Eşimin ailesini istemiyorum artık..

amaaan en iiyisi böyle insanlari hayatinizdan cikarmak ben cikardim umrumda degiller...

Eşinin babaannesine 20 sene bakmış olmak kuzenininizin problemi, kuzenininizn kahramanlığı, beni ilgilendiren bir tarafı yok.
Tıpkı benim durumumun sizinle bir alakası olmadığı ve size beni eleştirme hakkını vermediği gibi..
Oturup da size kendi durumumu savunacak değilim.
Başkalarının kahramanlıkları ile beni eleştiriyorsunuz, komiksiniz.

Son düzenleme:

Konu sahibine yorum yap, sana fikrinin sorulduğu şeye yorum yap.
Benim oğlumdan, olmayan gelinimden, ileride yaşayacaklarımdan sanane..
Dinimiz bile böyle bir durumda tüm kardeşlerin ortak olarak anne-babaya sahip çıkmalarından yana iken, siz hangi vasıfla çalışan, 1+1 evde yaşayan, 1 yaşında bebesi olan bir hanımdan bu fedakarlığı bekliyor ve aksi görüşü olanları paylıyorsunuz burada..

o zmn alıntı yapma bnden sanane benım yazdıgım yorumdan... ne ilginç insanlar var yaaa.ayrıca o benim kuzenımın problemi deıl guzel kalbıyle ılgılı bır olay eşini büyütmüş bir insanı sokağa atmadı ama neyse siz anlayacağınız şeyler deil bunlar hanımefendi siz problemli olarak algılıyorsanız çokta tınn bir lafı söyleyene bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye........bu da son mesajımdır agız dalaşına girecek halim yok forumlarda

bu akşam bize geliyorlarmışve haftada 1 günüm olan pazarı birlikte geçiricez..

Son düzenleme:

Yazdığın yorumla insanlara yalan yanlış bilgi verdiğin için alıntı yaptım ben..
Senin yaptığın gibi birebir laf dalaşına girmek için değil.

Sen önce evlen, eşinin babaannesine bak, sonra gel yaz buralara..
Karşısındaki insanla 2 çift laf edene kadar medeniyetini koruyamayan, hemen seviyeyi "adam değilsin" noktalarına çeken bir gelinde ne güzel bakar k.validesine..

Son düzenleme:
arkadasım konunu okudum uzuldum senın adına.
sen kımseyı kırmadan halletmeye calısıyorsun bellı.
eltılerınde masallah ne genıs ınsanlarmıs.
cocuklu 1+1 evde okadar ınsan hıc dusunmuyorlarmı senı.
ama yookk arkadasım dusunmezler
afedersın ama nasıl olsa enayı var alsın baksın modundalar.
konus esınle arkadasım. kırmadan ıncıtmeden rahatsız oldugunu soyle.

ayrıca ne kadar kalacaklar
ne bu boyle ya
allah sıfa versın hastaymıs ama arkadasım kımın ne olacagı bellı olmuyor
sende boyle ıcıne ata ata hasta olursan sanada yazık degılmı

ıpek arkadasım sana sonuna kadar katılıyorummm
canımsınn

valla bu yalan yanlış bir bilgi değildir işine gelmeyen yalan yanliş der o başka mesele peki sen tanımadıgın insan hakkında problemli diyorsun o nasıl bir anlayış hadı ben senin yazdıklarına karsılık bu cümleyi sarfettım sen bahsettıgım kısıyı tanıyormusun da ona problemli gbı sözler ediyorsun..herkesin seviyesi ortada bu arada bunun evlenmekle hiç alakası yok kişinin her zaman bir konuda belli düşünceleri değişmeyen deger yargıları vardır bu evlenmeden önce de aynıdır evlendikten sonra da...ya bu kadınların da söyliycek bişey bulamayınca ama evli deılsın sen ne anlarsın muhabbetlerinden fenalık geldi

Tek birşeye cevap vericem, ben kuzenine "problemli" demedim.
Laf çarpıtarak puan toplayayım diyosan, o ayrı, buyur devam et.
Ama madem dine, imana çok değer veriyorsun, o zaman iftiranın günah olduğunu bilmen gerek.
"o kuzeninin problemi, beni ilgilendirmez" dedim. Yani "onun derdi, onun konusu, onun bileceği iş" manasında.
Ya bilerek çarpıtıyorsun, ya Türkçen zayıf, ya dikkatsizsin.
Her halukarda benim için gereksizsin.
Lütfen benimle meşgul olma, işine bak.

Al oku bakalım giesele, nerede problemli diyorum kuzeninize?
Sen okuduğunu anlamazsan, ben sneinle nasıl anlaşayım, imkansız bu..

