Eşimin annesinden izin alır gibi herşeyde araması

Altli ustlu oturuyosaniz merak ediyorlardir evde göremeyince ondan haber veriyordur esiniz zaten o kadar yakın oturunca bunlar çok olağan şeyler kendim evli değilim ama çevremde gördüklerim bu şekilde ne kadar yakın oturursaniz o kadar evinizin içine aileler dahil oluyor

n sonra değişseydı inanabilirdim ama malesef inanamıorum.. tek sevindiğim eşimi mu
Evliyim cancağızım:)

Bir KV gözüyle değerlendirirsek

Bir insanı doğurur besler acısını tatlısını yaşarsın

Öncelikleri seninkinden önce gelir

Mutlu huzurlu aşarılı olsun istersin

O gözünde biricik tür yeganedir

Ama büyümüş tür artık ona layık bir eş hayat arkadaşı istersin

Onun hayatına giren insan senin içinde çok önemlidir

Gel gelelim senin ona verdiğin değeri o sana vermez vermezde zaten

Öyle olduğu gibi birde biricik oğlun sana yabancı olmaya sana muhalefet etmeye başlar

Orada dur demek karşındakine anne KV bir büyük olarak sende muhalefet edersin
Bilirsin ki oğlunu sana karşı dolduruyor

Aptal değilsin ya anlarsın

Oğlun eşinin ailesini senden yani öz annesinden daha çok benimsiyor

Neden gelin hanım bana böyle dusman iken benim oğul onun ailesine iyi kul köle olsun

Vs vs vs....

Gelin olarak empati hayır KV yapıyor mu hayır

Buralara yazamıyor diye KV nin buralara yazıldığı kadar kötü olduğunu

Gelinleri de çok masum olduğunu düşünmüyor doğru bulmuyorum

Kaynana değilim ama bir KV böyle düşündüğünü bilirim

valla bu dediklerinizde doğru ama ben elimden geleni kv me yaptm. gel ddi gel git dedi git. onu yap bunu yap şunu yap derkn evlerinde temizlikçi muamelesi gördüm. yap yap yap sonra yapmadm kötü oldum hamileym gel temizliğe diyen bi kv var. elleri hasta kaç ay işten çıktım koşa koşa gittim yemeğe kadar yatptm ettm. ama öyle değilmiş bi yemek yapmak iş değilmiş ona göre :) çalıştığım halde yaptım ettm ama komşuları yardım etmşler ben arada gelmişim öyle anlatılıyor. yani daha neler neler anlatmıyorum yani çok uzun. gelin olarak 4 4 lük bi insanım demiyorum herkes herkesi olduğu gibi kabul etmeli değiştirmemeli ama ben şunu farkettim : başta herşeye tmm dediğin zamn çok çok iyisin sonrasında müdehale edildiğini seni oğluyla yönlendirmeye çalıştığını ve oğlunun evlendiğinin kabullenmeyip herşyde oğlum oğlum die onunla yapmak istediğini gezmek tozmak piknik kadın kadına oturmalar dahil bunu yaparsan onunher dediği olursa çok çok iyisin. gelin etrafta el pençe pervane olsun dedikleri olsun ama gelin hanım çok ailesiyle haşır neşir olmasın oğluda ona keza öyle olmamalı asla.. bunları farkedince insan eşini anneye karşı doldurmuş olmuyor canım. ve eşim kendi gözleriyle şahit oldu.1.5 yllık evliyim haftada 3 4 gün evde kavga gürültü neler yaşadm. herkesteki kv nasıl bilememde benim kv böyle ve benm ona öyle olmamı istiyor ve benim kişiğimde böyle ezikmş gibi her dediğini yapmak yok ki ben annemin dediğini bile uymuyorsa yapmıyorum yani. herkesin yaşadığı şeyler burda çok çok farklı insan yaşamadan bilemez malesef. Allah hayırlısını versin ben ailemde görmediğimi burda gördüm Rabbim huzur versn ben onu istiyorum Allahtan

