Herşey eşine bağlı. Bunu unutma... HERŞEY.
Kayınvalidemle çok yakın evimiz. Arada bikaç ev var sadece.
Ama eşim hiçbir zaman işten dönerken önce annesine uğramaz. Uğrayacaksa da arar ben bi anneme uğrayacağım, bi planın varmı diye sorar. Hiç sorun etmem uğrasın annesi. Ama bana sormadan her akşam giderse sorun çıkarırım.
Kayınvalideme misafir gelir çağırmaz. Ama uzaktan bi akraba geldiyse mesela amcaları eşimin arar bi uğrayın der. İşimiz yoksa uğrarız varsa söyleriz ve uğramayız.
3 sene bitti evliliğimde bir kere temizlik için çağırmış değildir.
Evime zırt pırt gelmez hatta nerdeyse hiç gelmez. Gelecekse de önceden arar.
Bayramlarda önce benim aileme gideriz kahvaltıya sonra kayınvalideme.
Bikaç saat oturur kalkarız. Kendi ziyaretlerimizi yaparız. Asla oturun falan diye zorlamaz.
Yemek yapar arar. Oğlum yemek yaptım ister gelin yiyelim ister al götür evde yiyin der.
Yada işten gelirim kızıma yemek yapamamışımdır ararım "anne çorba varmı irem için " derim. Hep hazırdır çorbası alır kızımı doyururum.
bunların yanında sorun olan bazı şeyler de var ama o kadarda olucak annesi babası sonuçta.
Mesela uydu ayarlancak eşim aranır, odun alıncak eşim aranır. Ama yine illa geleceksin olayı yok.
Başta da dediğim gibi olay eşinde bitecek ister uzak ol ister yakın.
Ve unutmadan söyleyeyim. Evliliğin ilk zamanları maddi açıdan zor kira vermemek an mantıklısı.
Nişanlınla konuş mutlaka. Bunu bunu istemiyorum. Olursa huzurumuz olmaz. Kabulse oturalım de.
Sevgiler.