• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesini sonsuza kadar hayatımdan çıkardım bu risk taşır mı?

Verdiğim cevap için özür dilerim,biraz daha düşününce size hak verdim,mutlaka bir nedeni olmalı bu kararınızın.Önemli olan sizin huzurunuz,huzurluysanız sorun yok.

hayır hayır sorun değil ilk başta acımasızca duruyor olabilir.çok huzurluyuz sadece risk durumu kafamı kurcalıyor, hatta ilginç bişey söyliim eşim o gün dedi ki "biz eskisi kadar kavga etmiyoruz farkında mısın?"

Sorun olmaz, bak keyfine diyenlere şaşıyorum.

Nasıl sorun olmaz Allah aşkına? Bir ömür boyu kocan hep bu stresi, gerilimi yaşayacak.

Otada bu kadar büyük bir sorun varken hiçbirşey yokmuş gibi davranmak tek bir işe yarar. O da eninde sonunda yaşanacak büyüüüüük depremin şiddetini artırmak.

Bence bir an evvel asgari iletişimi sağlayacak şekilde bir adım atmalısın.

Hangi mesafede duracağına sen karar verirsin ama görüşmemek olmaz.

kesinlikle ve kesinlikle katiliyorummmm arkadasa yahu canim kardesim sen hep boyle gideceginimi saniyorsun gercekten?sizin hici hastaniz kaza gecireniniz yada dugun nisan merasimniz olmayacakmi?yuzyuze omur boyu gelmicekmisiniz saniyorsun...yarin birgun belki hamile kalicaksin dogum yapicaksin torun gormek istemiceklermi sen esine al gotur mu diceksin?bu is bir gun iki gun yurur esin sonunda bir sekilde patlar benim ailem neden gelmiyor diye ve dislanan sen olursun sen esinle evlendigin gun ailesinide hayatina aldin istedigin zaman hayatina girdirip cikaramzsin zaten izin vermezlerde bakma oyle sesiz sakin durduklarini yarin birgun esine doldurus yapmlari kesin belkide cokdan baslamislardir bile esin belli etmiyor idare etmeye calisiyordur aman haaa arkadasim bu sekilde firtina oncesi sessilik dikkat et sana kimse cok siki fiki ol demiyor mesafeni koru ayda ilda birde olsa gel git ipini sakin koparma cunku aileyi yikan yuvalarini bozan olarak adlandirilar oglumuzla aramiza girdin diye suclarlar inan hic acimzalr en ufak kusurunda yuzune vurular onun icin azda olsa samimiyetini koru derim bu sekilde gercekten surmez olarin eline koz verme

estağfurullah, ya ben anladım ki size zarar veriyorsa uyarın düzeltmeyi deneyin ama olmuyorsa olmuyordur. Sonra kimse kimseye bir ömür tahammül etmek zorunda değildir.

okuduğunuz için teşekkür ederim.onun düzelmesi çok zor hemde çok zoor.çok yalan söyler ,menfaati için yapmayacağı şey yoktur.rabbimin yarattığı Allah affetsin rahatsızlığını kullanır.düzelmesi zor üstüne bi de karşındakini suçlu çıkarır.
o yüzden Allah izin verirse kesinlikle yüzünü görmek istemediğimi söyleyeceğim.çünkü yaptığı saygısızlık kabul edilemez.
eltime izinsiz hayatta gitmezler.eşime bileti alıp biz geliyoruz bile demezler garajdayız derler.eşim çıldırır.ben bi uçta sen bi uçta.neyse işte görümcem gezmeyi rahatlığı seven kimseyi takmayan biri.

o yüzden artık son damla taşırdı bardağı.artık mesafe koymanın zaamnı geldi.birde çocuklarım olacak.eğer şimdi önünü alamazsam sonumuzu göremem.

Cok karisik cok hassas bir durum

Bir yandan diyorum ki sana baska care birakmamislar bir yandanda ne olursa olsun esinin hatrina ozel gunlerde olsun bir birinize gelip gitseydiniz keske (bayramda, vs).

