• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesini sonsuza kadar hayatımdan çıkardım bu risk taşır mı?

a tabi bu arada evet tabi ki risk taşıyo hem de o kadar büyük bir risk ki bunu buraya yazmamın nedeni hüsranlı sonuçlar için değildi. çünkü bu nedenle mutsuz sonlar o kadar çok ki. böyle olup da mutlu olanları görmekti. o kadar az ki onlar duymaya ihtiyacım vardı.:D

öncelikle tşkler yorum için. Ancaak öncelikle memnun olmadığım şeyler değil söz ettiğim konular. yeryüzünde kimse beni ben kimseyi sevmek zorunda değiliz.fakat insanlara sevmesem de kötülük yapmamam, kuyularını kazmamam, iftira atmamam gerektiğini bilecek ve böyle yaşayacak kadar erdemli ve düzgün bir ailede büyüdüm.birilerinin ben yokken de var olması beni gözümde onları yücelten bir durum değil. Ama ailelik bağlarını önemserim ve müdahale etmem bu ayrı.Gelelim evlat sahibi olmaya bizim ülkemizde mi var her yerde mi böyle ama şu durumu sevmiyorum "ben sana baktım büyüttüm şimdi büyüdün hoop şimdi sıra sende ben sana kötülük yapayım ama olsun ben anneyim babayım çek beni çekeceksin mecbursun, ya da hakkımı helal etmem , ya da ben anayım".. .... nedir bunlar allahaşkına. Psikologlar der ki karşılıksız tek sevgidir anne sevgisi ama bakın bizim ülkemize karşılığı istenen sevgi türlerinden biridir anne sevgisi. Şöyle söyliim eğer bir gün çocuğum olursa ve benim eşimin ailesinin yaptıklarını oğluma kızıma damadıma gelinime yaparsam eğer zaten benim suratıma bakmasınlar.Bu kadar da netim bu konuda.

Canım sen yinede olumlu bakmaya çalış gerçekten bak evladımız olmadan bilemeyiz bazı şeyleri yapacağın şey çok zor değil arada bir onları ziyaret etmek inanki bende bazen hoşlanmasamda bazı şeylerden eşiminde gönlü olsun diye gidiyorum. Babamın bana herzaman evlenmeden öncede söylemiş oldugu bişey vardır Kızım eşinin ailesi ile asla kötü olma eğer kötü olursan mutlu olma şansın yok bu çok önemli diye söyledi gerçekdende öyle biz gerekeni yapalım üstümüze düşeni kul bilmez ise ALLAH bilir. Yinede senin hayatın canım kararı verecek olan herşeye yön verecek olan sensin.

görüşmeyi kestiğinize göre çok zor şeyler yaşamışsınızdır mutlaka ama ben bu durumlarda hep şöyle düşünürüm "ben de k.valide olacağım ya gelinim de beni silerse,torunumla görüşmem problem olursa..."böyle düşündüğüm içinde yine de silemiyorum onları yoksa benim kpederim de silinmeyi bol bol hakediyor.ama sizin kendi tercihiniz.vicdanınız rahatsa sorun yok.

öncelikle tşkler yorum için. Ancaak öncelikle memnun olmadığım şeyler değil söz ettiğim konular. yeryüzünde kimse beni ben kimseyi sevmek zorunda değiliz.fakat insanlara sevmesem de kötülük yapmamam, kuyularını kazmamam, iftira atmamam gerektiğini bilecek ve böyle yaşayacak kadar erdemli ve düzgün bir ailede büyüdüm.birilerinin ben yokken de var olması beni gözümde onları yücelten bir durum değil. Ama ailelik bağlarını önemserim ve müdahale etmem bu ayrı.Gelelim evlat sahibi olmaya bizim ülkemizde mi var her yerde mi böyle ama şu durumu sevmiyorum "ben sana baktım büyüttüm şimdi büyüdün hoop şimdi sıra sende ben sana kötülük yapayım ama olsun ben anneyim babayım çek beni çekeceksin mecbursun, ya da hakkımı helal etmem , ya da ben anayım".. .... nedir bunlar allahaşkına. Psikologlar der ki karşılıksız tek sevgidir anne sevgisi ama bakın bizim ülkemize karşılığı istenen sevgi türlerinden biridir anne sevgisi. Şöyle söyliim eğer bir gün çocuğum olursa ve benim eşimin ailesinin yaptıklarını oğluma kızıma damadıma gelinime yaparsam eğer zaten benim suratıma bakmasınlar.Bu kadar da netim bu konuda.

