Eşimin ailesini sevmiyorum, sevemiyorum..

Yok artik konuyu zaten acmam daha fazla. O Allahla benim aramda su saatten sonra Allaha havale ettim kisaca. Bekarken dahi yapilmis olsa eşim onu ilerde eşi icin çocukları icin bir birikim olarak yapmis neticede ve beni etkileyen bir durum olarak goruyorum ben bunu.

Sizlik bir şey yok diyenlere soruyorum. Gerçekten bu kadar basit mi?
Konu sahibesi şuan evli ve eşinin üzerine olan bir yerden bahsediyor. Nasıl sizlik bir şey yok diyebiliyorsunuz?

Canım anladığım kadarıyla eşin sana karşı anlayışlı ve sana hak veriyor. Sana hak vermesi bile çok çok şanslı olduğunu gösterir. Ama ailesi olduğu içinde bir şey diyemiyor. Biliyorum zor ama bu konuyu kabullen ve eşini üzme derim .

evlenmeden önce edinilen mülkte eşin tasarruf hakkı yoktur...
misal boşanma durumunda yarısını alamaz...
yarısını alacağı mal evlendikten sonra edinilen maldır...
bu sebepten dolayı diyoruz 'sizlik bi durum yok' diye...
evet insanı gerer sinirlendirir ama bu işler böyle..
ama eşi gel karış benim işime sen de akıl ver diyorsa o zaman müdahil olur fikrini söyler o kısmı eşine kalmış tabiki...

Pardon da siz bekarlığınızda ailenizde bir yatırım yapsaydınız sonra babanız ev almak ve o yatırımdaki payını kullanmak isteseydi eşinizde sürekli bunu laf etseydi hoşunuza gider miydi? sanki eşiniz tek başına almış da babası üzerine konuyormuş gibi konuşuyorsunuz.

Neden zararına versin ki kaldı ki zaten alınan ev sizin üzerine olacakmış ki burada da hak yiyeceksiniz aslında çünkü babası ile ortak alınmış babası da para koymuş ortaya eee daha ne? yok efendim ileride kardeşleri ortak çıkarmış durun yahu eşinizin vefat etmesi lazım öyle bir olayda yaşarken onu yapamazlar zaten ayrıca babalarının da payı olan bir yatırımda ev direkt sizin üzerinize oluyorsa tabii kardeşlere pay sahibi olacak. Bu kadar yaygara neden? sizin hiçbir payınız da yok bu yatırımda. Sırf bu nedenle ailesini aramamak ne kadar bencilce. Babası istese satar sadece eşinizin payını verirdi gönderirdi.

Benimkilerin aileside aynısı benimde içim soğumuyor ancak bak ne güzel eşin farkında. Boşver sen eşine evıne huzuruna bak. Allah kimsenin hakkını kimsede bırakmaz boşver. Onlardan öyle bir çıkarkı bu kul hakkı sen bile inanamazsın. Eşin seni sevıyor mu evınde huzurlu musun boşver takılma. Allah de gerisi yalan.

Evet hak veriyor tabi ailesini koruma gibi bir cabaya girmiyor Allahtan yoksa cok daha sinirlenirdim :) Haklisin ama alternatifimiz yok bu bize ders olsun diyor. Ben onu zaten kisisel olarak laflarimla su saatten sonra bu konu için uzmem. Ama o insanlara karsi kaybettigim samimiyeti ve guveni de asla toparlayabilecegimi sanmiyorum

Babasi o yatirimdaki kendi payini kullanmak istiyor diye bir sey yok. Babasi o yatirimdaki hem kendi hem eşimin payını, eşim razi olmamasina ragmen fikrini bile sormadan kullaniyor.
Eșimin uzerine olmasinin sebebi cook farkli yani biz para kattik falan diye degil.
Siz beni nerden taniyorsunuz da kul hakkina girecegimden bahsediyorsunuz :) eşimin kardeslerinin hakkini eşimden daha cok savunurum ben kimsenin hakkina falan yatmam cok şükür imanli bir insanim.
Benim derdim su, su an bizim elimizde avucumuzda o yatırımdan baska bir sey yok. Bizim de o parayla alakali hayallerimiz vardi, degerlenebilecek pozisyondaydi ve bekliyorduk. Kaldi ki belirtttim, o paranin cok büyük yuzdesi eşimin. O vermis onun emekleri. Degerlenme ihtimali olmayan bir yerden gidip ev aliyor. Su an X olan yatırım gun gelecek 3x olabilecekken, o ev x olmaya devam edecek, belki zarar bile edilecek. Neden kabul edelim? Neden sinirlenmeyelim? Benim bir emegimin olmamasi mi sorun? Ben gercekten sizleri anlayamiyorum :)