Konu sahibi arkadaş, bu giesele sataşmalarına nokta koymaz, ama ben koydum merak etme.
Afedersin, mahvettik konunun akışını.

ayrıca herkes kendi anne ve babasını bakmak zorunda yazar Kuranda.yani gelin damat bakmak zorunda deıl der benım yazdıgım sey konu sahıbıne bakmak zorunda deılsın ama sende sevap kazanırsın...bunun nesi yanlış sen hayatında kaç kere Kuran okudun da yanlış diyorsun.bir kere önce okudugunu anla

Bana ettiğin hakareti zerre kadar kaale almıyorum.
Ancak sen çok büyük günaha giriyorsun, kafana göre yalan yanlış Kuran yorumluyorsun.
Kuran'da nerede yazıyor "gelin damat bakmak zorunda değil" diye.

Şurada benim ayzdığım 2 satır Türkçeyi anlamıyorsun, Alemlerin Rabbinin kelamını yorumlamaya kalkıyorsun. Çok büyük günah, hakkında konuştuğun ve yalan bilgi verdiğin kitap Kuran-ı Kerim' dir, saygılı ol.

Eminim çok zordur Allah kolaylık versin ama ne olur sabret, tahammül et zorda olsa çabala lütfen.Kötü biri değilsin sadece sınırların zorlanmış. Bir çok kişi demişki kayınvalidenlerin düşüncesizliği ama ben malesef öyle bakamıyorum zira o insanlarda diğer çocuklarının yanında rahat etseler 1+1 eve sıkışmaz gündüz yemekle, bebekle uğraşmazlar, elbet vardır bir durum. Belki diğer gelinler kötü davranıyordur belki kendilerini senin yanında rahat hissediyorlardır bunları düşün. Aksi olmuş olsa neden geniş evde kalmasınlar, neden gündüz rahat etmek varken bebekle uğraşıp yemek yapsınlar değil mi?
Bak canım benden küçüksün naçizane bir büyük, bir abla tavsiyesi olarak algıla sen iyi yürekliliğinden taviz verme insanların sana bir zararıda yokmuş ne güzel işte, gelemyip bir telefonla huzur bozanlar var böylesi daha kötü değil mi? Ne ekersen onu biçersin, bugünün gençleri yarının yaşlıları olacak, kim kime muhtac olur bilinmez. Halamın 4 eltisi var 2 si memlekette 2 si yaknında ama kayınpederi halamda kalıyor, halam çok bunlasada sesini çıkarmıyor adamın ağzı var dili yok. Yaşlı insan üşüyor, erken kalkıyor, acıkıyor diğer gelinleri keyiflerine göre saat 11 de 12 de kalkıp kahvaltı hazırlıyor sobayı kendilerine göre yakıyorlar adamcağızla sohbet etmiyorlar hor karşılıyorlar adamcağızda ne yapsın benim halam olan gelininde kalıyor ve duasınıda eksik etmiyor. Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin ama olurda bir gün benim ailem yada eşimin ailesinden birinin bakıma ihtiyacı olursa asla kimseye minnet etmem benim bir abim eşiminde bir erkek kardeşi var eğer istemezlerse alın birazda sizde kalsın demem, gitmek istemezlerse başımın üstünde yerleri var. illaki sabrımın zorlandığı zamanlar olur illaki bunalırım ama düşnürüm onlar benim için asla böyle yapmazlardı diye.

bu kuranda yazar ve bunu nihat hatipoğlu da söyledi.herkes kendi anne ve babasını bakmak zorunda yani kimse kimseye benım anne ve babamı bakacaksın diye baskıda bulunmamalı dedi...sen kimsinki benı kuran hakkında yanlış bilgi veriyorsun diye itham ediyorsun terbiyesiz ağzından çıkanı kulağın duysun ölümcül hasta olan anne babaya aa nie hep sana geliyorlar onlara söyle eltinlere gitsin demek mi iyi bir müslüman olmak vicdan sahibi olmak bana din dersi verene de bakın.sen haddini aşıyorsun artık kapat çeneni olay başka yerlere gidecek...daha türkçe anlamıyorsun ne dediğimi anlamadan alıntı yapıp yorum yazıyorsun bir de sana laf mı anlatıcam burda sana tavsiyem al bir ilkokul türkçe ders kitabı okuma parçalarının arkasındaki 'okuduğumuzu anladık mı?'kısımlarını ödev olarak yap tamam mı canım Allah senin kocana da anne babana da kayınvalide be kayınpederine de sabır versin