her anne anne oldu diye iyimi? Geçen bir konu açılmıştı kadın 3 çocuğunu bırakıp aşığına kaçmış bunun daha bir sürü örnekleri var ....yuva yıkılmasın kaynana ile görüşme

bende görümcemi kendi hayatımdan çıkardım ama henüz görümcemin haberi yok.yüzüne de söyleyeceğim inşallah.

eşin için problem yoksa ve gerçekten yuvanıza ,eşinizle olan ilişkinize zarar veriyorlarsa en doğrusu bu.keşke böyle olmasa aslında ama zarar verdikleri zaman ortada kalan bayanlar oluyor.yuva dağılıyor
ne güzel eşiniz görüşüyormuş ailesiyle ne mutlu.en güzelini yapıyorsunuz.

görüşmeyi kestiğinize göre çok zor şeyler yaşamışsınızdır mutlaka ama ben bu durumlarda hep şöyle düşünürüm "ben de k.valide olacağım ya gelinim de beni silerse,torunumla görüşmem problem olursa..."böyle düşündüğüm içinde yine de silemiyorum onları yoksa benim kpederim de silinmeyi bol bol hakediyor.ama sizin kendi tercihiniz.vicdanınız rahatsa sorun yok.

Aynen canım doğru söylüyosun hep ondan katlanıyoruz bazı şeylere hayat tekerrürden ibarettir bugünün gelinleri yarının kayınvalideleriyiz ben hep böyle düşünüp ona göre davranmaya çalışıyorum.

Bence de risk taşır, ama herkes için değil, benzer sıkıntıyı yaşayan biri olarak yazıyorum, ben de pek görüşmüyorum, zaten ayrı şehirlerdyiz.
Erkeğine göre değişir bu durum ama bunu sıkıntı yapmayacak erkek sayısı çok az olsa gerek.
Ben eşimin özellikle ilk zamanlar içten içe sıkıntı yaptığını biliyorum, gerçi dışarıda vuruyordu.
Şimdi daha iyi gibi herşey, ama hala hiç sıkıntı yapmıyor diyemem, onun açısından bakınca da hak veriyor insan,
erkekler istiyor ki sıkıntı olmasın, ailesiyle görüşülsün. Sonuç olarak onların hayatıda etkileniyor, mesela benim eşim bensiz bir yere gitmez,
zaten ayrı şehilerde oturduğumuz için, gitse de kaç kere tek gideceğim der, gitsem de sen ya da ben ne kadar mutlu olucaz bu durumdan der.
Sonuç olarak bu duruma erkeklerde zamanla alışıyorlar sanırım.
Risk konusunda, bir çok erkek bu durumu kabullenmeyip eşine hayatı zindan ediyor, sizin ki kabullenmiş görünüyor.
İnş sadece görünmüyordur, onun dışında pek risk olmayacktır.

İnanırmısınız bilmem elektra ama vijadanım bu konuda çok rahat. hatta ne için rahatsızım biliyomusunuz ilk haddini aştıklarında niye çıkarmadım hayatımdan diye. ha bu konuda kendimi rahatlatmaya çalışıyorum; onu da eşim için kötüye tahammül ettim artık bana neden hiç denemedin diyemez diyerek rahatlatıyorum :D ama tam rahatlamıyo kendime nasıl bu kadar kötülük ettim anlamıyorum 2 yıl boyunca.

bende görümcemi kendi hayatımdan çıkardım ama henüz görümcemin haberi yok.yüzüne de söyleyeceğim inşallah.

