eşimin ailesinin maddi sorunları

Senin ailen boyle olsaydi acaba esin senin gibi kabul edip para gonderirmiydi? Cevap veriyorum kesinlikle kabul etmezdi ve kiyameti koparir cumle aleme mslzeme ederdi bu mevzuyu.Biran once son verin sizi somurmelerine...kendi aileniz bunu duysa eminim ciddi bi kiyamet kopar

Para akışını kesmesseniz karı koca içer deliye dönersiniz... Tepkini koy bebeğim koymazsan daha çok üzülürsün. Kimseye bakmak zorunda da değilsiniz. elden ayaktan düşer ler tabiki evlatlık görevidir.. onun haricinde görev değil...

Evlenirken her şeyimi eşimin ailesi alsın diye beklenti içinde olan kişileri anlamıyorum ama sizi hiç anlamadım. Alkolik babanın izinden giden alkolik olmaya aday adam nasıl bir bulunmaz hint kumaşıydı ki bütün düğün masrafını ve eşyaları sizle aileniz karşıladı??

Mesajları teker teker okudum, kötü niyetli bir mesaj görmedim. Herkes iyiliğin için yazmış.
Konu silmek yasak diye biliyorum.
Hay cok yasa. 3 sayfaya da baktim. Kotu niyetli bir yorum yok yani. Kocasinin alkolune laf soylediler diye mi bozuldu ne artik

Hay cok yasa. 3 sayfaya da baktim. Kotu niyetli bir yorum yok yani. Kocasinin alkolune laf soylediler diye mi bozuldu ne artik
Ay gerçekten ya kötü niyetli demiş bide sanki tanıyan var burda kötü niyet beslesin herkes ne güzel yazmış . Benim eşimin ailesi de 3 çocuk okutuyor 2 si universite. sadece kp'nin fabrikada çalışmasıyla. Gözleri bizi gözlüyor para diye bide altlı üstlüyüz ona ragmen eşim vermiyor çünkü anca yetiyor 2 çocuk var bizde de. Eşimin maaşı da bende durur. bizden alıpta onlara verse asla tahammül edemem birbirimizi yerdik eminim. Bi şekilde baksınlar başlarının çaresine.

Yapacağınız şey belli para akışını keseceksiniz.daha eli, ayağa tutarken kayınpederi alıştırmayın.ayrıca evlendiğinizi göre de sizin haneniz ayrı,herkes kendi hanesini geçindirecek.

Bazı şeyler daha başından kendini belli eder, evlenmeden önce bütün ailen evlilik masraflarını üstlenmiş.evlilik sürecinde her iki ailenin de az ya da çok maddi gelirleri ölçüsünde sorumluluğu var.siz bu sorumluluğu almışsınız kayın ailesinden.bu fırsatı ve sorumluluğu onlara bıraksaydınız, işin ciddiyetinin ve ağırlığının farkına varırlardı. Yeni bir ev kuruluyor tamamen önceki evden bağımsız ,onun da masrafları ve borcu var diye bir düşünce oluşurdu.biz artık onlara ilişmeyelim,kendi geçimimizi yeni mevcut duruma uyarlayalım diye kendilerine çeki düzen verirlerdi.

Şimdi ise siz artık devreye girin. İlk önce eşinize restinizi çekin , artık bu düzenin böyle sürmeyeceğini belirtin , ailesiyle konuşmasını isteyin.restinizi çekerken de kararlı olun, ailenizden destek alın.gerekirse bir müddet ailenizde kalın.yoksa siz ikiniz başkaları için kendi hayatınızı heba edeceksiniz

Saglik v.s gibi onemli bir konu olmadikca biz de para vermeyiz. Ama ikimizin de ogrenci kardesleri var. 2ser tane. Yaslari da yakin. Onlara harclik gondeririz duzenli olarak. Tabi birbirimizden haberli. Ama bu k.p ya da babamin maddiyat olarak kotu olduklari icin degil, tamamen biz istedigimiz icin oluyor. Kiyamiyoruz biz ogrencilere. Benim kiz kardesim uni.de okuyor. Ona her ay 150 200 gondeririz. Kiz cocugu sonucta,cebinde bulunsun. Baskasindan para alsin istemeyiz. Babamdan da fazlaca aliyor zaten. Ama malum uni.de fazlaca harcaniyor. Hiz de gectik o yollardan.
Onun ki de yeni bitirdi liseyi. Askere gitti. Uni. Okumayacak. Askerdeyken elimizden geleni yaptik. Sınırda askerlik yaptigi icin carsiya inemiyordu. Kislik edivenine, beresine, nescafesine, abur cuburuna kadar ben paketledim kolileyip gonderdim her ay. Asker cocuk sonucta. Duasi bize yeter.
Ama dedigim gibi sadece kardeslere karsi. Ailelere biz de vermeyiz. Ama kardeslere kiyamiyoruz iste.

yardımcı olup iyi niyetli yanıt verenlere içtenlikle teşekkürler. kötü niyetli mesajlar gördüğüm için silmek daha doğru olur.
Tum yorumlari okudum. Kendim de yorum yaptim. Kotu yorum yapan yok.
Esinizin ickisine yorum yapilmis sadece. Kotu yorumdan kastiniz bu herhalde.
Buraya konu aciyorsaniz gelebilecek tum yorumlara acik olmaniz gerekiyor.
Konu silmek de yasak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…