eşimin aşırı ilgisizliği

eşinin ailesi bu tarz problemler yaşadığınızı biliyormu ? biliyorsa sizin yanınızdalarmı yoksa eşinizimi savunuyolar önce bunu merak ettim .. şu zamanda severek evlenen kadınların neredeyse bi çoğu bu problemleri yaşıyo en kötü tarafıda severek evleniyosun birine dertleşmek için yaklaştığın zaman onca sene görüştünüz tanıyamadınmı cevabını almakk insan canını daha çok acıtıyo ..

evet hepsini biliyolar ama hiçbiri uğrasmıyo bile haklısın kızım demekten baska hıcbır sey yapmıyolar..aynen bende mılletın verdiği bu cevaba uyus oluyorum :@

Konunuzu okuyunca annemle babamı hatırladım, babam da ilk evlendiklerinde sabah 3 te 4 te gelirmiş eve, esnaftı kendi işini bırakıp kahveye gidermiş. Çok genç yaşta evlenmişler, 8 yıl çocukları olmamış, babam gencecik karısını evde yalnız bırakıp gidermiş.
Çocukluğum boyunca da babamın hep kahve faktörü vardı, işten çıkışta direk kahveye giderdi gece 12 de gelirdi. Evin bütün sorumluluğu annemin üzerindeydi, babam doğru düzgün ilgilenmedi ailesiyle, sadece eve para getirdi.
Hatta biz çocukken anneme dermiş ablama git ben de akşam gelicem, bekle bekle gelmezmiş. Eve misafir gelir annemle giderdik babamı çağırırdık kahveden. Sonra cep telefonları çıktı ama arayınca da gelmezdi bazen. Çok mahçup olurduk misafirlere.
Babamın tek farkı, bizi arada sırada gezmeye götürürdü.
Babam şimdi 60 yaşında, bir yıl olmadı kahveyi bırakalı, şimdi evde anneme yardım ediyormuş, yemek yapıyormuş, camiye gidiyormuş namaza. Annem şimdi o kadar mutlu ki, üzerinden büyük bir yük kalktı, 50 küsür yaşından sonra rahata erdi kadın.
Siz o kadar sabredebilecek misiniz? Kahve alışkanlığını bıraktırmak çok güç, ayrıca eşinizin size saygısı da yok, annem bu nedenle kavga ettiğinde babam ses çıkaramazdı hatasını bilirdi.
Ayrıca çoğu konuda anneme danışırdı babam, yani tek kötü alışkanlığı vardı kahve. Sizin durumunuz daha zor.
Allah sabır versin dicem ama bence hayat böyle bir insana katlanmayacak kadar güzel.

annen cok sabırlı bir kadınmıs gercekten tebrik ediyorum..ben 2 sene zor dayanma cabası gosterıyorum 50 yasına kadar boyle devam ettiremem kanımca..ki senın baban gene değişmiş ama benimkinin değişeceğini hiç sanmıyorum. esnaf insanlarda tanıdıgım kadarıyla cogunun kahve duskunlugu var ve bu kahveleri bombalamak istiyorum:@ ki babanın yaptıklarının aynısını sımdı esım yapıo benı ya kendı ablama bırakır gecenın 2 lerinde almaya gelir ya kendı ablasına bırakır yada annesıne sonra gece yarısına kadar beklede gelsin.. senın baban gene annene danısırmıs bişeyler yapacagı zaman ama bızde oda yok ınsan yerine koymuyo ki..bısey olur en son benım haberım olur butun akrabaları arkadasları ve hatta ıscılerı bıle benden önce öğrenir ben ise aylar sonra tesaduf eseri öğrenirim

ayyyyy uyuz oluyorum bu tavırlara hallere...
insan ne yapacağını ne diyeceğini şaşırıyo...

Büyük ihtimalle eşin seni seviyor.Ama her erkek gibi bencil davranıyor, keyfine düşkün.
İnan bana bu birçok kadının yaşadığı bir sorun.

Hastana meselesine gelince ,

Eşinin kararlarını devamlı sorgulayan birisiysen eşinin senin fikrine saygı duymaması çok normal.

Olur olmaz herşey de eşine yorum yapma.Benimle konuş, muhabbet edelim diye de diretme.
Bu istek içten gelmeli.
Konuşmak istemiyorsa vardır bir sebebi.
Belki yorgundur, belki uykusu var.

