Eşimin annesiyle başımız dertte :( bıktım artık bıktırdı:((

peki gecenin o saatinden sonra kendi aranızda dini nikahı nasıl halledicektinizki?
kusura bakma ama YARADANIN rızası dışında bi tavır sergilediğin için ruhun karamsarlığa sürüklenmiş ve çok büyütülmemesi gereken bu durumu şeytan ve vesvese sebebiyle boşanma düşüncesine kadar götürmüşsün.
kayınvalidenin tutumu kesinlikle yanlış özellikle çarşaf konusu ama sende bu dini nikah konusunda haksızsın.

arkadaşım bennasıl saygı duyuyosam senin fikrine, sizden de saygı beklerim,
bunun baskısı olamaz yani, herkes kendi dinini kendi allahıı yaşar, sen bana resminikahını yapmışsın haram iş yemişsin diyemezsin yani örnek veriyorum,

nikahımı yapmış aleni duyurmuş şahitlerimi almışım,helalimdir eşim,
ben buna inanlardanım varmı?
şeytan biri varsa o kadın şeytanlık yaptı,
nekadar kötü düşünmüşsünüz ben eşimle mutlu olmak için evlendim,
derdimi anlattım ben burda,
beni allahınc ezalandırmasını falan bunlar nasıl laflar,
ne vesvesesi, beni üzdü kadın çok üzdü,
başınıza gelince anlıyor insan bişey demiyorum
lütfen konumuz imam nikahı olmalımı olmamalımı değil,
burda kimse kimseyi allah adına yargılayamaz

pişman oldum derdimi paylaştıgımada hoşçakalın arkadaşlar
bu kulupteki bazı arkadaşlar gercekten cok yargılayıcı usul bilmez, can acıtıcı,
kusura bakmayın diğer arkadaşlarıma çok teşekkür ederim
:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

sen bence ayetleri bi araştır nikahsız bir erkegin yanında aynı ortamda bile bulunamazsın taki sen o adamla adamla diyorum cünkü dinen kocan degil herşeyi yapmışın zina sayılıyor oldu resmi nikah yap ama dini inancın farklıysa ozaman sözüm yok sana idda edersem ozaman yanlış ama
bence kendini irdele yaşadıklarında bence cocuk yapma baride veledi zina olmasın

allaha havale ediyorum sizi, sözüm yok

arkadaşım ben sana kötü söz söylemiyorum seni tanımam etmem tamam kayın alidenin yaptıgı yanlış ilk yorumumu okuduysan ama sen beni allaha havalediyomuşun yaa sen o allahın haşa emirlerine uydunmuki ben sana allah rızası için bi yorumda bulundum yanlış yaptıgının farkında ol diye allah sana böyle şeyler musibet etmiş işte niye yeni evliler daha birbirlerine doyamazken bak sen gece 3lere kadar burdasın yeni evliler uyuyunca öldü sanalarlamış bir birlerini ama allah huzurunu baştan bozuyor emirlerine uymadın için haram olan yerde kavgada bitmez bitmicekte ama sen yanlış anlıyon kafanın dikine gidiyon ben uyarma görevmi yaptım

arkadaşım bennasıl saygı duyuyosam senin fikrine, sizden de saygı beklerim,
bunun baskısı olamaz yani, herkes kendi dinini kendi allahıı yaşar, sen bana resminikahını yapmışsın haram iş yemişsin diyemezsin yani örnek veriyorum,

nikahımı yapmış aleni duyurmuş şahitlerimi almışım,helalimdir eşim,
ben buna inanlardanım varmı?
şeytan biri varsa o kadın şeytanlık yaptı,
nekadar kötü düşünmüşsünüz ben eşimle mutlu olmak için evlendim,
derdimi anlattım ben burda,
beni allahınc ezalandırmasını falan bunlar nasıl laflar,
ne vesvesesi, beni üzdü kadın çok üzdü,
başınıza gelince anlıyor insan bişey demiyorum
lütfen konumuz imam nikahı olmalımı olmamalımı değil,
burda kimse kimseyi allah adına yargılayamaz

pişman oldum derdimi paylaştıgımada hoşçakalın arkadaşlar
bu kulupteki bazı arkadaşlar gercekten cok yargılayıcı usul bilmez, can acıtıcı,
kusura bakmayın diğer arkadaşlarıma çok teşekkür ederim
:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

dogru lar herzaman acıdır senin hatanı kabullenmemen hata ama bak sana diyim haramın üstüne bina yapılmaz çok cabuk yıkılır sen nikah konusunu yazdıgın için konuşuluyor herkez kafasından atmıyor
sen kendini haval et bencede sana yardım etsin
içler acısı haline baksaa allahın sopası yok yaaa

