Esımın annesını sevmıyorum hem de hıc!!!!!!

esrasofo

psixi mou
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009
928
8
96
43
Diğer
Daha onceden de ben mi fesatim diye konu acmistim esimin annesi hakkinda.
cunku duygularimi fesatlik olarak algiliyordum.zaman zaman bana yaptiklarini,soylediklerini "kendi annem yapsa,soylese kizar miyim?"diyerek karsilastiriyordum.kendii haksiz buldugum zamanlar da oluyodu.
meger hic mi hic sevmemisim.en basinda bile.iyi anlastigimiz sevdigimi sanmisim.
son zamanllarda ben patlayinca.yaptiklarini dusununce cildiriyorum.
resmen esimin degil,onun kuklasi olmusum.
biseyler yaparken "esimin dusuncesi nedir acaba?" degil de "kayinvalide bisey der simdi bosver onun istedigi gibi yapayim" demelerim.
kiyafetimi bile ona gore ayarlamalarim.
beraber yasadigim ilk sene eve bir misafir gelecegi zaman " bu gomlegini mi giydin rengi pek hosuma gitmedi " dediginde degistirmelerim
ben hastaliktan geberirken,esim acile kaldirirken onun kuzenine yemege gitme plani bozuldu diye "ahh gitti yemekler hasta olcak zaman mi?" demesi,
insan icinde tam bir kayinvalide moduna girip (guya bana ustunluk tasliycak) laf soktugunda benim gulup sakaya almalarim hepsi simdi simdi dank ediyor.
yeri geldiginde iyi kadindir diye kendimi kandiriyormusum.
birkac aydir nedendir bilmiyorum bunlar tek tek aklima geldikce ne kadar salakmisim demekten kendimi alamiyorum.
ve gercekten ama gercekten onu hic sevmiyorum.
bunu ilk defa kendime de itiraf ediyorum.
resmen beynimi zapdetmis.hayatimi ona gore ayarlamisim aman bisey demesin yine diye kendimin degil onu isteklerini yerine getirmisim.
ve su an eskisi kadar bisey yapmasa demese bile benim tum gunum eskiyi dusunmekle,kendimi aptal yerine konulmus hissetmekle geciriyor..
tek istedigim su durumumdan kurtulmak.
yeri geldiginde baskalrina verdigim okkali cevaplarimi ona vermek istiyorum.
kotu gelin mi olucam?
UMRUMDA BILE OLMIYCAK!
Asil durum,benim su an onu sevmeyisim,hicbir zaman da sevmek istemeyisim gelin kayinvalide muhabbeti degil.
farkinda olmadan,cekinerek onun her dedigini yapmis olmam,kendimden fazlasiyla odun vermem,benim bu yapida olmayisima ragmen anlayamadigim bi sekilde bir zamanlar kuklasi olmam ve bunu sonradan farkedip gecmisteki konular icin bisey yapamamis olmam.
bir kez daha soyluyorum hem de ictenlikle :sevmiyorum ve sevmek icin de caba sarfetmek istemiyorum.!!!!!!!
sadece icimdekileri,aklimdakileri,hissettiklerimi yaziya dokerek de gormek istedim.

Bunları ben de yaşadım canım. Ben dört yıllık evliyim ve çocuk olduktan sonra benim içimde kayınvalidem bitti. Eşimin annesi hiçbir zaman yaptıklarını yüzüne vurmadım. Saygımda da kusur etmem ama ben eski ben değilim. Değiştim mümkün olduğunca az görüşmeye çalışıyorum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama en azından eskiye oranla kafam rahat. İnan benim de içimden eskiler çıkmıyor. Yüzüne baktıkça aklıma geliyor. Kendi annemle de yaşadığım zor şeyler oldu hala daha oluyor. Anneme kızdığımı rahatlıkla belli ettiğim için belki de unutup gidiyorum. Kendi annem söyleyince batmıyor ama kayınvalidem yaptığında sinir oluyorum. Benim annem eşime asla kırıcı davranışta bulunmaz. Bana hep sana içimdeki herşeyi söylerim ama Serkan'a söyleyemem der. Benim davranışlarım nezaketlidir aynı şeyi kayınvalidem de bekliyorum ama olmuyor.

