Eşimin akrabaları ve kayınvalide

Ya bazen cevreme ve cemrede olmayan insanların hayatlarına bakıyorum; kayinvalidesiyle, gorumceleriyle görüşmeye o kadar çok kişi var ki...
Çok rahat gözüküyorlar. Kendim için bunu düşündüğümde hiç alışık olduğum bir durum değil. Ben yapamam yani...
Siz yapabilirseniz, hiç bozmayın devam edin.

Sorun şu ki dedikodu edilmemiş o kendisi oğluna dedikodu olmuş diye yalan söylemiş. Amacı tüm kalabalığa hizmet ettirmek ve sürekli bir gelme gitme durumu yaratmak ben de öyleydim gençken neler yapardım neler kaç kişi ağırlardım sürekli diyor.

Iste bosverin, ister kayinvalideniz demis olsun, isterse baskalari demis olsun da kayinvalideniz hakli olsun. Sizin acinizdan ne fark eder. Iki durumda da yapacaginiz bir sey yok.

Hatta boyle destikce daha da da caniniz sikilir. Yine konustugunuz kisilerin dürüst olduklarinin da garantisi yok. Onlara da sahit gerekir. Derken derken bosa sinir stres.

Esinizle bir sorununuz var mi, yok.
Hiiic kafaya takilip uzulunecek seyler degil bunlar.

Hem klasiktir. Insanlar yuzunuze soylemeye cekindikleri seyleri, bak boyle boyle diyorlar deyip anlatirlar. Barizdir aslinda da daha kibarca midir aetik bilemicem. Burada bile cogu kisiye bu sekilde duyur diye akil veriyoruz bir cok konuda rast gelmissinizdid belki.

Bana birisi böyle gelse 'aman konusulsun da sanimiz yürüsün' derim 😃

Hem eşiniz hem de siz ortada bir yalan olduğunu öğrendiniz işte. Daha açmadı, aramadı gerilimine gerek var mı? Sessizce çekilmiş köşesine. İstese daha da arsızlaşıp üste çıkabilirdi. Yapamaz demeyin, yapanı çok okuduk burada. Rahatiniza bakin bence.

Bence takıntılı ve kontrolcü bir yapınız var.Kayınvalideyi birkez aradınız ve o da dönmedi ..velev ki sizle görüşmeyi istemiyor..bunu zihninizde öyle bir hale getirmişsiniz ki sanki kayınvalideniz ile çok iyi anlaşıyordunuz da görüşmemeniz dünyanın sonu haline gelmiş .Öbür yandan kayınvalidenizle bir savaşa girmişsiniz ama tüm sistem "diğer insanların doğru söylediği" varsayımı üstüne kurulmuş.Diyelim ki kayınvalideniz "sizin hakkınızda dedikodu dönüyor..misafir istemiyorlar"deniyor demiş..belki de gerçekten öyle dediler ..ne gibi bir sıkıntı var istemiyor da olabilirsiniz ..sonuçta kafede görüşmüşsünüz insanlarla bunu da bulaşıcı bir hastalığa bağlamışsınız ama covid in kafede bulamadığını düşünüyor olamazsınız herhalde?! Kalabalık bir grubu evinizde ağırlamak istemediyseniz bu en doğal hakkınız kimseye de kendinizi uzun uzun açıklamaya çalışmayın ,tam tanımadığınız kimse ile de "kim dedi ne dedi" muhabbetine girip olayı uzatmayın
Biz eşimle aile düzeni vs gibi konuları da konuşarak evlendik.Onlar çok kalabalık alışmış sorup gelecekte kuracağımız yuva için merakımı almak istedim o da cevaplamıştı. Benim aile yapım çekirdek bir düzende bende 29 yaşında evlendim ki evlenmek elbette isteyen ama nihai hedefi evlenmiş olmak için evlenmek olmayan biriydim.Eşimi sevdim nasip oldu konuşarak severek evlendik bu durumları da konuştuk kimse zorlamaz nadirde olsa görüşülür vs demişti haklıydıda elbet eve de gelen insanlardı ayrıca ben davet etmiştim. Ama dedikodu çıkmış diye ortalığa ateş verip eşimi doldurmasına üzüldüm. Eşimin kararıydı zaten cafe fikri. Açıkçası şaşkınım samimi olmasam da kandil aramıştım kendi kendine beni kötü gösterip mübarek gün günaha girdi.

