• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin annesiyle konuşması

strawberry_cake

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
3.494
9.073
158
Merhaba hanımlar. Az önce eşim annesiyle konuşuyordu telefonda ses hoparlör deydi. Annesi su an şehir dışında. Yarın bir akrabanin evinde toplanilacak bayanlar arası annesi benim gidip gitmeyeceğimi sordu. Eşim hayır gitmeyecek dedi. Eşim covid pozitif karantinamiz çarşamba günü bitiyor. Gitmeme sebebimi belirttim bu bahsettiğim akrabalara. Annesi ısrarla benim icin o hastamiki o niye gitmiyor falan diye sormaya başladı. Bende belirti yok bu arada ama test yaptırmadigim için negatif olup olmadığımdan emin değilim. Neyse annesinin bu sorusu üzerine eşim ya zaten o gitmek istemiyor dedi. Bunu duyunca benim tepem attı. Eşim telefonu kapatınca güzel bir ayar vermeme rağmen içim soğumadı ya çok sinirliyim. Hem karantinamiz bitmemesine rağmen böyle konuşmaları hemde hakkımda böyle atıp tutmaları çok sinirimi bozdu. Çünkü benim normal şartlar altında gitmeye niyetim vardı ama hal böyle olunca gitmem söz konusu bile olamaz. Eşimin ya zaten gitmek istemiyor demesi yani karantinayi bahane ediyor musum gibi bir izlenim vermesi kaynanaminda asıl amacının bu cevabı duymak istemesi çok sinirlendirdi beni. Eşimin tepkisinin sebebi bana dedi ki onlara söyle ertelesinler toplanacağınız gunu. Senin karantinan bittikten sonra toplanirsiniz. Bende gerek yok dedim gününü belirlemisler ona göre ayalarmislardir kendilerini kalsın dedim. Ben böyle söyledikten sonra eşim bana ne kadar yabanisin biraz milletin icine gir falan dedi. Kaynanaminda telefonu kapattıktan sonra yanindakilere ya bak strawberry zaten yabani gibi toplum icine girmiyor falan diyeceğine yüzde bin eminim. Ve bunu karantinada oldugumu bildiği halde söyleyecek bir kadın malesef. Kendisine uygun bir gelin profilinde olmadığım için gözü surekli uzerimde durmadan bir açığımı yakalama pesinde. Eşime çok tepki gösterdim. Karantinamiz bitmemesine rağmen nasıl hala benim gitmememi tartisabiliyorsunuz sende biliyorsunki annen radar gibi benim açığımı yakalamaya calisiyor niye hakkımda yalan yanlış hükümler verip eline benimle ilgili koz veriyorsun diye cikistim. Eşime karşı içimi dokmeme rağmen gerginliğim geçmedi inanın. Birde burda içimi dökmek istedim.

Kaynanaların hepsi aynı inanın. Ne kadar süre evlisniz ? Benimki de çok yapardı. Eşimi arardı neymiş akrabaları doğurmuş. Neymiş yemeğe çağırmışlar. Neymiş tanıdık kınasıymış. Ulan bitmedi misafirlikleri. Baş edemedim. En son dedim eşime gitmek istemiyorum gidilmesi gereken bir yer olursa annenin demesine gerek yok ben bilirim napıcağımı dedim. O gün bugündür kimse zorlamıyor. He kaynanamda söylendi tabi neden gelmiyor gelsin dedi ama umrumda değil kimseyi memnun edemeyiz. Biraz sakinleşin eşinize sinirinizi atmayın öfkeniz kaynananıza. Yabanisin mi dedi eşiniz ? Evet canım sevmiyorum öyle ortamları diyip tıkın ağzına lafı.