seni anlıyorum....
bunlar ilk zamanlar aklını kurcalayabilir normaldir
zamanla unutacaksındır eminim...
aklına geldiği an farklı uğraşlar bul kendine
kendini o düşüncelerin esiri yapma...
benimde bi çok şey aklıma geliyor...
salaksın sen ne diye şu lafı söylemedin
ne diye böyle yapmadın şöyle yapmadın diye
aklıma çok şey geliyor bunları düşündükçe
üzüülüyorum geçen geçti önümüze bakma zamanı...
sevmemekte kendince haklı olabilirsin...
bunları düşünerek kendini yıpratma hayatının merkezinden cıkar onu...
onun senden bi üstünlüğü yok herkes aynı akla fikire sahip
en büyük hata bence bu cevremizdeki insanlara fazla değerler yüklemek
kendini üzme yıpratma
zamanla bu düşüncelerde yokolup gidecektir...:71:

Bunları ben de yaşadım canım. Ben dört yıllık evliyim ve çocuk olduktan sonra benim içimde kayınvalidem bitti. Eşimin annesi hiçbir zaman yaptıklarını yüzüne vurmadım. Saygımda da kusur etmem ama ben eski ben değilim. Değiştim mümkün olduğunca az görüşmeye çalışıyorum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama en azından eskiye oranla kafam rahat. İnan benim de içimden eskiler çıkmıyor. Yüzüne baktıkça aklıma geliyor. Kendi annemle de yaşadığım zor şeyler oldu hala daha oluyor. Anneme kızdığımı rahatlıkla belli ettiğim için belki de unutup gidiyorum. Kendi annem söyleyince batmıyor ama kayınvalidem yaptığında sinir oluyorum. Benim annem eşime asla kırıcı davranışta bulunmaz. Bana hep sana içimdeki herşeyi söylerim ama Serkan'a söyleyemem der. Benim davranışlarım nezaketlidir aynı şeyi kayınvalidem de bekliyorum ama olmuyor.

yeri gelir annemle de tartisirim.annecigime verdigim cevaplarin binde birini ona vermedim.sevmedigin bir insani hayatindan cikarmak cok kolaydir ama soz konusu esinin ailesi olunca yapamazsin. ya esinden bosanacaksin ya da sinir olmaya devam edeceksin.

seni anlıyorum....
bunlar ilk zamanlar aklını kurcalayabilir normaldir
zamanla unutacaksındır eminim...
aklına geldiği an farklı uğraşlar bul kendine
kendini o düşüncelerin esiri yapma...
benimde bi çok şey aklıma geliyor...
salaksın sen ne diye şu lafı söylemedin
ne diye böyle yapmadın şöyle yapmadın diye
aklıma çok şey geliyor bunları düşündükçe
üzüülüyorum geçen geçti önümüze bakma zamanı...
sevmemekte kendince haklı olabilirsin...
bunları düşünerek kendini yıpratma hayatının merkezinden cıkar onu...
onun senden bi üstünlüğü yok herkes aynı akla fikire sahip
en büyük hata bence bu cevremizdeki insanlara fazla değerler yüklemek
kendini üzme yıpratma
zamanla bu düşüncelerde yokolup gidecektir...:71:

1 yildan fazla oldu hala unutamiyorum.daha dogrusu gecistiremiyorum. kendime de cok kizginim nasil oldu da ben "kendimin" bu kadar degistigini farkedemedim. kizginligim bi nevi kendime.

canim benim,daha cok düsünürsün,daha cok kurarsin kafanda.allaha havale et gitsin. bende cok yasadim bunlari ama yarasi ne olursa olsun gecmiyor.inanki azrail olsam ilk önce kayinvalideminkini alirim derdim.su an hasta ve ben gercekten aciyorum.yaptiklarini unuttummu hayir.ama esimizin annesi nede olsa.onlara birsey oldugunda onlar üzülüyor ve buda evlilige istemesekte yansiyor.beraber oturduk biz bir ara.ben süte beyaz desem o kara derdi.o kadardi yani.icten ice delirirdim ama simdi cocuklarimin sorunlari,günlük hayat mücadelesi derken birde bakmissinki gecmis zaman ve onlar artik bizim gözümüzün icine bakar hale gelmisler.canim arkadasim bosyere gecmis seyleri kafanda kurup,bunuda evinin düzenine yansitma derim,inanki degmiyor.ben anladim ama gec oldu.sevgilerimle.
.