Ben yasal hak olarak bir sey beklemiyorum ki :) ben yalnızca geriliyorum. Biz eşimle ayri gayri insanlar degiliz eşim bana her seyini anlatir ve bu konudaki fikrimi de elbette sordu. Hak da verdi çünkü ayni seyleri dusunuyoruz. Ama elimizden bir sey gelmedi hepsi bu

Eşin olaya müdahil olması gerek bence. Ben istemiyorum kendi payımı alayım çekileyim demesi lazım madem sizin kendinize göre plan ve hayalleriniz varsa. Burada size zarar verecek şey kendinizi doldurmanız. Sizin yapacağınız bir şey yok ki. Kocanız gerçekten istemiyorsa ağırlığını koyacak. Eşiniz pasif kaldıkça daha çok canınız sıkılır.

Haklisiniz ben esimin yerinde olsam cok daha farkli davranirdim, vermiyorum hakkimi der cekilirdim ama eşim oyle degil. Ailesi yasli ve su saatten sonra onlarla iletisiminin kopmasi vs korkunc geliyor ona. Bir olay daha olursa gerekirse konusmasinlar asla hakkimi yedirmem diyor ama bu olayi tolere etmesi gerektigini dusunuyor..

Oncelikle artik karar verilmis.Yapilacak pek.bir sey yok.Icinizi sogutmaya calisin.
Bu kadar sinir olacak,kendini yipratacak bir durum degil.Cunku anladigim kadariyla eve sizin bir katkiniz olmadi bireysel olarak.Esiniz bekarliginda almis.Sizin paraniz da olsa haklisiniz sinir bozucu diyecegim.Birakin esiniz dusunsun.Siz karismayin bence..Esiniz de zaten kararini vermis.

Kesinlikle siz niye karışıyorsunuz ki konu sahibi.... Eşinin bekarlık parası ailesi de alabilir isterse babasına da verir ne alaka size ne alla allaa ne sacmalık bende bekarken yatırım yaptım tüm yatırımını annemin üzerine yatırdım ona verdim ihtiyacı olur ilerde ev alınır vs vs araba almak istedi aldım elime ne o ne karışır ki ben biriktirmişim bekarken istediğime verir istediği mi yaparım eşim bana sonra kalkıp söylense sanane derim kendinden önce ki hayatımda konuşma hakkına sahip olmaz hayatımda olmayanlar amaaaaa evliyken olur babasına verir o işte tam boşanma sebebi o zaman ha

Hakkı olmayabılır ama esının dusuncesızlıgı cok sacma. O parayı hıbe edecek sonra kardesler arası bolusturulecek alınan mulk. Sonra evde huzursuzluk cıksın esler kavga etsın ne gerek var. Adamın dusunmesı lazım bende artık aıle oldum dıye. Kım ne koyduysa alsın herkes kendı yagında kavrulsun. Ama bazı aıleler cocuklarının ustunde olene kadar hukum surebıleceklerını sanıyorlar.

Haklisiniz ancak esiniz de hakli. Yasli insanlarmis zorla yakalarina yapisacak hali yok anne babasi sonucta. Baba hatali davranmis, esiniz de dersini almis. Bir musibet bin nasihatten iyidir deyin gecin, uzmeyin kendinizi. Simdi burda sorsak kendi emegini kayinpederine kaptiran nice kadin cikar beterin beteri var. insallah bir daha yasamazsiniz boyle bir durumu.

Siz evlenmeden önce yapılmış bir sey. Sizlik bir durum degil. suzin gözünuzde hatali bir kararmis gibi gözükse de sonucta esinizin babasi eşiniz de buna rıza gösteriyorsa öyle yada böyle sizin konuya dahil olmanız uygun değil. Ha bundan sonra eşinizin yapacağı her seyde tabiki soz hakkınız olur esinizle değerlendirirsiniz ama sizden once olan ve babası sonucta ezinizin onlar buyuttu esinizi onlarında bazi konularda söz hakki olacak elbetteki. Ha bilezik vs konusunda haklısınız bu konuda tepkinizi koyabilirsiniz

O zaman eşin hakkını savunsun yalnız evin tapusu eşinin üzerine olursa ileride diğer kardeşler bölüşemez

Eger ev esinizin uzerine olacaksa sizin soylediginiz uzere kardeşler hicbir hak eddia edemez..Sizin bu kadar gerilmenizi gerektirecek bir durum yok.Gelecege yatirim olacak iste sizin icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…