Cok karisik yaaa... Ben suan bebek istiyorum ama olmuyor dusunsene bir oglumun oldugunu herseyim olur herhalde ve yarin oburgun evlendigi esiyle iyi olmasi tabiki ister ama bana boyle davranmasinin hazùedemem. Bu demek degil ki sen kotu davraniyorsun vs sadece cok kotu bir durum oldugu icin icimde ciz etti iste annelik cok zor ve cok buyuk bir mertebe!!

Belki iki sene kuslukden sonra degismislerdir bi sans versen? yarin oburgun cocugun olunca mutlaka ki babaannesinin dedesinin yanina gidecek onlarda gelip gormek ister... Esinde simdi birsey demesede kesin birgun patlar! sonunuz kotu bitmesin...

Sen kendi ailenle gorusuyormusun yani size gelip gidiyorlar mi? esinde gorusuyor mu?

Bilmiyorum ama bence ne olursa olsun azicik guler yuzu esirgeme mesafeni koru her zaman gelmemeleri icin ama arada bir gelsin bir iki saat sabret sonra giderler esinde senden bu fedakarligi gorunce sana olan saygisi ve sevgisi kesin buyur...

Yinede sen bilirsin...[/QUOTE
Esracığım duygusal davranıyosun evet ben de başta aynen senin gibi düşünürdüm, gelsinler gitsinler yemekler hazırlardım, güler yüzlerin alası..anneler gününde en pahalı hediyelerr...ama daha da kötü olmaya başladılar. ben sadece 1 yıldır görüşmüyorum 3 yıldır evliyim.yani ben iyi oldukça onlar daha da kötü oldular, nefret dolu bakışlar iftiralar (iftiralar yüz kızartıcı türden), ve daha bir sürü şey.. sonra bir hayatı cehenneme dönen kabus gibi günler geçiren ben, bu dönem bebeğimi de kaybettim. eşimi tepkileri hiç yetmedi hiç bir zaman bir işe yaramadı çünkü ailesi eşimi hiç bir zaman ciddiye almadı almayacaktır da kolay kolay..
ve çocuk konusunda çok üzgünüm umarım olur. çocuk konusunda hatuırı sayılır arkadaşlarıma ve aileme aynen şöyle söyledim.Psikolojim bozulur çocuğuma bu kadar ya da aşırı sahiplenici ve müdahaleci davranırsam beni mutlaka psikiyatra götürün dedim. çok tehlikeli bir durum çünkü..umarım çocuğunuz olur en kısa sürede ve çook sağlıklı bi ilişkiniz olur. eşimin ailesiyle kolay kolay görüşmem ama ikisinin de psikolojik tedavi görmesi ve dr undan onay almam şartıyla belki belki bunu o zaman düşünürüm artık.:d

