- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.153
- 198
Muhtemelen ailesi yada annesi hep duygu sömürüyle hiç gelmiyorsunuz yarında bizde olun bak onun ailesi burda ertesi gün burda kalın ayrımcılık oluyo tarzı baskıcı konusmalar yapıyolardr ...iş eşinizde bitiyo aslında kimseyi dinlememeli artı bu adama cocuk yapmayın henüz gelişmemiş cocuk gibiEşimle aramızda özellikle onun ailesinden kaynaklı sorunlar var.. ve bende biraz geçmişe dönük ve takıntılı biriyim kafamdan atamiyorum.her sorunda gecmiste olanlar ve daha once yapilanlar aklıma geliyor sorun uzuyor.. Bunun dışında eşim birkaç aydır ailesine daha bir bağlı her akşam orada neredeyse (iş çıkışı biraz oturuyor yani). Herhangi bi konuda b;isy diyeceğim hemen savunmaya başlıyor, kötü bisy de değil bu arada.kiracak bisy söylüyorlar ona bahsediyorum hemen;"iyi niyetle diyorlar ,yanlış düşünüyorsun "diyor..her haftasonu oradayız misal bi akrabam geliyor ya da gidiyoruz hemen akabinde "yarin da bizimkilere gidelim" ,"bizimkilere gidemicekmiyiz" diyor ve insanların yaninda surat asıyor. Bu arada her hafta gitmeye karşı çıkmadım yasli insanlar sonucta.. Ama gecenlerde annem geldi (baska sehirde yasiyor).cuma bizde kaldı, C.tesi ananemde kaldi yanına gittik surat asip durdu.cikar cikmaz kapidan ;"yarin aksam bizimkilere gidecegiz degil mi?"dedi.. pazar aksam donucekti annem haliyle pazar günü gündüz de görmek istedim. Annemde cagirdi zaten ama esim gitmek istemedi yanlarına.onun ailesine gittik. O kadar sinir oldum ki..beni hic düşünmüyor farkindayim ve zoruma gidiyor.cinsel olarak sorunlar yasiyoruz. kac defa istedigimi belli ettigim halde reddettiği oldu (bahanesi yorgunluk) ve en son da gecen hafta kendisi tatmin olup beni hiçe saydi.Butun sorunları toplayınca bir süredir boşanmayı dusunuyorum soyledim ama reddetti ve bana sen idareci değilsin surekli de geçmişi açıp kavga çıkarıyorsun dedi.. Beni is için baska sehire tasinamaya zorluyor. × sehirde calisacagim oraya tasinmayi dusunuyorum diyor insanlara ama istemediğimi gayet biliyor.Bastan ailesi zorluyordu is bile buldular maas yuzunden iptal oldu "siz nereye biz oraya,siz burdayken orada kalamayiz" diyorlar. .. Bunlari ve bazı şeyleri soyleyip yürümeyeceğini söyleyince ben idaresiz oluyorum(oyle oldugumu iddia ediyor).bosanmayi da kabul etmiyor amaci nedir sizce? Ve de kararlıyım pişman olurmuyum bilmiyorum ailesine göre yasamaktan biktim artık. Temmuzda ailemlede konusup evi terkedecegim (yasadigim sehre o zman gelecekler)yanlismi yaparim sizce bosanirsam?