merhabalar, benzer durumlrı ben de yaşıyorum bizzat. kayınvalidem yüzüme iyi, arkamdan eşimi doldurmaya çalışıyor. çok şükür eşim arkamda duruyor. ben bunun olmayacağını güzellikle anlattım bi milyon kez falan. rahatsız olduğum konuları son derece güzel bi şekilde dile getirdim. terapi yaparcasına. yetiştiğim kültürü ve onların kültürlerinin frklı olduğuna ve birbirimize saygı duymamız gerektiğine binlerce kez vurgu yaptım. ama inan sen çbaladıkça “aman yanlış anlamasın, üzülmesinler. bi sorun olmasın” diye. çok afedersin g.tleri kalkıyor. bence sen de karşına alıp bir defaya mahsus “annecim ben seni kendi ailem bildim neden böyle oldu” temalı sen diliyle bi konuşma yapıp üzgün olduğunu belirt. sonrasında gözlem yap. aynı şeyler devam ediyosa sal gitsin. sadece eşin için haftada bir kez ara halini hatrını sor kapat. açar açmaz orası onu bileceği iş. naksat bi sorun olduğunda eşin “ benim karım aradı siz oralı olmadınız” desin. ben şu an bu politikayı izliyorum. kayınvalidemin be düşündüğüyle zerre ilgilenmiyorum.
Çok teşekkür ederim anlayışlı naif bir insansınız bende şunu belirtmeliyim ki;annecim diyerek başlayan bir konuşmayı evliliğimin 2. Ayı yapmıştım düzelmiş gibi olduğunu söylemeliyim fakat tekrar eskiye döndü ve bu hep böyle mi olacak diye kaygı doluyum evliliğimin tadına varmam gereken aylar olduğu için..

Benim merak ettiğim evliliğin ertesi günü sizi arayıp ne dedi?Yani neymiş bahane
Açıkçası kendisine yapılmış bu tarz saçma şeyler aynısını devam ettirmek bir de oğlum evlenirken bir gün önce 2.5 saat oturdum yerde hıçkırıklarca ağladım içim yandı demişti annem ablam hepimizin ortasında herkes bozuldu içine attı çekeceğim var dercesine…
Bence neden aradı ? İlk günden kopmadım yanımda oğlum imajı ve beni sündürmek yormak sanki oğlu değilde eşi gibi davranış hataları…

Açıkçası kendisine yapılmış bu tarz saçma şeyler aynısını devam ettirmek bir de oğlum evlenirken bir gün önce 2.5 saat oturdum yerde hıçkırıklarca ağladım içim yandı demişti annem ablam hepimizin ortasında herkes bozuldu içine attı çekeceğim var dercesine…
Bence neden aradı ? İlk günden kopmadım yanımda oğlum imajı ve beni sündürmek yormak sanki oğlu değilde eşi gibi davranış hataları…
Ayrıca eşimle düğün ertesi ilk gün çok güzel uyanmıştık huzur doluyduk kavuştuğumuz için ve de mutlu uyanmıştık özellikle annesinin mesaj sesine kadar mutluydum haliyle saçma buldum bu yaptığını.