kesinlikle ve kesinlikle katiliyorummmm arkadasa yahu canim kardesim sen hep boyle gideceginimi saniyorsun gercekten?sizin hici hastaniz kaza gecireniniz yada dugun nisan merasimniz olmayacakmi?yuzyuze omur boyu gelmicekmisiniz saniyorsun...yarin birgun belki hamile kalicaksin dogum yapicaksin torun gormek istemiceklermi sen esine al gotur mu diceksin?bu is bir gun iki gun yurur esin sonunda bir sekilde patlar benim ailem neden gelmiyor diye ve dislanan sen olursun sen esinle evlendigin gun ailesinide hayatina aldin istedigin zaman hayatina girdirip cikaramzsin zaten izin vermezlerde bakma oyle sesiz sakin durduklarini yarin birgun esine doldurus yapmlari kesin belkide cokdan baslamislardir bile esin belli etmiyor idare etmeye calisiyordur aman haaa arkadasim bu sekilde firtina oncesi sessilik dikkat et sana kimse cok siki fiki ol demiyor mesafeni koru ayda ilda birde olsa gel git ipini sakin koparma cunku aileyi yikan yuvalarini bozan olarak adlandirilar oglumuzla aramiza girdin diye suclarlar inan hic acimzalr en ufak kusurunda yuzune vurular onun icin azda olsa samimiyetini koru derim bu sekilde gercekten surmez olarin eline koz verme
Eveet en azından böyle gideceğini ümidediyorum. eğer gitmezse de eşim kabul etmezse de boşanıcaz yapcak bişey yok.
Ama hastalıkla ilgili şöyle bir durum anlatayım bundan 1,5 -2 yıl önce babam çok ciddi rahatsızlandı hastanede yattıyodu herkes oradaydık eşim de ordaydı. hastane ile eşimin ailesinin evi 15 dakika uzaklıktaydı. ve eşim bir annesine gitti geldi. suratı berbat durumda. ben anlamadım ne olduğunu.benim insanlardan özellikle bu insanlardan beklentilerim o kadar az ki anlayamadım bile.eşim böyle bir durumda ailesinin neden aramadığını ve neden en azından bir uğramadıkları için ailesiyle kavga etmiş. bunun üzerine akşam aradılar ve bunun üzerine birkaç gün sonra sadece babası bir geldi.Nişan düğünlerde akraba düğünlerine zaten eşim giderse ve benim olmamı isterse giderim ve suratlarına bakmam.ama pek olmuyo. Bir kere nişanımızdan hemen önce kuzeni evlendi kuzeni beni davet etmiş ama annesi beni istemediğini söylediği için gidememiştim. dayısı rahatsızlandı adam felç (beyin kanaması)oldu o durumda bile eşim gel dedi bana ki dayısının oğluyla görüşüyorduk annesi o acılı halinde bile beni istemediğini söylediği için yine gitmedim.ve biliyo musunuz bunlara rağmen bana ailemle görüş diyen erkeğe dünyanın en iyisi en aşık olduğum adamı bile olsa 3-4 yıl dayanırım ki öyle de yaptım. isterse hemen ayrılırım zaten hiç sorun değil.:D ya da ailesine tahammül etmekten daha büyük bir sorun değil.. ha bu arada eklemeden geçemiycem hiç bir akrabası evimize gelmedi bugüne kadar 3 yıldır. biz 3-5 kez gittik daha da gitmedik.o yüzden aile ve akarabalarınıj nişan düğün ve hastalarının aranan insanı değilim :D

okuduğunuz için teşekkür ederim.onun düzelmesi çok zor hemde çok zoor.çok yalan söyler ,menfaati için yapmayacağı şey yoktur.rabbimin yarattığı Allah affetsin rahatsızlığını kullanır.düzelmesi zor üstüne bi de karşındakini suçlu çıkarır.
o yüzden Allah izin verirse kesinlikle yüzünü görmek istemediğimi söyleyeceğim.çünkü yaptığı saygısızlık kabul edilemez.
eltime izinsiz hayatta gitmezler.eşime bileti alıp biz geliyoruz bile demezler garajdayız derler.eşim çıldırır.ben bi uçta sen bi uçta.neyse işte görümcem gezmeyi rahatlığı seven kimseyi takmayan biri.

o yüzden artık son damla taşırdı bardağı.artık mesafe koymanın zaamnı geldi.birde çocuklarım olacak.eğer şimdi önünü alamazsam sonumuzu göremem.

biri dur demezse devam ediyorlar, hiç de izin vermeyin ama hastalığına dikkat !kullanacaktır. uygun kelimeler seçilmeli ve yanınızda tanık olsun konuşurken. benim naçizane tavsiyemm. ben eşimin aileni cep telefonumdan attığım mesajla çıkardım hayatımdan hala saklarım mesajları. ve onların çektiği mesajları.aklı selim olmak lazım tedbiri elden bırakmamak lazım.:D

Cnmmm guzel dileklerin icin tsk ederim ve kaybettigin bebegin icin cok uzuldum (bende kaybettim dort ay once :((( )

Ben seni anliyorum ceken bilir!!! Sonucta sen onlarla bogusunca biz senin yaninda degildik ama benim korkum yarin oburgun esinin birden patlamasi o zaman evliligine zarar gelmesinden korkuyorum.