Yanı gerçekten Türk erkeklerinin psikolojisinin incelenmesi gerek, yurt dışında da bulundum uzun süre başka yerde de,bin çeşit insan tanıdım ama gerçekten yok yani bu tür bir çeşit yok,
Çoğu türk erkeğinin psikolojisi bozuk mesela boşanmalarda neden hep erkek yüzünden boşanılıyor gerçekten bir tek benim mi garibime gidiyor mesela siz kızlar kaç tane duydunuz kadın yüzünden boşanıldığını ? Kadınlar üzerinden fetva vereceklerine bu tür konulara yoğunlaşsalardı belki ülke bir yere gelirdi
yüzde bin katilıyorum...erkekler boşanma sebebi genelde, ben hayatimda onlarca boşanan aile gordüm, sadece bir tanesi kadin yuzundendi, apartman komşumdu kendisi , 9 yıl şahit oldum evliliklerine ve boşandiklarinda oh be kurtuldu adam dedim hayatimda belki ilk defa .... biz de kurtulduk tabii her gece kufur kiyamet dinlemekten o ayrı...Yanı gerçekten Türk erkeklerinin psikolojisinin incelenmesi gerek, yurt dışında da bulundum uzun süre başka yerde de,bin çeşit insan tanıdım ama gerçekten yok yani bu tür bir çeşit yok,
Çoğu türk erkeğinin psikolojisi bozuk mesela boşanmalarda neden hep erkek yüzünden boşanılıyor gerçekten bir tek benim mi garibime gidiyor mesela siz kızlar kaç tane duydunuz kadın yüzünden boşanıldığını ? Kadınlar üzerinden fetva vereceklerine bu tür konulara yoğunlaşsalardı belki ülke bir yere gelirdi
Çok sevindim ilgi göstermenize yani gerçekten çok garip değil mi ben hiç mesela kocasını boşanacak diye kesen biçen kadın görmedim duymadım bence konu sahibinden sonra bu konuyu kesinlikle dile getirmeliyiz. Demek ki Türkiye erkek çocuğu yetiştirmesini bilmiyor. Bi düşünün Allah için Türkiye de erkeklerin psikolojileri o kadar degisik ki. Karısını kesenler mi dersin eve hapseden çalışmasına izin vermeyenler mi dersin daha neler neler ama kesinlikle bu konuyu kadınlar kulübünde dile getirticem.yüzde bin katilıyorum...erkekler boşanma sebebi genelde, ben hayatimda onlarca boşanan aile gordüm, sadece bir tanesi kadin yuzundendi, apartman komşumdu kendisi , 9 yıl şahit oldum evliliklerine ve boşandiklarinda oh be kurtuldu adam dedim hayatimda belki ilk defa .... biz de kurtulduk tabii her gece kufur kiyamet dinlemekten o ayrı...
Mesela neden evlenince kadın değil erkek değişir bir tek benim mi garibime gidiyor ya da doğum yapınca bile yani dusunsenize kadinin hayati degisiyor omru boyunca bakmak zorunda olduğu ona muhtaç bir canlı oluyor ama neden kadınlar böyle bir durum karşısında bile değişmiyor da erkekler evlenince değişiyor? Siz ne düşünüyorsunuz ...yüzde bin katilıyorum...erkekler boşanma sebebi genelde, ben hayatimda onlarca boşanan aile gordüm, sadece bir tanesi kadin yuzundendi, apartman komşumdu kendisi , 9 yıl şahit oldum evliliklerine ve boşandiklarinda oh be kurtuldu adam dedim hayatimda belki ilk defa .... biz de kurtulduk tabii her gece kufur kiyamet dinlemekten o ayrı...
Boşanmak istiyorsanız boşanın. Bunun doğrusu yanlışı olmaz bence. İstemiyorsanız boşanın.Eşimle aramızda özellikle onun ailesinden kaynaklı sorunlar var.. ve bende biraz geçmişe dönük ve takıntılı biriyim kafamdan atamiyorum.her sorunda gecmiste olanlar ve daha once yapilanlar aklıma geliyor sorun uzuyor.. Bunun dışında eşim birkaç aydır ailesine daha bir bağlı her akşam orada neredeyse (iş çıkışı biraz oturuyor yani). Herhangi bi konuda b;isy diyeceğim hemen savunmaya başlıyor, kötü bisy de değil bu arada.kiracak bisy söylüyorlar ona bahsediyorum hemen;"iyi niyetle diyorlar ,yanlış düşünüyorsun "diyor..her haftasonu oradayız misal bi akrabam geliyor ya da gidiyoruz hemen akabinde "yarin da bizimkilere gidelim" ,"bizimkilere gidemicekmiyiz" diyor ve insanların yaninda surat asıyor. Bu arada her hafta gitmeye karşı çıkmadım yasli insanlar sonucta.. Ama gecenlerde annem geldi (baska sehirde yasiyor).cuma bizde kaldı, C.tesi ananemde kaldi yanına gittik surat asip durdu.cikar cikmaz kapidan ;"yarin aksam bizimkilere gidecegiz degil mi?"dedi.. pazar aksam donucekti annem haliyle pazar günü gündüz de görmek istedim. Annemde cagirdi zaten ama esim gitmek istemedi yanlarına.onun ailesine gittik. O kadar sinir oldum ki..beni hic düşünmüyor farkindayim ve zoruma gidiyor.cinsel olarak sorunlar yasiyoruz. kac defa istedigimi belli ettigim halde reddettiği oldu (bahanesi yorgunluk) ve en son da gecen hafta kendisi tatmin olup beni hiçe saydi.Butun sorunları toplayınca bir süredir boşanmayı dusunuyorum soyledim ama reddetti ve bana sen idareci değilsin surekli de geçmişi açıp kavga çıkarıyorsun dedi.. Beni is için baska sehire tasinamaya zorluyor. × sehirde calisacagim oraya tasinmayi dusunuyorum diyor insanlara ama istemediğimi gayet biliyor.Bastan ailesi zorluyordu is bile buldular maas yuzunden iptal oldu "siz nereye biz oraya,siz burdayken orada kalamayiz" diyorlar. .. Bunlari ve bazı şeyleri soyleyip yürümeyeceğini söyleyince ben idaresiz oluyorum(oyle oldugumu iddia ediyor).bosanmayi da kabul etmiyor amaci nedir sizce? Ve de kararlıyım pişman olurmuyum bilmiyorum ailesine göre yasamaktan biktim artık. Temmuzda ailemlede konusup evi terkedecegim (yasadigim sehre o zman gelecekler)yanlismi yaparim sizce bosanirsam?