Eşin evinde elbette daha rahat olmak ister.
Ama ablasında muhabbet etmese konuşmasa olmaz.Mecburr bir bakıma.
Sema Maraşlının aile üzerine kitaplarını okumanı tavsiye ederim.Özellikle "sevmek bu kadar güzelken" adlı kitabı.
Kesinlikle bu tavsiyemi gözardı etme.Pişman olmayacaksın:34:

ben böyle bir sevgi tanımam böylede bir sevgi olacaksa eger olmaz olsun istemiyorum..
evet cogu kadın aynı sorunları yasıyo ama hıcbır kadın bı sorunları yasasın diyede evlenmiyo..kim isteyebilirki evinde huzursuz olmasını
eşimi keşke devamlı sorgulayan biri olabilsem ama sorgulayamıyorum cunku sorgulanacak bi konu bile çıkarmıyo bana herseyi sakladıgı için..
eşimle konusabilsem benımle muhabbet etse ona yorum yaparım ama oda olmuyo neyine olur olmaz yorumunu yapabılırımkı..
neden canı konusmak ıstemesın neden yorgun olsun kahvede okey taslarını dızerkenmı yoruluyo..öğlen 2 lerde 3 lerde kalkıo o saatte kalkan bırı nasıl uykusuz olabilir acaba ?
eşim evde gayet rahat herseyıyle rahat ama ben değilim..benle zerre kadar konusmayıpta ablasınla muhabbetler edecekse gidip ablasınla yasasın benımle değil..

Gerçekten çok zor bi durum :(
Okurken bile içim acıdı inanın..Hele o küçücük yavrunuz nasıl da hasrettir babasına :(
Acaba yapmadığım ne var diye düşündünüz mü hiç ?Her şeyi denediniz mi bu duruma son verebilmek için.

Yada neler yaptınız,sonuçları ne oldu?

Belki yapmadığınız şeyler üzerinden fikir üretilebilir :44:

çok üzüldüm okuyunca... bu adam olmur mu belki olur ama sen kesin bir hastalık sahibi olursun...

bu adamlardan hamile kalmak çok büyük bir cesaret..sakın 2.yi yapma...baba var ama yok.bu çocukların o babayla hiç mi paylaşımı olmayacak?

evlendikten sonra mı başladı kahvehane işi..ayrıca kahveye giden adamlar da ne kadar itici ne bulurlar o iğrenç yerlerde anlamam...

bekarken doktor yuzu görmemiştim ama şimdi doktorlardan cıkamıyorum..her yerımde bı sorunla karsılasıyorum..aynen o kadar itici geliolarki bana işi gücü olmayanların sacma sapan ınsanların oldugu yer.. bız bekarken hep benımle zaman gecırıyodu aksamları bıle araba ıcınde kapımın önünde yatardı..evlendıkten sonra hep kahveye gıttı

Keşke bu seni yalnız çıkarmama gibi huyları olduğunu gördükten sonra evliliğini sürdürmeseydin. Bence evlilik terapisine gidin o da olmazsa boşan. Çocuğuna annen bakamaz mı sen çalışsan?

Gerçekten çok zor bi durum :(
Okurken bile içim acıdı inanın..Hele o küçücük yavrunuz nasıl da hasrettir babasına :(
Acaba yapmadığım ne var diye düşündünüz mü hiç ?Her şeyi denediniz mi bu duruma son verebilmek için.

Yada neler yaptınız,sonuçları ne oldu?

Belki yapmadığınız şeyler üzerinden fikir üretilebilir :44:

yaptım yapmaz olurmuyum herseyı yaptım yeri geldi süslenip püslendim evde onu öyle bekledim suratıma bile bakmadan tv karsısına gecti süslendiğimle kaldım..yeri geldi nasıl masalar kurdum ona yemek yiyip kalktı tv karsısında.. bikeresinde tv yi bıle bozdum:) bu sefer pc basına gecti..ya neler yapmadımki offf daha ne yapabilirim diye düşünüyorum zaten :(

Keşke bu seni yalnız çıkarmama gibi huyları olduğunu gördükten sonra evliliğini sürdürmeseydin. Bence evlilik terapisine gidin o da olmazsa boşan. Çocuğuna annen bakamaz mı sen çalışsan?

evlendiğim ilk geceden daha hamile kaldım ve bidahada bosanamadım :( annemde suan calısıyo ve kendı borclarını kapatma cabasında..ben ancaa annem işten cıktıktan sonra ben calısabılırım..ve zaten bunu bekliyorum..

eşiniz sahidende çok bencilmiş..ve ne yazıkki asla değişmicenede eminim..evlilik böyle bişey değil.. nezamana kadar buna katlanabilirsinizki.. eninde sonunda ayrılık olur.. en iyisi hayatınızı tüketmesine izin vermeyin bence.. kendinizi 5 yıl sonrada aynı bu şekilde bulucaksanız, bu 5 yılı böyle geçirmeye değermi??

ablası herseyı biliyo ama oda benım kardeşim emel napabılırım diyo..kardeşimle kötü olmak istemem diyo

yok canımm daha neler ne demek azcık daha ablalık annelik yapsa herkes işine geldiği gibi en azından denenir...neden kardeşiyle kötü olcakmış abla olarak kardeşine nasihat vermek iyi olur

Dal gibi narin kadınlar böyle kütük odunlarla evlenince kırılmaya mahkum oluyor ne yazık ki!

