Biz iki buçuk yıllık evliyiz eşim biz sözlüyken taksitle kargas eve girdi o günden beri taksitlerini ödemeye başladı evlendik eşimin ailesiyle yaşadık o sırada da evin taksitlerini ödedi yeri geldi fazla bişey değildi ama altınlarımı da kullandı evin kargas borcunu bitirdi. sonra kendi parasıyla ve ailesinden de destek alarak evin içini yaptırdı. Benim babam da bana kız tarafına düşen eşyaları almak için para vermişti o parayıda evin inşaatında kullandık evi tamamen yaptırdık sonra tüm eşyaları eşim aldı eve taşındık evin tapusunu alalı yaklaşık 7 ay oldu evi çalışarak kendi parasıyla ve ailesinden aldığı destekle almış oldu . Şimdi benim sorum eşimle aramız sorunlu pek anlaşamıyoruz geçenlerde eşim evi ipotek edip araba alcağını söyledi daha sonrada evi satabilirim de dedi benim haberim olmadan evi ister satar istersede ipotek ettirebilirmi? yada ben boşanma davası açsam eşimden boşanıp evden hak alabilirmiyim sonuçta evin tapusunu benimle evliyken aldı maddi olmasada manevi olarak zorlukları beraber yaşadık eşimle anlaşamıyoruz heran ne olacağı belli değil ona güvenemiyorum soruma cvp verirseniz ilgilenirseniz çok sevinirim kafam çok karışık...
eğer boşanırsanız ve evin üzerinde her hangi bir ipotek olmassa yeni medeni kanuna göre siz evliyken alındığı için otomatik olarak evin yarısı sizindir...kocanız kı*ını da yırta çok afedersiniz hiç bişi yapamazz... sinir oluyorum böyle adamlara !!!!
eğer boşanırsanız ve evin üzerinde her hangi bir ipotek olmassa yeni medeni kanuna göre siz evliyken alındığı için otomatik olarak evin yarısı sizindir...kocanız kı*ını da yırta çok afedersiniz hiç bişi yapamazz... sinir oluyorum böyle adamlara !!!!
zaten anlaşamıyoruz söylüyorum ona boşanalım birbirimizi üzmenin bi anlamı yok diye istemiyor boşanmak biraz daha bekleyelim diyo neyi bekliceksek evi sattıktan sonra boşanacak sanırım anlamıyorum...
zaten anlaşamıyoruz söylüyorum ona boşanalım birbirimizi üzmenin bi anlamı yok diye istemiyor boşanmak biraz daha bekleyelim diyo neyi bekliceksek evi sattıktan sonra boşanacak sanırım anlamıyorum...
uzun zaman denedik zaten olmadı bilmiyorum bu kadar sorun çıkmasının nedeni çocuğumuz olmadı diyemi o hep istedi ben pek istemiyordum olmadı da zaten herşeyde vardır bi hayır
cesaretimi bi toplayabilsem gidip vereceğim dilekçeyi ama bi türlü cesaret bulamıyorum kendimde avukat tutmadan boşanabilirmiyim avukata vercek param yok çalışmıyorum
bugün boşanmazsak yarın bir gün boşanacağız bu evliliğin yürümeyeceğine eminim zaten sinirlerim alt üst oldu tartışma anında sinirlerim tavan yapıyo gözüm hiç bişey görmüyo elime ne geçerse fırlatıyorum geçen çok sinirlendim eşimin üzerine yürüdüm boğazına yapıştım tırnak izleri oldu :26: sinirim geçince utanıyorum kendimden engel olamıyorumki kendime
cesaretimi bi toplayabilsem gidip vereceğim dilekçeyi ama bi türlü cesaret bulamıyorum kendimde avukat tutmadan boşanabilirmiyim avukata vercek param yok çalışmıyorum
Dediğiniz gibi evi sattıktan sonra boşanacak olabilir size birşey vermemek için. Fakat yeni kanuna göre evlilik sürecinde bu ev alındığı için boşanma olduktan sonra evin yarısı size ait
Nikah tarihinden sonra eşinizin clisarak ödediği kısmın yarısını alabilirsiniz. Ailesinin destegi olan kısim da ve evlenmeden once eşinizin ödediği kısımda hiç hakkınız yok. Yalan yanlış yönlendirmelere itibar etmeyiniz. Evi satabilir, boşanmadan once de sonra da.
Banka ipotek koymak icin sizin imzanızı ister ancak başka herhangi biri lehine ipotek tesis ettirebilir. Bosanma davasi ile evden pay alamazsınız ayrı bir dava açılmalıdır.
Nikah tarihinden sonra eşinizin clisarak ödediği kısmın yarısını alabilirsiniz. Ailesinin destegi olan kısim da ve evlenmeden once eşinizin ödediği kısımda hiç hakkınız yok. Yalan yanlış yönlendirmelere itibar etmeyiniz. Evi satabilir, boşanmadan once de sonra da.
Banka ipotek koymak icin sizin imzanızı ister ancak başka herhangi biri lehine ipotek tesis ettirebilir. Bosanma davasi ile evden pay alamazsınız ayrı bir dava açılmalıdır.