eşimin annesinin hastalığına aşırı tepkisi

tabitabi

Bu sefer olacak
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2015
585
2.002
43
KV ye bir gün doktor kalbinde sıkıntı var anjiyo olacaksın demiş. Bunu eşim bana söylerken yumruklarini sıkıp tüylerim diken diken oldu diyerek anlattı. KV 78 yaşında bu arada. Hicbir hastaligi yok . Başka doktora gitmiş sonra hicbirseyin yok demişler.
Bu olaydan bir ay sonra ben doğum yaptım. Ameliyat sonrası komplikasyon oluştu. Eve ciktiktan 2 gün sonra tekrar hastaneye yattım. Evden once acile diye çıktık. Ama ben nasıl inliyorum sancidan. Yanımda kardeşim de var. Bana serum taktilar yatağa bile uzanamiyorum tekerlekli sandalyeden kalkamadim. Kardeşim bir taraftan ağlıyor eşim sanki başkasının refakatçi si gibi bizden biraz uzakta elinde cep tlf. Internete girmiş orda duruyor. Çok üzüldüm ben
Ya aynı adam annesine başka bana başka
iki gün önce yine rahatsizlanmis KV. Eşim aynı benzer tepki. Kalbi sıkısti ertesi gün doktora gitti.kriz geçirmekten korktu.
Ya ben hastalandigim zaman ne olur diyen adam annesi olunca niye değişiyor.
Kendi adıma çok bozuluyorum. Siz ne hissedersiniz.

Belki duygularini gosteremeyen ya da o anda gostermek istemeyen bir yapidadir.
Ornegin annesinin arkasindan size boyle anlatiyordur ama annesinin yuzune sakin davraniyordur.
Siz esinizi daha iyi tanirsiniz.
Cok zorunuza gidiyorsa "biraz ilgi bekliyorum" gibi bir konusma yapabilirsiniz.

Belki duygularini gosteremeyen ya da o anda gostermek istemeyen bir yapidadir.
Ornegin annesinin arkasindan size boyle anlatiyordur ama annesinin yuzune sakin davraniyordur.
Siz esinizi daha iyi tanirsiniz.
Cok zorunuza gidiyorsa "biraz ilgi bekliyorum" gibi bir konusma yapabilirsiniz.
Çok rahat yapıdadır. Duygularni rahat gösterir. Bu yaptığını söyledim ona hata kabul etmiyor. Hatta senin Beni sevdiğin konusunda şüphem var dedim . O kadar zoruma gidiyor. Sadece hastanedeki durum değil benim hastaligim asla umursanmaz.
Çocuğum bir keresinde hastaydi ben üzülüyorum eşim dışardan gelen müziğin sesine kalkip halay çekti. O an çok kızdım ona ne yapıyorsun diye.
Ama anneyle ilgili bir konu olursa eli ayağına dolasiyor

Çok rahat yapıdadır. Duygularni rahat gösterir. Bu yaptığını söyledim ona hata kabul etmiyor. Hatta senin Beni sevdiğin konusunda şüphem var dedim . O kadar zoruma gidiyor. Sadece hastanedeki durum değil benim hastaligim asla umursanmaz.
Çocuğum bir keresinde hastaydi ben üzülüyorum eşim dışardan gelen müziğin sesine kalkip halay çekti. O an çok kızdım ona ne yapıyorsun diye.
Ama anneyle ilgili bir konu olursa eli ayağına dolasiyor

Biraz abartiyor ya da nazlaniyor olabilir misiniz?
Tabii ki nazlanabilirsiniz de hakkiniz ama belki bu isi biraz abartmissaniz esiniz tepkisiz kalmayi tercih ediyor olabilir.
Bir akrabamdan oturu biliyorum.
Severim kendisini ama hastanede bizim yanimizda turp gibiyken ne zaman x abiyi gorse hastaymis gibi davrandi.
Bu da ona ters etki olusturdu.

Eger boyle bir durumunuz yoksa bazi insanlar cocuk ve genclerin hastaligini pek onemsemezler.
Tuhaf bir fikir belki ama annesi yasli oldugu icin olebilecegini ama sizin atlatabileceginizi dusunuyordur belki.