Gerci 14 yasindan bu yana surekli kacmis kendi oz ailesinden.. butun bunlar asagi yukari nasil bir yapiya sahip olduklarini tahmim etmeme yardimci oluyor ama iste ana bana...

Duygusallikdan degil sadece ALLAH korkusu yarin oburgun bu yukle gitmem istemem...

Hic degilse bunu dile getir esine, ben annenle babanla gorusmek istemiyor degilim sadece biraz pisikolojik destek almalarini istiyorum onlarin iyiligi icin vs.. gibisine. O zaman hic degilse yarin obur gun ana bu konuda birsey diyemez.

ve onlar icinde iyi olur dedigin gibi pisikolojik destek almalari cok kotu bir durum cunku onlar icinde hayat cekilmezdir bu saplantilari yuzunden...

Bilmiyorum yaaa... ceken bilir ALLAH sabir versin ve yardimcin olsun cnm

:18:
Cnmmm guzel dileklerin icin tsk ederim ve kaybettigin bebegin icin cok uzuldum (bende kaybettim dort ay once :((( )

Ben seni anliyorum ceken bilir!!! Sonucta sen onlarla bogusunca biz senin yaninda degildik ama benim korkum yarin oburgun esinin birden patlamasi o zaman evliligine zarar gelmesinden korkuyorum.

Gerci 14 yasindan bu yana surekli kacmis kendi oz ailesinden.. butun bunlar asagi yukari nasil bir yapiya sahip olduklarini tahmim etmeme yardimci oluyor ama iste ana bana...

Duygusallikdan degil sadece ALLAH korkusu yarin oburgun bu yukle gitmem istemem...

Hic degilse bunu dile getir esine, ben annenle babanla gorusmek istemiyor degilim sadece biraz pisikolojik destek almalarini istiyorum onlarin iyiligi icin vs.. gibisine. O zaman hic degilse yarin obur gun ana bu konuda birsey diyemez.

ve onlar icinde iyi olur dedigin gibi pisikolojik destek almalari cok kotu bir durum cunku onlar icinde hayat cekilmezdir bu saplantilari yuzunden...

Bliyo musunuz ben nişan döneminde eşime dedim ki ilenin ciddi sorunları var götür bi psikiyatra ama eşimi pek dinlemezler en son bir yıl önce denedi yine olmadı, direk söyleyememiş bile eşim sadece ima etmiş:D
ve en güzeli ben onları hayatımdan çıkardım hayatımdaki herşey düzelmeye başladı, borclarımız vardı bi kısmı da onlara(ben istemesem de) birden her taraftan para yağmaya başladı. ve borçlarımız bitti ben iş buldum. sigaryı bıraktım 5-6 ay önce ..eşim 1 aydır sigarayı bıraktı. allah bozmasın ama çok iyi olmaya bşladı herşey.arabamızı bu dönmde aldık. eşim arabayı bana hediye etti. birsürü güzellik oldu anlayacağınız. binlerce şükür :D şimdi kiloları veripte kasımda hamilelik planlıyoruz.

Ben seni anliyorum ceken bilir!!! Sonucta sen onlarla bogusunca biz senin yaninda degildik ama benim korkum yarin oburgun esinin birden patlamasi o zaman e
vliligine zarar gelmesinden korkuyorum.

ve evet geçmiş olsun sana da düşükler sağlıksız olduklarını gösteriyo, böylesi daha hayırlıymış. zordur tabi yine de. umarım çok daha güzel olur sonrası.

bence nasıl huzurluysan yuvanda nasıl mutluysan öyle davran.sonuçta kvler hayatında olduklarında sürekli mutsuz olacaksın sürekli eşinle tartışacak ve gün gelip belki de boşanacaksın.Allah göstermesin ama yine bişeyler bitecekse en azından senelerce çekip çekip üzülmeden biter.bence eşinle dürüst olmasını bu konunun onu rahatsız edip etmediğini kesinlikle öğren ki belki bunu yaptın sonra ilişkinizin böyle daha iyi olacağından bunu istediğini anlat.vicdanen sorun yaşamayasın.sonuçta insanlar birşeyleri hak ederler bence.hep küçüğüz diye saygısızlıklara kötü davranışlara katlanmak zorunda değiliz ki.ama yine de temennim o dur ki Allah onların kalbine iylik versin ve ilişkiniz düzelsin.anne baba atsan atılmaz satsan satılmaz...