değışim kaçınılmaz, kadınlar da değişiyor elbet, hepimiz değişiyoruz ama kadinlar çocuguna ve evliliğe adapte olarak değişebilme potansiyeline daha fazla sahipler, çünku biyolojik ve toplumsal kodlamaları bunu gerektiriyor, erkekler ise daha çok kendilerine yüklenen toplumsal ve ailesel kodlara uygun değişiyorlar ve sonuç bu oluyorMesela neden evlenince kadın değil erkek değişir bir tek benim mi garibime gidiyor ya da doğum yapınca bile yani dusunsenize kadinin hayati degisiyor omru boyunca bakmak zorunda olduğu ona muhtaç bir canlı oluyor ama neden kadınlar böyle bir durum karşısında bile değişmiyor da erkekler evlenince değişiyor? Siz ne düşünüyorsunuz ...
O zaman Türkiye erkek çocuğunu nasıl yetiştireceğini bilmiyor diyebiliriz bence . Başlattığım bu akıma destek olduğun için teşekkürler.Bu konu kapandıktan sonra kesinlikle düşünceleriniz merak ettigim için bir konu açılacak zaten asla burda kalmicak.değışim kaçınılmaz, kadınlar da değişiyor elbet, hepimiz değişiyoruz ama kadinlar çocuguna ve evliliğe adapte olarak değişebilme potansiyeline daha fazla sahipler, çünku biyolojik ve toplumsal kodlamaları bunu gerektiriyor, erkekler ise daha çok kendilerine yüklenen toplumsal ve ailesel kodlara uygun değişiyorlar ve sonuç bu oluyor
Buradaki konu degisim degil. Insanlar tabi ki degisiyor, ama bahsi gecen konuda kimsenin degistigi yok, bu tur erkekler - ki maalesef bizim toplumumuzda sayici epey fazlalar - sadece neyin dogru/makul/beklenilir oldugunu (neyin de kabul edilmeyecegini) cok iyi bildikleri icin evlenene kadar "oyleymis gibi" yapiyorlar. Evlendikten sonra da kendi hayat gorusleri meydana cikiyor. Iste en vahim olan kismi da bu, kendi gercekliginin karsisindaki tarafindan kabul gormeyecegini bildigi icin, toplumsal olarak kadinin hayatinin donum noktasi olarak lanse edilen evlilik esigine kadar kendini sakliyor. Sonrasinda da kadini ekonomik ozgurlugunu engelleyerek, cocuga baglayarak elinde tutmaya calisiyor. Kadinlarin farkindaligi artirip oyunlara gelmemesini umuyoruz.Mesela neden evlenince kadın değil erkek değişir bir tek benim mi garibime gidiyor ya da doğum yapınca bile yani dusunsenize kadinin hayati degisiyor omru boyunca bakmak zorunda olduğu ona muhtaç bir canlı oluyor ama neden kadınlar böyle bir durum karşısında bile değişmiyor da erkekler evlenince değişiyor? Siz ne düşünüyorsunuz ...
koca önemli böyle koca çok mühim hele hele onun kutsal çükü herşeyden mühim. O ne derse o bitmiştir. Kocaaa çuku ve onun kutsal ailesini yok sayan kadınlar kahrolsun.Siz de bir garipsiniz. Surat asiyor diye şehir dışından gelen annenizi bırakıp her hafta gittiğiniz eş ailesine mi gittiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?