Eşimin anesi ve ablasi geliyor :(

ben öyle düşünmüyorum.şartlar bunu gerektirmiş olabilir, koca bir yılda 3 hafta ne ki? insan eşinin hatrına,oğlum babaannesini görsün diye biraz tolerans gösterebilir bence.kendi anneleriniz geldiğinde eşlere laf söyletmiyorsunuz
kayınvaliden terbiyesiz, terbiyesini bildir tarzındaki yorumu hiç doğru bulmadım,çok saygısızca
Ben yeni evleneceğim. Egede yaşıyorum. Benim ailem daha evlenmediğim halde gelince evimde haftalarca kalmaz, haftayı bile zor doldururlar, bana sormadan plan yapmazlar, sordukları her planı da kabul etmem, koşullara göre değerlendiririz birlikte.
Evlendiğimde de hiç gelip kalmaya niyetli görünmüyorlar, çağırsam, ısrar etsem iki üç gün zorla kalırlar, yapılarını biliyorum. Bu yüzden çok garipsiyorum bunları.
Ben de anneanne babaanne yakın büyüdüm. Ama kimse evimize kendi plan yapıp uzun misafirliklere gelmedi. Ancak davet edildiler, planı zaten uygun zamanlarında bizimkiler yapar çağırırdı. Kimse bir şeyden mahrum kalmazdı. Kaldı ki eski zamanlar bir de bunlar. Şimdi ki koşturmacalar, yoğunluklar çok başka. O tatiller çok kıymetli oluyor eşler için.
Bana kendi annem emrivaki yapmazken çok yanlış geliyor bunlar bu yüzden. Asıl saygısızlık bence de kendi kendine plan yapmak. Hastalık falan olsa elbette insan aylarca ağırlar. Ama bunlar çok keyfi emrivakiler..

Kızlar söyledim eşime rahatsizligimi. O da annesine demiş ve yarın gidiyormuş annesi. Üzüldüm önce ama en başından benim iradem dışında planlar yaptılar diye düşününce. ..
Bilemedim şimdi ama olanlar oldu artık. İyi yada kötü. .
kv nereden geldı? çok ayıp olmuş bence. senın ailen nerede, aynı sehırde mısınız?

rica ederim. Kayınvalidenizin, kayınpederinizin ya da başka bir yakınınızın sağlık sorunu olur zorunlulukları olur belki 3 hafta değil 3 ay ağırlarsınız evinizde. Ama böyle keyfi durumlar için size danışmaları gerekirdi. Orası ortak eviniz ve muhtemelen kocanız sizin kadar evinizde annesiyle, kardeşiyle vakit geçirmeyecektir.
Kesinlikle onları bırakıp çıkacaktı.

Uzaktan geliyorlarsa 3 hafta kalmaları niye sorun olsun ayrıca niye görümcenizle gelmiyorlar onlar neden 3 hafta sonra gelecekler hem onlar fazla kalmazlar belki hem evliyse sizde nasıl uzun süre kalsın ki görümceniz yani kalsa kalsa birkaç gün kalır dönerler. Eşinizin alınması normal.
Gorumcemin kızının bale gösterisi varmış onu bekleyeceklerdi. Ama az kalmaz 2 senedir görüşmüyoruz çünkü

Yok ben yalnızım. 4 gün kaldı. Yarın gidecek şimdi işte. Bu arada kv 3 senedir bendeydi ben işten çıkınca evine gitmişti.
ailen yok mu yani? 3 hafta cok fazla bi zaman ama nereden geldiği, ne kadar süredir görüşmediğinize baglı bır durum.

Gerisini şimdi okudum. Sanırım yanlış okumadım eşiniz annesinin 3 hafta gelip sizde kalacağını söyledi zaten haber vermiş oluyor yani anlamıyorum uzaktan gelen insanlar ve siz eşinize onu istemediğinizi mi söylettirdiniz kadının yüzüne karşı yani kadın hiç gelmeden reddedilmiş mi oldu. Yazık kadıncağıza ben olsa bir daha evinize adım atmam. Biraz empati kuramıyorsunuz aynı şey kendi anneniz için geçerli olsaydı o uzakta olsaydı 3 hafta kalmak isteseydi ve eşiniz ben istemiyorum deseydi annenize eşim istemiyor diyebilir miydiniz. Sanmıyorum. Benim annem şehir dışında geldiği zaman 2 hafta ve daha fazla kalır eşim bir kere gelmesin demedi dese ne yapardım bilmiyorum. Allah mübarek günde vicdan versin kadının tek istediği torunuyla hasret gidermek ayrıca herhangi bir sorununuzda yok ilerde siz de kayınvalide olacaksınız unutmayın!!
Yanlış okumuş sun cnn. Bana gelip kalacağını söylemedi kimse. Sadece geldi.

