Esımın aılesıyle altlı üstlü oturmak...???

• Konu Sahibi Konu Sahibi ÜMITSIZ_KIZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Eğer biraz geleceğini ve olmamış yada olmak üzere olan aileni düşünüyor isen sakın ama sakın altlı üstlü oturma.Daha 3 aylık evliyim ama inanılmaz sorunlar yaşıyorum..İstersen ilk bi gez siteyi sorunları bir gör ,bunlar sonuçta yaşanan olaylar .Bende sen gibi diyordum kapımız ayrı kiii nolucakkk kii :uhm: bak daha 3 aylık evliyim ve derdim var diyorum. Benim açtığım konuyu zaman ayırarak muhakkak oku derim.(Hayatı zehir edenler )
Buradaki anlatılanlardan kendine birşeyler çıkar ve öyle karar ver...

Herşey eşine bağlı. Bunu unutma... HERŞEY.
Kayınvalidemle çok yakın evimiz. Arada bikaç ev var sadece.
Ama eşim hiçbir zaman işten dönerken önce annesine uğramaz. Uğrayacaksa da arar ben bi anneme uğrayacağım, bi planın varmı diye sorar. Hiç sorun etmem uğrasın annesi. Ama bana sormadan her akşam giderse sorun çıkarırım.
Kayınvalideme misafir gelir çağırmaz. Ama uzaktan bi akraba geldiyse mesela amcaları eşimin arar bi uğrayın der. İşimiz yoksa uğrarız varsa söyleriz ve uğramayız.
3 sene bitti evliliğimde bir kere temizlik için çağırmış değildir.
Evime zırt pırt gelmez hatta nerdeyse hiç gelmez. Gelecekse de önceden arar.
Bayramlarda önce benim aileme gideriz kahvaltıya sonra kayınvalideme.
Bikaç saat oturur kalkarız. Kendi ziyaretlerimizi yaparız. Asla oturun falan diye zorlamaz.
Yemek yapar arar. Oğlum yemek yaptım ister gelin yiyelim ister al götür evde yiyin der.
Yada işten gelirim kızıma yemek yapamamışımdır ararım "anne çorba varmı irem için " derim. Hep hazırdır çorbası alır kızımı doyururum.
bunların yanında sorun olan bazı şeyler de var ama o kadarda olucak annesi babası sonuçta.
Mesela uydu ayarlancak eşim aranır, odun alıncak eşim aranır. Ama yine illa geleceksin olayı yok.
Başta da dediğim gibi olay eşinde bitecek ister uzak ol ister yakın.
Ve unutmadan söyleyeyim. Evliliğin ilk zamanları maddi açıdan zor kira vermemek an mantıklısı.
Nişanlınla konuş mutlaka. Bunu bunu istemiyorum. Olursa huzurumuz olmaz. Kabulse oturalım de.

Sevgiler.

evett ev varken kıra sacma ama bölede mutlu olan cok az ne yazıkkı :(

umarım pısman olmazsın

Altlı üstlü oturmak evet gerçekten sıkıntılı bir olay.
Altlı üstlü oturuyorum.Özellikle buraya ilk taşındığımız zamanlarda kayınvalidem her şeyi beraber yapalım isterdi.
Eşim gece 11 de işten gelirdi bazen bütün gün hiç çıkmazdı tam eşimin geleceği saatte gelirdi gece 12-1e kadar otururdu.
EŞim işten gelirken bazen uğrar bazen hiç ses etmeden eve çıkardı.
Eşimin her izin gününde sabahın 8inde kahvaltıya çağırırdı ya da illa bi iş bulurlardı.
İnşaat temizlenecek, odun taşınacak ve bunları sadece eşimden değil benden de beklerlerdi.
Ben de yapardım.
Misafir gelir hemen inmek zorundaydım.İşim olsa da çıkamazdım evime.
Ya da aniden benim evime gelirlerdi.Üstüm uygun olmuyordu evimin dağınıklığı oluyordu.
Eşimle başbaşa kalmayı özlediğim çok oldu.
Şimdi eşim askerde 2 ay sonra gelecek ve aynı şeyler yeniden yaşanır mı bilmiyorum.
Tek fark şimdi çalışıyorum sabah gidip akşam geliyorum.Evimde yiyor içiyorum, işim var diyorum.
Eşim gelince bahane de uyduramam pek her şey sil baştan olacak.
Uzattım farkındayım işin özü altlı üstlü oturmak zor.
Kayınvaliden iyi olsa da bazı şeylere katlanmak durumunda kalıyorsun.
Çok iyiliklerini gördüm inkar edemem ama yine de farklı bi yerde oturmayı isterdim.İyi düşün derim.
Nişanlın sonradan söylediği sözleri unutmasın.