Eşiniz değişmeyi istemediği sürece onu değiştiremezsiniz.Umarım eşiniz değişmek için bir çaba gösterir ve yuvanızı kurtarırsınız.

eşiniz sahidende çok bencilmiş..ve ne yazıkki asla değişmicenede eminim..evlilik böyle bişey değil.. nezamana kadar buna katlanabilirsinizki.. eninde sonunda ayrılık olur.. en iyisi hayatınızı tüketmesine izin vermeyin bence.. kendinizi 5 yıl sonrada aynı bu şekilde bulucaksanız, bu 5 yılı böyle geçirmeye değermi??

çok haklısın hiçbir zaman değişmes ve benım yıllarıma yazık olur... bende cok defasında bunu dıyorum evlilik böyle bişey değil evlilik sadece eve karıyı alayımda benım işlerimi yapsın ama benle muhattap olmasın demek değil..

çok haklısın hiçbir zaman değişmes ve benım yıllarıma yazık olur... bende cok defasında bunu dıyorum evlilik böyle bişey değil evlilik sadece eve karıyı alayımda benım işlerimi yapsın ama benle muhattap olmasın demek değil..

Bu cümleyi pek doğru bulmuyorum.''Karı''biraz kaba kaçıyor sizde farkındaysanız.

hamile değilim sadece hamileyken basımdan geçen olayı yazdım..1 yasında cocugum var.. hiçbir sorunu yok kendi işi altında arabası karısanı yok maddi imkansızlıgı yok ailevi problemi yokk ki olsada takmaz çünkü kimseyle işi olmuyo..sadece ablasına değer veriyo hatta bana bikeresinde demişti ki ben,m için önce ablam ve yegenım gelir siz sonraki planda kalırsınız demişti :( tatlı dille cok denedim ama konusmalarımı dinlemiyo off sus tv ye bak cocuguna bak uğrasamıcam şimdi böyle boş muhabbetlerinle diyo :(

canım bnm öyle üzülerek okuyorumki tamamını okuyamadım ama.. şu "benim için önce ablam ve yegenım gelir siz sonraki planda kalırsınız " sözü içimi parcaladı.. ben bekarım başımıza neler gelir hayat neler gösterir bilmiorum ama gerçkten çok zor durum ve psikoljinin bozulması çok normal.. sadece bişey sormak istiorum.. bi mezuniyetin çalışma imkanın yokmu biliorum söylenmesi kadar kolay deil bu şeylerin altından kalkmak ama çocuğumu düşünüorum diosun ya anne baba arasındaki ilişkiyle büyür cocuk böyle bi düzende onunda çok sağlıklı bi psikolojiye sahip olacağını sanmıorum.. biraz gözünü korkutmalısın eşinin hayatından çıkabilme korkusunu tatmalı geenlde erkeklerin bu rahatlığı kadınları aciz caresiz elleri mahkum olarak görmelerinden.. sen tabiki daha ii tanırsın ama önce seni kaybedeceğini cocuğunu kaybedeceğini görmeli.. allah yardımcın olsun yavrumm

ben böyle bir sevgi tanımam böylede bir sevgi olacaksa eger olmaz olsun istemiyorum..
evet cogu kadın aynı sorunları yasıyo ama hıcbır kadın bı sorunları yasasın diyede evlenmiyo..kim isteyebilirki evinde huzursuz olmasını
eşimi keşke devamlı sorgulayan biri olabilsem ama sorgulayamıyorum cunku sorgulanacak bi konu bile çıkarmıyo bana herseyi sakladıgı için..
eşimle konusabilsem benımle muhabbet etse ona yorum yaparım ama oda olmuyo neyine olur olmaz yorumunu yapabılırımkı..
neden canı konusmak ıstemesın neden yorgun olsun kahvede okey taslarını dızerkenmı yoruluyo..öğlen 2 lerde 3 lerde kalkıo o saatte kalkan bırı nasıl uykusuz olabilir acaba ?
eşim evde gayet rahat herseyıyle rahat ama ben değilim..benle zerre kadar konusmayıpta ablasınla muhabbetler edecekse gidip ablasınla yasasın benımle değil..

Haklısın.....:27:

Back
X