Eşimin ardaşı şizofren çıktı !.....

Arkadasım öncelikle şizofreni hastası birinden deli diye bahseden arkadasınıza cok kızdım
Herkes bu hastalıga yakalanabilir bır beyın hastalıgı sonucta tedavisi yapılıyor
Bu insanlar hakkında hiçbir şey bilmediğiniz belli
Hastalığı kesin ise onun davranışlarına alınmak kızmak gibi bir lüksünüz yok ona ancak yardım edebilirsiniz
Yüzleşince ne olacak gereksiz
Adam dediyse bile ne olmuşyani adam rahatsız ise bu mu önemli olan ?

okuyupta anlayabildiğim kadarıyla ben de aynen sizin düşündüğünüzü düşündüm evet herkes bu hastalığa yakalanabilir zaten psikoloğa gittiğimizi bile söylemeye çekiniriz deli yaftası yememek için neyse

rahatsız birinden bahsediyorsunuz ben olsam üzülürdüm onun adına ve kendi haline bırakırdım

Çok karışık bi hikaye olmuş hiç bişey anlamadım. Ama şu başlıkta bir o kadar iğrenç. Bende adamın gerçekten şizofren olduğunu öğrendiniz sandım. Adam dengesiz diye bu yaftayı yakıştırmak hoş mu? Bu hastalıkla uğraşan o kadar insan varken hiç hoş olmamış..

Neresi iğrenç anlamadım madem bu hastalıkla uğraşan o kadar insan var şizofren kelimesi neden iğrenç olsunki?? Allahın verdiği bir rahatsızlık Rabbim şifa versin .... neticede bu kelimeyi ben icat etmedim tıp dilince bir nevi rahatsızlık hem benim yazımda bu rahatsızlıkta olanları kötü gösterdiğim kanısınamı vardınız anlamadım...hastalık bu kimin başına ne geleceği belli olmaz hayat bu neden olayı farklı alğılıyorsunuz??? Şizofren zaten bir dengesizlik yapıyor beyni oyunlar oynuyor olmayan bir şeyi olmuş gibi algılıyor beyin zaten bizde bunu yaşadık....hem ben bu kişiye bu teşhisi ben koymadım kendi akrabaları söyledi bize yani ailesinden biri ....durup dururken neden insan 1.derecedeki bir akrabası için bu kelimeyi kullansınki illede raporunumu görmek lazım ...yapmayın lütfen.....

okuyupta anlayabildiğim kadarıyla ben de aynen sizin düşündüğünüzü düşündüm evet herkes bu hastalığa yakalanabilir zaten psikoloğa gittiğimizi bile söylemeye çekiniriz deli yaftası yememek için neyse

rahatsız birinden bahsediyorsunuz ben olsam üzülürdüm onun adına ve kendi haline bırakırdım

Arkadaşım zaten bende üzülüyorum yazılarımı tamamını okursanız görürsünüz o kadar iyi biriydiki onun için çok şaşırdık ve üzüldük...kendi haline bıraktık zaten ama asıl sorun o değil ki benim yüzleşmek isteyen arkadaşım :(((

Yüzleşmeyi ilk etapta siz dile getirmişsiniz ama, "neden böyle bir şey söylemediniz?" diyerek..
Hiç gerek yok yüzleşmeye...
Ha çok ısrar ederlese kabul edin tabi, kaçmanın da manası yok..
Üzülüp sıkılmayın yani bu durum yüzünden:34:

Arkadaşım yüzleşmeyi dile getirince ben o ilk söylediğinde neden böyle demediniz dedim neticede benim değil onların demesi gerekmiyormuydu....Hem biz arakaşımla bunları konuşurken O zaman rahatsız olduğunu bilmiyordum..sonradan öğrendim....o kişinin akrabası söyledi sakın yapmayın kendi haline bırakın diye ama arkadaşım yüzleşmek istedi rezil olsun diye :(( ama o arakaşımın eşi hala o kişiyle görüşüyor ve onun dediklerini gelip eşime anlatıyor oda sinirleniyor bende arkadaşımlada arama mesafe koydum..kesinlikle yüzleşmicem neticede rahatsız adam bilmeyerek yapmıştır ama arkadaşımın yaptığına ne demeli :((