hepsini okumadim ama hizmet etmek zorundz degilsin kayinvalidene gelsin kalsin yikansin yemek yesin nede olsa oglunun evi misafir degil allah ne verdiyse yesinler sende oglunla ilgilen dusunu yap dinlen bence deli gibi kosturma tamam evin kucuk ama adamda hastaymis uzuldum sahsen ben kendini onlarin yerine koy deli gibi ozendigin vaktinin olmayipta annenin baktigi bi oglun var ya sanad abisi olsa ve oglunun esi o sekilde davransa sahsen ben yakistiramadim obur eltin bakmaya bilir o onun terbiyesiziligi insaniyetsiziligi ama inan bana bu sekilde seninde bisevap kazandigin yok kim bilir hasta adama nasilda surat yapiosundur.. hastalik doeneminde en ii olmasi gerekn sey moraldir cevrendeki kisilerdir zaten kimse istemiomus adami off ne bilyim. simdi diyceksin ben oglunu aldim dugunde ne taktilar soyle boyle ama hersey karsilikli olmali o adamla kadin olmasaydi o deli gibi sevdigin kocanda olmazdi !!!!

canım çok güzel yazmışsın yaşlı olmak çok zor onlar çok mu istiyor sanki başkasının evinde gelinlerin damatların yanında yaşamak... benım annem de dedeme bakıyor kendisi de diyor eğer ben onu oflaya puflaya bakarsam zaten sevaptan çok günaha girerim kendi babasını kaybettiği için onu babası gbi görüyor dedem de ona sen benım gelinim deıl kızımsın diyorbu insana manevi bir huzur da verir anne babanın ettiği dualardan kıymetlı ne olabılır o yuzden konu sahıbı arkdasa da böyle söyledım yakından yasayan bırı olarak...ama anlama özürlü insanlar bundan da kavga çıkaracak tartısma yaratacak birşey bulabılıyor ne yazıkki

bir zararlari yoksa
etinize sutunuze karismiyorlarsa
ve olumcul hastalarsa
size dusen bakmak
kol kanat germek
belki gelinlerden laf duymuslardir
belki surat asilmistir
onlar can derdine dusmustur ustelik
anne baba sonucta zararlarida yok
bugun varlar yarin yoklar
onlar cocuklarini yasatmak icin ugrastilar
sizde bari onlar ölene kadar destek olmaya calisin
inanin bir sey kaybetmezsiniz
ama tabii esiniz abileriyle konussun
esim yoruluyor evimiz kucuk rahat edemiyorlar
birazda sizde kalsinlar desin..
yada huzur evine yerlestirin son care!

sızde haklısınız ama bırde onların acısından dusunun ılerde sızın oglunuzda sızı ıstemese ne yapardınız en azından bırlıkte oturmuyorsunuz , ben kayınvalıdemlerle hıc gorusmuyorum ve o kadar cok yokluklARINI CEKIYORUMKI AYDA BI KERE ARAYIP NASILSIN DESEler o bıle yatardı bana , bence kıymetını bılın suanda cok yoruldugunuz ıcın boyle hıssetmenız normal ama takamamaya calsıın bırakın kendı evlerı gıbı davransılar sızde yormayın kendınızı

ileride benim çocuğum olsa, evli olan, çalışan, bi hayatı olan, çocuğuma yük olmak istemem ben açıkcası. alllah korusun elden ayaktan düşmedikten sonra kendi evimde yaşamak isterim. sadece eşimle allah ömür verdiği sürece yaşamak isterim. onun dışında ne onun ailesiyle ne de kendi ailemle aynı evde yaşayamam çalışan ve çocuklarına karşı sorumluluğu olan bi insan olarak. ben bunu ailemi istememek ya da eşimin ailesine vefasızlık yapmak gibi görmüyorum. çocuk yapayım da yaşlanınca bana baksın mantığıyla çocuk yapmam ki ben ona güvenerek yaşayayım. ya da onun eşi bana baksın diye beklemem ki. ben kocama aşık oldum ve onunla evlendim.annesine babasına hizmet edip hayatımı onlara adamak için değil. devletin memuruyum, elden ayaktan da düşsem, bulurum bi bakım evi kendime.hiç de zoruma gitmez. herkesin bi hayatı var arkadaşlar. yatalak hasta baktınız mı bilmiyorum ama benim anneannem bizmle yatalak iken 6 ay kadar kaldı. ben de baktım gerekti altını aldım.annem çalışan bi kadındı. bakıcı tutuldu mecburen gündüzleri. kadın tertemiz baktı sağolsun çok da iyi bi insandı. ama anneannem hep yük oldum diye üzüldü durdu. beni bakımevine verin diye yalvardı rahmetli. daha sonra yengemlerde kaldı anneannem bi süre oraya gitmek istedi. sırayla olsun diye.ve orda düşüp başını vurup beyin kanaması geçirerek öldü, ve yengem bu durumu bizden sakladı.doktorlardan öğrendik sonradan. yürüyemen kadına yardım etmemiş yatağından kalkarken meğer. belki bi bakım evine gitseydi bu şekilde gitmeyecekti aramızdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…