• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesiyle aynı apartmanda oturmalı mıyım ?

herşeye rağmen biraz uzakta olmakta fayda var .

Aynen ben de başka şehirde yaşayamam ayrı diye gitmedim ama işte bazen ayakları üzerinde durmalı insan, böyle hep bağımlı artık... sanki bir kaç metre uzağa gitmeyi düşünüyorum diye ihanet ediyormuşum gibi geliyor.
Muhtemelen yine uzağa gidemeyeceğim, her ne kadar istesem de başaramayacağım. boshayallersmile

Bazen aileler aşırı yüklenebiliyorlar.
Anne olmak, evladının hayatını kısıtlamak, herşeyine müdahele etmek anlamına gelmiyor ki.
İşte böyle sonra kendine güvenemez kişiler.
Evlendikten sonra da anne de olsa, herkes ayrı bir ev açıyor.
O eve kimsenin müdahil olmaya hakkı yok bence.
Aşırı baskı insanı sıkar, bunun adına da sevgi denmez.
Her evlenende annesiyle aynı bina da oturacak diye birşey yok.
Oturmak istemiyorsanız oturmayın.

benim annem de anne gibi değil canım öyle çok seviyor hani kirpi yavrusunu severken öldürürmüş o misal, durmadan sever ilgilenir gel altımı al desem onu bile yapar ben hep prenses gibi büyüdüm ama hep arkadaşlarıma da karışır yediğime içtiğime nereye gittiğime kaçta geldiğim kimle ne konuştuğum...
o yüzden çok dertliyim çok karışıyor kendi düzenimi bile kuramıyorum şu evde asla,

ben evlendiğimde benle komşu olursa tamam yemek getirir evi temizler işe de yarar yardımı da olur ama bunları bile istemiyorum ben temizlik yapmayıversin bilmyorum ama onlara hakaret gibi geliyor bunu soylediğimde...

hani ev de çocuğun ailesinin evi ama ona almışlar, kiraya versek birebir para ödemeden başka yerde yaşabilicez işte... biraz uzaklık iyi aslında sanırım ya.
çok masraf olur kirada olmak burada hazır eşyalar da var diyorlar,
bekar ev eşyaları güzel de aslında ama bilmiyorum. :2:

canım seni çok iyi anlıyorum ama sen evlenince annenin seni okadar sıkacağına inanmıyorum sonuçta evlilik bekarlık gibi olmuyor seninde bir ailen olacak çocukların olacak çalışıyorsun galiba birde iyi tarafından bak el bebek gül bebek büyüdüm diyorsun eğer çalışıyorsan hem iş hem ev zorlanabilirsin annen o konuda sana yardımcı olabilir yinede sen bilirsin tabiki canım hakkında hayırlısı neyse o olsun...opuyorumnanaktan

kendinize güveninizin olmadığını diyorum.

Kızın kendine güvenmesine fırsat mı bırakmışlar ki.

Kızımın kuzenini böyle yetiştirmişti babaannesi. Hiç unutmam 18 yaşına geldiğinde bi gün elinde bi kibrit kutusuyla sevinçle yanıma geldi ve aynen şunu söyledi "Mona ablacıımm bakkk... artık kibrit yakabiliyorum!!" Kutu kutu kibrit yakmıştı o kızcağız o gün mutluluk içinde :(

Bi insana sürekli sen yapamazsın, sen beceremezsin, aman dur ben yaparım denilirse o da haliyle kendini ezik, beceriksiz ve niteliksiz hisseder. Ondan sonra 30 yaşına gelmiş ve hayatta hiç bir konuda karar veremeyen, hiçbir şeyden emin olamayan, sürekli başkalarının güdümlemesine ihtiyaç duyan bireyler yetişir.

Konu sahibi arkadaşım ben senin yerinde olsam şehrin teeee öteki ucuna gider yerleşirdim. Bir beceremezsin, iki yüzüne gözüne bulaştırırsın ama düşe kalka bi şekilde öğrenirsin her şeyi endişelenme.

