- 24 Aralık 2011
- 2.723
- 3.865
- 133
Ben yeni evleneceğim. Egede yaşıyorum. Benim ailem daha evlenmediğim halde gelince evimde haftalarca kalmaz, haftayı bile zor doldururlar, bana sormadan plan yapmazlar, sordukları her planı da kabul etmem, koşullara göre değerlendiririz birlikte.ben öyle düşünmüyorum.şartlar bunu gerektirmiş olabilir, koca bir yılda 3 hafta ne ki? insan eşinin hatrına,oğlum babaannesini görsün diye biraz tolerans gösterebilir bence.kendi anneleriniz geldiğinde eşlere laf söyletmiyorsunuz
kayınvaliden terbiyesiz, terbiyesini bildir tarzındaki yorumu hiç doğru bulmadım,çok saygısızca
Evlendiğimde de hiç gelip kalmaya niyetli görünmüyorlar, çağırsam, ısrar etsem iki üç gün zorla kalırlar, yapılarını biliyorum. Bu yüzden çok garipsiyorum bunları.
Ben de anneanne babaanne yakın büyüdüm. Ama kimse evimize kendi plan yapıp uzun misafirliklere gelmedi. Ancak davet edildiler, planı zaten uygun zamanlarında bizimkiler yapar çağırırdı. Kimse bir şeyden mahrum kalmazdı. Kaldı ki eski zamanlar bir de bunlar. Şimdi ki koşturmacalar, yoğunluklar çok başka. O tatiller çok kıymetli oluyor eşler için.
Bana kendi annem emrivaki yapmazken çok yanlış geliyor bunlar bu yüzden. Asıl saygısızlık bence de kendi kendine plan yapmak. Hastalık falan olsa elbette insan aylarca ağırlar. Ama bunlar çok keyfi emrivakiler..