Kayınvalide-kayınpeder yüzünden zarar gören evliliklerde erkekler de aslında bu durumun aile birliğine zarar verdiğinin farkında ama ne yaparlarsa

yapsınlar ailesi diye susabiliyorlar çoğu kez..Benim kayınvalidemler yazı 2 senedir memleketlerinde geçiriyorlar ve benden çok eşim mutlu bu durumdan..

ama ne olursa olsun,onları hayatımdan çıkaramam sanırım..sadece mesafe koyarım,vıcık vıcık olmaya hiç gerek yok..

umarım ileride sorun çıkmaz sizin açınızdan...

:18:

Bliyo musunuz ben nişan döneminde eşime dedim ki ilenin ciddi sorunları var götür bi psikiyatra ama eşimi pek dinlemezler en son bir yıl önce denedi yine olmadı, direk söyleyememiş bile eşim sadece ima etmiş:D
ve en güzeli ben onları hayatımdan çıkardım hayatımdaki herşey düzelmeye başladı, borclarımız vardı bi kısmı da onlara(ben istemesem de) birden her taraftan para yağmaya başladı. ve borçlarımız bitti ben iş buldum. sigaryı bıraktım 5-6 ay önce ..eşim 1 aydır sigarayı bıraktı. allah bozmasın ama çok iyi olmaya bşladı herşey.arabamızı bu dönmde aldık. eşim arabayı bana hediye etti. birsürü güzellik oldu anlayacağınız. binlerce şükür :D şimdi kiloları veripte kasımda hamilelik planlıyoruz.

Hmm... bos ver o zaman kimin ne hali varsa gorsun... Alan memnun varan memnun onemli olanda bu zaten!

Hayatindaki guzelliklerin cogalmasini diliyorum.. InsaALLAH bir omur bir yastikda kocarsiniz :54:

eşlerin ailesi yüzünde evlilikler bitebiliyor ise yine eşlerin aileleri yüzünden sorun çıkardıkları için görüşmelerin kesilmesi ve mutlu bir evlilik gayet normaldir..

Diğeri oluyor ise bu da gayet güzel olur..

tek sorun eşiniz eşinizde ailesinin yanlışlarını, evliliğinizin onlar yüzünden kötüye gittiğini görüp kabulleniyor ise bu durumu bırakın gitsin keyfinize bakın..
ben şuan öyle yapıyorum fazla düşündümm artık düşünmüyorum..

biri dur demezse devam ediyorlar, hiç de izin vermeyin ama hastalığına dikkat !kullanacaktır. uygun kelimeler seçilmeli ve yanınızda tanık olsun konuşurken. benim naçizane tavsiyemm. ben eşimin aileni cep telefonumdan attığım mesajla çıkardım hayatımdan hala saklarım mesajları. ve onların çektiği mesajları.aklı selim olmak lazım tedbiri elden bırakmamak lazım.:D

çok haklısınız gerçekten de öyle yaptığı 1 değil 2 değil 3 değil kaç kere....bu sefer kullanmasına izin vermicem çok sağlam durumlar var ortada.Allah tan abisi biliyor ne sinsi olduğunu.tavsiyenizi bende düşündüm muhakkak msn den karşılaşırsak suratına açık açık söyliceklerimi söylicem.çünkü eşime de dedim."iğrenç suratını görmek istemiyorum dicem "dedim."katılıyorum haklısın yaptığı büyük ayıp" dedi.çünkü ben susa susa tepeme çıktı.eşim de Allah tan hepsini biir biiir gördü.ve benim nasıl üstünü kapatıp boşver dediğimi de biliyor.çünkü beni çok uyarmıştı eşim .eğer msn de karşılaşırsak dicem ve saklicam konuşmaları.aslında saklamama bile gerek yok.çünkü artık susmicam çok kararlıyım walla ailesine de dicem yüzünü görmek istemiyorum sakın buraya yollamayın diye.olanı da hatırlatıcam çünkü yanlarında abisi ile birbirimize düşürüp bana hakaret etti.kayın babam kayın pederim sesini dahi çıkarmadı.ben haksız duruma düşürülüp sap gibi kaldım.çok kötüydü o piknik burnumdan geldi.