Hemen akabinde anne hoparlöre ver diyerek tum ahaliye hitaben temasliyim, riskliyim isterseniz gelip öpeyim? diyerek aciklama yapmaliydi diyor bir yanim ama diger yanim kendinden emin durarak gereksiz canini sıkmamali diyor.. (mesai saatlerinde oldugumuz icin tercih yapamadim kafam karisti ) ne olursa olsun sakin kalin ,uzamasin, dunya çapında devam eden salgına siz mi ikna edeceksiniz ?en dogrusu bosverin

Kayınvalideler istediklerini yaptıramayınca deliriyorlar. Zamanında oğulları herşeye tamam demiş yapmış etmiş, gelinde öyle olacak sanıyorlar ama yanılıyorlar.

Boşverin yabani desin, arkanızdan konuşsun temaslıyken gitmek istememeniz dünyanın en normal davranışı ama herkes anlamaz hafife alıyor çünkü. Gitmek istiyor ve gidemiyorsanız başkasını arayın durumu anlatın yakın olduğunuz birine. Konusu geçince oda söyler.

Ben evlendiğimden beri kimseye gitmedim hoş covid zamanı evlendim ama o zaman olmasaydı da yine gitmezdim daralıyorum çünkü. Kimsede bana gelmedi hatta gelemedi çünkü istemedim. Asıl yabani benim bence haha

Ya cidden adınız yabaniye çıksa ne olur? Kötü mü sizce? Gitmek istemiyor zaten, demesinin size ne zararı var? Kısa ve doğru yoldan aktarmış eşiniz. Benim adım da misafir sevmeze çıktı ama hiç rahatsız değilim aksine işime geldi. Dik başlısın diyor bana kayınvalide, evet öyleyim dedim.

Bizde olsa boyle bir konudan tartişma bile cikmazdi cunku gercekten gitmek istemezrim o toplanmaya. O yuzden tepki abartili geldi. Kvniz aciginizi bulsa nollluuur, millete yabani deseer nolluuurrr, koz geçseee nolurr. Gerci eşiniz de annesi kafada biri belli ki size "yabani gibi" dedigine göre. Belki de haklisinizdir ama yorucu şeyler bunlari dusunmek...

Zaten basindan Kv istemesiyse agzinla kus tutsan yine bir kulp bulur.
Yabani olmamis ama..Ayrica esinde soylemis olmak icin soylemis bence..Sikayet gibi degil de sanki bosverin der gibi cvp vermis.Hani sizden nefret ediyor ve gelmek istemiyor tadinda degilde,zaten hali yoktu,gelmek istemiyordu gibi anlatmis sanki..Bana oyle geldi ama bu yabani olmamis.

Kızacak bir şey göremedim. Test yaptırmadığınızdan kv haberi var mı? Gelmek istemediğinizi tahmin ediyorsa bahane bulduğunuzu düşünmüş olabilir. Bu da kötü bir şey değil, normal bir şey