Benim 2 yillik bir iliskim var...
Sevgilimle cok iyi anlasiyoruz her konuda ama ne zaman evlilik konusu acilsa...
Altli üstlü oturmamizi istiyor...
Sevgilimin babasinin iki katli evi var...
Alt katda babamlar üst katda biz oturalim diyor...
Ev varken neden kira ödeyelimki diyor...
Ama ben burda yorumlari okudukca cok korkuyorum...
Bagzen sinirlerimi kontrol edemiyorum acaba ilerde sorun cikarmi diyorum...
Bir yandanda diyorumki kapilarimiz ayri sonucda esimde bende calisacagiz...
Ne kadar karisabilirlerki hayatimiza...

Sevgilimin ailesini arasdirdim herkes cok olumlu konusuyor...
Ayrica evlendigimiz de esimin sürekli isten gelir gelmez ailesine gitmesini istemiyorum...
Hani yakin oldugu icin kesin oraya ugramadan eve cikmayacakdir...
Istiyorumki kendi evinin sorumlulugunu bilsin...
Bunu ona nasil aciklayabilirim...
Bi sekilde söylesem yanlis anlasilacak bu defa diyecekki sen benim ailemi istemiyorsun...
Alakasi yok ben istiyorumki herkes kendi evini bilsin...
Bunu kendi annemede anlatdim beni yanlis anladi hemen...
Sevgilime söylesem kesin yanlis anlayacak...
Sürekli ailesine gittimi bu evliligin ne anlami olcakki...
Ben istiyorumki herkes kendi yuvasinda mutlu olsun...
Tabiki görüsülecek ama hergün degil...

SIZIN BU KONUDAKI FIKRINIZI MERAK EDIYORUM...
UMARIM SIZDE BENI YANLIS ANLAMAZSINIZ...:enbuyukkk:

ilk önce sakın ne zaman karışacaklar deme mutlaka ve mutlaka karışcak çooook zaman bulurlarr...
herkes eşinin ailesini sevebilir ama onlarla senn aranda gelin kaynana /kayınbaba ilişkisi olcağı için herkese olan iiliklerinin senn içinde söz konusu olacağıı duşunmee..
bide mutlaka hele onlar alt katta oturuosa eşin ilk mecburen onlara gider ama bu okadarda önemli deil..
bunların yanında tek artın kira ödememek olur tatlım..seçimini yap...

hımmmm..aynı sorunu yaşıyoruz canım..ben kesinlikle kabul etmiyorum ve açıkça konuştum bu konuyu.sen de sakın nasıl söylerim nasıl konuşurum kırılır mı diye düşünme.o senin eşin olcak ve onunla konuşmadığın bişi olmamalı.ilerde pişman olursun söyleyim.sakın iyilermiş anlaşırım falan diye düşünme.ne kadar iyi olursa olsun en güzeli mesafe olması.rahat rahat evlilğin tadını çıkarmak varken neden çat kapı gelen bi kaynanayla uğraşmak zorunda kalasın ki?