Ben olsam ben de bozulurdum galiba.
Ama esiniz hasta oldugunda basit bir nezle bile olsa bence cok cok ilgili davranin.
Hani ne bekliyorsaniz onu gosterin, belki o anda nasil davranacagini sizden gormus olur.

Esim bana senin kiymetini hasta oldugumda daha cok anliyorum, der ilgilendigim icin :)
O da bana oyle davranmaya calisir.
Bu yuzden size de bu tavsiyeyi veriyorum.

Biraz abartiyor ya da nazlaniyor olabilir misiniz?
Tabii ki nazlanabilirsiniz de hakkiniz ama belki bu isi biraz abartmissaniz esiniz tepkisiz kalmayi tercih ediyor olabilir.
Bir akrabamdan oturu biliyorum.
Severim kendisini ama hastanede bizim yanimizda turp gibiyken ne zaman x abiyi gorse hastaymis gibi davrandi.
Bu da ona ters etki olusturdu.

Eger boyle bir durumunuz yoksa bazi insanlar cocuk ve genclerin hastaligini pek onemsemezler.
Tuhaf bir fikir belki ama annesi yasli oldugu icin olebilecegini ama sizin atlatabileceginizi dusunuyordur belki.

Ben olsam ben de bozulurdum galiba.
Ama esiniz hasta oldugunda basit bir nezle bile olsa bence cok cok ilgili davranin.
Hani ne bekliyorsaniz onu gosterin, belki o anda nasil davranacagini sizden gormus olur.

Esim bana senin kiymetini hasta oldugumda daha cok anliyorum, der ilgilendigim icin :)
O da bana oyle davranmaya calisir.
Bu yuzden size de bu tavsiyeyi veriyorum.
Inanin hiç abartmiyorum . Aksine hastalık konusunda hiç naz yapmam.
KV bu konu da çok mahirdir. Başı ağrısa ambulans çağırır . Komşu geliyor bana da gelsin diye. Kafasında bir plan varsa onu uygulatmanin en güzel yolu budur .herkesi telaslandirmanin tadını çıkarır.

kanser oldum diyecek kadar rahat yalan söyler. Iste bunlar kanser ilacım diye bir poşet ilaç getirdi . Ben reçeteyi okuyunca yalanı ortaya çıktı.
Bu sadece bir örneği bunun gibi vakalar çok. Eşim bunu bildiği halde hala her defasında midesi bulansa eli ayağı titriyor.

Ben buna şaşırıyorum. Belki de kV yi kiskaniyorum bu kadar yalan geçmişi ile hala bizans oyunlarına herkesi inandırıyor diye

Ben buna şaşırıyorum. Belki de kV yi kiskaniyorum bu kadar yalan geçmişi ile hala bizans oyunlarına herkesi inandırıyor diye

niye şaşırıyosunuz ki? o da onun annesi. sizin hastalığınızla yeterince ilgilenmez buna kızarsınız ama annesi için endişeleniyor diye kızamazsınız abartıyo olsa bile. siz kendi annenize karşı tamamen objektif misiniz mesela? insanın gözü kör olur biraz bu konularda.

ben ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum.benim başımda da aynısı var çünkü.ben en ağır hastalıkları dahi geçirsem abartıyorsun diye geçiştirir eşim ama annesinin tek bir öksürüğünü duysa peşinde dolanıp "annecim iyimisin, anneciğim anneciğim" diye dolanmaya başlar.sadece hastalıkta değil.kısa mesafe bir köye taşındılar geçen yıl "ben şimdi ne yapacağım, yapayalnız kaldım " deyip oturup ağladı adam.en son sezeryan olduğumdan iki gün sonra yani eve geldiğim gün, annesi hasta numarasına yattı, o sezeryanlı halimle hem işleri yapmama göz yumdu, hemde sanki ameliyat olan annesiymiş gibi anneciğim iyimisin diye peşinde dolandı.kızman çok normal.bende çok içerliyorum ve sevgisini sorguluyorum böyle olunca.