Merhaba hanımlar. Az önce eşim annesiyle konuşuyordu telefonda ses hoparlör deydi. Annesi su an şehir dışında. Yarın bir akrabanin evinde toplanilacak bayanlar arası annesi benim gidip gitmeyeceğimi sordu. Eşim hayır gitmeyecek dedi. Eşim covid pozitif karantinamiz çarşamba günü bitiyor. Gitmeme sebebimi belirttim bu bahsettiğim akrabalara. Annesi ısrarla benim icin o hastamiki o niye gitmiyor falan diye sormaya başladı. Bende belirti yok bu arada ama test yaptırmadigim için negatif olup olmadığımdan emin değilim. Neyse annesinin bu sorusu üzerine eşim ya zaten o gitmek istemiyor dedi. Bunu duyunca benim tepem attı. Eşim telefonu kapatınca güzel bir ayar vermeme rağmen içim soğumadı ya çok sinirliyim. Hem karantinamiz bitmemesine rağmen böyle konuşmaları hemde hakkımda böyle atıp tutmaları çok sinirimi bozdu. Çünkü benim normal şartlar altında gitmeye niyetim vardı ama hal böyle olunca gitmem söz konusu bile olamaz. Eşimin ya zaten gitmek istemiyor demesi yani karantinayi bahane ediyor musum gibi bir izlenim vermesi kaynanaminda asıl amacının bu cevabı duymak istemesi çok sinirlendirdi beni. Eşimin tepkisinin sebebi bana dedi ki onlara söyle ertelesinler toplanacağınız gunu. Senin karantinan bittikten sonra toplanirsiniz. Bende gerek yok dedim gününü belirlemisler ona göre ayalarmislardir kendilerini kalsın dedim. Ben böyle söyledikten sonra eşim bana ne kadar yabanisin biraz milletin icine gir falan dedi. Kaynanaminda telefonu kapattıktan sonra yanindakilere ya bak strawberry zaten yabani gibi toplum icine girmiyor falan diyeceğine yüzde bin eminim. Ve bunu karantinada oldugumu bildiği halde söyleyecek bir kadın malesef. Kendisine uygun bir gelin profilinde olmadığım için gözü surekli uzerimde durmadan bir açığımı yakalama pesinde. Eşime çok tepki gösterdim. Karantinamiz bitmemesine rağmen nasıl hala benim gitmememi tartisabiliyorsunuz sende biliyorsunki annen radar gibi benim açığımı yakalamaya calisiyor niye hakkımda yalan yanlış hükümler verip eline benimle ilgili koz veriyorsun diye cikistim. Eşime karşı içimi dokmeme rağmen gerginliğim geçmedi inanın. Birde burda içimi dökmek istedim.
valla eşler nasıl konuşuyo böyle birbirine anlamıyorum yabanisin ne demek ne ayıp ya severek evlenmiyomusunuz ben anlamıyorum çok sinirim bozuldu yabani demesine kendiside patavatsız o zaman

Bence abartmışsınız. Huyum öyle zaten benim
Esım annesine o konuşmayı yapsa ne olur, yapmasa ne olur 😀

Size gelirsek
Madem gercekten istiyorsunuz gitmek
O zaman arayın kv açıklama yapın bu kadar takıyorsanız.

Yani benim için Çok ta fifi :deli:
Kv nin gözünde aklanmak için kilimi bile kipirdatmam. Benim sinirimi bozan eşimin annesiyle onun hoslanacagi sekilde yani beni eleştirircesine konuşması.

Kızacak bir şey göremedim. Test yaptırmadığınızdan kv haberi var mı? Gelmek istemediğinizi tahmin ediyorsa bahane bulduğunuzu düşünmüş olabilir. Bu da kötü bir şey değil, normal bir şey
Haberi var test yaptırmadigimdan. Bana karşı surekli on yargılı yaklaşması hoşuma gitmiyor kizmamin sebebi bu. Yani karantinada olduğumuz icin toplantılara katılmamam kadar normal ne olabilir boyle bir durumda bile kafası fesatliga çalışıyor birşey bulmaya çalışıyor. Tepkili olmam ondan.

Eşine annesiyle alakalı dümdük bunları demen politik bir gelin olmadıgın için maalesef gözünde yabani olmana vesile olmuş.
Eşlere annelerini kötülemekten ziyade evet gitmek istemediğim için gitmiyorum desen ne sinir olacaksın ne de bir şey.
Politik davranan insanlardan oldum olası haz etmem. Bu yüzden kendimde politik davranmayi tercih etmiyorum. Karakter meselesi.

Bence de abartmissiniz. Adam konuşmadan on saniye düşünsün mü, ısrar eden insana 'yok ya zaten istemiyor' demiş.
Yani gerçekten osuruktan nem kapmissiniz. Adam anneisyle konuşuyor,siz nasıl annenozle konuşurken ,ana rahminden beri birlikte olmanın rahatligiyla son derece açık ve hesap kitap yapmadan,durup dusunmeden
konuşuyorsaniz o da öyle yapmış işte.
O ve annesi arasındaki mesele. Kadın da senin için ne düşünürse düşünsün.
Karnatinada aynı evin içinde , hem de hasta adamla basbas kavga etmeye değer bir konu mu?
Sizin sinirleriniz bozulmuş.
Allah eşinize peygamber sabrı versin

Back
X