haramımı helealimi size sormadım ben:(((((((((((((
ben resmi nikahımı yapmışım, duyurmuşum aleni, şahitlerim var, ne haramından bahsediyorsun, eşim helalimdir allah huzurunda, örf adetler değişebilir, budereceye vardıracak laflar duymak çok üzdü beni ki gercektenhaksızsınız:(((((
evlenmeden önce ilişkiye girip evlenen insanlar var, ilişkiyi bırak öpüşenlerde var bu da gunah ne farkı var, onlardamı haramla başladı onlarındamı bahanesi bu olsun ya bu nasıl bi mantık, benim derdim ne siz neden bahsediyosunuz,ki ben evlenmişim resminikahım var allahım huzurnda belgeli resmi, :((((((((((((
çok üzdünüz beni çok yaraladınız:((((((
önemli değil sizde söyleyin haram iş yedim evet kapı gibi nikahlı eşim haram bana evet, allahmısınız yaa allahtandamı korkmuyosunuz:((((((((( k, yaptırıcam diyanete başvurup ama zamanımız olmadı gecenin 12sinde ayaklarım şiş yorgun mahvolmuş haldeydim ki, eşim helalimdi allahım huzurunda evlendim:(((((((((((

arkadaşım rabbim yardımcın olsun
tatlım bak ne güzel eşin de arkandaymış
sen eşine odaklan bence sadece
anneler yapıyor bunu
erkek anneleri oğullarını bir türlü kız anneleri gibi gelin edemiyorlar...
sen eşini usandırma bıktırma ki sana saygısı azalmasın
azıcık oyna eşine karşı

birde keşke usulüne uygun olarak dini nikahı da yapsaydınız ama
buradaki arkadaşların dediği gibi yok nikah olmaz sizinki falan diye katı bir şey olacağını düşünmüyorum ben
hatta artık dini nikahlar resmi nikahlardan sonra kıyılıyor.
çünkü bizler içinde yaşadığımız devletin yasalarına da bağlı kalmak zorundayız
olayı din boyutuna getirmek istemem ama mesela
benim abim müftü amcam imamdır.
nişanımda ikisi de bulundu ve hatta evde yapıldı ama bana dini nikah yapmadılar
çünkü resmi nikahtan sonra yapılır deyip kapattılar konuyu...

Son düzenleme:
dogru lar herzaman acıdır senin hatanı kabullenmemen hata ama bak sana diyim haramın üstüne bina yapılmaz çok cabuk yıkılır sen nikah konusunu yazdıgın için konuşuluyor herkez kafasından atmıyor
sen kendini haval et bencede sana yardım etsin
içler acısı haline baksaa allahın sopası yok yaaa

yazıklar olsun sizin insanlıgınıza , allah size en büyük haramları yedirsin, allahınızdan bulun.

zaten diyanet resmi nikahtan önce dini nikah basvurusunu kabul etmiyor, sokaktaki camideki imama kıydırılmıyor nikahlar artık, resmi nikahtan sonra diyanetten basvuru yapabiliyorsun dini nikah için

yazıklar olsunki bu kadar cahilsiniz, allahınızdan bulun diyorum oyuzden tekrar.

yazıklar olsun sizin insanlıgınıza , allah size en büyük haramları yedirsin, allahınızdan bulun.

gerçekten bu kknın kadınları çok acımasız yaaa
arkadaşım sen beddua etme gene
Rabbim bile sonsuz mağfiretini affını lütuf görmüş bizlere ama biz göremiyoruz azıcık saygıyı birbirimize....

diğer arkadaşlarım siz kusura bakmayın yorumlarınıza tekrar tekrar teşekkür ederim

hoşçakalın

zaten diyanet resmi nikahtan önce dini nikah basvurusunu kabul etmiyor, sokaktaki camideki imama kıydırılmıyor nikahlar artık, resmi nikahtan sonra diyanetten basvuru yapabiliyorsun dini nikah için

yazıklar olsunki bu kadar cahilsiniz, allahınızdan bulun diyorum oyuzden tekrar.

evet gerçekten öyle bizim akrabalar falan çağırırlardı eskiden giderdi amcam falan
şimdi önce resmi nikahınızı yapmanız gerekiyor diyorlar

dinimizde dini nikah, imam nikahı yada resmi nikah diye bi kavram yoktur
nikah bahsi vardır ve nikahın şartları içerisinde ilan etmek ve karşılıklı iki tarafın şahitler eşliğinde kabul etmesi vardır
islamda nikah akdi birdir, dinisi resmisi bilmem nesi yoktur.
islamın istediği şartlar gerçekleşirse nikah sahihtir.

dediğim gibi diğer düşünenlerede saygım var, konumuz zaten bu değil.
ama tutupta allah seni bu yuzden cezalandırmış gibi bi ifade allahın bile kabul edebilecği bişey olamaz, allahıma havale ediyorum bu ifadeyi kullanan arkadaşı:(((

