eşimin ailesinin yanında konuşamıyorum..:(((

snowdrop

sağlık,huzur ,mutluluk...
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2008
952
10
318
38
İstanbul
merhaba kızlar sizlere deneyimli evli bayanlara birşey sormak istiyorum,zamanında ilk çocuğuma doğum yaptığımda eşimin ailesi geldi yanıma 3 ay kadar kaldılar,onları çok severdim kendi ailem gibi hiç ayırt etmezdim,bana karşı o kadar iyilerdi ki ,taki çocuğumu uyutup dinlenirken bunların balkonda arkamdan konuşmalarını duyana kadar ,allahım dünya başıma yıkıldı o kadar kötü olmuştumki anlatamam ,sırtımdan vurulmuş gibi oldum,attığım adımın bile lafını yapıyorlarmışda haberim yok,düşünün bebeğimin bezini yerde unutmuşum kayınpederim diyorki bakın bakın bize mahsus bıraktı bezi oraya ,hep beni kötülüyorlardı,,ve ben bunları duyduktan sonra buz gibi soğudum bunlara karşı öyle polyanacılık felanda oynayamadım,tartışmalarımız felan oldu,ama onlar benim hiçbir zaman onların konuşmalarını duyduğumu vede bu soğumamın ondan olduğunu bilmiyorlar,neyse özetle anlatacak olursak o günden sonra ben onların yanında adım atmaya korkar oldum,acaba laf yapacaklarmı ,,acaba bu hareketim yanlışmı,doğrumu,,şimdi tatile gidicez yanlarına hersene aynı sorun konuşamıyorum yaklaşamıyorum,sadece ihtiyaçlarımızı karşılamak adına yemek yermısın,su içermisin,özellikle kaynanama karşı çünkü çok diktatör vede otoriter biri,kocasını parmağında oynatır,açıkcası korkuyorum kaynanamın şerrinden,vede eşim tek oğlan beni kıskanma huylarıda var,onun etkiside var zaten laf yapmalrında,sadece onların yanında değil onlar varken diğer akrabalarının yanındada konuşamıyorum,bize konuşmuyorda onlara bak nasıl konuşuyor diyecek diye ,offff aslında bunlar aşılamayacak şeyler değil çözümüde biliyorum,olduğum gibi davranmak konuşmak ,normalde konuşkan neşeli biriyim ama iş eşimin ailesi ve akrabalaına gelince böyle oluyorum ,konuşamıyorum kendimi ifade edemiyorum ,cahil biri olarak görünüyorum çoğu zaman ama ben bu değilim nasıl aşacağım ben bu konuyu ,aptalca bir sorumu bilmiyorum ama ,sizlerdede oluyormu böyle konular:18::18::18:

Evet bencede aşılamayacak şeyler değil aslında cevabıda kendin vermişsin canım olduğun gibi davran böyle susarsan senin üzerindede bi baskı oluşturup sanada dikdatöörlük yapmaya çalışır,rahat ol yeri geldiği zaman konuş bence yoksa o tatil zehir olacak sana :50:

Önce eşine kulak misafiri olduğun konuşmadan bahset ve incindiğini, bunu annesiyle konuşmak istediğini, yoksa içinde yara olarak kalacağını ve gittikçe daha çok soğuyacağını söyle tatlı bir dille... Eşinin sana yaklaşımına göre hareket etmen en doğrusu. Eşin yanında olursa tatlı bir dille çok hatalı davrandıklarını anlatabilirsin. Ve büyüklerin aslında yapması gerektiği gibi şöyle söylersin onlara "Ben sizi aile gibi görüyorum.. İncindiğiniz ya da üstünüze alındığınız bir şey olursa bana açıkça söyleyin, konuşalım. Ben sizin kızınız sayılırım"... üslub net ve olgun olursa, şerli davranacak olanı bile çirkef çamurunda boğar.. Daha hatalı duruma düşer...

Laftan ürkmeyin... Alt tarafı sizin benim gibi bir insan.. Senin çekindiğin onun şerrinden çok eşinin bu konuda ki tavrı olmalı... İnşallah senin tarafında olur, ki bence bu da konuyu anlatım tarzın ve üslubuna çok bağlı.

