Eşimin Ailesinin Yaklaşımı

imeldaguney

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2011
693
1
116
İstanbul
Merhaba Hanımlar,

Benimki çok büyük bir dert değil çok şükür ama şöyle bir sorunum var, özellikle görümcem ve eşimin bazı akrabaları bunu yapıyor, kendimde sorun aramaya başladım artık, Önce durumu anlatayım, sürekli olarak onlardan çekindiğimi, evlerinde rahat olamadığımı vurgulayan cümleler kuruyorlar, oysa ki ben daha yeni evliyim, tamam çok yakın değilim ama zaten çok yakın olmak istemiyorum, ayrıca da mizacım itibariyle zaten çok sıcak ilişkiler kurabilen biri insan değilim, bi kaç kez söyledim çekinme durumum olmadığını, mesela diyor ki kendi evin gibi gir çık odalara,niye girip çıkayım ki başka bi evde durup dururken odalara, ya da ne bileyim gayet rahat otururken, rahat otur sıkılma diyebiliyorlar, her seferinde bu durumla karşılaşmak canımı sıkmaya başladı, nasıl bir yol izlemeliyim sizce?

belkide yeni evli oldugunuz icin sizin yapinizi tam cozememis olabilirler.
aslinda sorun yapilacak bisey degil.
evimize gelen misafirlerimize nezaketen oyle demez miyiz zaten?

Insanlar sicakkanli ve sizi rahat ettirmeye calisiyorlar belli ki.

Ben de sizin gibi kolay kaynasip hemen isinamiyorum ama bana biri boyle soylese konu acacak kadar kafayi takmam.

Dedigim gibi insanlarin ictenligiyle alakali. Tedirgin gorunuyorsunuz demek ki boyle birsey soyluyorlar.

İlk başlarda böyle şeyler normal. Giderek siz onlara onlar size alışmaya başlarsınız. Kafaya takılacak bir şey değil. Üzmeyin kendinizi. Onlar da gelinimiz bizden çekinip ürkmesin rahat etsin istiyorlardır.

cnmm yeni evlisin diye bu söylemleri çok duyman çok normal zamanla herşey rayına oturacaktır... sen yine mesafeni koru onlar samimi olmak açısından kendini kasmaman için söylüyorlardır... ayrıca insanlarla pek konuşmuyor suskun bir tipsende çoık söyleyebilir çünkü kendilerinden çekindiğini düşünmüyor olurlar :34:

bence bu tür şeyleri kendine dert etme:ssz: daha çok dert edecek şey çıkacak karşına takılma böyle şeylere cicim ayların tadını çıkar :23::23::23:

Merhaba Hanımlar,

Benimki çok büyük bir dert değil çok şükür ama şöyle bir sorunum var, özellikle görümcem ve eşimin bazı akrabaları bunu yapıyor, kendimde sorun aramaya başladım artık, Önce durumu anlatayım, sürekli olarak onlardan çekindiğimi, evlerinde rahat olamadığımı vurgulayan cümleler kuruyorlar, oysa ki ben daha yeni evliyim, tamam çok yakın değilim ama zaten çok yakın olmak istemiyorum, ayrıca da mizacım itibariyle zaten çok sıcak ilişkiler kurabilen biri insan değilim, bi kaç kez söyledim çekinme durumum olmadığını, mesela diyor ki kendi evin gibi gir çık odalara,niye girip çıkayım ki başka bi evde durup dururken odalara, ya da ne bileyim gayet rahat otururken, rahat otur sıkılma diyebiliyorlar, her seferinde bu durumla karşılaşmak canımı sıkmaya başladı, nasıl bir yol izlemeliyim sizce?

bende senin gibiyim. mizacım gereği ve ailemden aldığım eğitimden (annem hariç kimsenin buzdolabına dokunmam, luzumsuz yere evin içinde dolaşmam gibi..) biraz kendimi çekerim. k.validem ve görümcem hemen çözemediler beni:1:. zamanla alıştılar. misal başlarda k.validem "siz" dememin hoş olmadığını düşünüyormuş.(şimdi siz diye hitap etmiyorum) ısınasıya alışasıya kadar karşımdakine siz derim... baktı halamlara bile siz diyorum. bir süre sonra düzeldik. alıştım oda bana alıştı:1:.yada inş. alışmıştır:9:

Her ne kadar onların tarafından bakınca normal karşılasam da ben gerilirdim sanırım sürekli böyle şeyler söyleseler, hiç rahat edemezdim (:

Biraz şunun gibi bu..
Sınav nedir bilmeyen çocuk sınava 'korkma' diyerek gönderilir de sınavdan korkmak öğretilir ya çocuğa.
Tedirgin olmam gerekiyo herhalde diye düşünürdüm (:

Daha çabuk kaynaşmak istiyorlardır, kendinizi evin bireyi olarak görmenizi istiyorlardır.
En fazla birkaç ay daha söylerler, sonra herkes daha doğal davranır.

canım,
allah mutlu mesut etsin, yanlış anlama kendi evin gibi rahat ol demeye getiryorlar. hemen cephe alma. yok ki burda birşey

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim,

Ben de elimden geldiğince ve bana sorarsanız olması gerektiği kadar yakın duruyorum, sorun şu ki, benim her konuya dahil olup onlarla sohbet etmemi bekliyorlar, oysa sürekli kendi çevrelerinden benim tanımadığım insanlardan bahsediyorlar, ya da eltim gibi içli dışlı olmamı bekliyorlar, oysa ki eltim on yıllık gelin ve kendi akrabaları zaten.