bende kesinlikle takinti haline geldi. bir sure unutuyorum ardindan en ufak birseyde tekrar aklima geliyor.zitlasmadim bile o yuzden boyleyim ne dediyse yapmisim.simdi dusundukce deli oluyorum.bu sadece kayinvalide olayi degil.belki baska biri de olabilirdi bu.bir arkadasim ya da cevremdeki baskalari da olsa ayni seyi hissederdim yine sevmezdim belki nefret ederdim.bir insanin yap dedigini yapmak ne kadar kotu biseymis ya!!!!!!! bu esim de olsa kesin sogurdum biterdi bisekilde bisey yapardim.ama bunda istemesen de gorusmek zorundasin. basina bisey gelse tabiki uzulurum Allah vermesin,tanimadigimiz insanlara bile uzuluyoruz,tabiki yardimina kosarim ama bu benim hislerimi kesinlikle degistirmiycek buna eminim.

Son düzenleme:
bende kesinlikle takinti haline geldi. bir sure unutuyorum ardindan en ufak birseyde tekrar aklima geliyor.zitlasmadim bile o yuzden boyleyim ne dediyse yapmisim.simdi dusundukce deli oluyorum.bu sadece kayinvalide olayi degil.belki baska biri de olabilirdi bu.bir arkadasim ya da cevremdeki baskalari da olsa ayni seyi hissederdim yine sevmezdim belki nefret ederdim.bir insanin yap dedigini yapmak ne kadar kotu biseymis ya!!!!!!! bu esim de olsa kesin sogurdum biterdi bisekilde bisey yapardim.ama bunda istemesen de gorusmek zorundasin. basina bisey gelse tabiki uzulurum Allah vermesin,tanimadigimiz insanlara bile uzuluyoruz,tabiki yardimina kosarim ama bu benim hislerimi kesinlikle degistirmiycek buna eminim.

Sen şu anda çok fazla kafana takmışsın bu konuyu, bazen bana da oluyor. Takılıp kalıyorum ve o sorunu hayatımın merkezine alıyorum.
Oysa birkaç adım uzaklaşıp bakarsan, mutlu bir yuvan, tatlı bir bebeğin var.. K.validenin sana karşı tavırları senin sahip olduklarının yanında devede kulak kalmaz mı..?
Ama işte düşüne düşüne büyütüyor insan ve takılıp kalıyor, ben de öyle yapıyorum ne yazık ki..

Yazılı olarak ifade etmek iyidir alınan kararları.. Ve hatta birkaç defa onun söylediğini aksine hareket et özellikle, böylece içini soğutursun, rahatlarsın iyice. Yapabildiğini, ancak bu aşamaya dek saygından dolayı yapmadığını kendine kanıtlamış olursun..

Ve malesef dediğin gibi, bir yere kadar katlanmak zorundayız bu insanlara..

bende sevmiyorum ne kaynanamı ne görumcemi ne kaynımı o kadar soğuğumki onlara karşı yalandanda olsa sevgi göstersi yapamıyorum.daha evlenmeden önce zaten soğuttular beni kendilerinden para altın muhabbeti ysünden bide evlenince iice işler karıştı sırf eşimin htrı için gidiyorum kaynanamlara eşimde biliyor zaten nasıl olduklarını.hep laf sokma peşindeler tabi bende altta kalmıyorum hiç bi sempatim yok yaaa.olmuo zorlasamda poff.yüzlerini görmek istemiyorum pöfffffffffffffffffffff

Sen şu anda çok fazla kafana takmışsın bu konuyu, bazen bana da oluyor. Takılıp kalıyorum ve o sorunu hayatımın merkezine alıyorum.
Oysa birkaç adım uzaklaşıp bakarsan, mutlu bir yuvan, tatlı bir bebeğin var.. K.validenin sana karşı tavırları senin sahip olduklarının yanında devede kulak kalmaz mı..?
Ama işte düşüne düşüne büyütüyor insan ve takılıp kalıyor, ben de öyle yapıyorum ne yazık ki..

