Eșimin uzerine, eşimin fikri ve emekleri. Babasinin da payı var ama cogu eşimin maddi olarakİşi kimin kurduğu önemli
Yok artik konuyu zaten acmam daha fazla. O Allahla benim aramda su saatten sonra Allaha havale ettim kisaca. Bekarken dahi yapilmis olsa eşim onu ilerde eşi icin çocukları icin bir birikim olarak yapmis neticede ve beni etkileyen bir durum olarak goruyorum ben bunu.Aynen katılıyorum. Benimde altınlarım istenmişti ama vermedim bitti gitti. Zorla alınacak değil ya. Eşinizin babasıyla arasındaki sorunlara müdahil olmayın eşinizi düşünmüş olsanız da sonunda kötü olan siz olursunuz
evlenmeden önce edinilen mülkte eşin tasarruf hakkı yoktur...Siz daha ortada yokken alınmıs bırsey ıcın dıyorsunuz ama hani evlenınce hersey ortaktı ozaman esının hakkı yok mu adamın malında? Cok buyuk bı mebla degılse uzerınde durup huzurunu bozma ama atıyorum bı araba parasıysa benım de baska bır ısıme yarayacak gıbıyse bende vermekten taraftar olmazdım
Hepinize güzel, mutlu günler diliyorum oncelikle :)
Derdime tam manasiyla bir derman arayisinda degilim ama kimseye anlatamiyorum, sizinle paylasmak istedim ben de. En azindan birilerinin bana 'haklisin' demesine ihtiyacim var.
Bir yili doldurmayan bir evliligim var. Eşimi cok seviyorum. Kalbini seviyorum oncelikle, merhametini, dusuncelerini. Aksini dusundurecek hicbir sey olmadi simdiye dek. Ama ailesi... Kizlar uzaktan bakan bir insana kendilerini melek gibi gosteriyorlar adeta. Ben de öyle gormustum yalan yok. Bu insanlarin kime ne zararı olabilir diyordum. Ama oyle olmadi.
Eșimin bekarliginda babasiyla yaptigi bir yatırım var. Ortak diyelim ama kim ne kadar katti vs belli bile degil, eşimin uzerine. Babasi su anda ev alma derdinde kendine. Ve eşimin fikrini bile almadan o yatirimi zararına da olsa satıp kendi evine katmaya calisiyor.
Cildiriyorum kizlar. Evet benim bir katkim olmadi, bekarliginda olmus bitmis bir sey bu yatırım ama bizi salak yerine koymalarini kabullenemiyorum. Eşim cok itiraz etmiș, dinlememis. Soyledigine gore küsecek duruma gelmis vs ve eşim de bir sey diyememis babasi oldugu için. O ev bizim uzerimize olacak su anda. Ama eşimin 2 kardeşi daha var ve bizim uzerimize olsa dahi eninde sonunda bölünecek. Eşimin yatirimi cok daha degerlenebilecek bir şey iken, bu ev sacma sapan bir yerde ve degerlenmesi mumkun bile degil.
Dunden beri eşimle konusuyoruz. Bana sonuna kadar hak veriyor. Bir daha tobe asla ortak bir is yapmam, akillandim, mesafe koyacagim diyor. Ama icim sogumuyor benim. O insanlarin fesatligini kabullenemiyorum.
Kizlar Allah șahit, arayim diyorum hâl hatir sorayim. Yapamiyorum. Icimden gelmiyor. Anne baba diyemiyorum icten. Oyle sogudum ki ve bu ilk vukuatlari degil.( Altimizdaki arabayı almaktan, dugundeki bileziklerimi istemeye kadar) Nolur bana teselli olun. Sirf eşim için bir seylere sabrediyorum ama dahasi olmuyor. Yuzum gulmuyor o insanlara. Ne yapabilirim...
Evet hak veriyor tabi ailesini koruma gibi bir cabaya girmiyor Allahtan yoksa cok daha sinirlenirdim :) Haklisin ama alternatifimiz yok bu bize ders olsun diyor. Ben onu zaten kisisel olarak laflarimla su saatten sonra bu konu için uzmem. Ama o insanlara karsi kaybettigim samimiyeti ve guveni de asla toparlayabilecegimi sanmiyorumSizlik bir şey yok diyenlere soruyorum. Gerçekten bu kadar basit mi?
Konu sahibesi şuan evli ve eşinin üzerine olan bir yerden bahsediyor. Nasıl sizlik bir şey yok diyebiliyorsunuz?