eşin için problem yoksa ve gerçekten yuvanıza ,eşinizle olan ilişkinize zarar veriyorlarsa en doğrusu bu.keşke böyle olmasa aslında ama zarar verdikleri zaman ortada kalan bayanlar oluyor.yuva dağılıyor

aaa evet görüşüyor, ben normalde de bu konuda rahat bir insanım, sevmediğim arkadaşlarıyla bile asla karışmadım görüş dedim gez toz dedim.ailesiyle de tabi ki görüşmeli sonuçta hastalığı var bu işin sağlığı var.. çünlü nasıl ki benim ailemle görüşmeme hiç bir güç engel olmazsa ve olmamalıysa aynen onun için de geçerli bu. ayrıca eşime de söyledim istersen ailem sana bunların onda birini yaparsa kendine olan saygın için istediğin zaman ailemi hayatından çıkarabilirsin dei. sanırım akrabaları benim ailem eşimi el üstünde tutsa da sen de görüşme demişler ama eşim ailesi çok düzgün bana hiç zarar vermediler tabi ki görüşecem demiş

ha! ayrıca sevgili melitta karışmak gibi algılanmazsa eğer görümcen sana hayatına zarar veriyorsa ve saygısızca davranıyorsa hiç de çekme. ama eşinin haberi olsun. ben hamilelik durumunda bile ne yapacağımızı konuştum 1 yıl önce.

benim de tek oğlum var böyle şeyleri gördükçe "Allah'ım bir de kızım olsun" diyorum.henüz 27 yaşındayım oğlum da 1 yaşında ama içimi karamsarlık kaplıyor.insan ilişkileri böyle mi olmalı?ben ne zorluklarla büyütüyorum oğlumu ilerde karısının beni silmesi için mi?ooof oof...üzücü şeyler bunlar...

Öyle gördüğü için olabilir mi?Çocuk her şeyi ailede öğrenir.Kayınvalidenize acıdım,ne olursa olsun eşiniz o kadının tek çocuğu.

Evet eşim ailesinden kurtulmak için 14 yaşında yatılı okumaya başlamış,4 yıl boyunca, ardından eve dönmüş yine ailesinden kurtulmak için yurt dışında çalışmış, dönmüş sonra ailesinden yine kurtulmak için aynı şehirde evden ayrılmaya çalışmış yalnız yaşamak için bu kısmını yapamamış çünkü annesi 14 yaşına kadar baktığı için duygu sömürüsü yapıp hastalıklarıyla tehdit etmiş.ve sonra evlenmeye karar verdiğimizde bizim kiraladığımız evde daha evlenmeden yaşamaya başladı bilin bakalım niye?? hiç birşey uzaktan göründüğü gibi değildir. ve gelecekte ne olacağını hiç bir zaman bilemeyiz.
Kötü insanları hayatımdan çıkardım, hayatımızdan değil anlatabiliyo muyum? Acıdığınız kayınvalidem tek çocuğu ile görüşüyor sadece onu nefret ettiği gelinin suratından mahrum ettim :D

benim de tek oğlum var böyle şeyleri gördükçe "Allah'ım bir de kızım olsun" diyorum.henüz 27 yaşındayım oğlum da 1 yaşında ama içimi karamsarlık kaplıyor.insan ilişkileri böyle mi olmalı?ben ne zorluklarla büyütüyorum oğlumu ilerde karısının beni silmesi için mi?ooof oof...üzücü şeyler bunlar...

merak etmeyin kötülük etmezseniz hiç kimse sizi silmez hayatınızdan.Ama evet tek çocuklu olmak beni de korkutuyor artık.Hormonlardan mı nedendir bilinmez tek çocuk anneleri sorunlu oluyorlar, benim eşimin annesi oğlu dışında eşi ve kardeşleri ve yengeleri ve yeğenleri dahil hiç kimseyi sevmez.. çok acıklı.. ve en korktuğum şey tek çocuğum olur da bbu şekilde delirir miyim acaba? allah herkese ruh sağlığı versin.. allah kimseyi şaşırtmasın!