Eşimin annesi ile ilgili birtakım akıl almayan durumlar yaşadım.Listeler halinde anlatmak isterdim ama klasik durumları yaşadığımı söylemeliyim.İlki düğün gecesinin sabahı mesaj atıp arayıp görüşme isteğiyle başladı hemen sonrasında kişi sayısı 20 üzeri insan sayılarıyla misafirliğe gidip gelme baskılarıyla devam etti. Konuştum çekirdek bir aileden geldiğimi ve eşimle tüm bunları konuşarak evlendiğimi bu çok kalabalık ortamlara alışık olmadığımı söyledim anladığını umdum sonra gece özellikle 11-12yi geçen saatlerde dışarı çağırmaya başladı hayır dememize rağmen devam ettirdi sonra durmak zorunda kaldı.
Yalnız akrabalarının bir görüşme talebi oldu fakat 3-5 gün evvelinde ağır bir covit-19 geçirmiştik eşim yine kalabalık olacağını bildiği için dışarıda cafede görüşelim demişti. Kararımızı aldık karı koca olarak ve dışarıda görüşüldü. Eşimin annesi eşime; o görüştüğümüz insanlar tarafından dedikodu olmuş geleni gideni kişi sayısına bakmayın eve alın demiş eşim bana söyledi. Bende dışarıda görüştüğümüz kişilerden biriyle telefondaki ufak bir sohbetim esnasında böyle bir dedikodu olmadığını öğrendim yemin etti çocukları üzerine. Sonra eşim ben ve o kişilerden 2 tanesi ile yüzleştik asla böyle bişey olmadığını eşimin annesiyle asla böyle bir durum hakkında dahi sohbet etmediklerini söylediler. Öğrendim ki;eşimin annesi dedikodu oluyor bakın bakın diye eşime düşündürterek Aslı astarı varmış gibi başka insanların dedikodu çıkardığı yalanını söylemiş. Bana da iftira atarak istemiyor vs diye eşimin aklını karıştırmaya çalışmış. Annesini düzgünce arayıp konuşmak istedim yine suçlar tarzda çağırmadın diye bir uslupla konuşup suçladı haliyle sesimin tonuna hakim olamadım bu artık kaçıncı diyerek.Eşim farkında ama bir yerde annesi var bir yerde ben.
Kandilde aradım açmadı da geri aramadı da sizce ne yapmam lazım……
Ne derse desin muhattap bile olma. Anne baba da bir yere kadar. Hiç sevmem işsiz gibi sürekli eve gelmek isteyen misafirleri. Elbet sen davet edersin onlar gelmek ister ama bir sınırı olur. Eskiler öyleydi evet bizde de en az 20 kişi gelirdi ama ben 7 yaşımda bile annemle kavga ettim yeter çocukları odama dalıyor ben ilgilenmek zorunda kalıyorum diye :D Savaşı kazandım gelemiyorlar :D Ve çekirdek aileden gelsende gelmesende normal değil ki covid in olduğu bir dönemdeyiz yani. Birde sanki senin işin gücün gelen misafirlere hizmet etmek temizlik yapmakmış gibi davranması yok mu bu koca ve kayınvalidelerin cidden sinirimi bozuyorlar. Siz yine sabırlıymışsınız ben kavga ederdim ikisiyle de şahsen. Ayrıca kayınvaliden madem bu kadar çok seviyor her gün kalabalık misafiri o davet etsin o hizmet etsin. Bence arayıp haksızmış gibi gönül almak için uğraşmayın çünkü o dedikoduyu siz bu hizmeti yapsanızda devam etttirecek :) Kuzenim teyze oğluyla evlendi teyzesi annesi oldu işte. Kız kadının 15 halısına kadar yıkamış bütün evin işlerini yapıyor her hafta saçma bir şekilde Eskişehir'den köye 3.5 saatlik yolu gidip hizmet ediyor kadına ona rağmen diğer teyzelerini arayıp suratsız iş yapmıyor demiş ben yolardım herhalde onu :DDD Yani kötü kötüdür sen ne yapsan senin dedikodunu yapacaktır zaten bahane olmuş sadece.

Ne derse desin muhattap bile olma. Anne baba da bir yere kadar. Hiç sevmem işsiz gibi sürekli eve gelmek isteyen misafirleri. Elbet sen davet edersin onlar gelmek ister ama bir sınırı olur. Eskiler öyleydi evet bizde de en az 20 kişi gelirdi ama ben 7 yaşımda bile annemle kavga ettim yeter çocukları odama dalıyor ben ilgilenmek zorunda kalıyorum diye :KK70: Savaşı kazandım gelemiyorlar :KK70: Ve çekirdek aileden gelsende gelmesende normal değil ki covid in olduğu bir dönemdeyiz yani. Birde sanki senin işin gücün gelen misafirlere hizmet etmek temizlik yapmakmış gibi davranması yok mu bu koca ve kayınvalidelerin cidden sinirimi bozuyorlar. Siz yine sabırlıymışsınız ben kavga ederdim ikisiyle de şahsen. Ayrıca kayınvaliden madem bu kadar çok seviyor her gün kalabalık misafiri o davet etsin o hizmet etsin. Bence arayıp haksızmış gibi gönül almak için uğraşmayın çünkü o dedikoduyu siz bu hizmeti yapsanızda devam etttirecek :) Kuzenim teyze oğluyla evlendi teyzesi annesi oldu işte. Kız kadının 15 halısına kadar yıkamış bütün evin işlerini yapıyor her hafta saçma bir şekilde Eskişehir'den köye 3.5 saatlik yolu gidip hizmet ediyor kadına ona rağmen diğer teyzelerini arayıp suratsız iş yapmıyor demiş ben yolardım herhalde onu :KK70:DD Yani kötü kötüdür sen ne yapsan senin dedikodunu yapacaktır zaten bahane olmuş sadece.
Asla aramam artık peki ya ben o gereken saygın mesafeyi nasıl vereceğim tamam bu olaydan sonra irtibat kesildi ama eşimin de gönlü olarak aramız bozulmadan? Eşim takmıyorum dinlemiyorum dedikodu laflarını diyor ama o ailenin çocuğu ben gibi çekirdek yapıda değil elbet birgün dolar annesinin laflarına benden soğur diye endişe ediyorum. Nasıl yapacağım hem istediğim gibi olmaya devam edip eşimin de daima desteğini almayı kafasının karışmamasını ?