Çok karışık bi hikaye olmuş hiç bişey anlamadım. Ama şu başlıkta bir o kadar iğrenç. Bende adamın gerçekten şizofren olduğunu öğrendiniz sandım. Adam dengesiz diye bu yaftayı yakıştırmak hoş mu? Bu hastalıkla uğraşan o kadar insan varken hiç hoş olmamış..

kesinlikle katılıyorum

keşke biraz anlasılır yazsaymıssınız,paragraf yapıp harfleri yutmasaymıssınız

Sizofren tanisi konmus bir insan hakkinda boyle konusmaniz cok cirkin. Sizofreni, tedavisi olmasa bile, ilaclarla kontrol altindan tutulabilen bir hastalik. O insanla samimi olmak zorunda degilsiniz. (Ki bence esinizin yakin dostuysa destek olmaniz gerekir uzaklasmak yerine, o kadari sizin vicdaniniza kalmis). Ama bu sekilde arkasindan "deli" diye bahsetmeniz ayip. Sizin, adamin kendi icinde neler yasadigindan haberiniz var mi? Etrafa da yayip durmayin adamcagizin hastaligini. Birakin adam gundelik hayatin icine karissin, dislanmasin.

boşverin üstünde bile durmayın arkadaşınıza da biz onun yaptıklarını rahatsızlığına veriyoruz deyin geçin.
Madem onlard bu adamın rahatsızlığının farkında ve size yaptıklarını kınıyorlar ne diye hala görüşüp anlattıklarını dinliyorlar ki.
Bu gün size yaptığını yarın onlara yapacaktır.
Siz uyarınızı yapın uzak durun
Eşinizde bunları duymak istemediğini söylesin arkadşınızın eşinin ağzını kapasın.
Ne gerek var arada böyle laf taşımaya çok çirkin.

yüzleşmeye ne gerek var?
paranoid sanrıları olan bir şizofren olabilir.
tedavi görmüyorsa tehlikeli olabilir.
şahsen ben arkadaşlığımı keser, yüzleşme fln uğraşmazdım.
eşiniz haklı

Sizofren tanisi konmus bir insan hakkinda boyle konusmaniz cok cirkin. Sizofreni, tedavisi olmasa bile, ilaclarla kontrol altindan tutulabilen bir hastalik. O insanla samimi olmak zorunda degilsiniz. (Ki bence esinizin yakin dostuysa destek olmaniz gerekir uzaklasmak yerine, o kadari sizin vicdaniniza kalmis). Ama bu sekilde arkasindan "deli" diye bahsetmeniz ayip. Sizin, adamin kendi icinde neler yasadigindan haberiniz var mi? Etrafa da yayip durmayin adamcagizin hastaligini. Birakin adam gundelik hayatin icine karissin, dislanmasin.

Arkadaşım ben hangi yazımda o kişiye deli diye bahsetmişim gösterirmisin neden yazının ve davamının tamamını okumadan yargılıyıcı yorum yazıyorsunuz ? etrafa yayanda ben değilim zaten herkes biliyormuş bilmeyen bir biz kalmışız ..olayı neden anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz doğru dürüst okumamışınız bile !....biz zaten o kişiye 3 sene boyunca kimse yanına yaklaşmazken (ailesi bile)destek olduk hemde hastalığını bilmeden sadece hassas ve kırılgan olduğunu biliyor ve öyle davranıyorduk bu yeterince açık oldumu??? hem dışladığımızıda nerden çıkardın ??? yazınızı okuyanda adamı gelene geçene anlatıp kötüleyip dışlıyorum sanar ayıp siizn yaptığınız !...bu formda hangini o kişiyi tanıyor acaba ??? adınımı adresinmi yazdımda tanıcaksınız kim olduğunu!...anlamadan dalıyorsunuz konuya....

yüzleşmeye ne gerek var?
paranoid sanrıları olan bir şizofren olabilir.
tedavi görmüyorsa tehlikeli olabilir.
şahsen ben arkadaşlığımı keser, yüzleşme fln uğraşmazdım.
eşiniz haklı

Sonunda yazıyı düzgün okuyup düzgün anlayan biri çıktı.....teşekkürler....bu forma bir şey danışayım dedim Vallaha bin pişman oldum... yazıyı anlamadan hatta okumadan bile yargılayıcı şeyler yazıldı ayıptır yaa ....

boşverin üstünde bile durmayın arkadaşınıza da biz onun yaptıklarını rahatsızlığına veriyoruz deyin geçin.
Madem onlard bu adamın rahatsızlığının farkında ve size yaptıklarını kınıyorlar ne diye hala görüşüp anlattıklarını dinliyorlar ki.
Bu gün size yaptığını yarın onlara yapacaktır.
Siz uyarınızı yapın uzak durun
Eşinizde bunları duymak istemediğini söylesin arkadşınızın eşinin ağzını kapasın.
Ne gerek var arada böyle laf taşımaya çok çirkin.