merak etmeyin kötülük etmezseniz hiç kimse sizi silmez hayatınızdan.Ama evet tek çocuklu olmak beni de korkutuyor artık.Hormonlardan mı nedendir bilinmez tek çocuk anneleri sorunlu oluyorlar, benim eşimin annesi oğlu dışında eşi ve kardeşleri ve yengeleri ve yeğenleri dahil hiç kimseyi sevmez.. çok acıklı.. ve en korktuğum şey tek çocuğum olur da bbu şekilde delirir miyim acaba? allah herkese ruh sağlığı versin.. allah kimseyi şaşırtmasın!

aa tabi genelleme yapmiim her tek çocuk annesi sorunlu demek istemiyorum.

ha! ayrıca sevgili melitta karışmak gibi algılanmazsa eğer görümcen sana hayatına zarar veriyorsa ve saygısızca davranıyorsa hiç de çekme. ama eşinin haberi olsun. ben hamilelik durumunda bile ne yapacağımızı konuştum 1 yıl önce.

estağfirullah bilgi amaçlı yazdım zaten görümcemi.aynen öyle gıybet niyetiyle söylemiyorum ama ben çok geç farkettim ne yapmak istediğini.hep arkadaş gibi davrandım.çok üzgünüm
.en son ki hatası beni kahretti.kayınvalidemin kayınpederimin yanında yok yere biliyomuş gibi bi olay yüzünden eşimle beni birbirimize düşürüp eşime bana hakaret ettirdi kendi de etti ve biz hepimiz pikniğe gitmiştik sözde eğlenmeye.tabi abisini kandırınca kendi de hakaret etti.yaşı benden küçük bide bedensel hast. var (omurga hast.)üniv.okuyor..şok oldum kahroldum günlerce ağladım.benim suçum arkadaş gibi olmak diye mi?eşimle de konuştum o nerden biliyro ki bana kafası basmıyor diyor ve birbirimize düşürüyor.sizin yanınınzda delirmemek mümkün değil dedim.tayinimz çıkmıştı benim düşük riskim vardı Allah biliyor ya görümcem bana yapmasaydı bunu bir ay kalırdım :14: çünkü kyınbabamı çok seviyorum.ama eşim gidince iki gün kaldım .ben herşeyi ,her riski göze alıp atladım otobüse memleketime annemin yanına geldim.hamdolsun rabbim beni de bebeklerimi de korudu.yazarken bile gözyaşlarımı tutamıyorum.

ama benim eltim hiç yüz vermez oralı olmaz evlerine gitmeye çekinirler inanır mısın?ama ben öyle yapmadım onun için böyle aşşağılandım.zaten bu son gidişimde benim düşük riskim var yatmak zorundaydım gebeliğimi yeni öğrenmiştik. çünkü ağrıdan kıvrandım öldüm bittim acillerde süründüm.eltim geldi kaynanam kendi çorabını giydirmeye kaldktı birşey hazırlıyımmı kızım dedi.bana da ne dedi bi istediğin yiyecek bişeyin olursa mutfaktan al ye emi kızım.dedi.Allah ım affet beni ya anlatıyorum ama çok üzüldüm kahroldum.

yazıklar olsun dedim.kaynanamın yüzüme karşı bi yanlışı olmadı ama öyle bir sinsilik yaptı kaç kere yakaladım geçen sene ammaan dedim iyi ki uzaktayım.eltim boşuna yapmıyormuş dedim.yine de saygımı gösteririm hala da.sanki kimse annesiyle babsıyla kavga etmiyor mu ki derdim ama kaynana bambaşkaymış el oğlu nun ailesi bambaşkaymış beee bunu anladım.
görümcem her sene geldiğinde eşimin bi açığını anlatıyor evde huzur bırakmıyordu ama ben beni düşünüyor ondan anlatıyor sandım yahu geçmişte olmuş benden gizlemişler herkes hata yapar dedim.önemsemedim ama tartışmalar hep sürdü.ne noktalara geldi.ama bu sefer ki olay ,amacına ulaşması bi de ceylan gibi seklemesi yok mu Allah ım anladım ki yuvama aileeme zarar veriyor.belki benden ötürü değil abisinden ötürü ama yuvamı dağıtabilirdi.