Asla aramam artık peki ya ben o gereken saygın mesafeyi nasıl vereceğim tamam bu olaydan sonra irtibat kesildi ama eşimin de gönlü olarak aramız bozulmadan? Eşim takmıyorum dinlemiyorum dedikodu laflarını diyor ama o ailenin çocuğu ben gibi çekirdek yapıda değil elbet birgün dolar annesinin laflarına benden soğur diye endişe ediyorum. Nasıl yapacağım hem istediğim gibi olmaya devam edip eşimin de daima desteğini almayı kafasının karışmamasını ?
Haklısınız bu yüzden evlilik kötüye gitsin istemiyorsunuz fakat eşinizde size hiç yardımcı olmuyor. Bu sayfada gördüğüm en büyük şikayetlerden biri eş ve ailesi gerçekten hepsinde de eşler kadınları hiç anlamıyor. Kendisi dedikoduları umursamıyor diye sen katlanamk zorunda değilsin ki onun da patlayacağı bir an olacak elbet. Empati kursun aynı dedikoduyu senin ailen akrabaların yapsa ne derdi acaba. Ayrıca bir kere onlara lafını vermesi yeter ben akrabalarımı böyle susturdum bana laf getiremiyorlar en azından bir koca eşini koruyup savunabilmeli bende bunu anlamıyorum niye geride durup laf yemeyi tercih ediyorlar. Zaten burada en çok sıkıntı çeken siz oluyorsunuz o değil çünkü dedikodusu yapılan o olmuyor siz oluyorsunuz. Ama bunu onunla ayrıntılı konuşun derim. Beni de anla her seferinde hizmet edemem ne kadar yoruluyorum bilmiyorsun kendi evimde rahat edemiyorum de. Çalışıyor musunuz bu arada ev hanımımısınız? Hoş nolursa olsun katlanmak zorunda değilsiniz. Ama eşiniz anladığım kadarıyla onlarla sık sık görüşmek istiyor.

Eşimin annesi ile ilgili birtakım akıl almayan durumlar yaşadım.Listeler halinde anlatmak isterdim ama klasik durumları yaşadığımı söylemeliyim.İlki düğün gecesinin sabahı mesaj atıp arayıp görüşme isteğiyle başladı hemen sonrasında kişi sayısı 20 üzeri insan sayılarıyla misafirliğe gidip gelme baskılarıyla devam etti. Konuştum çekirdek bir aileden geldiğimi ve eşimle tüm bunları konuşarak evlendiğimi bu çok kalabalık ortamlara alışık olmadığımı söyledim anladığını umdum sonra gece özellikle 11-12yi geçen saatlerde dışarı çağırmaya başladı hayır dememize rağmen devam ettirdi sonra durmak zorunda kaldı.
Yalnız akrabalarının bir görüşme talebi oldu fakat 3-5 gün evvelinde ağır bir covit-19 geçirmiştik eşim yine kalabalık olacağını bildiği için dışarıda cafede görüşelim demişti. Kararımızı aldık karı koca olarak ve dışarıda görüşüldü. Eşimin annesi eşime; o görüştüğümüz insanlar tarafından dedikodu olmuş geleni gideni kişi sayısına bakmayın eve alın demiş eşim bana söyledi. Bende dışarıda görüştüğümüz kişilerden biriyle telefondaki ufak bir sohbetim esnasında böyle bir dedikodu olmadığını öğrendim yemin etti çocukları üzerine. Sonra eşim ben ve o kişilerden 2 tanesi ile yüzleştik asla böyle bişey olmadığını eşimin annesiyle asla böyle bir durum hakkında dahi sohbet etmediklerini söylediler. Öğrendim ki;eşimin annesi dedikodu oluyor bakın bakın diye eşime düşündürterek Aslı astarı varmış gibi başka insanların dedikodu çıkardığı yalanını söylemiş. Bana da iftira atarak istemiyor vs diye eşimin aklını karıştırmaya çalışmış. Annesini düzgünce arayıp konuşmak istedim yine suçlar tarzda çağırmadın diye bir uslupla konuşup suçladı haliyle sesimin tonuna hakim olamadım bu artık kaçıncı diyerek.Eşim farkında ama bir yerde annesi var bir yerde ben.
Kandilde aradım açmadı da geri aramadı da sizce ne yapmam lazım……

Resmi ve mesafeli durmaya devam ederdim ben olsam, eşin durumun farkındaysa zaten şanslısın.