Yazılı olarak ifade etmek iyidir alınan kararları.. Ve hatta birkaç defa onun söylediğini aksine hareket et özellikle, böylece içini soğutursun, rahatlarsın iyice. Yapabildiğini, ancak bu aşamaya dek saygından dolayı yapmadığını kendine kanıtlamış olursun..

Ve malesef dediğin gibi, bir yere kadar katlanmak zorundayız bu insanlara..

keske uzaklasabilsem.ust katimda oturuyor.sabah gormesem aksamina mutlaka gelir.saygi duyarim torununu gormek istiyor.hicbi itirazim yok ona ama dengesiz ve patavatsiz olmasi beni bitiriyor.
biraz saygili ve dengeli konussa icim yanmaz.unuttum dedigim an yenisi geliyor.
mesela az once kizimi evine goturdu.tekrar gelirken merdivenlerden gum gum diye hizli bisekilde geliyor.ben de dustu sandim ve kosarak actim kapiyi "dustun sandim" dedim bana dedigi :"sadece cocuklar ve salaklar duser neden dusucekmisim" dedi. bunu soyleyen kadin 3 defa merdivenden bir defa da evde duz yerde yuruken dustu. sonuc ne ?evet bu kadin SALAGIN TA KENDISI!!!!!!

senı cok ıyı anlıyorum hasta dedım yaslı dedım sustum sustum gunaha gırmıyım dedım ama olmadı..gene konustu gene konustu bu yuzden ıkı kez bosanmadan donduk..ama yok hala aynı artık olmıcaksa bıran once bıtsın dıyorum sabredemıyorum cunku...ama artık altta kalmıyorum solıcegım bişey varsa soluyorum haksızlıga tahammulum yok aslında artık onlara tahammulum yok..bakalım hayırlısı zaman neler gosterıcek..bende senın gbı cok takıyorum kafama..cok aglardım..sımdı daha gucluyum...bıraz umursamamaya calıs goruceksın kı sana da cok ıyı gelıcek..

senı cok ıyı anlıyorum hasta dedım yaslı dedım sustum sustum gunaha gırmıyım dedım ama olmadı..gene konustu gene konustu bu yuzden ıkı kez bosanmadan donduk..ama yok hala aynı artık olmıcaksa bıran once bıtsın dıyorum sabredemıyorum cunku...ama artık altta kalmıyorum solıcegım bişey varsa soluyorum haksızlıga tahammulum yok aslında artık onlara tahammulum yok..bakalım hayırlısı zaman neler gosterıcek..bende senın gbı cok takıyorum kafama..cok aglardım..sımdı daha gucluyum...bıraz umursamamaya calıs goruceksın kı sana da cok ıyı gelıcek..

umursamaktan bahsedersek artık hıc mı hıc umrumda degıl.kotu gelın mı olucam? Umrumun kenarından bıle gecmıyor kullanılmaktan bın kat daha ıyıdır kotu gelın olmak.esımle aram mı bozulucak? Ana kuzusuysa 35 yasındakı adam benım degıl gıtsın anasının koynunda yatsın.

umursamaktan bahsedersek artık hıc mı hıc umrumda degıl.kotu gelın mı olucam? Umrumun kenarından bıle gecmıyor kullanılmaktan bın kat daha ıyıdır kotu gelın olmak.esımle aram mı bozulucak? Ana kuzusuysa 35 yasındakı adam benım degıl gıtsın anasının koynunda yatsın.

yasamadan bılemedık boyle davranmamamız gerektıgını senınle aynı dusunuyorum artık umursamıyorum..zaten ıyı olamadım kı bıde adım kotuye cıksın..:)ha bızımkılerde su var gelın=hızmetcı ama ben bunu yapmıyorum yanı kul kole olmuyorum..o yuzdende tavırlılar aslında..dedıklerını yaparsan senden ıyısı yok..ama malesef ben o degılım..:9:

En azından aynı evde yasamıyorum artık.tek tesellım o.maalesef hayatımın taa ıcınde olmak zorunda.yeterkı cenesıne bır ayar yapsın ya da artık ben ayarımı bozucam.bırazcık delı olayım bakayım ne olacak?