Canım niye diyelim; bu da sorun mu diye?
Bence gerçekten de sorun.

Eğer annen herşeyine karışıyorsa;
bu seni gerçekten bunaltır, özgüven eksikliğine neden olur.
Evlensen de karışmaya devam edecektir,
evlilik değişim yapmaz sanmıyorum.

Evlilikte her iki aileden de mahalle, sokak olarak
uzak olmakta her zaman fayda var.
Ailenizden gizli, özel biryere gitmeniz gerekecek mesela,
evde olmayacaksınız o akşam.
Ertesi gün:
"Kızım lambalarınız sönüktü, nerdeydiniz?"
gibi durumlar çok olacaktır.
Söylesen bir türlü, söylemesen bir türlü.

İnsan evlenince, uzak biryere taşınınca ailesinden kopmuyor ki,
evlerimiz uzak ama ben bulduğum her fırsatta annemdeyim,
yine git, yine görüşün devamlı ama evleriniz de dipdibe olmasın.

Erkek arkadaşının evini satma ve yeni ev alma yoluna gidin derim,
erkek arkadaşın evlenince değişik bir evde oturmak istediğini söyleyerek;
evi satabilir.

Son düzenleme:
bir kac sokak arkasi daha uygun bence. arkadaslarinda yazdigi gibi sizin icin ilk basta zor olur ama sonrasi icin mantikli... yok cikamadiniz kiraya ayni binada oturursanizda siniri bastn koyun bence HOPPPPPP ANNE BURASI MAYINLI BÖLGE diye

aileniz neredeyse sizi kendilerine bağımlı yapmış!
Allah korusun da annenizden ayrılmak zorunda kalacaksınız bir gün, o zaman ne yapacağınızı, hayatta kime nasıl güveneceğinizi düşünmüyor sanırım...
siz ayrı bir bireysiniz, eliniz kolunuz tutuyor, yaşınız yerinde.. evet herkes ailesini sever düşkündür ama bunun yanında sizin de kendi deneyimleriniz, kararlarınız olmalı...
ben 17 yaşında ayrıldım evden, 750 km uzakta okuyorum. mezun olduktan sonra da Allah nasip eder de atanırsam, ailemin yanına dönmeyi düşünmüyorum...
bence en azından kiraya çıkın..
aynı apartmanda olursanız her akşam bize gelin falan diyecekler. eşinle başbaşa olmak gibi olmaz ki..

o evi kiraya verin başka yere kiraya gidin...bunuda güzelce izah edin...kırıpd ökmeden madem yakın istemiyorsunuz...

ben çok iyi anlıyorum.
anneler çocuklarını elleri kolları gibi bir organı gibi düşünüyorlar.
ama doğumdan itibaren o yek vücut olayı bitiyor.
daha doğar doğmaz bile annelerinin istemediği şekilde davranıyorlar.
ağlıyorlar,sızlıyorlar gece gündüz.

ben yeni bir kişiliğim diyorlar bize.

ama biz bizi anlamya başlayınca başlıyoruz yönetmeye.

aynı binada olmak büyük sorun olur bence de.
sürekli onun yemeklerine gelmeniz beklenecek.
evinizle ilgili yenilik ya da değişiklikler de benim neden haberim yok diyecek.
haftasonu eşinin programına mı annene mi uyacaksın?

içini de karartmayayım da,eğer başka şansın yoksa evlendikten sonra başka bir hayatın olduğunu göster.
kendi programınıza göre gez toz.
yoksa sonu gelmez,çk yıpranırsın.