Canım anladığım kadarıyla eşin sana karşı anlayışlı ve sana hak veriyor. Sana hak vermesi bile çok çok şanslı olduğunu gösterir. Ama ailesi olduğu içinde bir şey diyemiyor. Biliyorum zor ama bu konuyu kabullen ve eşini üzme derim .
Babasi o yatirimdaki kendi payini kullanmak istiyor diye bir sey yok. Babasi o yatirimdaki hem kendi hem eşimin payını, eşim razi olmamasina ragmen fikrini bile sormadan kullaniyor.Pardon da siz bekarlığınızda ailenizde bir yatırım yapsaydınız sonra babanız ev almak ve o yatırımdaki payını kullanmak isteseydi eşinizde sürekli bunu laf etseydi hoşunuza gider miydi? sanki eşiniz tek başına almış da babası üzerine konuyormuş gibi konuşuyorsunuz.
Neden zararına versin ki kaldı ki zaten alınan ev sizin üzerine olacakmış ki burada da hak yiyeceksiniz aslında çünkü babası ile ortak alınmış babası da para koymuş ortaya eee daha ne? yok efendim ileride kardeşleri ortak çıkarmış durun yahu eşinizin vefat etmesi lazım öyle bir olayda yaşarken onu yapamazlar zaten ayrıca babalarının da payı olan bir yatırımda ev direkt sizin üzerinize oluyorsa tabii kardeşlere pay sahibi olacak. Bu kadar yaygara neden? sizin hiçbir payınız da yok bu yatırımda. Sırf bu nedenle ailesini aramamak ne kadar bencilce. Babası istese satar sadece eşinizin payını verirdi gönderirdi.
Ben yasal hak olarak bir sey beklemiyorum ki :) ben yalnızca geriliyorum. Biz eşimle ayri gayri insanlar degiliz eşim bana her seyini anlatir ve bu konudaki fikrimi de elbette sordu. Hak da verdi çünkü ayni seyleri dusunuyoruz. Ama elimizden bir sey gelmedi hepsi buevlenmeden önce edinilen mülkte eşin tasarruf hakkı yoktur...
misal boşanma durumunda yarısını alamaz...
yarısını alacağı mal evlendikten sonra edinilen maldır...
bu sebepten dolayı diyoruz 'sizlik bi durum yok' diye...
evet insanı gerer sinirlendirir ama bu işler böyle..
ama eşi gel karış benim işime sen de akıl ver diyorsa o zaman müdahil olur fikrini söyler o kısmı eşine kalmış tabiki...
Haklisiniz ben esimin yerinde olsam cok daha farkli davranirdim, vermiyorum hakkimi der cekilirdim ama eşim oyle degil. Ailesi yasli ve su saatten sonra onlarla iletisiminin kopmasi vs korkunc geliyor ona. Bir olay daha olursa gerekirse konusmasinlar asla hakkimi yedirmem diyor ama bu olayi tolere etmesi gerektigini dusunuyor..Eşin olaya müdahil olması gerek bence. Ben istemiyorum kendi payımı alayım çekileyim demesi lazım madem sizin kendinize göre plan ve hayalleriniz varsa. Burada size zarar verecek şey kendinizi doldurmanız. Sizin yapacağınız bir şey yok ki. Kocanız gerçekten istemiyorsa ağırlığını koyacak. Eşiniz pasif kaldıkça daha çok canınız sıkılır.
Kesinlikle siz niye karışıyorsunuz ki konu sahibi.... Eşinin bekarlık parası ailesi de alabilir isterse babasına da verir ne alaka size ne alla allaa ne sacmalık bende bekarken yatırım yaptım tüm yatırımını annemin üzerine yatırdım ona verdim ihtiyacı olur ilerde ev alınır vs vs araba almak istedi aldım elime ne o ne karışır ki ben biriktirmişim bekarken istediğime verir istediği mi yaparım eşim bana sonra kalkıp söylense sanane derim kendinden önce ki hayatımda konuşma hakkına sahip olmaz hayatımda olmayanlar amaaaaa evliyken olur babasına verir o işte tam boşanma sebebi o zaman habekarken olmuş ortada siz yoksunuz, eşiniz ve babası var.
sizi salak yerine koyma diye bişey yok siz olayın hiçbi yerinde değilsiniz.
evlendikten sonra olsa kadın yememiş içmemiş biriktirmiş yatırım yapmışlar diyebilirdik ama sizin esameniz okunmazken olan birşeyden dolayı kendinizi olaya katmayın.
eşinizi de doldurmayın bence, ters tepebilir.