hiç beklemiyordum ya yıkıldım. :14: ağzıma geleni dicem hakkım var artık.birazda benim kahrımı çeksinler hep eltimin çekiyorlar ma nasıl da kıymete biniyor rabbim bi bilseniz ya.bi görseniz.gerçekten değer verenler eziliyor.ezenlere de değer veriliyor. :14:

bizim akrabalarda da , k.valide gelinini sildi. biz objektif bir gözle değerlendirdiğimizde, hem k.valideye hak veriyoruz, hem de böylesinin gelin için de hayırlı olduğunu düşünüyoruz. oğlu ve torunu gelip ziyaretlerini yapıyor, k. valide asla gelin için oğluna tek kelime etmiyor. sanki hiç o kötü şeyler yaşanmamış, sanki öyle biri hiç hayatlarına girmemiş gibi. gayet de huzurlular, inşallah gelin de huzurludur.

bazen olmayınca gemileri yakmak gerekiyor. kalbinizi derin derin dinleyin, o size doğruyu söylicektir :)

benzer durum bendede var. eşimin babasıyla konuşmuyorum. şimdilik evlerine gitmiyorum. ama haftaya düğünümüz var. sonrasında evime gelmek isterse gelmesin diyorum ama nasıl bu kadar kararlı olduğumu kırıcı olmadan gösteririm bilmiyorum.

Yorumların hepsini okuyamadım ama eminmki iş bu raddeye geldiyede ortada ciddi bir sorun vardır...
Yalnız sana pek iç açıcı şeyler yazmıyacağım, şimdiden üzgünüm...
Yaşananlar farklı bile olsa aynı yöntemi bende denedim...2.5 yıldır bende görüşmüyorum eşimin ailesiyle(5 yıllık evliyim) başlarda eşim istemedi ailesiyle görüşmemi ailem senihaketmiyor dedi ,bende benim yerim senin yanın diye göürştüm ama mesafemi de korudum, derken ailenin son derece tehlikleli insanlar olduğu yaşananlarla ve eşimin söylemiyle tescillenince kendimi çektim ve bugünler geldik...
Bugün tüm tartışmalar ilk günkü gibi ailesi yüzünden, kaç kez boşanma aşamasına gelmiş bir evlilik...Ve en kötüsüde eşim ailesinin yaptığı tüm kötü şeyleri unutup kendini ailesine adadı, yapmam dediği herşeyi yaptığı gibi bir çok şeyi de benden gizlemeye başladı...Bende tüm bunları kabul etmediğim için bitmek bilmeyen çözümsüzlük içindeki küslükler...En kötüsüde en başta ailemle görüşme diyen adam bugün sen beni aileme karşı yalnız bıraktın oldu...
Erkekler eşleriyle aileleri arasındaki dengeyi koruyamıyorlar malesef, böyle oluncada sorunlar çığ gibi büyüyor...Ben geçen gün eşime şunu dedim ve sanırım bu evlilikteki en büyük hatamdı...Eğer sen bana ailem seni haketmiyor yada sabret günün birinde yaptıklarının hesabını teker teker soracam demeseydin seni bir saniye yalnız bırakmazdım,dedim...Çünkü arkadaşım gittikleri gibi gelmiyorlar o evden, eşime göre şimdi herşeyin sorumlusu benim şimdi ki aileye karşı bir tek kelime konuşmadım, hiçbir polemiğe girmedim, sadece kendimi çektim...Günün birinde anlıyacak ama bakalım ne zaman (buarada eşim son zamanlarda daha bi farkında olanların, tepkisizim ve gözlemliyorum, gelişmleri yazıcam)...

