Esimin alesiyle alt ust oturuyoruz

Azra42

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2020
27
7
36
26
Merhaba arkadaslar, aglayarak bu mesaji yaziyorup su an, allah razisi icin yardim edin, ben henuz 6 aylik evliyim nisanliyken esimle cok problemler yasadik kuslukler vs, su an kaynanamla, esi ve 3 gorumcemle alt ust yasiyoruz, ilk 1 ay cok duzenli sakin gecmisti ama artik oyle bir noktaya geldikki dayanamiyorum her geceyi aglayarak geciyorum, kaynanam ne yapsam sevmez begenmez, bunu boyle yap sunu boyle yap der bitirir beni, cok tartistik bugune kadar ve her defasinda eski nisanlik doneminde yasadigimiz sorunlardan bahsediyor, yuzume vuruyor butun gun yukardayim aksam yemegimizi bile onlarda yiyoz eve sadece yatmak icin iniyoruz, inanin biktim tukendim artik, esime kac defa dile getirdim ama bir muddet sonra onu doldurusa getirdigimi dusunmeye basladi ne yapcami bilmiyorum artik , ayri eve cikmak istiyorum su an oyle birseye gerek yok diyor. Esimle bir tartistimi anlasin bilsin hemen eve inip noldu ogluma ne yaptin huzur birakmadin artik diye bagirip cagrir, lutfen nasil bir yol almaliyim ne yapmam lazim yardim edin bana

Her şeye üzülüp, ağlamayı bırakarak başlayın işe. Kaynananızla altlı üstlü oturacağınızı bilerek gelmişsiniz. Kavga dövüşle gün geçmez. Eşinizde belli ki, daha bağımsızlığını ilan edememiş.
Kendinize ufak, tefekte olsa bir meşale bulun. Salgın meselesi geçince, imkanınız varsa çalışın.
Evinizde huzurlu bir ortamınız olursa, eşinizde zamanla yavaş yavaş, evinizin rahatlığına alışacak, annesinin kanatlarında saklamayı istemeyecektir.
Keşke aile bağımlısı insanlar evlenmese. Ne hikmettir ki, en çok öyleleri evlenmekten ısrarcı oluyor.

Sen bence eşine söyle yemek burada yenecek diye tamam kaynana da yenir ama hergün değil tabi, öyle ağlamak ile olmaz öyle, bazı isteklerin olmasını istiyorsan onu da yapacaksın bugün evde yenecek diye dile getireceksin
İşin zor hemen olmaz ama sabırlı ol aşama aşama gerçekleşir, kaynanayı da anlamadım yeni evli tabiki kendi evinde oturacak aldığı yeni eşyaların keyfini sürecek kendisi de bir zamanlar gençti bu kadar empati yapsın yahu, nedir bu taze gelinlerin çektiği kaynana zulümünden

Merhaba arkadaslar, aglayarak bu mesaji yaziyorup su an, allah razisi icin yardim edin, ben henuz 6 aylik evliyim nisanliyken esimle cok problemler yasadik kuslukler vs, su an kaynanamla, esi ve 3 gorumcemle alt ust yasiyoruz, ilk 1 ay cok duzenli sakin gecmisti ama artik oyle bir noktaya geldikki dayanamiyorum her geceyi aglayarak geciyorum, kaynanam ne yapsam sevmez begenmez, bunu boyle yap sunu boyle yap der bitirir beni, cok tartistik bugune kadar ve her defasinda eski nisanlik doneminde yasadigimiz sorunlardan bahsediyor, yuzume vuruyor butun gun yukardayim aksam yemegimizi bile onlarda yiyoz eve sadece yatmak icin iniyoruz, inanin biktim tukendim artik, esime kac defa dile getirdim ama bir muddet sonra onu doldurusa getirdigimi dusunmeye basladi ne yapcami bilmiyorum artik , ayri eve cikmak istiyorum su an oyle birseye gerek yok diyor. Esimle bir tartistimi anlasin bilsin hemen eve inip noldu ogluma ne yaptin huzur birakmadin artik diye bagirip cagrir, lutfen nasil bir yol almaliyim ne yapmam lazim yardim edin bana
evlenmeden once altli ustlu oturmayi kabul etmen hata. 1 kere kabul edince sonradan ayri eve cikmayi genelde kabul etmiyorlar malesef. Bilerek geldin derler zorlayinca da.