Ama eşim hiçbir zaman işten dönerken önce annesine uğramaz. Uğrayacaksa da arar ben bi anneme uğrayacağım, bi planın varmı diye sorar. Hiç sorun etmem uğrasın annesi. Ama bana sormadan her akşam giderse sorun çıkarırım.
Kayınvalideme misafir gelir çağırmaz. Ama uzaktan bi akraba geldiyse mesela amcaları eşimin arar bi uğrayın der. İşimiz yoksa uğrarız varsa söyleriz ve uğramayız.
Bikaç saat oturur kalkarız. Kendi ziyaretlerimizi yaparız. Asla oturun falan diye zorlamaz.
Yemek yapar arar. Oğlum yemek yaptım ister gelin yiyelim ister al götür evde yiyin der.
Yada işten gelirim kızıma yemek yapamamışımdır ararım "anne çorba varmı irem için " derim. Hep hazırdır çorbası alır kızımı doyururum.
bunların yanında sorun olan bazı şeyler de var ama o kadarda olucak annesi babası sonuçta.
Mesela uydu ayarlancak eşim aranır, odun alıncak eşim aranır. Ama yine illa geleceksin olayı yok.
Ve unutmadan söyleyeyim. Evliliğin ilk zamanları maddi açıdan zor kira vermemek an mantıklısı.
Nişanlınla konuş mutlaka. Bunu bunu istemiyorum. Olursa huzurumuz olmaz. Kabulse oturalım de.

Sevgiler.

bakın çok güzel yazmışsınız gerçekten yani benim alt katta kayınvalidem ama kolay kolay inmiyorum canım isterse inerim istemezse inmem yani orda yatıp kalkıcam orda yiyceö diye bişey yok kendim düzenim var eşimde asla orda yemez özel bi yemek yaptımı ya aşağıya gelin yada yukarıya alın der yani eşinde bitiyo herşey sana katılıyorum sonuçta iki saat uzaktada otursan oğlum hastayım gel dese gitmeyecekmi gidecek yada oğlum gel odunumuzu al dese onuda yapcak herşeye karışıyo derken neyinize karışıyoki biz gidiyoruz deriz gideriz alcağımızıda gider alırız bebeyimede şöyle bak böyle bak demez bende onun hiçbişeyine karışmam iyi anlaşan iki komşu gibiyiz

Bizim anlatmak istediğimiz şu
Altlı üstlü olunca özel hayatınız ister istemez azalıyor yada kalmıyor
Uzak olunca gelmeden aramak zorunda kalıyor ama altlı üstlü olunca destursuz gelebiliyor
Ve sen anne ben çıkıcaktım misafirim gelecekti ayaklarımı uzatıp dinlenecektim diyemiyorsun
Altlı üstlü olunca sizin ayrı bi ev ayrı bi aile olduğunuzu kabullenmeleri zor oluyor

herkess kötü sakın yapma falan demiş ama sanırım bu durum gercekten kişilere göre değişiyor.biraz sende birazda karşı durumda bitiyor olay.ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum mesela arada sürtüşmeler yada ne biliiim işte sorunlar olmuyo diyemez kimse elbette çünkü kendi öz annemizle bile sorunlar yaşıyoruz yeri geldiğinde.ama bazen ben küçüğüm diye o alttan alıyo bazen ben o buyuk diye saygısızlık olmasın diyorum we allaha şükür büyük bişeyimiz olmadı hiç. öle karişmazlarda bize.kayınpederim desenizz ooo ballı kaymakk yeri geldiğinde konser biletimizi alip getirdiğini bilirim yani :) hem biz yılda 2-3 ay kayınpederimin annesinin yanı eşimin babannesinin oldugu ewe gıderız; düşünün ben, eşim,kayınpederim,kayinwalidem,görümcem,eşimin babannesi,eşimin amcası ve eşi bide biz geldiğimiz ilk zamanlar biz geldik diye eşimin halasıda geliyoo :) ewde cumbur cemaaat...benle beraber 6 kadın oluo ewde :)) kim gelin kim kayınvalide kim görümce karişiyo kaydirigubbakcemile3 ewlere şenlikkk..eşimin amcası we esi sadece uyumaya gidiyolar ewlerıne onun dısında hep beraberiz 2-3 ay ... ama yınede sewıyorum ben o zamanları yaa hep beraber olmayıda kayinvalidemle altlı ustlu oturmayıda...:nazar:

hımmmm..aynı sorunu yaşıyoruz canım..ben kesinlikle kabul etmiyorum ve açıkça konuştum bu konuyu.sen de sakın nasıl söylerim nasıl konuşurum kırılır mı diye düşünme.o senin eşin olcak ve onunla konuşmadığın bişi olmamalı.ilerde pişman olursun söyleyim.sakın iyilermiş anlaşırım falan diye düşünme.ne kadar iyi olursa olsun en güzeli mesafe olması.rahat rahat evlilğin tadını çıkarmak varken neden çat kapı gelen bi kaynanayla uğraşmak zorunda kalasın ki?

çoğunluk bunu diyor zaten ne daha düşünüyorsun ki ?

sakın canım sakın kabul etme sonra sende bizim gibi buradan dertlerini anlatmaya başlarsın sakın yapma

Sevgiler.

herkes senin kadar şanslı olamaz canım seninki bir istisna.bak bugün pazar ve eşim sabah kahvaltıdan sonra bir in hala çıkacak evine.herkes senin kadar şanslı olamaz

Sevgiler.

süperrr . ama denemeden bilinmez değilmi. bazen istiyorum eşimin memleketini. bazende tehlikeli sulardayım diyorum. bakalım hayırlısı

valla yazanlar çok güzel yazmış bana gerek kalmamış.ocak da 2 sene olacak altlı üstlü oturalı.sakın diyorum.ben sesimi çıkarmadım değil.çok savaş verdim ama olmadı.kendi annemler de ne gerek var kira vereceksn evini alır öyle çıkarsın dediler ama ha deyince olmuyo işte.artık dayananmıyorum ama.kiraya çıkıcam ama buradan gidicem.nisan da doğurucam inşallah.bi atlatıyım bişey istemiyorum.ama dayanamıyorum artık.neler olmuyoki.hani karışma muhabbeti varya hiç karışan katışan yok ama huzur da yok. anlayın siz gerisini

valla ben daha evli degilim , ama 2 ablam ve bir abim var , onlar evliler ve hep bir arada yasıyoruz. etramızdaki akrabalarımızın cogu da öyle, karadenizli oldugumuzdan belki de biz de aile bagları cok kuvvetlidir ve akraalar hep bir arada yasar genelde aile apartmanlarıdna oturur ve tersi bana cok garip geliyor. abim tek oglan ve gelinimizden cok cok memnunuz. sahsen böyle en az 15 20 dk uzakta oturayım , abim ailesini her zaman görmesin diyen bir gelin olsa ben sahsen cok üzülürdüm , eminim annem babam da cok üzülürdü.

bütün gelinler ve kaynanalar aynı olacak diye birşey yok.sen henüz bekarsın.evlenip de başka bir kadına tahammül etmek nedir bilmezsin.bütün aile mutlu mesut geçinenler var. en iyi dediğin yerde bile mutlaka srun vardır.öyle uzaktan konuşmak kolay. sen git bir de işin ilgililerine sor bakayım ne diyecekler.ayrıca kimse kocam ailesiyle görüşmesin demiyor.sen evlen yuvanı kur aynı yerde oturman şart değil gel foruma tekrar.kaynananla aynı apartmanda oturmak istermisin sorusuna ne cvp vereceksin bakalım??
Allah hayırlı kısmetler versin...