Çocuk olayına gelince; tek bir gerçek var ben ne kadar sevmesemde o insanlar çocuğun dedesi, nenesi, vs...Bunu kesinlikle değiştiremeyiz ve ilişkiler bu raddeye geldikten sonrada hiçbir şey değişmez...Bu yüzden benim düşüncem çocuğum olduğunda adabıyla gelip görecekler ve çocuğumun oraya gitmesi gerektiğinde her an yanında bende olacam, aileyle muhatap olmadığım gibi çocuğumuda yalnız bırakmayacağım...Bunun başka yolu yok, ha o çocuk aklı başına geldiğinde bazı şeyleri anlıyacak zaten o zamanda olanları babasıyla birlkte anlatacağız diye düşünüyorum...Sonrasında da tercih çocuğun olacaktır, tabi bu uzun vadede gerçekleşecek...

Yorumların hepsini okuyamadım ama eminmki iş bu raddeye geldiyede ortada ciddi bir sorun vardır...
Yalnız sana pek iç açıcı şeyler yazmıyacağım, şimdiden üzgünüm...
Yaşananlar farklı bile olsa aynı yöntemi bende denedim...2.5 yıldır bende görüşmüyorum eşimin ailesiyle(5 yıllık evliyim) başlarda eşim istemedi ailesiyle görüşmemi ailem senihaketmiyor dedi ,bende benim yerim senin yanın diye göürştüm ama mesafemi de korudum, derken ailenin son derece tehlikleli insanlar olduğu yaşananlarla ve eşimin söylemiyle tescillenince kendimi çektim ve bugünler geldik...
Bugün tüm tartışmalar ilk günkü gibi ailesi yüzünden, kaç kez boşanma aşamasına gelmiş bir evlilik...Ve en kötüsüde eşim ailesinin yaptığı tüm kötü şeyleri unutup kendini ailesine adadı, yapmam dediği herşeyi yaptığı gibi bir çok şeyi de benden gizlemeye başladı...Bende tüm bunları kabul etmediğim için bitmek bilmeyen çözümsüzlük içindeki küslükler...En kötüsüde en başta ailemle görüşme diyen adam bugün sen beni aileme karşı yalnız bıraktın oldu...
Erkekler eşleriyle aileleri arasındaki dengeyi koruyamıyorlar malesef, böyle oluncada sorunlar çığ gibi büyüyor...Ben geçen gün eşime şunu dedim ve sanırım bu evlilikteki en büyük hatamdı...Eğer sen bana ailem seni haketmiyor yada sabret günün birinde yaptıklarının hesabını teker teker soracam demeseydin seni bir saniye yalnız bırakmazdım,dedim...Çünkü arkadaşım gittikleri gibi gelmiyorlar o evden, eşime göre şimdi herşeyin sorumlusu benim şimdi ki aileye karşı bir tek kelime konuşmadım, hiçbir polemiğe girmedim, sadece kendimi çektim...Günün birinde anlıyacak ama bakalım ne zaman (buarada eşim son zamanlarda daha bi farkında olanların, tepkisizim ve gözlemliyorum, gelişmleri yazıcam)...

Çocuk olayına gelince; tek bir gerçek var ben ne kadar sevmesemde o insanlar çocuğun dedesi, nenesi, vs...Bunu kesinlikle değiştiremeyiz ve ilişkiler bu raddeye geldikten sonrada hiçbir şey değişmez...Bu yüzden benim düşüncem çocuğum olduğunda adabıyla gelip görecekler ve çocuğumun oraya gitmesi gerektiğinde her an yanında bende olacam, aileyle muhatap olmadığım gibi çocuğumuda yalnız bırakmayacağım...Bunun başka yolu yok, ha o çocuk aklı başına geldiğinde bazı şeyleri anlıyacak zaten o zamanda olanları babasıyla birlkte anlatacağız diye düşünüyorum...Sonrasında da tercih çocuğun olacaktır, tabi bu uzun vadede gerçekleşecek...

