5 yıllık evliyiz.Evlendiğimizden bu yana ayrı bir evimiz var.Kayınvalidem dul eşi yıllar önce vefat etmiş.Eşim evlendiğimizde de annesiyle beraber oturma düşüncesindeydi ama ben kabul etmedim ve ayrı ev tuttuk.Şimdi 3 yaşında bir oğlumuz var.Neyse zamanla eşimde kendi evini benimsedi bir daha bu konu açılmadı.herkes mutlu mesut kendi evinde..Ama az önce telefon açtı bana.Dediği aynen şu:Ben işi bırakıyorum 2-3 ay işsiz kalabilirim eşyaları toplayalım anneme taşınalım 1 yıl beraber kalalım.Nasıl sinirlendim anlatamam.Mantığa bak ya..Bende çalışıyorum.2 ay işsiz kalıcam diye hemen anneye taşınmayı düşünmek neden?
Bahaneye bakarmısınız.Neyse telde olmaz diyip fazla uzatmadım konuyu ama çok kızdım eşime.Annesinin yanına taşınsak 1 yıl değil 10 yıl oturur bir daha da ayrı ev açmaz buna adım gibi eminim.Ne yapayım nasıl konuşayım akşam bu konuyu sinirlenmeden?
Sonuç olarak arkadaşlar,şun anda annemle oturacağım diye ısrar etmiyor.Telefonda nabız yokladı ama fırsat bulamadı.Zaten iş bulmadanda işten ayrılmasına ben izin vermem.Aynı şeyi bende düşündüğümde eşimde bana izin vermez ki ben bayanım biraz evde oturup dinlenip çocuğumla ilgilenebilrim.Bende çok yoruldum dedim kaç kere işi bırakmayı düşündüm ama eşim istemedi.Anlık sinirle alınmış kararlardı.Bazen sıkıldığım oluyor evet ama çalışmak ayrı birşey.Çalışmasam bu kadar söz hakkım bile olmaz.Belkide eşim ben evi geçindiremiyorum diyerek annesiyle yaşamaya zorlar Allah korusun..
Kafasının bir köşesinde o var. Sadece uygun zamanı bekliyor, eğer dün sizden azıcık da olsa yeşil ışık alsaydı bugün girişimi olurdu.
Ben sizin yerinizde olsaydım, bu şekilde sessiz kalmak yerine bu işi tamamen kapatırdım.
şimdilik geçmiş olsun.
ama eşinin ve kayınvalidenin hayali beraber oturmak. her an bir atakla karşılaşabilirsin.
hep tetikte olmalısın. konu şimdilik kapanmış... ama her an açılabilir.
Evet canım kafasının bir köşesinde var biliyorum ama benden umudu yok o konuda.Benim acil bir ev bulup en kısa sürede taşınmam lazım.Bu işi tamamen nasıl kapatacağım peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?