bütün gelinler ve kaynanalar aynı olacak diye birşey yok.sen henüz bekarsın.evlenip de başka bir kadına tahammül etmek nedir bilmezsin.bütün aile mutlu mesut geçinenler var. en iyi dediğin yerde bile mutlaka srun vardır.öyle uzaktan konuşmak kolay. sen git bir de işin ilgililerine sor bakayım ne diyecekler.ayrıca kimse kocam ailesiyle görüşmesin demiyor.sen evlen yuvanı kur aynı yerde oturman şart değil gel foruma tekrar.kaynananla aynı apartmanda oturmak istermisin sorusuna ne cvp vereceksin bakalım??
Allah hayırlı kısmetler versin...

kısmetim var nişanlıyım zaten evleniyorum yaza, ben sadece her zaman kötü olmak zorunda degil demek istedim. biz de icice yasıyoruz, öyle büyük sorunlar da olmuyor, yengemle annemin anlasamadıgı olmuyor mu oluyor ama benim de annemle anlasamadıgım cok zaman oluyor, öyle asla hayatta aynı yerde oturmam tarzı bir duruma yol acıcak ciddi bir anlasmazlık olmadı yani. kayınvalidem de cok sessiz sedasız bir kadın belki de o yuzden bu kadar rahatım , sorun yasamayacagımı dusunuyorum bilemem.

Son düzenleme:
Mrb ARKADASLAR
Bu konuyu sevgilimle konusdum ve bana aynen söyle dedi.
Ikimizde ailelerimize karsi mesafemizi koruyacagiz.
Her gün git gel yok öyle dedi ayni komsu gibi olacagiz.
Eger sen diyorsanki denedik ben istemiyorum o zaman yine tasiniriz yeterki huzurumuz bozulmasin dedi.
Komsu iliskileri gibi yürüyecek bastan mesafemizi koruyacagiz dedi.
Ama bence denemeye deger dedi kendimizi toparladigimiz zaman cikacagiz zaten evden dedi.
Kesinlikle birlikde yemek icmek fln yok dedi arada biz gideriz onlar gelir o kadar dedi.
Bizim hayatimiza kimsenin müdahale etmesine izin vermem dedi.
Kimse seni üzemez dedi. Eger anlasamadiginizi anlarsam gitmessin olur biter dedi.
Ben sana hergün in demiyorumki dedi. Arada git bi hal hatir sor yine cik evimize dedi.
YORUMLARINIZI BEKLIYORUM ARKADASLAR :enbuyukkk:

Mrb ARKADASLAR
Bu konuyu sevgilimle konusdum ve bana aynen söyle dedi.
Ikimizde ailelerimize karsi mesafemizi koruyacagiz.
Her gün git gel yok öyle dedi ayni komsu gibi olacagiz.
Eger sen diyorsanki denedik ben istemiyorum o zaman yine tasiniriz yeterki huzurumuz bozulmasin dedi.
Komsu iliskileri gibi yürüyecek bastan mesafemizi koruyacagiz dedi.
Ama bence denemeye deger dedi kendimizi toparladigimiz zaman cikacagiz zaten evden dedi.
Kesinlikle birlikde yemek icmek fln yok dedi arada biz gideriz onlar gelir o kadar dedi.
Bizim hayatimiza kimsenin müdahale etmesine izin vermem dedi.
Kimse seni üzemez dedi. Eger anlasamadiginizi anlarsam gitmessin olur biter dedi.
Ben sana hergün in demiyorumki dedi. Arada git bi hal hatir sor yine cik evimize dedi.
YORUMLARINIZI BEKLIYORUM ARKADASLAR

valla her sey konusuldugu gibi olmuyo.ayni cati altina girince mecburen girdiydi .ciktiydi karsilasiyosun.sana giriyo cikiyo bes dakka falan di filandi yine hayatindaaa.bence uzak durmaya bak .kafani dinlemek istiyosun.sonra fazla yüz göz oluyosun.sonra yaptiklari unutulmuyo.ne kadar uzak kalsan o kadar iyi.yine sana bagli.bazi insanlar farkli oluyo. benimki arkadasima bile karisirdi.nereye gittin.ne yaptin ne konustunuz.mübarek sanene.iste böyle kendin ni tart öyle karar ver

Back
X