Bunları düşünememeleri beni üzüyor, eminim içlerinde benim uyumsuz biri olduğumu düşünüyorlar.

Canınızı sıkan şeye bakın.
Eşinizin ailesinden yana şanslısın belliki.

Siz olmadığınızda konuşup, siz odaya girince sussalar mesela nasıl olur.
Yada onlar size karşı soğuk olsalar.

Canınızı sıkan şeye bakın.
Eşinizin ailesinden yana şanslısın belliki.

Siz olmadığınızda konuşup, siz odaya girince sussalar mesela nasıl olur.
Yada onlar size karşı soğuk olsalar.

Hoşuma gitmez tabi ki, ama zaten ben onları bu konuda suçlamıyorum, sadece bazı şeyleri hemen beklemeleri ve olmayınca sürekli bana diken üstündeymişim gibi davranmaları hoşuma gitmiyor ve gerçekten sıkılıyorum bu durumdan

Bende 10 aylık evliyim ve girişken biri değilimdir zaten mesafeyi severim..

Kaynanam sorun etmiyor zaten seviyorum kendisini ' siz ' demek sevemediğim anlamına gelmez ki.. Saygı da kusur da etmiyorum.. Kayananam da sever beni..

Ama kaynanamın kardeşleri laf dürtüyor.. Aldırmıyorum.. Ama şimdilik tabi devam ederse bende sessiz kalamayabilirim..:34:

Ben kendi akrabalarımla da çok içli dışlı değilim ki nedir bu samimiyet merakı anlamadım.

Saygısızlık edilmedikçe herkesin insan ilişkileri kendisini ilgilendiri bence..

Bence çok şanslısınız...İnsanlar size yakın olmak istiyor belli ki sizde bence takmayın şöyle böyle diyorlar diye ilk baştan.Benim eşimin ailesi benle işleri olmadığı sürece konuşmaz bile hamile kaldım merak edip birkere bile aramadılar.Ama başka bir şey olsa eşimi hemen ararlar şu lazım bu lazım şu yapılcak bu yapılcak diye.Senin ne güzel eşinin ailesi sana yakın davranmaya çalışıyorlar boşver eşini ailesini üzme sende elinden geldiğince onlara yakın olmaya çalış muhabbetlerine katılmaya çalış zor olsada...

Ben de elimden geldiğince ve bana sorarsanız olması gerektiği kadar yakın duruyorum, sorun şu ki, benim her konuya dahil olup onlarla sohbet etmemi bekliyorlar, oysa sürekli kendi çevrelerinden benim tanımadığım insanlardan bahsediyorlar, ya da eltim gibi içli dışlı olmamı bekliyorlar, oysa ki eltim on yıllık gelin ve kendi akrabaları zaten.

Bunları düşünememeleri beni üzüyor, eminim içlerinde benim uyumsuz biri olduğumu düşünüyorlar.

Bu yazdıklarını çok iyi anlıyorum :)
O tür sohbetleri sadece dinlemekten öteye gidemiyor insan.
Tanımıyorsun,yorum yapamıyorsun.Hatta kişileri,isimleri karıştırıp pot kırmaktan korkarsın.

Diğer söylediklerin yetişme tarzıyla alakalı,biraz da yapı meselesi.
Zamanla alışırlar diye ummaktan başka çare yok.
Hakikaten birisine rahat ol rahat ol dedikçe,o kişi daha beter rahatsız olur.

aynı beni anlatmışsın:9:yeni evliyken bende böyleydim sohbete katılmak istesem bile kimseyi tanımıyorum neyden bahsettikerini bilmiyorum bir yorumda bulunamıyordum ayrıca bende senin gibi sessiz biriyimdir öyle fazla konuşkan girişken değilimdir öyle olunca bana da hep gelin çok sessiz diyorlardı şimdi 10 yıl geçti tabii eskisi gibi sessiz değilim herkesi tanıdım sohbetlere katılıyorum ama yine de bu sessiz gelin imajı üstüme yapıştı sanırım silemem artık:9:boşver takma kafana seni olduğun gibi kabul ederler zamanla sende onlara daha çok alışırsın sohbetlerine daha çok katılırsın:34:ayrıca biraz mesafe her zaman için iyidir:31:

Rahatım böyle deyip geçin takmayın kafanıza onlar da kendilerince sizi rahat ettirmeye çalışıyorlarıdr..

aynı beni anlatmışsın:9:yeni evliyken bende böyleydim sohbete katılmak istesem bile kimseyi tanımıyorum neyden bahsettikerini bilmiyorum bir yorumda bulunamıyordum ayrıca bende senin gibi sessiz biriyimdir öyle fazla konuşkan girişken değilimdir öyle olunca bana da hep gelin çok sessiz diyorlardı şimdi 10 yıl geçti tabii eskisi gibi sessiz değilim herkesi tanıdım sohbetlere katılıyorum ama yine de bu sessiz gelin imajı üstüme yapıştı sanırım silemem artık:9:boşver takma kafana seni olduğun gibi kabul ederler zamanla sende onlara daha çok alışırsın sohbetlerine daha çok katılırsın:34:ayrıca biraz mesafe her zaman için iyidir:31:

Evet en mantıklısı kafama takmamam sanırım, çünkü içlerinde kötü niyet yok, zamanla alışıp kaynaşırız:)

Back
X