Eşimin ailesinin pat diye gelmesi

Merhaba kızlar biraz sizden fikir almak istedim. 6 aylık evliyim. Eşimin ailesi bizden yarım saat uzaklıkta oturuyor. babası iyi hoş bazen pat diye hiç haber vermeden çarşıya indiğinde bana da uğruyor ben her zaman saygımı gösteririm çay vs ikram ediyorum. Kayınvalidem desen en son 2 ay önce geldi telefonla görüşüyoruz. Dün kayınbabam aradı işi varmış geçerken bizede uğrayacakmış kapının önüne geliyor arıyor. Bu duruma çok sinir oluyorum hiç müsait misin demek yok. Bende ailemin yanına gitmiştim. Oradayım deyince tmm kızım filan dedi. Dün de annemlerde kaldım bugun gün içerisinde yine arıyor kayınvalidem ile çarşıya inmişler oradan da bize geçmişler evin kapısının önünde arıyorlar bende annemlerin oradayım dedim biz geldiydik filan dedi neyse sonra konuştuk kapattık. Ama sinirlerim çok bozuldu hiç kızım sen müsait misin annenle biz gelecektik ama filan demek yok eşim de çok sinir oldu ben söyleyeceğim bunlara diyor. pat diye söylerse de olmaz çok sinir oldum. Şuan 2 aylık hamileyim belki ilerde hiç müsait Olamıcam ben bunu saygısızlık olarak algılıyorum. Bunu onlara nasıl ima edebilirim?
Cepten arayıp zile mi basıyorlar yoksa önce zile basıp olmayınca mı arıyorlar.
Önce zile basıyorlarsa hoş değil. Önce cepten arıyorsa uygun musun diyorsa bu konuda cok saygısız diyemeyiz.
Benim kv de pat cat geliyordu.
Ben aramadan asla gitmem. Her gitmenize arayın uygun musun diyin böyle böyle düzelir inşallah.
Ya da söyle diyin.
Haberim olsa önceden arasanız toparlanırım anne ve ya baba.

İlk gelinleriyim İnan’ın surat asacak en son insanım gelir gelmez çayı koyuyorum beni sinir eden eşinle birlikte gelmemesi.
Burada lafları cımbızla çekip üstüne gelecekler hamilesin strese girme sakın. Haklısın. Benim kp de çok yapıyordu. Çalışıyorum hafta sonu da yasak var Allahtan rahatım. Bir kere gelmiş bende banyodayım. TV yi açmıştım telde oda da. Kapıyı duydum ama banyodayım yani. Çıktıktan sonra baktım kp aramış eşim aramış. Gece evde tv den ses geliyor telefonda çaldı bakmıyor demiş.eşim anlamış işten gelip banyoya girdiğimi ama babasına diyememiş. Saçlarını faln kurut razdan geliyoruz dedi. Çok sinir bozucu Bi durum

E o oğlu ise o da gelini ne olacak ki.ben evde yokken babam eşimle oturmuştur. Yada eşim yok bende kp ile
Tesaduf olur oyle debk gelir oturur da mesela benim kayinpederim esimin iste oldugunu bilerek oturmaya gelmez. Yani biz ayri sehirlerdeyiz zaten ama orada 3 eltim var. Hicbiri ile oturdugunu gormedim.

Eşimde öyle dedi ben söylücem diyor bu sefer beni kötü bilecekler diyorum.
Elleme kötü bilsinler mesafeni koymuş olursun yeni gelinin evine karısı olmadan nasıl gelir benim kayınpederimde gelmez hiç yakında oturduk ama eşim evdeyse akşam telefon edergelirdi... Rahat edemez insan yaa takma eşin konuşşun kayınvalide olsa tamam da öbürü olmaz canım

Ne kadar kızı gibi görürse görsün. Kayınbaba evde oğlu yokken çat kapı girip çay kahve içmemeli. Ne yapacakki gelinle ne konuşacak. Evet konuşulacak çok şey var ama komşu teyze gibi gidim de bir gelinle sohbet edim denmez ki. Gelin banyoda olur. saçları ıslak olur, evde diye sütyensiz dolaşır. Belki mini şort askılıyla geziyordur Belki tesettürlü saçı başı açık evde oturuyor. Belki Uyuyordur.belki hasta. Kadın bu misafiri vardır. Komşusu arkadaşı gelmiştir. Kayınvalideyle gelse neyse. Çarşıya indim geline uğrayım olmaz ayıp yani. Ben altında art niyet bile ararım. Ben kayınbabamla çok iyi anlaşırım. Siyasetten sağlığa neler konuşur ne dedikodular yaparız. Ama ben onlara gittiğimde ya da bizdelerken konuşuruz. Hiç tek gelmedi bize.atıyorum ben onlara gittim kayınvalidem gezmede anca öyle tek kalırız hemen kahve yaparım konuşuruz. Çocuklarımı sever falan. Bir şey bırakır bazen eve gel desem ısrar etsem bir kahve iç bari baba desem bile gelmez işin vardır der gider. Bu düşünceli davranmaktır işte. Kötü niyet değildir.