ailen yok mu yani? 3 hafta cok fazla bi zaman ama nereden geldiği, ne kadar süredir görüşmediğinize baglı bır durum.
Benim Annem sizlere ömür. Babamda çok yaşlı. 2 ay öncesine kadar 3 senedir bendeydi. Yeni gitmişti yani.

Keşke bir bahane falan bulsaydınız.
Bazen üzülüyorum binbir zahmetle yetiştirdikleri çocuklarının yanında sığıntı gibi oluyorlar. Ama seni çok iyi anlıyorum insan bir de ailelerden uzakta olunca birileri geldiğinde kendi evinde misafir gibi hissediyor. Bizim için de çok zor, en iyisi anlayış gösterilip bir haftayı geçirmemek.

Ne mutlu sana, keşke benim de kv bize gelsede 1 ay kalsa ohhh bana vallahi tatil gibi geliyor o geldiğinde elimi sıcak sudan soğuğa sürdürmez canım benim.
Ama kv kötü ise tam bir kabus, Allah yardımcın olsun

Kimse beni yanlıs anlamasın kendi fikrimi soyluyorum esimin annesi her yil gelir bende kalir istedigi kadar asla rahatsiz olmam,kendi ailem benim icin nasilsa esimin ailesinede oyle davranmaliyim ve mutluda oluyorum,biraz sabir edebilirsin tavsiyem...

Keşke bir bahane falan bulsaydınız.
Bazen üzülüyorum binbir zahmetle yetiştirdikleri çocuklarının yanında sığıntı gibi oluyorlar. Ama seni çok iyi anlıyorum insan bir de ailelerden uzakta olunca birileri geldiğinde kendi evinde misafir gibi hissediyor. Bizim için de çok zor, en iyisi anlayış gösterilip bir haftayı geçirmemek.
Kesinlikle öyle.

Eşinin annesi o senin nedir bu kaynana düşmanlığı arkadaş 3 hafta senin annenin kalması gerekse nolacak biraz empati yapın ya 3 hafta göz açıp kapayıncaya kadar geçer aynı evde yaşayanlar nolacak

Çok iyi etmişsin eşine rahatsızlığını bildirmekle, sene boyu bi kere tatil oluyor onda da sormadan etmeden emrivaki o kadar uzun süre kalmak nedir yani?
Bu arada konunun başındaki yorumlarla eşin annesine durumu söyledikten sonraki yorumlara bak! 180derece değişmiş, pes valla kadın kadının kurdu gb. Ben her yıl çekiyorum kv yi sen de çek der gb. Baştan tavrını koymak en güzeli.
Sanki anası gelip kalınca oğlu eğliyor, güya oğulları için geliyorlar ama olan gelinlere oluyor.

Ne mutlu sana, keşke benim de kv bize gelsede 1 ay kalsa ohhh bana vallahi tatil gibi geliyor o geldiğinde elimi sıcak sudan soğuğa sürdürmez canım benim.
Ama kv kötü ise tam bir kabus, Allah yardımcın olsun
Kötü diyemem ama dominant. Herşey kuralına göre yapılmalı ve mutlaka yapılmalı.

Çok iyi etmişsin eşine rahatsızlığını bildirmekle, sene boyu bi kere tatil oluyor onda da sormadan etmeden emrivaki o kadar uzun süre kalmak nedir yani?
Bu arada konunun başındaki yorumlarla eşin annesine durumu söyledikten sonraki yorumlara bak! 180derece değişmiş, pes valla kadın kadının kurdu gb. Ben her yıl çekiyorum kv yi sen de çek der gb. Baştan tavrını koymak en güzeli.
Sanki anası gelip kalınca oğlu eğliyor, güya oğulları için geliyorlar ama olan gelinlere oluyor.
Çok güzel dedin. Çocukları için geliyorlar ama bütün saatleri bizle geçiyor. Bu da bir bakış açısı ve doğru.

Back
X