Eşimin ailesinin yaşadığı kasabaya yerleşmek..

loolipop

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2011
6
0
36
İstanbul
Merhabalar,ben 1 yıldır evliyim,eşim evlenirken işi olmadığı için benim yaşadığım şehre yerleşmeyi kabul etti,iş buldu herşey yolundaydı,fakat şimdi aradan bir yıl geçti ve ailesinin yaşadığı şehre gidip babası ile iş kurmak istediğini söylüyor.Zaten evlendiğimizden beri babası sürekli yaşadıkları şehre bizi çağırıyordu ve biz bu yüzden çok kavga ettik.Ben evlenmeden önce başka bir yere yerleşmek istemediğimi işimden ve çevremden memnun olduğumu söylemiştim ve eşim de bunu kabul etmişti.Şimdi ise ya gelirsin ya da boşanırız diyor.Bizim ise önümüzde iki seçenek var ya boşanacağız,ya da ben herşeyi bırakıp onun ailesinin yaşadığı şehre taşınacağım ki biz İstanbul da yaşıyoruz,gideceğimiz yer bir kasaba.Ne yapacağımı bilmiyorum,çok korkuyorum,sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
senin için çook zor olmalı.ama bunun için boşanmak çok saçma.eger kocanı seviyorsan bence git derim.belki çok kolay alışırsın gidecegin yere.sonuçta eşin iş nedeniyle gidiyor.ekmegin nerdeyse orda olmalısın.senin yerin kocanın yanı

şu senin yerin kocanın yanıdır lafna o kadar gıcık oluyorum ki ya baştan herşey konuşulmuş kurulmuş bi düzen var ve sırf bi kadın oraya gitmiyo diye daha dogrusu zor seçimi yapmıyo diye adam boşanalım diyo, evliyim eşim benim bulundugum yere yerleşti ve işi kendi eski oturdugu yerde olmasına ragmen, sonradanda fikir degiştirip eşim bana böyle bişi dicek aha kapı orda derim ben boşanmazdım yani ilk bu söz benden cıkmazdı ama eşim bunu diyebilmişse bende kabul eder aha kapı orda derdim ( bu sadece benim düşüncen siz böyle yapın demiyorum asla )

Şimdi böyle anlatmak kolay.Sürekli kavga ediyorsunuzdur.Hergün hır gür oluyorsa evde adamında huzuru kalmamıştır.
Hem ne var ki.Kendi işi olacak kocanın.SEvinmelisin.O nasıl senin oldugu şehre gelmiş sende git ne var ki.
Bu kadar büyüterek yuvanı yıkıyorsun.Deger mi buna hiç.
İstanbul büyük şehir diye ondan kopamıyorsunuz.
Sırf bundan boşanırsanız çok yazık edersiniz bu evliliğe.

Neden bu erkekler karıcığım bak oraya gideceğiz şunun için diyerek açıklama yapmak yerine ya gelirsin ya boşanırız demeyi tercih ederler anlamıyorum.
Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarıyor.
İŞte böyle ya öyle ya böyle dediğinde boşan demek geliyor içimden.
Çünkü boşanmamak için onun dediğini kabullenmek bana gurur kırıcı geliyor
Hem de erkek sanki karısı sindiriyormuş, zafer kazanmış gibi oluyor

Arkadaşlar,yorumlarınız için teşekkür ederim ama konu sadece şehir değiştirmek değil,babası gel dediği için biz kurulu düzenimizi bozup gideceğiz ve ayrıca gel deneyelim olmazsa şöyle yaparız ya da bunu deneriz falan demeden bana tek seçenek olarak boşanmayı sundu eşim.Bu da acaba ona ne kadar güvenebilirim diye düşündürüyor beni.Yani benim ne düşündüğümü önemsemedi.Biz yaşadığımız şehirde aç,açık da değildik yani,ikimizin de güzel işleri vardı,galiba hazmedemediğim şey babasının lafı ile beni ezip gitmesi.

arkadasım sakın gitme bence hemen o adamdan bosanmalısın cünkü o onu bırakamayacagını bildiigi için sana iki secenek sunuyor geleceginden emin cünkü senin,baska bir sehirde hele de ailesinin yanındayken seni ezerler baksana babasının bi lafıyla eşini hemen boşama taraftarı bir insan bu.Ne güzel cocugunda yok yol yakınken dön arkadasım.

eşiniz sizin için başka yerde yaşamayı kabul etmiş,şimdi aynı şeyi sizden istiyor ama tavrı yanlış,''boşanırız'' işte bu lafı duyunca cinifit oluyorum,tehtit yani....başka bir yol bilmezler zaten,dünya onların etrafında dönüyor ya..

o boşanırız lafını etmese,hiç durma git diyecektim ama,sinir oldum...

valla arkadaşım nazın geçiyorsa gitme,şayet olay ciddi boyutlara varırsa çok da şansını zorlama derim...

sanki köprüyü geçinceye kadar :44: ne demek 1 yıl sonra hadi gidiyoruz...
işin garantisi var mı şimdiki düzeninizden daha iyi olacağınızın...ayrıca istanbuldan sonra kasaba eğer sosyal birisisiyseniz hele gerçekten çok zor olur...birkere en başta buradaki gibi rahatlığı bulamazsın..... he eşiniz içinde zor gerçi içgüveysi sanki size bağımlıymış gibi sizin yardımınız olmadan birşeyler yapmak istiyor bence...ama yanlışşş eğer iş de bulduysa herşey yoluna girmediysede girmek üzereyse gerek yok gerçekten.......düzen zaten öyle ha diyince oturmaz ki hele yeni evlisiniz bnm çoğu ark.ım evlendi ve yerine oturması düzenin en iyi anlaşan çiftin bile 2 yıl oldu ki siz 1 yıllık oturdu diyorsanız bence bir şekilde vazgeçirin...