Çocuğun yokken bu düşünce mantıklı geliyor olabilir, ama mantıklı olmadığını çocuğun olduğunda zaman sana gösterecek, onlar senin ayağına gelip torunlarını görmek istemeyecek çünkü onlar bu durumu senin ayağına gelmek olarak adletip gurur yapacaklar, sen gitsen görüşmediğin insanların yanına nasıl gideceksin? Gittin mi hiç bir şekilde muhatap olmamak diye bir şey olamaz illa muhatap olmak durumunda kalacaksın, sessiz dursan 1 saat bile olsa dakikalar seni boğacak, nasılsın dediklerinde cevap vereceksin bir bakmışsın ki mesafeli de olsa görüşmeye başlamışsın bile. Çocuk aklı başına geldiğinde olanları anlatıp tercih yapmasını beklemek bencillik olur. Ve çok saçma. Seninle yaşanan sorunlar yüzünden çocuğunu neden tercihe zorlayasın ki, eşin bile sana hak verdiği halde onları silip atamamışsa torunları mı silip atacak. Üstelik çocuğun senden yana tercih kullandığında onlarla görüşmediğinde bir de bunun vebalini üzerine almış olacaksın. Çocuk olunca bu konudaki dengeler alınan kararlar tepe taklak oluyor...

Son düzenleme:
Çocuğun yokken bu düşünce mantıklı geliyor olabilir, ama mantıklı olmadığını çocuğun olduğunda zaman sana gösterecek, onlar senin ayağına gelip torunlarını görmek istemeyecek çünkü onlar bu durumu senin ayağına gelmek olarak adletip gurur yapacaklar, sen gitsen görüşmediğin insanların yanına nasıl gideceksin? Gittin mi hiç bir şekilde muhatap olmamak diye bir şey olamaz illa muhatap olmak durumunda kalacaksın, sessiz dursan 1 saat bile olsa dakikalar seni boğacak, nasılsın dediklerinde cevap vereceksin bir bakmışsın ki mesafeli de olsa görüşmeye başlamışsın bile. Çocuk aklı başına geldiğinde olanları anlatıp tercih yapmasını beklemek bencillik olur. Ve çok saçma. Seninle yaşanan sorunlar yüzünden çocuğunu neden tercihe zorlayasın ki, eşin bile sana hak verdiği halde onları silip atamamışsa torunları mı silip atacak. Üstelik çocuğun senden yana tercih kullandığında onlarla görüşmediğinde bir de bunun vebalini üzerine almış olacaksın. Çocuk olunca bu konudaki dengeler alınan kararlar tepe taklak oluyor...

Haklı olabilirsin benimki doğmamış çocuğa don biçmek hesabı...Yalnız ortada bazı gerçekler var, benim kocam günün birinde çocuğum olursa kesinlikle annemin bakmasını istemem demişti, neden diye sorduğumda onuda kendine benzetir demişti...Şimdi; düşündüğümde bu insanlar gerçekten tehlikeli insanlar fakat kocamın annesi ,çocuğunda nenesi, ben ancak çocuğuma zarar verdiği noktada devreye girerim...Bu ilişkiyi kendileri istediler bu konuda içim çok rahat, yarın bir gün gurur yapıp gelmezlersede sorun onların sorunu...Ben görümcemle ,konuşmasamda doğumunda altınımı alıp gittim ve yaptıkları rezilliği anlatsam eminim az buçuk hepiniz beni anlarsınız...
Ben bugüne kadar hep sustum ve en çok zarar gören kullanılan ben oldum iş çocuğuma gelince kesinlikle susmam ve bana verdikleri zararı aynı şekilde onada yaparlarsa o zaman çocuğumuda çekerim,bunu kocamada söyledim onunda korkuları var bu konuda ne annesine nede kardeşlerine güvenmiyor bu hususta...

Back
X