Haklısınız bu yüzden evlilik kötüye gitsin istemiyorsunuz fakat eşinizde size hiç yardımcı olmuyor. Bu sayfada gördüğüm en büyük şikayetlerden biri eş ve ailesi gerçekten hepsinde de eşler kadınları hiç anlamıyor. Kendisi dedikoduları umursamıyor diye sen katlanamk zorunda değilsin ki onun da patlayacağı bir an olacak elbet. Empati kursun aynı dedikoduyu senin ailen akrabaların yapsa ne derdi acaba. Ayrıca bir kere onlara lafını vermesi yeter ben akrabalarımı böyle susturdum bana laf getiremiyorlar en azından bir koca eşini koruyup savunabilmeli bende bunu anlamıyorum niye geride durup laf yemeyi tercih ediyorlar. Zaten burada en çok sıkıntı çeken siz oluyorsunuz o değil çünkü dedikodusu yapılan o olmuyor siz oluyorsunuz. Ama bunu onunla ayrıntılı konuşun derim. Beni de anla her seferinde hizmet edemem ne kadar yoruluyorum bilmiyorsun kendi evimde rahat edemiyorum de. Çalışıyor musunuz bu arada ev hanımımısınız? Hoş nolursa olsun katlanmak zorunda değilsiniz. Ama eşiniz anladığım kadarıyla onlarla sık sık görüşmek istiyor.
Eşim nişanımızdan sonra o gördüğün kalabalık ancak bayram düğün cenaze gibi şeylerde bir araya gelir eskisi gibi değiliz demişti evvelinde de diyordu bu gibi şeyler,sorun ettiğim için değil sadece kendi kendine söyledi bende hımmm dedim dinledim. Lakin annesi sürekli samimi olma diyordu bana akrabalarıyla. Bunu diyen eşimin annesi asıl başıma bahsettiği insanlardan çok dert açıyor en başta eşimle aramı açıyor. Ben mühendisim fakat bir süredir bir iş var alım yapılmasını bekliyorum başka da açıkçası uygun bir pozisyon yok cok büyük bir şehirde yaşamadığımız için iş imkanı olmuyor kolayca.

Eşim nişanımızdan sonra o gördüğün kalabalık ancak bayram düğün cenaze gibi şeylerde bir araya gelir eskisi gibi değiliz demişti evvelinde de diyordu bu gibi şeyler,sorun ettiğim için değil sadece kendi kendine söyledi bende hımmm dedim dinledim. Lakin annesi sürekli samimi olma diyordu bana akrabalarıyla. Bunu diyen eşimin annesi asıl başıma bahsettiği insanlardan çok dert açıyor en başta eşimle aramı açıyor. Ben mühendisim fakat bir süredir bir iş var alım yapılmasını bekliyorum başka da açıkçası uygun bir pozisyon yok cok büyük bir şehirde yaşamadığımız için iş imkanı olmuyor kolayca.
Bir de annesi zaman zaman psikiyatriye gidiyormuş antidepresan kullanıyormuş eşim söylemişti.

Resmi ve mesafeli durmaya devam ederdim ben olsam, eşin durumun farkındaysa zaten şanslısın.
Eşim farkında ama çok fazla dolduruyor eşimi uygun bulduğu yalnız olduğu her alanda eşimde bir insan açıkçası ben şehirde büyüdüm o kasaba gibi köy gibi bir yerde o kültürle büyümüş dar çevre annesinden elbet birgün etkilenecek diye kaygılıyım…