n sonra değişseydı inanabilirdim ama malesef inanamıorum.. tek sevindiğim eşimi mu
Ay benim kv de böyle işte.. zaten uzak annemler sürekli gidemiyoruz. anneme gidince bile hattta tek kv değil 2 görümcem 5 karış surat asarlar hasetli hasetli laf sokarlar görmen lazımm buna rağmen ben onlarla can ciğer gibiyim herşeyimi paylaşırım sadece kv ile daha mesafeliyim o bişey sorarsa konuşurum.. benim ki yeri gelir bana olan nefretini gözleriyle bile anlatir bazende iyi görünür ama nefret ediyor benden. Eşime arkamdan neler der ... Evime kapidan girer bu niye burda su niye surda demeye başlar... sırf maaşı vermiyoruz diye.. öyle işte bunlar ufak tefek yaptıklari seyler
bnm eşime arkamdan hiç bşi dememiş. ama kendi yüzüme diyor ben salak değilim oğlumu araya koycak kadar yüzüne pat pat derim diyor o kadarda net yani benim kayınvalidem. orda bile laf vuruyor sen eşine diosun salaksın der gibi. ben kırılmasn die yüz göz olmmamaya çalışıyorum ama işte salak yerine konuyorum :) bnm annem bi sokak altımda kendileri beni oraya oturttular ama inanın gitmem anneme ben sık sık. kv daha çok giderim 15 dklık mesafede arabayla. öyle olduğu halde bile sanar ki annemdeyz hep. hergün istiyor gidelim. hergün gitsem kızım annen napıo gidio msnz demez o derece çünkü bencil yanii. evime gelir ben bişi demem oda karışmaz karıştığı yerde fikrim uymuyorsa yok ben böyle seviorm derim geçerim bişi demez.aman ufak falan birikiyor böyle hepimiz stres oluyoruz. şimdi iyiyz güya bakalım bozmazsa ortamı yine..

valla bu dediklerinizde doğru ama ben elimden geleni kv me yaptm. gel ddi gel git dedi git. onu yap bunu yap şunu yap derkn evlerinde temizlikçi muamelesi gördüm. yap yap yap sonra yapmadm kötü oldum hamileym gel temizliğe diyen bi kv var. elleri hasta kaç ay işten çıktım koşa koşa gittim yemeğe kadar yatptm ettm. ama öyle değilmiş bi yemek yapmak iş değilmiş ona göre :) çalıştığım halde yaptım ettm ama komşuları yardım etmşler ben arada gelmişim öyle anlatılıyor. yani daha neler neler anlatmıyorum yani çok uzun. gelin olarak 4 4 lük bi insanım demiyorum herkes herkesi olduğu gibi kabul etmeli değiştirmemeli ama ben şunu farkettim : başta herşeye tmm dediğin zamn çok çok iyisin sonrasında müdehale edildiğini seni oğluyla yönlendirmeye çalıştığını ve oğlunun evlendiğinin kabullenmeyip herşyde oğlum oğlum die onunla yapmak istediğini gezmek tozmak piknik kadın kadına oturmalar dahil bunu yaparsan onunher dediği olursa çok çok iyisin. gelin etrafta el pençe pervane olsun dedikleri olsun ama gelin hanım çok ailesiyle haşır neşir olmasın oğluda ona keza öyle olmamalı asla.. bunları farkedince insan eşini anneye karşı doldurmuş olmuyor canım. ve eşim kendi gözleriyle şahit oldu.1.5 yllık evliyim haftada 3 4 gün evde kavga gürültü neler yaşadm. herkesteki kv nasıl bilememde benim kv böyle ve benm ona öyle olmamı istiyor ve benim kişiğimde böyle ezikmş gibi her dediğini yapmak yok ki ben annemin dediğini bile uymuyorsa yapmıyorum yani. herkesin yaşadığı şeyler burda çok çok farklı insan yaşamadan bilemez malesef. Allah hayırlısını versin ben ailemde görmediğimi burda gördüm Rabbim huzur versn ben onu istiyorum Allahtan
seni en iyi anlayan benimdir heralde. iki insanın evlendiğini yeni bi yuva kurduğunu anlayamıyorlar. mal almış gibi tapusu da kendi üstüneymiş gibi kullanmaya yönetmeye çalışıyorlar.