Keşke imkanım olsa da annemle aynı apartmanda otursam. :)))))))))) Benim annem asla arkadaşlarımda kalmama izin vermezdi.Arkadaşlarımı tanımak isterdi.Hiç iş yaptırmazdı,söylenirdi ama kendi yapardı. :))) Eve 5 dk geç kalsak çıkar sokaklarda arardı.Şimdi evlendim , evim çok uzakta anneme.Çok özlüyorum O'nu.Keşke hep yanımda olsa. Evlensem de kendi hayatımı yaşasam derdim ama ben annemden uzakta olmaktan çok sıkılıyorum.Yakın olsaydık, eşimle tartıştığımız da teselli ederdi beni, bişeye ihtiyacım olduğunda yardım ederdi.Hasta olduğumda gelir bakardı. Ama maalesef uzaktayız.Şimdi ben de anne oldum.Ben de annem gibi bi anne olmak istiyorum.Çünkü annem benim arkadaşım,dostum,canım,bitanem,herşeyim...İyi ki benim annem,iyi ki ben O'nun kızıyım. :))

Ohh anne özlemimi de burda gidermiş oldum :)))))

Bu arada , yazdıklarım annenle aynı apartmanda otur demek değil.Biraz düşün, zaten doğru kararı verirsin.Anneni en iyi sen tanıyosun.

Son düzenleme:
Kızlar ben yakın zamanda sonunda evleniyorum yani yaklaşık 1 yıl içinde evlenmeyi planlıyoruz, erkek arkadaşımla aynı apartmanda oturuyorduk o apartmanda bekar yaşıyordu tanıştık hoşlandık evlenmeyi düşünüyoruz , ama ben normalde ailesine çok bağımlı yaşayan bir kızım annem beni öyle hazıra alıştırdı ki kendi başıma ayakta bile duramam gibi geliyor, bir yandan da onun bu ilgisinden nefret ediyorum çünkü hakikaten kendi başıma pek bir iş yapamıyorum tamamen o ne derse onu yapan biri oldum bir yandan da anlaşamıyorum çünkü sürekli her istediğimi yapıyor ve beni beynim yokmuş gibi davranıyor.

Aynı apartmanda olsak sürekli yemeğimi yapıp evimi temizleyeceğinden eve giriş çıkışımı kontrol edeceğinden korkuyorum , hayatım boyunca her saniye haber ister nereye gitsem haber olur onun beğenmediğinle arkadaş olamam görüşemem, o istemezse bir şekilde kendi istedğini yaptırır o cinsten bir anne, babam da keza ona uygun.

Ama şimdi uzağa gitmeyin kiraya çıkmayın diyorlar, bu evi kiraya verip biz kiraya çıkmayı düşünüyoruz erkek arkadaşımla.
--Yani cebimizden para çıkmamış olacak oradan kirayı alıp oturduğumuz eve vericez ama ailemden biraz uzak olucaz çok da değil yine 5 dakikalık mesafe olacak, ama elin evinde olucaz kirada--

Ben aslında aynı apartmanda olmak istemiyorum artık 30 yaşıma geliyorum ve biraz hayatımı yaşamak istiyorum ama ailem öyle inandırıyor ki ben kararsız kalıyorum.

Siz olsanız ne yapardınız veya ben ne yapmalıyım sizce? yardım eder fikir verirseniz çok sevinicem bir bayanın halinden yine bayanlar anlar diye düşünüyorum.
:ecrin_bebek:

evlenince öyle bir arayacaksın öylee bir arayacaksınki bu yazdıklarını okuduğunda boğazında bir düğüm yutkunamayacaksın.ben aman anne niye karışıyosun niye şunu giyme diyosun ben çocukmuyum der dururdum keşke şimdi yanımda olsa da 24 saat konuşsa:gitme::gitme::gitme::gitme::gitme::gitme::gitme:

evliliğimmi kötü hayır, mutsuzmuyum hayır yaşımmı küçük hayır.ama evlenince annenin değerini daha bir daha yürekten daha candan anlıyosun.o bağrının yarası olup çıkıyor.ah annem ah senin yarın kadar anne olabilirsem bana ne mutlu.olsanda hergün başımın etini yesen:2::2::2::2:mafoldumbenmafoldumben:a015::sinifsinif:

