eşimin aşırı ilgisizliği

Eşiniz hep böyle miydi yoksa değişti mi? Ne zman değişti? Ben bunları merak ettim..
Bir de sizi serbest bırakır mı? Birlikte gezmez tamam ama siz çocuğunuzla yalnız çıkıp gezseniz tepkisi ne olur?
Eşinizi anlamaya çalışıyorum anlaşılması ve dayanılması güç biri sanırım :ssz:

Son düzenleme:
çok haklısın gercekten öyle..inan içimden geçen tüm lafları saydırdın rahatlattın beni :) cocugumun biraz büyümesini bekliyorum en azından 2-3 yasına gelince hem bende calısabılırım onuda kreşe verebilirim ve böylelikle kızıma ve kendıme aıt yenı bır yasam belirleyebilirim

canımsın yaa....:25: çünkü yıllar evel bir pislikle evlydim 3 ay evli kaldım ama gel bana sor 3 ayda neler yaşattı banaa:43::43::43:hayatımın baharında gencecik kızdıım evlendim görücü usulü 18 yaşımda ..hemen ayrıldm tabiki..:43::43:3 senn yaşadıklarınn neki cnm benim ben neler gördüm amann boş ver...:50::50::50:şşimdi allahıma şükür ki 5 yııllık evliyim 29 yaşmdayım kadrimi kıymetimi bilen bir eşim var üstelikte 10 haftalık hamileyim :46::49:yaşadım gördüm göreceğimi..herkes hayatta bişiler görüyor ve ögreniyor...senn duygularına belki bukadar tercuman oldum ve yazdım teşekkürler okdugun için:46::46::46:

ama canim resmen sizi önemsemedigini söylüyor ama
hayret yaa
zorlami evlenmissin
yazik ama
benim esimde derki gerci ben bunu pek tasvip etmiyorum
cocugumdan önce sen gelirsin diyor
sen daha önemlisin diyor
o söyle düsünüyor o ilerde evlenip gidecek biz basbasa kalacagiz ama buda bana göre normal degil
ben diyorum sen ayrisin kizim ayri
sevgimin derecesi olmaz

neyse
senin durumun cok zor
belki abartiyor olmayasin yani bu erkeklerin bazi söylerini ciddiye almayacaksin aslinda
esin sana deger verdigini önemsedigini hic belli etmez mi
yada bu hep böylemiydi basindan beri
sonrami oldu

evlendikten sonra boyle oldu..abarttığımı sanmıyorum çünkü kendide bunun farkında sonucta aynı evın ıcındeyız suratıma bakmayan benımle konusmayan eşini anlamazmı..

Kusura bakma ama eşin resmen mobilyanın ham maddesi kılıklı bir adam... Bu kadar bencil ve egoist bir insan cidden çekilmez, biraz kompleksli gibi de geldi bana, sana karşı bir kompleksi var sanırım anlayamadım neden... Ben bekarım evlilik nedir bilmem ama böyle bir evlilik sürdürülebilir mi gerçekten bilmiyorum, Allah yardımcın olsun, inşallah düzelir her şey...

doğru tespit kompleksleri var.. umarım düzelir sırf cocugum için düzelmesini istiyorum ama düzelmezsede sonuc belli..

Eşiniz hep böyle miydi yoksa değişti mi? Ne zman değişti? Ben bunları merak ettim..
Bir de sizi serbest bırakır mı? Birlikte gezmez tamam ama siz çocuğunuzla yalnız çıkıp gezseniz tepkisi ne olur?
Eşinizi anlamaya çalışıyorum anlaşılması ve dayanılması güç biri sanırım :ssz:

bekarken bana cok duskundu ama evlendik ve evlendiğimiz günden sonra hersey değişti bekarken tanıdıgım adam gitmiş yerine bambaska biri gelmişti...beni serbest bırakmaz onsuz biyere gidemem kız arkadaslarımla bi cay içmeye bile gidemem aslında onu dınlemeyip cıkarım ama evde daha cok huzursuzluk olur diye cıkamıyorum artık..zaten cocugum daha cok kucuk cıkabılecegım yerlerde cok kısıtlı..yalnız cıkıp gezsem aksama soylemedıgını bırakmaz..iftiralar atmaya baslar yok sen baskasınlamı bulustun falan..böyle huylarıda var yani.. kendi ailesi annesi babası bile çözemediler çocugunu ki zaten çözmeye çalısmıyolar bile umursamıyolar eşimi..