Hakkı olmayabılır ama esının dusuncesızlıgı cok sacma. O parayı hıbe edecek sonra kardesler arası bolusturulecek alınan mulk. Sonra evde huzursuzluk cıksın esler kavga etsın ne gerek var. Adamın dusunmesı lazım bende artık aıle oldum dıye. Kım ne koyduysa alsın herkes kendı yagında kavrulsun. Ama bazı aıleler cocuklarının ustunde olene kadar hukum surebıleceklerını sanıyorlar.evlenmeden önce edinilen mülkte eşin tasarruf hakkı yoktur...
misal boşanma durumunda yarısını alamaz...
yarısını alacağı mal evlendikten sonra edinilen maldır...
bu sebepten dolayı diyoruz 'sizlik bi durum yok' diye...
evet insanı gerer sinirlendirir ama bu işler böyle..
ama eşi gel karış benim işime sen de akıl ver diyorsa o zaman müdahil olur fikrini söyler o kısmı eşine kalmış tabiki...
Az bir meblag degil iki araba parasi eder biri gectim :)
Haklisiniz ancak esiniz de hakli. Yasli insanlarmis zorla yakalarina yapisacak hali yok anne babasi sonucta. Baba hatali davranmis, esiniz de dersini almis. Bir musibet bin nasihatten iyidir deyin gecin, uzmeyin kendinizi. Simdi burda sorsak kendi emegini kayinpederine kaptiran nice kadin cikar beterin beteri var. insallah bir daha yasamazsiniz boyle bir durumu.Haklisiniz ben esimin yerinde olsam cok daha farkli davranirdim, vermiyorum hakkimi der cekilirdim ama eşim oyle degil. Ailesi yasli ve su saatten sonra onlarla iletisiminin kopmasi vs korkunc geliyor ona. Bir olay daha olursa gerekirse konusmasinlar asla hakkimi yedirmem diyor ama bu olayi tolere etmesi gerektigini dusunuyor..
Hepinize güzel, mutlu günler diliyorum oncelikle :)
Derdime tam manasiyla bir derman arayisinda degilim ama kimseye anlatamiyorum, sizinle paylasmak istedim ben de. En azindan birilerinin bana 'haklisin' demesine ihtiyacim var.
Bir yili doldurmayan bir evliligim var. Eşimi cok seviyorum. Kalbini seviyorum oncelikle, merhametini, dusuncelerini. Aksini dusundurecek hicbir sey olmadi simdiye dek. Ama ailesi... Kizlar uzaktan bakan bir insana kendilerini melek gibi gosteriyorlar adeta. Ben de öyle gormustum yalan yok. Bu insanlarin kime ne zararı olabilir diyordum. Ama oyle olmadi.
Eșimin bekarliginda babasiyla yaptigi bir yatırım var. Ortak diyelim ama kim ne kadar katti vs belli bile degil, eşimin uzerine. Babasi su anda ev alma derdinde kendine. Ve eşimin fikrini bile almadan o yatirimi zararına da olsa satıp kendi evine katmaya calisiyor.
Cildiriyorum kizlar. Evet benim bir katkim olmadi, bekarliginda olmus bitmis bir sey bu yatırım ama bizi salak yerine koymalarini kabullenemiyorum. Eşim cok itiraz etmiș, dinlememis. Soyledigine gore küsecek duruma gelmis vs ve eşim de bir sey diyememis babasi oldugu için. O ev bizim uzerimize olacak su anda. Ama eşimin 2 kardeşi daha var ve bizim uzerimize olsa dahi eninde sonunda bölünecek. Eşimin yatirimi cok daha degerlenebilecek bir şey iken, bu ev sacma sapan bir yerde ve degerlenmesi mumkun bile degil.
Dunden beri eşimle konusuyoruz. Bana sonuna kadar hak veriyor. Bir daha tobe asla ortak bir is yapmam, akillandim, mesafe koyacagim diyor. Ama icim sogumuyor benim. O insanlarin fesatligini kabullenemiyorum.
Kizlar Allah șahit, arayim diyorum hâl hatir sorayim. Yapamiyorum. Icimden gelmiyor. Anne baba diyemiyorum icten. Oyle sogudum ki ve bu ilk vukuatlari degil.( Altimizdaki arabayı almaktan, dugundeki bileziklerimi istemeye kadar) Nolur bana teselli olun. Sirf eşim için bir seylere sabrediyorum ama dahasi olmuyor. Yuzum gulmuyor o insanlara. Ne yapabilirim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?