çok iyi anlıyorum seni, bende öyleyimdir tavizi veririm veririm an gelir başımı taştan taşa vurarım niye böyle yaptım diye, pişman olurum. zararın neresinden dönersen kardır, sende silkelenip kendine gelmişsin artık.
kayınvalidenin ne kadar şuursuz olduğu verdiği cevaptan belli, kendine yedirememiş senin karışmana kızmış belliki düşmem demiş, yapabiliyosan deli ol, daha huzurlu olacaksan, eşinlede aran bozulmayacaksa eğer. deli deliyi görünce sopasını saklarmış, yada görmezden geliceksin.

kendisine kötülük edeni kim sever ki ben eşimin ailesininden sülalesine kadar kimseyi sevmiyorum sanki eşim onlardan deil çok baska biri ama ne yapacaksın katlanıyorum eşimin hatrına

kendisine kötülük edeni kim sever ki ben eşimin ailesininden sülalesine kadar kimseyi sevmiyorum sanki eşim onlardan deil çok baska biri ama ne yapacaksın katlanıyorum eşimin hatrına

sana yemın ederım aynı sekılde. Esım sankı onun oglu degıl.aralarında o kadar cok fark varkı.esım kadar merhametlı.konusmadan once laf nereye gıdıcek dıye dusunen bırı degıl.kendı gozumle kulagımla sahıt oldugum bı olay var.esımın amcası vefat ettı mılletın onunde uzuldu agladı sonra ne oldu? Amcanın dogum gununde benım yanımda eltısıyle dalga gectı.sımdı napıcak gıder mezarına askım bılmem ne dıye aglar hahahah dedı.bu kadar vıcdansız bır ınsandan nefret etmıyeyım de kımden edeyım.asla ve asla onun hıc bır uzuntusune ınanmam artık.

sana yemın ederım aynı sekılde. Esım sankı onun oglu degıl.aralarında o kadar cok fark varkı.esım kadar merhametlı.konusmadan once laf nereye gıdıcek dıye dusunen bırı degıl.kendı gozumle kulagımla sahıt oldugum bı olay var.esımın amcası vefat ettı mılletın onunde uzuldu agladı sonra ne oldu? Amcanın dogum gununde benım yanımda eltısıyle dalga gectı.sımdı napıcak gıder mezarına askım bılmem ne dıye aglar hahahah dedı.bu kadar vıcdansız bır ınsandan nefret etmıyeyım de kımden edeyım.asla ve asla onun hıc bır uzuntusune ınanmam artık.

inanmıyorum ! allah sabır versin kardeşim uzak uzak olsun sana

yasamadan bılemedık boyle davranmamamız gerektıgını senınle aynı dusunuyorum artık umursamıyorum..zaten ıyı olamadım kı bıde adım kotuye cıksın..:)ha bızımkılerde su var gelın=hızmetcı ama ben bunu yapmıyorum yanı kul kole olmuyorum..o yuzdende tavırlılar aslında..dedıklerını yaparsan senden ıyısı yok..ama malesef ben o degılım..:9:

aynen gelini hizmetçi gbi gördükleri için yapacağım varsa da yapmıyorum
geçen kayınvalidemi hastaneye götürdük sabah erken saatte neyse hastaneden sonra onlara geçtik
kahvaltı yapmaya biz çay içerken bir baktım
küçük odanın perdelerini indiriyor
beni yakaladı ya!
bende ay anne camları sileyim dicemm ya!
insan bir sorar bugün plan yaptınmı işin var mı yoksa bana yardım et diyee
hiç oralı bile olmadım görmemezlikten geldim
işmiz vardı zaten o gün eşimle

Back
X