Oıff bu nasıl bir eş yaa çok kötü:(( çok üzüldüm konuşsanızda anlamıyor galiba ailesiyle konuşun derim ben bi ne diyecekler bu duruma bence aileside bilmeli bu durumu

bekarken bana cok duskundu ama evlendik ve evlendiğimiz günden sonra hersey değişti bekarken tanıdıgım adam gitmiş yerine bambaska biri gelmişti...beni serbest bırakmaz onsuz biyere gidemem kız arkadaslarımla bi cay içmeye bile gidemem aslında onu dınlemeyip cıkarım ama evde daha cok huzursuzluk olur diye cıkamıyorum artık..zaten cocugum daha cok kucuk cıkabılecegım yerlerde cok kısıtlı..yalnız cıkıp gezsem aksama soylemedıgını bırakmaz..iftiralar atmaya baslar yok sen baskasınlamı bulustun falan..böyle huylarıda var yani.. kendi ailesi annesi babası bile çözemediler çocugunu ki zaten çözmeye çalısmıyolar bile umursamıyolar eşimi..

insan çocuğunun annesine iftira atar mı ya... bu nasıl bir kendini bilmezliktir

imkanınız varsa yollarınızı ayırın. böylesiyle ömür geçmez çünkü

açtığınız topiği okudum sadece ve aynen babamı anlatmışsınız. benim babam da başkaları kardeşleri ile bal sohbettir ama ailesi annemle konuşmaya gelince dinlemek bile istemez. hatta bizi duymamak için tv nin sesini açardı. kahve alışkanlığı vardı. kendine ait bir çıkarı olduğu zaman örn bankadan kredi çekecek anneme sırnaşırdı ama diğer zamanlar pek ilgilenmezdi. sonuç ne mi hala aynı. annem hep sabretti. başka bir kadın olsa babamı boşardı. sonuçtan kardeşim ve ben yetişkin olduk ama manevi olarak babasız büyüdük diyebilirim. karar senin.

hamile değilim sadece hamileyken basımdan geçen olayı yazdım..1 yasında cocugum var.. hiçbir sorunu yok kendi işi altında arabası karısanı yok maddi imkansızlıgı yok ailevi problemi yokk ki olsada takmaz çünkü kimseyle işi olmuyo..sadece ablasına değer veriyo hatta bana bikeresinde demişti ki ben,m için önce ablam ve yegenım gelir siz sonraki planda kalırsınız demişti :( tatlı dille cok denedim ama konusmalarımı dinlemiyo off sus tv ye bak cocuguna bak uğrasamıcam şimdi böyle boş muhabbetlerinle diyo :(

ayyy canım benm yaa. bu kadarına pes dedim ne alaka geri insan k bakma kocana hakaretlerin hepsi geliyor agzıma ne alaka seni cocugunu, ablasıyla kıyaslamak ya sana akıl verecek olgunlukta değilim maalesef ama bilemiorum da bu adam düzelmez Allah yardımcın olsun

Hayatını böyle insanlar için çürütmeye değmez. Çocuğun zaten böyle bir evde mutlu bir hayat süremez.
Korkmadan boşan derim sana saygısı olmayan insanla yıllarını kaybetme. Bebeğin büyümesini bekleyecem diyorsan çalışmak için mantıklı olur. Kimseye yük olmazsın.
Allah yardımcın olsun.

eşinin ailesi bu tarz problemler yaşadığınızı biliyormu ? biliyorsa sizin yanınızdalarmı yoksa eşinizimi savunuyolar önce bunu merak ettim .. şu zamanda severek evlenen kadınların neredeyse bi çoğu bu problemleri yaşıyo en kötü tarafıda severek evleniyosun birine dertleşmek için yaklaştığın zaman onca sene görüştünüz tanıyamadınmı cevabını almakk insan canını daha çok acıtıyo ..

Konunuzu okuyunca annemle babamı hatırladım, babam da ilk evlendiklerinde sabah 3 te 4 te gelirmiş eve, esnaftı kendi işini bırakıp kahveye gidermiş. Çok genç yaşta evlenmişler, 8 yıl çocukları olmamış, babam gencecik karısını evde yalnız bırakıp gidermiş.
Çocukluğum boyunca da babamın hep kahve faktörü vardı, işten çıkışta direk kahveye giderdi gece 12 de gelirdi. Evin bütün sorumluluğu annemin üzerindeydi, babam doğru düzgün ilgilenmedi ailesiyle, sadece eve para getirdi.
Hatta biz çocukken anneme dermiş ablama git ben de akşam gelicem, bekle bekle gelmezmiş. Eve misafir gelir annemle giderdik babamı çağırırdık kahveden. Sonra cep telefonları çıktı ama arayınca da gelmezdi bazen. Çok mahçup olurduk misafirlere.
Babamın tek farkı, bizi arada sırada gezmeye götürürdü.
Babam şimdi 60 yaşında, bir yıl olmadı kahveyi bırakalı, şimdi evde anneme yardım ediyormuş, yemek yapıyormuş, camiye gidiyormuş namaza. Annem şimdi o kadar mutlu ki, üzerinden büyük bir yük kalktı, 50 küsür yaşından sonra rahata erdi kadın.
Siz o kadar sabredebilecek misiniz? Kahve alışkanlığını bıraktırmak çok güç, ayrıca eşinizin size saygısı da yok, annem bu nedenle kavga ettiğinde babam ses çıkaramazdı hatasını bilirdi.
Ayrıca çoğu konuda anneme danışırdı babam, yani tek kötü alışkanlığı vardı kahve. Sizin durumunuz daha zor.
Allah sabır versin dicem ama bence hayat böyle bir insana katlanmayacak kadar güzel.