Rica ederim madem islamda nikah akdi birdir peki neden dini nikahı değilde resmi nikahı tercih ettin madem hepsi birdi dini nikahı tercih etseydin ama buda yanlış olurdu çünkü resmi nikahın gerekliliği farklı dini nikahın ise gerekliliği farklıdır ve bi vakti vardır.
ve bu bizim tekelimiz altına alıp dikta edebiliceğimiz bi konu değil.
YARADANIN emiri böyle.
ALLAH seni cezalandırmış dememin nedeni NİKAHSIZ İLİŞKİ ZİNA ETMEKTİR bizim dinimizde yani MÜSLÜMANLIKTA ve zinanın affı yoktur yaradanın affetmiyeceği 3 konudan biridir.
Bana seni eleştirmek düşmez konuyu yoruma açtığın için fikrimi beyan ettim.
kayınvalidenin tacizi konusundada tamamen haklısın ama tekrarlıyorum zaman tedavi görmüş kayınvalidemi düzelttiyse seninkide düzelticektir inşallah ve sabrın halletmiyeceği bi sıkıntı yoktur şükürler olsun ben bu şekilde 3 yılda olan evliliğimi 2 yılda yoluna koydum tabi ALLAHINDA izni ile.
eşini seviyosan aynı şeyi tavsiye ederim yok sevmiyosan yada seviyorum ama uğraşamam diyosan karar senin ama türk toplumunda kaynana sorunu yaşamayan istina gelin vardır hatırlatırım.

gerçekten bu kknın kadınları çok acımasız yaaa
arkadaşım sen beddua etme gene
Rabbim bile sonsuz mağfiretini affını lütuf görmüş bizlere ama biz göremiyoruz azıcık saygıyı birbirimize....

evet söylerlerdi inanmamıştım ben bu kk da gördüm çogu şeyi çeyizlerimi bile paylaştım, paylaşanlara güzeldilekler diledim sevdim paylaştım, inanın bi çok seyi burda gördüm,

ama derlerdi cok acımasızlar var bulaşma diye, derdim çok büyüktü bu ara dayanamadım:(( pişman oldum. bi daha asla yazmam derdimide:((( allaha havale ettim allahım bilir yapacagını:((((

dinimizde dini nikah, imam nikahı yada resmi nikah diye bi kavram yoktur
nikah bahsi vardır ve nikahın şartları içerisinde ilan etmek ve karşılıklı iki tarafın şahitler eşliğinde kabul etmesi vardır
islamda nikah akdi birdir, dinisi resmisi bilmem nesi yoktur.
islamın istediği şartlar gerçekleşirse nikah sahihtir.

dediğim gibi diğer düşünenlerede saygım var, konumuz zaten bu değil.
ama tutupta allah seni bu yuzden cezalandırmış gibi bi ifade allahın bile kabul edebilecği bişey olamaz, allahıma havale ediyorum bu ifadeyi kullanan arkadaşı:(((

Rica ederim madem islamda nikah akdi birdir peki neden dini nikahı değilde resmi nikahı tercih ettin madem hepsi birdi dini nikahı tercih etseydin ama buda yanlış olurdu çünkü resmi nikahın gerekliliği farklı dini nikahın ise gerekliliği farklıdır ve bi vakti vardır.
ve bu bizim tekelimiz altına alıp dikta edebiliceğimiz bi konu değil.
YARADANIN emiri böyle.
ALLAH seni cezalandırmış dememin nedeni NİKAHSIZ İLİŞKİ ZİNA ETMEKTİR bizim dinimizde yani MÜSLÜMANLIKTA ve zinanın affı yoktur yaradanın affetmiyeceği 3 konudan biridir.
Bana seni eleştirmek düşmez konuyu yoruma açtığın için fikrimi beyan ettim.
kayınvalidenin tacizi konusundada tamamen haklısın ama tekrarlıyorum zaman tedavi görmüş kayınvalidemi düzelttiyse seninkide düzelticektir inşallah ve sabrın halletmiyeceği bi sıkıntı yoktur şükürler olsun ben bu şekilde 3 yılda olan evliliğimi 2 yılda yoluna koydum tabi ALLAHINDA izni ile.
eşini seviyosan aynı şeyi tavsiye ederim yok sevmiyosan yada seviyorum ama uğraşamam diyosan karar senin ama türk toplumunda kaynana sorunu yaşamayan istina gelin vardır hatırlatırım.

diyanet kabul etmiyor resmi nikahsız dini nikah basvurusunu arkadasım siz sokaktaki camideki imamamı tanıdık bi imamamı kıydırıyorsunuz nikahı, bu mudur dini nikah , hayır!!!! önce resmi nikah kıyılır bu cumhuriyette!!! sonra diyanet basvuru kabul eder, aile cüzdanı olmadan kabul etmiyor basvuru

ben yaptırmıcam demedim ayrıcaa, anlamak istediginiz yerlerden anlamışsınız

yazıklar olsunki ben bu kadar mutsuzken destek yardım beklerken takıldıgını ve allah gibi beni yargıladıgınız şeye bakın yazıklar olsun. haramı helalı allahım size göstersin, bu kadar slüyorum