Bende altli ustluyum 5 ay kislari alt katimdalar ayyy mobese kamerasi gibiler her haltdan haberleri var.Beninkide giderken biz gidiyoruz der baslarda cok.kavga ettim cocukmuyuz biz imzali kagitta al oyle cikalim evden derdim artik takmiyorum kv sinir olduğumun farkinda o da pek cikmaz bana zaten yapi olarak anlasamiyoruz

Ay benim kv de böyle işte.. zaten uzak annemler sürekli gidemiyoruz. anneme gidince bile hattta tek kv değil 2 görümcem 5 karış surat asarlar hasetli hasetli laf sokarlar görmen lazımm buna rağmen ben onlarla can ciğer gibiyim herşeyimi paylaşırım sadece kv ile daha mesafeliyim o bişey sorarsa konuşurum.. benim ki yeri gelir bana olan nefretini gözleriyle bile anlatir bazende iyi görünür ama nefret ediyor benden. Eşime arkamdan neler der ... Evime kapidan girer bu niye burda su niye surda demeye başlar... sırf maaşı vermiyoruz diye.. öyle işte bunlar ufak tefek yaptıklari seyler
Maasi alip napicakmis size harclij mi verecek ne fena paragoz bu kv.ler benimkide basta kira alir gibi 500 tl alirdi baktim zorlaniyoruz kavga ettim bilsem kiraya çıkardım zaten diye

Ayyy benim nişanlımda böyle biz nişanda bohça yapmadık. Sadece düğüne yakın geline damada yaparz dedik . Bugün konusuyoruz onlara hiç girilmicekti yapılmıcaktı hani diyor. Bende ailelere yapmıcaz bizede düğüne yakın yapıcaz diyorum. Yani ceyiz alısverişi gibi, ben bi anneme soraym ögreneym diyo herşeyde böyle beni deli ediyor

Maasi alip napicakmis size harclij mi verecek ne fena paragoz bu kv.ler benimkide basta kira alir gibi 500 tl alirdi baktim zorlaniyoruz kavga ettim bilsem kiraya çıkardım zaten diye
Aynen öyle canm ilk zamanlar harçlık bile vermiyodu eşim 50 tl alsa bu ne böyle diyodu. 2 ev geçndiriyormus sürekli para alınca ne anlamı varmıs. Özel bişey almak istesek eşim ek işle alyodu sonunda dank ettide kurtulduk. Gene arada uni okuyan 2 kardeşine biz destek oluyoruz ama muhtac değiliz onlara artk sükür. Sürekli eşime onun lafınıda vuruyor sen calıstığını bana mı getiriyon sanki diye

Ayyy benim nişanlımda böyle biz nişanda bohça yapmadık. Sadece düğüne yakın geline damada yaparz dedik . Bugün konusuyoruz onlara hiç girilmicekti yapılmıcaktı hani diyor. Bende ailelere yapmıcaz bizede düğüne yakın yapıcaz diyorum. Yani ceyiz alısverişi gibi, ben bi anneme soraym ögreneym diyo herşeyde böyle beni deli ediyor
Yaa üzmeyim seni canim ama iyi tart ölç öyle evlen. Ben eşimin böyle oldugunu hiç bilmiyodum cok farklı tanıttı kendini bilsem cook sevdiğim halde evlenmezdim zamanla sevgi de azalıyor