Okadar yorum yazan oldu çoğu sizin anladığınızı anlamadan yargılayayıcı yorumlar yazdılar...sanki büyük bir suç işlemişim gibi çok acımasız şeyler yazdılar bu konuyu keşke açmaz yazmaz olaydım nedir bu yaa anlamak istemeye anlatmak ne kadar zormuş....Beni şizofren düşmanı yaptılar sanki ben bu adamı hasta olduğu için kötülüyor ve dışlıyormuşum gibi davrandılar...benim derdim o kişi değil ben o konuda durmuyorum bile benim derdim arkadaşımın bana karşı güven sorununun olup olmamamsı neden böyle davranıyor diye akıl almak istemiştim ama kimse anlamadı ve hep hastalık üzerinde durdular doğru dürüst okumadan !...olayı gerçek manasında anladığınız ve yorum yaptığınız için teşekkür ediyorum...insanlar ne kadar acımasız eleştiriyor :((

Bu açmış olduğum konuyu kapatmam mümkünmü acaba açtığım ilk konu ve acemiyim yardım ederseniz sevinirim..Şayet kapatılamıyorsa konuyu iyicene okuyanlar ve anlayanlar yorum yazsın anlamadan yargılayıcı yazanlardan usandım çünkü.....

Sonunda yazıyı düzgün okuyup düzgün anlayan biri çıktı.....teşekkürler....bu forma bir şey danışayım dedim Vallaha bin pişman oldum... yazıyı anlamadan hatta okumadan bile yargılayıcı şeyler yazıldı ayıptır yaa ....

boşver yazılanları canım. ben kimseyi okumadan yorum yaparım. benim düşüncem bu.
rahatsız olduysan moderatörlere mesaj atıp konunu kapattırabilirsin.

boşver yazılanları canım. ben kimseyi okumadan yorum yapmam. benim düşüncem bu.
rahatsız olduysan moderatörlere mesaj atıp konunu kapattırabilirsin.

canım onu nasıl yaptırcamı bile bilmiyorum ...biraz form ayarlarına bakayım...çok teşekkürler canım beni anlayan birinin çıkmasına sevindim :)

Çok karışık yazmışsınız, çoğu yer birbirinden kopuk.

Bence adam şizofren değil dengesiz.

Sizin arkadaşlarınız ise bu adamdan çok daha tehlikeli.

İşleri güçleri mi yok yahu o bunu dedi, şu şunu dedi diye ortalığı bulandırıyorlar.

Yüzleşmenize hiç gerek yok,

Kendinizi üzmeyin..

Çok karışık yazmışsınız, çoğu yer birbirinden kopuk.

Bence adam şizofren değil dengesiz.

Sizin arkadaşlarınız ise bu adamdan çok daha tehlikeli.

İşleri güçleri mi yok yahu o bunu dedi, şu şunu dedi diye ortalığı bulandırıyorlar.

Yüzleşmenize hiç gerek yok,

Kendinizi üzmeyin..

Yorumunuz için Tşkürler... yüzleşmicez zaten ve bunu arkadaşımada söyledim istediğinize inanın dedim...madem dediğin gibi bize güveniyorsun sorun yok ikide birde bize laf getirmeyin biz bu olayı kapattık dedim...ve bu konuyu bir daha açılmamak üzere kapansın dedim...Arkadaşımda farkında olmadan sizi bizde üzdük falan dedii üzdüysek özürdileriz dedii..ve konuyu kapattık çok şükür..

Yorumunuz için Tşkürler... yüzleşmicez zaten ve bunu arkadaşımada söyledim istediğinize inanın dedim...madem dediğin gibi bize güveniyorsun sorun yok ikide birde bize laf getirmeyin biz bu olayı kapattık dedim...ve bu konuyu bir daha açılmamak üzere kapansın dedim...Arkadaşımda farkında olmadan sizi bizde üzdük falan dedii üzdüysek özürdileriz dedii..ve konuyu kapattık çok şükür..

sevindim sorunun çözüldüğüne :)

Back
X