aileniz neredeyse sizi kendilerine bağımlı yapmış!
Allah korusun da annenizden ayrılmak zorunda kalacaksınız bir gün, o zaman ne yapacağınızı, hayatta kime nasıl güveneceğinizi düşünmüyor sanırım...
siz ayrı bir bireysiniz, eliniz kolunuz tutuyor, yaşınız yerinde.. evet herkes ailesini sever düşkündür ama bunun yanında sizin de kendi deneyimleriniz, kararlarınız olmalı...
ben 17 yaşında ayrıldım evden, 750 km uzakta okuyorum. mezun olduktan sonra da Allah nasip eder de atanırsam, ailemin yanına dönmeyi düşünmüyorum...
bence en azından kiraya çıkın..
aynı apartmanda olursanız her akşam bize gelin falan diyecekler. eşinle başbaşa olmak gibi olmaz ki..

kesinlikle,

ilk başlarda yemek getirir, kızım bak yemek bak yemek, sonra ben hazıra alışırım hazır pişmiş 2 kap yemek, sonra da kızım bize geliverin hem beni yorma oraya kadar hem de birlikte olsun ne olur der bir öyle iki öyle haftada üç gün bile gitsek en aşağı al işte sana kocaman bir ail iç güveysi damat....

sende de sağlam cesaret varmış 17 yaşından beri dışarıdasın ben ayak parmağımın ucunu dışarı çıkaramam sanırım :) ama yapıcam bu defa, gözümde canlanıyor bu bahsettiğiniz kötü görüntüler. boshayallersmile

bir kac sokak arkasi daha uygun bence. arkadaslarinda yazdigi gibi sizin icin ilk basta zor olur ama sonrasi icin mantikli... yok cikamadiniz kiraya ayni binada oturursanizda siniri bastn koyun bence HOPPPPPP ANNE BURASI MAYINLI BÖLGE diye

lülülülülülü kaydirigubbakcemile3 çok güldüm inan, hoop anne mayınlı bölge, olur olmasına da biz hiç konuşmadığımız aylarca görmediğimiz komşumuzun bile kocasının eve kaçta gelip çıktığını kadının o gün saat kaçta eve geldiğini her şeyini anlayabiliyorduk seslerden.

Benim kocam eve 1 saat geç gelse annem kocan geç geldi diyebilir.
Of allahım sonunda evlenicem hayırlısıyla derken şu işe bak.

evlenince öyle bir arayacaksın öylee bir arayacaksınki bu yazdıklarını okuduğunda boğazında bir düğüm yutkunamayacaksın.ben aman anne niye karışıyosun niye şunu giyme diyosun ben çocukmuyum der dururdum keşke şimdi yanımda olsa da 24 saat konuşsa:gitme::gitme::gitme::gitme::gitme::gitme::gitme:

evliliğimmi kötü hayır, mutsuzmuyum hayır yaşımmı küçük hayır.ama evlenince annenin değerini daha bir daha yürekten daha candan anlıyosun.o bağrının yarası olup çıkıyor.ah annem ah senin yarın kadar anne olabilirsem bana ne mutlu.olsanda hergün başımın etini yesen:2::2::2::2:mafoldumbenmafoldumben:a015::sinifsinif:

güzelim sen ne kadar uzaksın ki annene, anneden uzak olmak çok kötüdür eminim ben bir defa iş eğitimine gitmiştim de 4. günden 7. güne kadar durmadan ağladım ailemden uzağım diye. toplam 7 gündü son 3 günü yüzüm gözüm şişe şişe ağlamıştım.
.:)) olumunekankayizsmile

ama benim bahsettiğim neredeyse gözle görülebilecek bir uzaklık,
yani yürüyüşle 5-10 dakika ancak olur, ailem desteklemiyorlar çıkmamı tabi dizlerinden ayrılmayayım ama tek başıma hep saf salak gibiyim :2: ayrıca kocamla kavga etsem neden diyeceklerdir kaydirigubbakcemile
sanırım ikna oluyorum ben ayrı eve çıkmaya.. bilmiyorumkismile

Back
X