Adam annesini kaybetmekten korkuyor. Ölüm korkusuyla hasta olana üzülmek bambaşka şeyler ama.
Kesinlikle doğru söylüyorsunuz. Ama ölümcül bir şey olmasına gerek yok ki başı ağrısa sesinin şekli değişiyor. Ben hamileligimde ne zorluklar yaşadım . Tansiyondan şekere varis hepsi vardı. Hiçbir zaman çektiğim sıkıntılara uzulmedi. Hatta şeker dogumdan sonra gecmezse diye agladigimda gecmezse ne olur diye bana cevabı var.

ben ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum.benim başımda da aynısı var çünkü.ben en ağır hastalıkları dahi geçirsem abartıyorsun diye geçiştirir eşim ama annesinin tek bir öksürüğünü duysa peşinde dolanıp "annecim iyimisin, anneciğim anneciğim" diye dolanmaya başlar.sadece hastalıkta değil.kısa mesafe bir köye taşındılar geçen yıl "ben şimdi ne yapacağım, yapayalnız kaldım " deyip oturup ağladı adam.en son sezeryan olduğumdan iki gün sonra yani eve geldiğim gün, annesi hasta numarasına yattı, o sezeryanlı halimle hem işleri yapmama göz yumdu, hemde sanki ameliyat olan annesiymiş gibi anneciğim iyimisin diye peşinde dolandı.kızman çok normal.bende çok içerliyorum ve sevgisini sorguluyorum böyle olunca.
Beni anladığınıza sevindim. Hiçbir kıymetim yokmuş gibi geliyor.

Kesinlikle doğru söylüyorsunuz. Ama ölümcül bir şey olmasına gerek yok ki başı ağrısa sesinin şekli değişiyor. Ben hamileligimde ne zorluklar yaşadım . Tansiyondan şekere varis hepsi vardı. Hiçbir zaman çektiğim sıkıntılara uzulmedi. Hatta şeker dogumdan sonra gecmezse diye agladigimda gecmezse ne olur diye bana cevabı var.

Yani kocanız biraz öküz olabilir ona diyecek bir şeyim yok da kendimi koyunca yerine bende de farklı sonuç olmuyor. Eşim hasta olsa da üzülürüm ama annem babam hasta olsa çok çok daha fazla üzülürüm. Anne baba ayrı.

Allah yardımcınız olsun ınsallah cocugunuz babasına ceker de sızndee evladınız ustunuze tıtrer :)

Ben bu konuyu kac defa konustum eşimle . Değişen bir şey yok . Eşim memkelete gideceği zaman erkenden kalkar .Doğuma giderken ben uyandırdım. Demekki orasi
Daha heyecan verici

annesı ıcın endıselenmesı ne kdr normalse sızınlede o kadr ılgılenmelı tabıkıde ben olsam bnde bozlrdum heralde bana deger verıyomu dıye dusunrdum

Vallahi sende eşinle ilgilenme hastalandiginda gelsin anası baksin. Açık açıkta söyle suratina anan değerli gelsin baksin de ha birde ekle. Ilerde anan olmayacak zamanında bunların hicbirini unutuyorum de. Soyle soyle de başına geleceği bilsin.

Ben bu konuyu kac defa konustum eşimle . Değişen bir şey yok . Eşim memkelete gideceği zaman erkenden kalkar .Doğuma giderken ben uyandırdım. Demekki orasi
Daha heyecan verici
aynısından bir adet bizim evdede var...kıyasa girme, kendine yapma bunu, çok takıntı yaparsın, bana güven umursama!

Vallahi hiç acıma esine kv de umrunda olmasin. Ay çok sinir oldum kocana. O hastalandiginda çık gez bak bakalim nasıl oluyormuş.

Bir demiş ya yalniz kaldim diye ona de ki; eğer böyle devam edersen yasliliginda cidden yalnız kalacaksin de. Benim çocuğum var bakar ama sana bakacak kimse olmayacak canın isterse de. Görsün gününü. Bunu her gün hatirlat. Annan ölecek ben kalacağım eğer düzgün davranirsan de. Denk alsin ayağını.

Back
X