Eşimin ailesinin uzun süren misafirligi

Merhabalar herkse hemen konuya gireyim benim eşimin ailesi bir geldiler en az iki hafta kalırlar uzaktan geliyorlar ama keşke yakın olsaydık diyorum o zaman sadece arada akşam oturmalarina gelip giderlerdi belki kayinpederin geldiği zaman asla evde misafir gibi davranmaz gelir kumandayı alır baş köşeye oturur ve gidene kadar bırakmaz bize sanki biz misafirimisiz gibi davranır burası da benim evim der ara sıra birlikte oturma imalatı yapar biz birlikte otursak sırtımız yere gelmezdi (eşim ve benim maasım nedeniyle diyor bunu yani öyle olsa maaşları ona vereceğimizi düşünüyor söyledi bunu) diyor . Ben de elim sizle oturacak siz istemediniz diyorum tabi istemezler maaş tek ve az. Neyse benim asıl problemim ve kafaya taktığım konu şu eşim diyor ki yarın bigün babam bizle oturmak istese ben ona hayır diyemem kızlar evlenip gidince belki ister. ben de asla kabul etmiyorum bunu . Evlenmeden önce böyle bir konu gecmedi ki geçseydi zaten ben evlenmezdim. Yarın bir gün bize taşınma ihtimalleri beynimi yiyip bitiriyor ev alma hevesim yeni eşya alma hevesim hepsi kaçıyor. Aman diyorum ev alsam nolcak belki ilerde evimde sortumu giyip bacaklarımı bile uzatamatacağım. Bu durum da ne çalışma hevesi ne de gelecek beklentisi bırakıyor bende
O ne ya! O kadar uzun misafirlik mi olur? Yani ailem gelse, o kadar uzun kalsa, yine iyi davranamam. Sürekli laf falan sokarım. Kavga ederim herhalde. Adamlara çok misafirperver davranmışsınız, ondan gitmiyorlar sanırım.:KK51:
Azıcık rahatsız olduğunuzu göstermenizde fayda var. Eşimin ailesi de çok sık geliyordu geçen sene. Soğuk davranmaya başlayınca, bir kaç kez dışarıda yemeğe götürünce gelmemeye başladılar. Bir deneyin, işe yarar belki. :KK55:

Öyle zamanlarda “ yoo burası x ile benim evim” demeniz lazım,yanlış yapıyorsunuz. En azından içinize dert olmaz. Hoş onların gerçek cümleler olduğunu düşünmüyorum laf olsun diye söylenen şeyler bence.

Bence laf olsun diye değil de haddini bil der gibi söylüyor ama bilemiyorum.

Sessiz kv bence çok tehlikelidir. Genelde alttan sinsi sinsi isleyendir.
aynen katılıyorum. Kaynanam gürültücüdür açıktan yapar fenalığını. Ama kayınpederim sessizdir, kızım yavrum der. Meğer eşim de dahil olmak üzere karısına, kızına ağlayıp benden dert yanıyomuş. Eşime gizlice beni şikayet ediyomuş. Eşim söyledi bana bunu ve duyduğumda aynen şöyle oldum.:eek: 8 yıllık evliyim yeni öğrendim siz düşünün. Sessizden korkun, onu bilir onu söylerim.

Fazla mı sessiz kalıyorsunuz onların karşısında?
Tam tersi cok mesafeli ve soğuğum, hic alisik olmadıkları sekilde de kendimi savunur cevaplarını veririm. Ama karsidaki arsiz.
Esimin ailesinin evlerinde benim karsimda karisina vuran bi insan düşünün.

Bi gün konuşup duruyodu. Neymis de simdiki esinden önce baska bi kıza bakmaya gitmişler de. Kizin evi pismiş. Bu da o yüzden çok güzel olduğu halde vazgecmis kizdan, almamis. (Kiz almak ne demekse artik, pazardan domates aliyo sanki) ben de dedim "kizi kendinden kurtarmissin verilmis sadakasi varmis" boyle konusabildigim icin kocam beni susturmaliymis (susturma yontemi de agiz ustune vurmak) boyle bi tip iste. Kayinvalidem gilin evde ne zaman onlarla denk gelsek surekli laf sokar durur. Dedikoducu teyzeler gibi. Hic hazetmiyorum hic. Sevilesi bi yanı yok.

Back
X