eşimle konuştum yeter dedim sen görüş ama bne kesinlikle istemiyorum.memlekete gidince görüşürüz.ben konuşmam dedim.onun dışında asla ve asla onu bu evde istemiyorum dedim.öyle bi çıkarcıdır ki.sabahları elini yüzünü bile yıkamaz 22 yaşında.içim tiksinir.elini hiç bi işe sürmez.ses etmedim genç dedim.ama yaptığı yetti eşime de istemiyorum dedim.
eee eşimde bilmez mi kardeşini beni taa baştan uyarmıştı ama ben benim bi anam var ben eşimin ailesine saygı duymalıyımki saygı duyulsun diye düşünürken el altından sinsi sinsi uğraştı.ama yok kesinlikle bi göreyim yada konuşmaya çalışsın kesinlikle seni görmek istemiyorum diyeceğim.hem eline ne geçecek ki ayırsa intikammı alacak.benim hamdolsun Allaha inancım var.demek ki rabbim beni bu şekilde kurtardı bi vesile koydu derim.ona nolacak.eşime eş bulacak olsa benim gibisini bulamicaklar

Hakkınızı helal edin kızlar gebeliğin de vermiş olduğu duygusallalık birde konu beni etkiledi döktürdüm.kusura bakmayın.

Evet eşim ailesinden kurtulmak için 14 yaşında yatılı okumaya başlamış,4 yıl boyunca, ardından eve dönmüş yine ailesinden kurtulmak için yurt dışında çalışmış, dönmüş sonra ailesinden yine kurtulmak için aynı şehirde evden ayrılmaya çalışmış yalnız yaşamak için bu kısmını yapamamış çünkü annesi 14 yaşına kadar baktığı için duygu sömürüsü yapıp hastalıklarıyla tehdit etmiş.ve sonra evlenmeye karar verdiğimizde bizim kiraladığımız evde daha evlenmeden yaşamaya başladı bilin bakalım niye?? hiç birşey uzaktan göründüğü gibi değildir. ve gelecekte ne olacağını hiç bir zaman bilemeyiz.
Kötü insanları hayatımdan çıkardım, hayatımızdan değil anlatabiliyo muyum? Acıdığınız kayınvalidem tek çocuğu ile görüşüyor sadece onu nefret ettiği gelinin suratından mahrum ettim :D

Verdiğim cevap için özür dilerim,biraz daha düşününce size hak verdim,mutlaka bir nedeni olmalı bu kararınızın.Önemli olan sizin huzurunuz,huzurluysanız sorun yok.

estağfurullah, ya ben anladım ki size zarar veriyorsa uyarın düzeltmeyi deneyin ama olmuyorsa olmuyordur. Sonra kimse kimseye bir ömür tahammül etmek zorunda değildir.

Cok karisik cok hassas bir durum

Bir yandan diyorum ki sana baska care birakmamislar bir yandanda ne olursa olsun esinin hatrina ozel gunlerde olsun bir birinize gelip gitseydiniz keske (bayramda, vs).

Cok karisik yaaa... Ben suan bebek istiyorum ama olmuyor dusunsene bir oglumun oldugunu herseyim olur herhalde ve yarin oburgun evlendigi esiyle iyi olmasi tabiki ister ama bana boyle davranmasinin hazùedemem. Bu demek degil ki sen kotu davraniyorsun vs sadece cok kotu bir durum oldugu icin icimde ciz etti iste annelik cok zor ve cok buyuk bir mertebe!!

Belki iki sene kuslukden sonra degismislerdir bi sans versen? yarin oburgun cocugun olunca mutlaka ki babaannesinin dedesinin yanina gidecek onlarda gelip gormek ister... Esinde simdi birsey demesede kesin birgun patlar! sonunuz kotu bitmesin...

Sen kendi ailenle gorusuyormusun yani size gelip gidiyorlar mi? esinde gorusuyor mu?

Bilmiyorum ama bence ne olursa olsun azicik guler yuzu esirgeme mesafeni koru her zaman gelmemeleri icin ama arada bir gelsin bir iki saat sabret sonra giderler esinde senden bu fedakarligi gorunce sana olan saygisi ve sevgisi kesin buyur...

Yinede sen bilirsin...

Back
X