Öncelikle eşini iyice kendine baglamalısın erkeklerin genelinde ilk yıllarda ailelerinden zor kopmalrı gibi durumları oluyor önce güvrenn kazan ve sakın kavga etme bende zamanında aynı hatalara düştüm ve eşim ne yaşadıysak annesine anlattı anneside sag olsun herkese laf eden bir kadın eşim bunu gördükçe ne yaşasak aramızda tutmaya başladı onlar senin ailen tabikide vaz geçmiyceksin diyiceksin ama bir yerdrnde bende senin eşinim diyip sırtını sıvazlaman lazım birde asla eşinin ailesi hakkında asla gelişi güzel arkalarından kötülüemr emin ol olaylara göre eşini beni yanlış anlama kötülüğüne demiyorum ama deyip lafı gediğine koyman lazım emin ol işe yarıyor bir zaman sonra eşin bir bakmışsın her şeyde seni savunur olmuş 😎 ya tabi bu rşinim karakterinede baglı benim eşimde bu arada anacı babacıdır şimdi de hanımcı 😁 ne anasından vaz geçircen ne kendinden işin sırrı bu diye düşünüyorum kavga etmeden laf sokarak ve umursamıycan o bunu yapmış demiş it ürür kervan yürür canım 😘

Nişanlıyken zaten bir sürü sorun yaşamışsınız. Evlenince herşey neden düzelsin ki

Sana 1 yapıyorsa sen 10 yap. Ben ayrı bir evim de korkma söyle müdahil olma bu kadar yuvama de. Beğenmediğinde, bir sonra ki yemek vs herneyi beğenmiyorsa sen yap biz görelim de, yada sen al de. Eşinim yanında yapma eşin yokken yap. Sen onu bıktır sessiz kalma üzerine gelmesine izin verme aç ağzını niye korkuyorsun tartışmadan sok sokacağın kadar lafı ağzına. Kv nefret ediyorum.

Canım eğer ordan başka yere taşınma imkanın yoksa, evde kendine zaman ayır, temizlik yap, spor a yada herhangi bir kursa yazıl. Misafirliğe git ya da arkadaşlarını falan kendine oturmaya çağır. En az zaman kayınvalidene kalsın. Onlar dışında Bi hayatın olduğunu bilsinler her an onlarla beraber olamayacağın anlaşılsın. Sonra eşine özel masalar kur, film falan al başbaşa izleyeceğiniz yavaş yavaş onlardan uzaklaş sen uzaklaştıkça eşinde onlarla değil senle olmayı tercih edecek.

Boyle Kaynanalar kaldı mı yaa üzüldüm bide yeni evlisin kocan babasının yanında çalısiyorki aynı yemeği paylaşıyorsunuz öyle bile olsa senin evin var onlara ne tavrını koy kız onlar sana bagiracagina sen bağır hayırdır benimde evim rahatım var de susma sustukça dilin yok sanıp ezerler

Balık baştan kokar derler . Nişanlıyken anlaşamadığınız sürekli problem yaşadığınız biriyle devam etmemeliydiniz bence orası ayrı mevzuu.
Olan olmuş artık sizin yapacağınız şey Oradan taşınmak olmalı yoksa daha çok yıpranırsınız..
Böyle devam ederse boşanırsınız zaten sürekli kavga gürültü olmaz yani

Eşine sürekli şikayet edersen bir süre sonra bıkacak. Belki şikayet ettiğin konularda haklısın ama eşin muhakeme yeteneği olan, olgun ve adaletli bir adam değilse sana karşı tavır alacak malesef. Sorunlarını kendin çözmelisin.
Diyelim eşinle tartıştın kv üstüne vazife olmadığı halde müdahil olmaya çalıştı. Konuyu hiç anlatma konuşmayı kısa kesmeye çalış. “Bir problemimiz yok olsada bizi ilgilendirir, koca koca insanlarız orta yolu buluruz” de kapat konuyu. Azarlamasına ve hakaret etmesine izin verme ama bunu yaparken de çirkin bir tartışmanın içine girme. Dön arkanı git, ilgilenme seninle saygılı konuşana kadar cevap verme.
Evde kendine iş çıkar yada dinlenicem, biraz uyuyacağım vs diye evine git. Zamanla bu süreleri artır bir süre sonra her gün kv gitmemeye başla. Eşine şikayet ederlerse işim var, zaten 7/24 beraberiz vs diye geçiştir, tartışma.
Haftada bir iki gün akşam yemeğini evinde hazırla, özenli bir sofra kur. Eşinle güzel bir akşam geçir, keyif alacağınız şeyler için ortam hazırla, oda keyif alsın ki evinde geçirdiği süre onada çekici gelsin. Kv tepki gösterirse “yemek yapmaya alışmam lazım, hep senden bekleyemeyiz yazık sende yoruluyorsun” diye geçiştir. Zamanla evde yemek işini artır.
Tartışmadan, şikayet etmeden, kararlı bir şekilde ince ince yol alacaksın. Herkese mavi boncuk dağıtarak. Belki bir süre sonra taşınmaya ikna edersin sorunların biter

Back
X