Böyle tipler niye evlenir anlamıyorum.
Ev de sana bir evlat vermiş, bütün gün saçını süpürge eden, her işini yapan, sevgisini veren bir eş var,
onun düşüncelerine önem verme, insan yerine bile koyma,
git başkasının düşüncesiyle hemen birşeylere evet de, başkaları ne tatlı geliyor bu erkeklere.
Valla ne desem bilemedim, kolay kolay değiştirebileceğinizi sanmıyorum.
Bunu böyle çekin de diyemem, ancak sizi kaybettiğinde aklı başına gelir böylelerinin.

Belli ki hepimizin benzer sorunları var. Aslında erkeklerin yeniden ilgisini kazanmamıza yardım edecek evine, eşine bağlı bi koca haline getirecek formül bulmak lazım Acaba evlilik danışmanlarına ya da psikologlara mı danışsak. Keşke sitede bir tane de psikolog bulunsaydı belli konular hakkında bize danışmanlık yapsaydı. Eskiden olsa hocalara gider okutur üfletirdik adamları :1::1::1:

Büyük ihtimalle eşin seni seviyor.Ama her erkek gibi bencil davranıyor, keyfine düşkün.
İnan bana bu birçok kadının yaşadığı bir sorun.

Hastana meselesine gelince ,

Eşinin kararlarını devamlı sorgulayan birisiysen eşinin senin fikrine saygı duymaması çok normal.

Olur olmaz herşey de eşine yorum yapma.Benimle konuş, muhabbet edelim diye de diretme.
Bu istek içten gelmeli.
Konuşmak istemiyorsa vardır bir sebebi.
Belki yorgundur, belki uykusu var.

Eşin evinde elbette daha rahat olmak ister.
Ama ablasında muhabbet etmese konuşmasa olmaz.Mecburr bir bakıma.
Sema Maraşlının aile üzerine kitaplarını okumanı tavsiye ederim.Özellikle "sevmek bu kadar güzelken" adlı kitabı.
Kesinlikle bu tavsiyemi gözardı etme.Pişman olmayacaksın:34:

çok üzüldüm okuyunca... bu adam olmur mu belki olur ama sen kesin bir hastalık sahibi olursun...

bu adamlardan hamile kalmak çok büyük bir cesaret..sakın 2.yi yapma...baba var ama yok.bu çocukların o babayla hiç mi paylaşımı olmayacak?

evlendikten sonra mı başladı kahvehane işi..ayrıca kahveye giden adamlar da ne kadar itici ne bulurlar o iğrenç yerlerde anlamam...

canımsın yaa....:25: çünkü yıllar evel bir pislikle evlydim 3 ay evli kaldım ama gel bana sor 3 ayda neler yaşattı banaa:43::43::43:hayatımın baharında gencecik kızdıım evlendim görücü usulü 18 yaşımda ..hemen ayrıldm tabiki..:43::43:3 senn yaşadıklarınn neki cnm benim ben neler gördüm amann boş ver...:50::50::50:şşimdi allahıma şükür ki 5 yııllık evliyim 29 yaşmdayım kadrimi kıymetimi bilen bir eşim var üstelikte 10 haftalık hamileyim :46::49:yaşadım gördüm göreceğimi..herkes hayatta bişiler görüyor ve ögreniyor...senn duygularına belki bukadar tercuman oldum ve yazdım teşekkürler okdugun için:46::46::46:

ben yasadıklarımın en azını yazdım..diğerlerini yazmaya kalkarsam işin içinden çıkamam..sen cocugun olmadan en ıyısını yapıp ayrılmışsın ve bak sımdı 2.evliliğinde ne kadar mutluymussun allah nazarlardan saklasın:) asıl ben tesekkur ederim dertlerime ortak oldugun için :)

Oıff bu nasıl bir eş yaa çok kötü:(( çok üzüldüm konuşsanızda anlamıyor galiba ailesiyle konuşun derim ben bi ne diyecekler bu duruma bence aileside bilmeli bu durumu

ailesi herseyi biliyo..ama bana kızım haklısın inşallah değişir falan gibi laflar söyleyip geçistiriyolar..yani umursamıyolar..

açtığınız topiği okudum sadece ve aynen babamı anlatmışsınız. benim babam da başkaları kardeşleri ile bal sohbettir ama ailesi annemle konuşmaya gelince dinlemek bile istemez. hatta bizi duymamak için tv nin sesini açardı. kahve alışkanlığı vardı. kendine ait bir çıkarı olduğu zaman örn bankadan kredi çekecek anneme sırnaşırdı ama diğer zamanlar pek ilgilenmezdi. sonuç ne mi hala aynı. annem hep sabretti. başka bir kadın olsa babamı boşardı. sonuçtan kardeşim ve ben yetişkin olduk ama manevi olarak babasız büyüdük diyebilirim. karar senin.

inan yazdıklarını okuyunca aynı eşimi anlatmıssın dedim..tv sesini açma bizdede var malesef allah sabır versın

Back
X