Selamlar,

Evet bencede aşılamayacak şeyler değil aslında cevabıda kendin vermişsin canım olduğun gibi davran böyle susarsan senin üzerindede bi baskı oluşturup sanada dikdatöörlük yapmaya çalışır,rahat ol yeri geldiği zaman konuş bence yoksa o tatil zehir olacak sana :50:

evet her sene aynı sorun ,yaşım eşimden 10 yaş küçük,beni ve benim fikirlerimi küçümsüyorlar,biraz kibirli insanlar o yüzdende biraz çekiniyorum konuşurken,ne bileyim ya eşim için katlanıyorum şu tatile..

Önce eşine kulak misafiri olduğun konuşmadan bahset ve incindiğini, bunu annesiyle konuşmak istediğini, yoksa içinde yara olarak kalacağını ve gittikçe daha çok soğuyacağını söyle tatlı bir dille... Eşinin sana yaklaşımına göre hareket etmen en doğrusu. Eşin yanında olursa tatlı bir dille çok hatalı davrandıklarını anlatabilirsin. Ve büyüklerin aslında yapması gerektiği gibi şöyle söylersin onlara "Ben sizi aile gibi görüyorum.. İncindiğiniz ya da üstünüze alındığınız bir şey olursa bana açıkça söyleyin, konuşalım. Ben sizin kızınız sayılırım"... üslub net ve olgun olursa, şerli davranacak olanı bile çirkef çamurunda boğar.. Daha hatalı duruma düşer...

Laftan ürkmeyin... Alt tarafı sizin benim gibi bir insan.. Senin çekindiğin onun şerrinden çok eşinin bu konuda ki tavrı olmalı... İnşallah senin tarafında olur, ki bence bu da konuyu anlatım tarzın ve üslubuna çok bağlı.

Selamlar,

teşekkürler canım tavsiyelerin için ben bu sorunları 5 yıl önce yaşadım kayınvalidemlerle ,5 yıldır bu basıklıkla yaşıyorum yanlarına gittiğim zaman,eşim konudan haberdar,anlatmıştım o zamanlar,bana dediği onlar yaşlı başlı insanlar ne diyeyim iştimayamı sokayım bu yaştan sonra,dişini sık 1 hafta sonra giderler demişti,ama o bir hafta bitmedi ve biz eşimle bu yaşamış olduğum durumu 3 yıl tartıştık yeri geldi kavga ettik onlar böyle dedi sen beni savunmadın diye ,halada ailesiyle aram iyi olmadığı için içten içe bana karşı tavrı olduğunu hissediyorum,uzağız yani ailesiyle telefonlardada görüşmüyoruz sadece izinlerde hiç birşey olmamış gibi gayet normal 1 hafta durup geliyoruz,mevzu derin anlayacığın:34:

canım neden taktın kafaya bu kadar...:20:
bende kendimi çok böyle sanardım
senin için önemli olan eşin mi ailesi mi?
tabiki eşin olmalı.. şimdi bu tatil oraya gittiğinden neysen o oluyosun
eşinin yanında olabildiğince iyi davran onlara.. unutma hiçbirşey senden değerli değil
maalesef herkes herkesin arasından konuşuyor yapılacak birşey yok
onlarla olduğun gibi ol, eşinle de olduğundan daha ii ol çatlasınlar :1:

canım neden taktın kafaya bu kadar...:20:
bende kendimi çok böyle sanardım
senin için önemli olan eşin mi ailesi mi?
tabiki eşin olmalı.. şimdi bu tatil oraya gittiğinden neysen o oluyosun
eşinin yanında olabildiğince iyi davran onlara.. unutma hiçbirşey senden değerli değil
maalesef herkes herkesin arasından konuşuyor yapılacak birşey yok
onlarla olduğun gibi ol, eşinle de olduğundan daha ii ol çatlasınlar :1:

aşırı deger vermiştim onlara baştan öz ailem gibilerdi benim için,ama beni çok şaşırttılar,ney yaparlarsa yapsınlar eşim çok düşkündür annesine ben 2. plandayım ona göre,ama sorsam kıskanıyomusun der bana,hep iyi olmaya çalışıyorum zamanında beni çok ezdiler küçüğüm diye,bende hiç bir zaman cevap vermedim,suratımı asmaktan başka birşey yapmadım keşke o zamanlar cevap verebilseydimde şimdi içimde bu yara kalmasaydı ,tabi önümüme bakacağım hep kendimi şartlıyorum gidince konuşalım,edelim ,iyi olalım ama konuşamıyorum çok etkilenmişim atamıyorum bir türlü,bakalım bu sefer nasıl olacak..

Duyduklarını anlatta gerisini onlar düşünsün...

Back
X