Sizin en büyük bahaneniz işiniz olur aksi halde kayınvalideniz sıkıntı yaratacak gibi duruyor. Konuşmamasını hiç sorun etmeyin aksine mutlu olun. Kocanız da seviyorsa sizi böyle şeylerden soğumaz merak etmeyin. Şöyle söyliyim benim aile dostum var karı koca öğretmen asla biri diğerinden fazla bi şey isteyemez hizmet anlamında ev işi olarak diyorum. Ki kadın kocasının ailesini ne zaman isterse o zaman kabul ediyor çünkü ikisi de çalışıyor kadında yoruluyor her zaman kabul edemem kusura bakma diyor arıyorlar öyle geliyorlar mesela. Çevremde bunun örneği çok olmamakla birlikte var. Siz çalışırsanız umarım bulursunuz gönlünüze göre o zaman kocanız istese de bi şey diyemez yorgun argın gelip misafir de bi zahmet kabul etmesin her zaman. Ama buna rağmen sırf bu akraba meselesinden soğuyacaksa zaten değer vermiyordur size yanlış anlamayın beni lütfen böyle küçük meselerle karı koca arasına aile akrabalar girmemeli. İşte bu yüzden aileden uzak yerde farklı şehirde yaşamak en güzeli :D

Eşim farkında ama çok fazla dolduruyor eşimi uygun bulduğu yalnız olduğu her alanda eşimde bir insan açıkçası ben şehirde büyüdüm o kasaba gibi köy gibi bir yerde o kültürle büyümüş dar çevre annesinden elbet birgün etkilenecek diye kaygılıyım…
Eşinle geçirdiğin vakti artır kaliteli çok vakit geçirin ki senin annesinin anlattığı gibi biri olma ihtimalini elesin bazen insan kendi kendine doldurur ya o yüzden diyorum, yanlış anlaşılmasın. Mesela aynı odada biriniz telde biriniz tvde takılmasın yakınlaşın kaynaşın. Böyle düşünüyorum şahsen...

Sen de tıpkı kv gibi eşine onun hakkında konuşursan tepki verebilir nitekim benzer durumları ben de hem yaşadım hem de duydum. Dolayısıyla kvde olmayıp sende olan imkanları kullanarak eşinin onu dinlemesini engelleyebilirsin.

Sizin en büyük bahaneniz işiniz olur aksi halde kayınvalideniz sıkıntı yaratacak gibi duruyor. Konuşmamasını hiç sorun etmeyin aksine mutlu olun. Kocanız da seviyorsa sizi böyle şeylerden soğumaz merak etmeyin. Şöyle söyliyim benim aile dostum var karı koca öğretmen asla biri diğerinden fazla bi şey isteyemez hizmet anlamında ev işi olarak diyorum. Ki kadın kocasının ailesini ne zaman isterse o zaman kabul ediyor çünkü ikisi de çalışıyor kadında yoruluyor her zaman kabul edemem kusura bakma diyor arıyorlar öyle geliyorlar mesela. Çevremde bunun örneği çok olmamakla birlikte var. Siz çalışırsanız umarım bulursunuz gönlünüze göre o zaman kocanız istese de bi şey diyemez yorgun argın gelip misafir de bi zahmet kabul etmesin her zaman. Ama buna rağmen sırf bu akraba meselesinden soğuyacaksa zaten değer vermiyordur size yanlış anlamayın beni lütfen böyle küçük meselerle karı koca arasına aile akrabalar girmemeli. İşte bu yüzden aileden uzak yerde farklı şehirde yaşamak en güzeli :KK70:
Biraz mesafe var aramızda biz şehrin merkezindeyiz eşimin ailesi şehrin ilçesinde yaşıyor ama kasaba gibi ve tutucu çevre orası.
Eşimde bende İstanbul’da okuduk üniversiteyi 4 sene boyunca.. Eşimle bu sorunlar baş ağrıtan şeyler yoksa zamanı iyi geçirmeye çalışıyorum ama böyle şeyler tüm düzeni alt üst ediyor.. Sevgi var ama bitmesi bu insanların özellikle annesinin gelme-gitme hizmet vs lafları eşimle aramdaki tüm düzeni alt üst ediyor.

Kayınvalide terörü hep var sadece boyut değiştiriyor bence. Siz aramışsınız elinizden geleni yapmışsınız boşverin artık. Eşinizde arkanızda mis gibi.

Ben çalışıyorum mesela kayınvalidem ve kayınpederim sürekli eşime evimize yemeğe gelmek için baskı yapıyorlar. Yemek yapında yiyelim diyolar mesela duymazdan geliyorum. duymazdan gelin bir çoğu şeyi yoksa duydukça eve, eşinize, kendinize stres sıkıntı yapıyorsunuz.

Back
X