Boşanma işi öyle kolay değil;bunun için boşanmayın derim.Tavrı ,çok yanlış ama ikna için böyle demiş olmalı;tabi yine çok yanlış bir uslüp..Bir de şöyle baksanız o sizin için gelmiş bir defa ;siz de onun için gidebilirisiniz..Bulunduğunuz çevreye alışmış olmanız çok doğal..Belki de oraya da alışırsınız...
Evlenmeyi düşündüğüm insanla aramızda böyle bir mesele vardı.Bne de istanbul'a gitmem diye tutturdum;O da ben de istanbul'dan bir yere gidemem diye tutturdu;işi orda napsın..Belki de bu yüzden benden soğudu..Yapacaklarına destek vermediğim için;ayrılık öncesi bunu söylemişti..Ama bana düşünme zamanı bile tanımadı..Amerika'ya gitmeyi en sonunda nasıl istediysem istanbul'a da enininde sonunda gidecektim o gelmiyorsa.. Ben 'seni sevmiyorum' dedi çıktı..

açıkcası eşiniz sizi katakulleye getirmiş siz onu işi yokken sevmişsiniz o zaman anası babası nerdeymiş bende bunu anlamıyorum
sen zorluk cek düzen kur çalıs didin
sonra hadi memletektime gidelim

Arkadaşlar,birde orada kurulmuş bir iş de yok.Daha gidecek iş kuracak,ev tutacak da biz ondan sonra gideceğiz.Bu arada nasıl geçinicez,bu kira nasıl ödenecek diye düşünen yok.O yüzden ben de şuan gidemem,sen git işini kur evi de tut gel beni al dedim,o işten ayrıldı ,bugün de gitti memleketine.Yani babası bizi çağırırken iş kurdum gelin demedi,gelin iş kuralım dedi.Ben burada çalışıp,onun işini kurmasını bekleyeceğim.Bu arada da bizim ihtiyaçlarımızı karşılayacağım tabiki.Oraya gidip iş kuruluna kadar ailesi ile yaşayıp,babasından harçlık alamam sonuçta.Bilmiyorum daha bir yıllık evli iken bu yaşadıklarım çok mantıksız geliyor açıkçası.Şuan evimde yalnız kaldım,ablam gelip kalacak benimle,bu nasıl bir evlilik aklım almıyor açıkçası.

eşinin yaptığı bana da mantıklı gelmedi.istanbulda kurulu düzenini bırakıp küçük bir kasabada iş kurup sıfırdan başlayacak ama sonu nasıl olur meçhul.hani istanbulda geçinemiyor olsanız eşinin bu isteğini onaylardım ama senin dediğine göre işiniz aşınız varmış bir sıkıntınız yokmuş.şu durumda sırf babası istedi diye kasabaya gitmesi hiç mantıklı değil.olgunlaşmamış kişiliği oturmamış bir erkek modeli daha.özellikle kullandığı dil boşanma lafı etmesi daha da sinir bozucu.şu aşamada oraya gitmemen iyi olmuş.bencede işini kursun evini tutsun kazancından emin olun gideceksenizde öyle gidin yoksa burda işinizi bırakıp orda sıkıntıya düşmenin bir anlamı yok

Arkadaşa katılıyorum.

arkadaşım kasaba hayatı zor çeken bilir zaten oralarda oturan birbirine akraba seni aralarına almazlar
alsalarda dedikodu kazanı , ayrıca her şey pahalı ,erkek tarafın akrabalarına güven me eşleri birbirlerine düşürmekten çok zevk alıyorlar senin söylediklerin bir bakıyorsun kaynanada ayrıca orada mesleğini yapmana imkanı olduğunu sanmıyorum ben bir olumlu yönünü göremiyorum şehir hayatı daha güzel

esınız sıze acıkca bu teklıfte daha dogrusu tehdıtte bulunabılıyorsa kı ustelık henuz 1 yıllık olmanıza ragmen sızı coktan gozden cıkarmıs olmalı bır evlılık/ılskıde ayrılık ve bosanma lafları boyle kolay dıle gelebılıyorsa aradakı sevgı ve saygıda eksıklık var demektır buda sıze suanda olmasa bıle gelecekte sıkıntı yaratacaktır
bosanmak kolay bırsey degıl helede daha 1 yıllık evlı olan gelecek ıcın planları olan ınsanlar ıcın dahada zor ama ınanın boyle bır adam ıcın o gelecegı yakmaya degmez eger cocugunuz yksa ok bosanalım ozaman deyın gıtsın

güçsüz erkeklerin hep yanında anası babası olacak sizin hayatınız tamamen değişiecek belki depresyona dahi gireceksiniz
artık oraya yerleşince 1 yıl kalmanız palavra erkeklerin palavraları çok olur büyük şehir avantajları kesinlikle yok sizin ilerlemeniz duracak bence o halde ben senden ayrılırın diyin benim anlamadığım koce şehirde işhayatını beceremeyen kasabada nasıl işleri iyi yapacak artık hayatınızı anası babası yönlendirecek herşeylere burunlarını sokacaklar eskisi gibi asla olmayacak , eğer gitmekten yana isen ne tür hedeflerin varsa olmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…