıyor sobayı kendilerine göre yakıyorlar adamcağızla sohbet etmiyorlar hor karşılıyorlar adamcağızda ne yapsın benim halam olan gelininde kalıyor ve duasınıda eksik etmiyor. Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin ama olurda bir gün benim ailem yada eşimin ailesinden birinin bakıma ihtiyacı olursa asla kimseye minnet etmem benim bir abim eşiminde bir erkek kardeşi var eğer istemezlerse alın birazda sizde kalsın demem, gitmek istemezlerse başımın üstünde yerleri var. illaki sabrımın zorlandığı zamanlar olur illaki bunalırım ama düşnürüm onlar benim için asla böyle yapmazlardı diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?