Yalnız kaynanalara üzülenlere bayağı güldüm:))Ne güzel hayat yaaa çünkü bizim annemiz kaynana değil bizde görümce değiliz zaten bizim canımız yok bizim:))Yorumlardan da anlaşıldığı kadarıyla hiçte azımsanmayacak sayıda kişi kaynanalarıyla altlı üstlü oturuyor...Çünkü kız annelerinin ailesi evlendikleri an evrenden yok oluyor canlarıda taş oluyor evlatlarınıda görmeye hakları yok...Şunu herkes net biliyor ki aynı binada oturmak demek içiçe yaşayıp iyiysende kötüysende bu duruma mecbursun demek...Bence hiçbir mantığı yok ha aynı ev ha altüst huzur olmadıktan sonra evin işine karışmış yada sana eşya alınmayıp kaynananın eşyalarını kullanmayı kimin gözü görür?Hep damadın annesi kıskanır,hep damadın ailesi herşeye burnunu sokar yok öyle yok böyle,düğün öncesi sonrası hep gelin ve ailesi alttan alır huzur bozulmasın diye hep onlar uğraşır iyilik için sonrada vay yazık damat annelerine yada ailelerine tabiki genel olarak konuşuyorum istisnalar oluyor...Dediğim gibi bende bir görümceyim yengeme yapılan hiçbirşeye tek yorum yapıp kıskanmadım çünkü o an düşündüğüm tekşey onların mutlu olmasıydı.Bizi ziyarete geldiklerinde abim arkadaşlarıyla görüşmek için dışarı çıktığında odadan çıkmazdı,yaptığımız çoğu yemeği hala yemez,evimizi hatta giyimimizi bile beğenmez buna kadar laf etti vb. ama birgüne birgün biz huzursuzluk çıkarmanın kavga etmenin derdinde olmadık hiçbirşey olmamış gibi davrandık annem kızsa bile ne abime ne yengeme bunu hiç yansıtmadı tavır almadı ne hayatlarına karıştık ne başka birşeye...Kimse kusura bakmasın ben ailemin kıymetini evlenince anladım çünkü gerçekten ne benim düğünüm dolayısıyla yapacakları uyanıklıkları düşündüler nede beni huzursuz etmek için tek birgün kötü davranış harekette bulunmadılar.Benim annem bana gelmiş en ufak ucuz şekerliği bile bana verirken senin hakkın derken kaynanam düğünüm olmadan bir ay önce eşimle bunun pazarlığını yaptı sana birşey gelmez kardeşine getiren getirdi deyip düğünde gelen herşeyi çaldı ve ne olaylar ne olaylar yani...Sinek küçük falan değil yani mide bulandıranlar çok umarım erkek aileleri akıllanırda biraz vicdan merhametine göre hareket ederler.

Bohça yapmayın ben o kadar özendim onlar resmen dalga geçtiler tül aldım süsleyeceğim dedim yeni bile değil çekmeyi kırılmış eski valizin ortasından kırmızı ince kurdele bağlayıp getirdiler kabus gibiydi yapma pişman olma hiç...

seni en iyi anlayan benimdir heralde. iki insanın evlendiğini yeni bi yuva kurduğunu anlayamıyorlar. mal almış gibi tapusu da kendi üstüneymiş gibi kullanmaya yönetmeye çalışıyorlar.
:KK31:aynenn öyle aynennn evlenince tapumuz geçti gibi görülüyoruz:KK52::KK12: halbuki benm kv annesinin kolları altında hep evliliğini geçirmş bütün anıları annesigil ile kv sini sevmez öyle bi düzgün anlattığı bişi yk. banada sana yaşadıklarımı yaşatmıorm diyor güyaa :) ama anneme giderken yüzü beş karış oluyor bu nasıl bişi anlayamadım :D bazen kvye gideriz anneme gidiceksen demeyelm derim çünkü biliorm ben tavrını falan.eşimde kızar nie demioruz die. geçen gün oraya uğradık ordan anneme gidicez. ben eşime söyleme dedm. oda ya saçmalama nie denmesin hesap mı vercez yani ne zamana kadar saklancak bişi olmaz dedi. tmm ddm. söyledi. ve olanı yüzünü laf vurmalarını kendisi gördüü anladı annesinin niyetini :) inanın o zamanda kv ameliyt olmştu 15 20 gün akşamları gittim annemleri görmemştm bayadır yani gidelim dedik. ve benm annem 1 sokak altımda oturuyor yeri geliyor ben 10 gün görmüorum ama anlamazlar bende acab kendisi gibi hep annemle olsam acaba daha neler olur bilemiyorum. öyle ya ne desem boş valla çok şeyler yaşadım 1.5 yıllık evliyim ama sanki 15 yıl olmş gibi :) Allah herkese vicdan merhamet versin tek dileğim :oops:

:KK31:aynenn öyle aynennn evlenince tapumuz geçti gibi görülüyoruz:KK52::KK12: halbuki benm kv annesinin kolları altında hep evliliğini geçirmş bütün anıları annesigil ile kv sini sevmez öyle bi düzgün anlattığı bişi yk. banada sana yaşadıklarımı yaşatmıorm diyor güyaa :) ama anneme giderken yüzü beş karış oluyor bu nasıl bişi anlayamadım :KK70: bazen kvye gideriz anneme gidiceksen demeyelm derim çünkü biliorm ben tavrını falan.eşimde kızar nie demioruz die. geçen gün oraya uğradık ordan anneme gidicez. ben eşime söyleme dedm. oda ya saçmalama nie denmesin hesap mı vercez yani ne zamana kadar saklancak bişi olmaz dedi. tmm ddm. söyledi. ve olanı yüzünü laf vurmalarını kendisi gördüü anladı annesinin niyetini :) inanın o zamanda kv ameliyt olmştu 15 20 gün akşamları gittim annemleri görmemştm bayadır yani gidelim dedik. ve benm annem 1 sokak altımda oturuyor yeri geliyor ben 10 gün görmüorum ama anlamazlar bende acab kendisi gibi hep annemle olsam acaba daha neler olur bilemiyorum. öyle ya ne desem boş valla çok şeyler yaşadım 1.5 yıllık evliyim ama sanki 15 yıl olmş gibi :) Allah herkese vicdan merhamet versin tek dileğim :oops:
kızz saklamakla hata ediyosun asla saklama. istediği tepkiyi versin takma. ve benim annem bi sokak altımda otursa hergün a da 2 güne bir mutlaka giderim ya da çağırırım

Bence yine de evlenirdin
Nerden biliyosun. Bu kadar seyi fark edip evlenilir mi ya hayatıma kastım mı tamam cok sevdim ama gelip geçiciymis bunuda anladım . Eşimden yana sıkıntım yok aldatma içki gibi vs . Çalıştığını eve getirir sorun kv kp görümceler.. bu yönden cok mutsuz ediyor beni. Ben evlenmeden önce kvyi de 1 kere gördüm ondada hic konusmadik bile. Hele ki eşimin bu kadar düşkün oldugunu bilsem hayatta evlenmezdim. Bana dedi ki ben evimi arabamı esyamı herşeyimi kendim yaparım onlara minnet edersem başıma kakarlar. Aynende dediği gibi başımıza kakıyolar ama eşim hâlâ onlardan alıyo yeri gelince...

kızz saklamakla hata ediyosun asla saklama. istediği tepkiyi versin takma. ve benim annem bi sokak altımda otursa hergün a da 2 güne bir mutlaka giderim ya da çağırırım
canım ben çalışıyorum sabah git akşam gel olduğu için öyle oturma fırsatımız olmuyor 2 günde bir :) ama haftada bir iki görüşüyoruz bazen yeri geliyor 10 gün göremiyorum yoğun oluyorum onu demek istedim. kv ona bile değişik yüz ifadesi takınıyor. yani hergün ona gitsek sorun yok ama anneme falan üstüste gidicek olursak falan Allahhh gör sen o zaman yüzünü lafını. güya evide anneme yakın olayım die öyle aldırmış çokta memnunmuşş ama kalbi öyle değil bencee :) bazen bilerek saklamıorum söylüuormda bazende sırf suratını çekmemek için demiorm. bide kendi kızıyla damatla araları yok kızı öyle gelmez gitmez kocasıyla ayda yılda bir 2 saat gelir gider falan bi dönm küs kalmşlar hatta. ameliyat oldu kadın 2 ay oldu annesine gelemedi daha düşünün o derecee.. onunda biraz şeyliği var yanii.o göremiyor edemiyor gidemior bizim gibi değil kızıyla telefondan telefona konuşuyor zoruna gidiyor bende böyle olunca hemde eşim aileme yakın olunca haliyle kabul edemiyor gibi. aslında o durumada üzülüyrm keşke iyi olsalar kızıyla ama kısmet işte böyleymiş..

senin ki yine iymiş bizim ki bizimle gelmek isterdi beni de götürseniz ne olur derdi gençlerin içinde ne işi varsa yani şahsen ben 15 16 yaş grubunda kendimi kötü hissederim bu öyle olmaz mı her yaş grubu kendisiyle daha iyi anlaşıyo ki aynısı benden yaşça büyük gruplar içinde geçerli

Nefret ediyorum yeminle benim basimdada böyle biri varya ondan Sinir oldum .valla

Back
X