DAHA TEK LAFIM YOK BİTMİŞTİR KK BENİM İÇİN BURDA

evet söylerlerdi inanmamıştım ben bu kk da gördüm çogu şeyi çeyizlerimi bile paylaştım, paylaşanlara güzeldilekler diledim sevdim paylaştım, inanın bi çok seyi burda gördüm,

ama derlerdi cok acımasızlar var bulaşma diye, derdim çok büyüktü bu ara dayanamadım:(( pişman oldum. bi daha asla yazmam derdimide:((( allaha havale ettim allahım bilir yapacagını:((((

tatlım sen üzülme içini ferah tut eşini de sıkma sürekli
bak annesi böyle yapıyorsa sen azıcık akıllı olup keendine bağlamak yerine
napıyorsun sende aynı annesi gibi dırdır ediyorsun
tatlım bak eşin biraz da mesleki olarak iyi bir konumdaysa herkes için demiyorum ama
yarın birgün adam gider iki tatlı laf söyleyen kadının yanına
bak güzelim bu işler böyle neden çünkü adam aradığı sevgiyi annede de eşde de bulamazsa
hooooop huzur bulacağı başka bir yere
ille bu başka kadın olmaz
işine gücüne verir kendini sende 2 gün sonra gene ağlarsın
rşim ilgilenmio benle diye
canım sen akıllı ol madem kaynanan u kadar sıkıyor bu adamı
sen huzur ver evine bağla..

evet gerçekten öyle bizim akrabalar falan çağırırlardı eskiden giderdi amcam falan

canım benim beddua ederek bi yere varamassın.
ben sana resmi nikahı boşver dini nikahı kıy demedim ikiside önemli ve resmi nikah ŞART senin bu bahsettiğin kuralı canı gönülden destekliyor ve katılıyorum ayrıca.
ama dini nikahta ŞART
Ve bunun ilk geceden önce yapılması gerekli.

civcivy..... lütfen dini nikahla ilgili yorumlara bu kadar takılıp daha fazla kendini üzme.....sen evliliğin öncesi ve sonrasında yaşadıklarından dolayı zaten yıpranmış ve üzülmüşsün.....Allahla kul arasına girilmez derler....herşeyin en güzelini yaradan bilir kızım....izninle kızım diyorum zira torun torba sahibi bir büyüğün olarak konunun nerden nereye gelmesine üzüldüm....herşey insanlar için bu hayatta....allah senin ve eşinin yardımcısı olsun evliliğiniz bozulmasın.....:kkk:

cnm eşinin ve kayın validenin hırsını bizden cıkarma buraya kon u acmışın bizde yorumda bulunduk kime sorarsan sor haram sen kendini kandırıyosun evt evlenmeden ilişkiye girenlerde zina işliyor ama sende aynısını yapmışın bende gece eve dügünümden 2de geldim ama 2de nikahım kıyıldı buda böyle olur sor araştır öyle iddia et sen kendini allaha haval et bence nikahsız adamın koynuna girmişin haram işlemişin kabul et bence gerci sen bu kafayla gidersen pekte uzun gitmez

sana yapmış bAK sana yapcanı yeni gelin nelerle ugraşıyosun benim bildigim huzurlu mutlu olur ama sen ona buna sataşıyosun hatanı kabullenmiyosun

EVET CANIM resmi nikah olmadan dini nikah basvurusu yapamıyorsun zaten kabul edilmiyor
nasıl cahiller varki burda beni burda yargılayabiliyorlar anlamadım ben ki ben yapmıcam dmeedim
ailemede öyle demedim, şu düğün gününü bi atlatalım yorulduk öldük dedim, biz aramızda hallederiz şahitlerimizle vs ne gerekiyorsa dedim zaten.
benim anlamadıgım ben yapmıcam demedim zaten buraya öyle bişey yazmadım,
ben zorunlu olmadı inancındayım ama yapmıcam demedim,ki yapmayadabilirm bu benim inancımdır
kimse bana eşin sana haramdır, sen günah işlemişsin bunlar bu yuzden diyemez, böyle bi cahillik olamaz:(((( yazıklar olsun diyorum tek kelimeyle.
bu mudur bi kaç arkadaşına saygısı, ben size saygı duydugumu ifade etmişken bu mudur bu derece yargılama, allah din anlayışınız bu mudur allah adına yargılamakmıdır bilip bilmeden.

dahaası yok bitmiştir allahınızla hesaplaşın allah bildigi gibi yapsın

Back
X