Oğlunun evi diye iyi gelsin otursun bütün gün. Çok ayıp ya kocaman adamlar kendilerini düşürdükleri hallere bak. Haftada 3 4 kere araması da saçma. Oğlunu arasın sizi merak ediyorsa. Babam beni o kadar aramıyor. Ne oluyoruz der insan. Konu sahibi siz de telefonu açmayın her aradığında. Kapıyı da açmayın evde yokum deyin gitsin. Torun olsa sevmeye geliyor diyeceğim ki o zaman bile tek gelinmemeli.Yeni gelin evinde ne işi var! Ben hiç iyi niyet göremedim. Dikkatli olun lütfen.

Ne kadar kızı gibi görürse görsün. Kayınbaba evde oğlu yokken çat kapı girip çay kahve içmemeli. Ne yapacakki gelinle ne konuşacak. Evet konuşulacak çok şey var ama komşu teyze gibi gidim de bir gelinle sohbet edim denmez ki. Gelin banyoda olur. saçları ıslak olur, evde diye sütyensiz dolaşır. Belki mini şort askılıyla geziyordur Belki tesettürlü saçı başı açık evde oturuyor. Belki Uyuyordur.belki hasta. Kadın bu misafiri vardır. Komşusu arkadaşı gelmiştir. Kayınvalideyle gelse neyse. Çarşıya indim geline uğrayım olmaz ayıp yani. Ben altında art niyet bile ararım. Ben kayınbabamla çok iyi anlaşırım. Siyasetten sağlığa neler konuşur ne dedikodular yaparız. Ama ben onlara gittiğimde ya da bizdelerken konuşuruz. Hiç tek gelmedi bize.atıyorum ben onlara gittim kayınvalidem gezmede anca öyle tek kalırız hemen kahve yaparım konuşuruz. Çocuklarımı sever falan. Bir şey bırakır bazen eve gel desem ısrar etsem bir kahve iç bari baba desem bile gelmez işin vardır der gider. Bu düşünceli davranmaktır işte. Kötü niyet değildir.

Oğlunun evi diye iyi gelsin otursun bütün gün. Çok ayıp ya kocaman adamlar kendilerini düşürdükleri hallere bak. Haftada 3 4 kere araması da saçma. Oğlunu arasın sizi merak ediyorsa. Babam beni o kadar aramıyor. Ne oluyoruz der insan. Konu sahibi siz de telefonu açmayın her aradığında. Kapıyı da açmayın evde yokum deyin gitsin. Torun olsa sevmeye geliyor diyeceğim ki o zaman bile tek gelinmemeli.Yeni gelin evinde ne işi var! Ben hiç iyi niyet göremedim. Dikkatli olun lütfen.
Her cümlesine katılıyorum. Torun yok evde oglu da yok gelinle oturmak ne alaka? Ayda yilda bi denk gelir tamam da bu kaçıncı hem de çat kapı. Bence önünü kes bu işin yoksa sonunu getiremezsin

Yanı düşünüyorum benim annem babam köyde yaşamış halada yaşıyorlar .Öyle bir görgüleri yok .İlçeye gittiler mesela telefonu geç direkt zili çalarlar bir akrabaya uğramak için .Zaten gittikleri akrabada yadırgamaz hepsi öyledir .Ama gençler böyle şeylere çok dikkat ediyor. Kırmaya değmez insanları güzel bir dille söyleyin bence .

Eşimde öyle dedi ben söylücem diyor bu sefer beni kötü bilecekler diyorum.
yok ya kotu bilmezler. ben de 8. aya girdim evlilikte. konumu okumussunuzdur belki. konu acmistim. bisey demeye demeye kv artik iyice rahat rahat laf sokmaya basladi. su devirde pat pat soyleyen kiymetli. kv ye soyleyin bence. alismasinlar boyle. benimkiler de boyleydi. ben calismaya baslayinca bir nebze rahatlamistim.

8 yillik evliyim esimin ailesine ogretemedim aramayi.sizin yine iyi benimkiler asla aramaz kapiyi acinca surpriz olur.kac defa kapida kaldilar ama nafile yine ayni tas ayni hamam.bi keresinde tam arkadaslarimla bulusmaya gidecekken gorumcem geldi gidicem dedim bisey olmaz sen git ben kalirim tek basima dedi.

Merhaba kızlar biraz sizden fikir almak istedim. 6 aylık evliyim. Eşimin ailesi bizden yarım saat uzaklıkta oturuyor. babası iyi hoş bazen pat diye hiç haber vermeden çarşıya indiğinde bana da uğruyor ben her zaman saygımı gösteririm çay vs ikram ediyorum. Kayınvalidem desen en son 2 ay önce geldi telefonla görüşüyoruz. Dün kayınbabam aradı işi varmış geçerken bizede uğrayacakmış kapının önüne geliyor arıyor. Bu duruma çok sinir oluyorum hiç müsait misin demek yok. Bende ailemin yanına gitmiştim. Oradayım deyince tmm kızım filan dedi. Dün de annemlerde kaldım bugun gün içerisinde yine arıyor kayınvalidem ile çarşıya inmişler oradan da bize geçmişler evin kapısının önünde arıyorlar bende annemlerin oradayım dedim biz geldiydik filan dedi neyse sonra konuştuk kapattık. Ama sinirlerim çok bozuldu hiç kızım sen müsait misin annenle biz gelecektik ama filan demek yok eşim de çok sinir oldu ben söyleyeceğim bunlara diyor. pat diye söylerse de olmaz çok sinir oldum. Şuan 2 aylık hamileyim belki ilerde hiç müsait Olamıcam ben bunu saygısızlık olarak algılıyorum. Bunu onlara nasıl ima edebilirim?

siz onlara gitmeden bir gun önce hep sorun musait misiniz diye, sormana gerek yok derlerse, olur mu anne/baba sorulmadan gelinir mi diyin.
hayatta sevmiyorum surpriz misafiri, hatta nefret ediyorum öyle bir geçerken uğranılmasından sık sık. bir olur iki olur da,alışkanlık olmaması lazım bunun.

hiç sevmem aranmadan gelinmeyi, sadece eş ailesi için değil kendi ailem ve arkadaşlarım da yaparsa kızarım
insan her zaman evde müsait olmuyor, o sırada banyoya girmiş olsam ne yapacağım. nasıl alayım kpyi evime
zaten kpyle de beş dkdan fazla muhabbet edemem yani, ne paylaşacağım
keşke aradıklarında "ay bende evde değilim ya gelirken arayın da kapıda kalmayın bir dahakine" deseydin. olursa başka zaman kesin de ya da eşin zaten konuşacakmış konuşsun. kalp kırılacak bir şey değil ki bu

[/QUOTE
Aynı sorunu bende yaşıyorum, direk gelip kapımı çalıyolar nefret ediyorum bu durumdan, evde olabilirim ama evde işim vardır belki, belki yalnız kalmak istiyorum 😡 Bide ben evde yoksam gelene kadar kapıda bekliyolar, deliriyorum

Çat kapı gitmeyi de sevmem gelinmesini de. Kayınvalideyle beraber gelinse de hoş değil. Anlamıyorum yani insan evinde de rahat olamayacaksa nerde olacak? Sürekli çat kapı biri gelir diye diken üstünde dururum ben. Hoş değil bence.

Bir kere daha olursa gelmeden önce haber verseniz iyi olur deyin belki farkında değildir rahatsız olduğunuzun.

8 yillik evliyim esimin ailesine ogretemedim aramayi.sizin yine iyi benimkiler asla aramaz kapiyi acinca surpriz olur.kac defa kapida kaldilar ama nafile yine ayni tas ayni hamam.bi keresinde tam arkadaslarimla bulusmaya gidecekken gorumcem geldi gidicem dedim bisey olmaz sen git ben kalirim tek basima dedi.
Hahh benimkilerde bunu yapıyor, sen git gel biz bekleriz, Yada çabuk gelecekse şurda oturur bekleriz,yada evde kimse yokmu evde bekleseydik gibi, insan gittiği yerdede rahat kalamıyor, çok değil 4-5 kez yaşandı ama çok saçma Yüze çıkaracaklar en sonunda

Back
X