Şafak 10 du maalesef.Kardesim de asker. Haziranda gelecekti
Nizamiyede görev yapan askerler Dışardan girip çıkan herkesle birebir yakın temastalar. Bu süreçte komutanlar da kışlada kalmalıydı. Tek önlem askerlerin orada kalması olursa ben de eşim için endişelenmekte haklıyım. Mesele geç gelmesi değil sadece. Ve 1 ay olacağı belli değil belki çok dha fazla uzatılacak.İyi de, daha mantıklı.
Askeri birliklerde şuan vaka yok, içeri giren çıkan personel ve çalışanlarla da bir yakın temasları yok.
Onları korumak ve birlikleri vakadan uzak tutmak adına, doğru bir önlem bu.
Yeni, hasta mı olup olmadığı bilinmeyem erleri yeni döneme başlatmak yerine, herkesin mevcut yerini koruması.
Siz 1 ay geç döneceği için endişelisinizdir ama sağlıkları açısından daha iyi, akılcı bakın olaya.
Nizamiye görevindekiler nasıl yakın temasta yahu?Nizamiyede görev yapan askerler Dışardan girip çıkan herkesle birebir yakın temastalar. Bu süreçte komutanlar da kışlada kalmalıydı. Tek önlem askerlerin orada kalması olursa ben de eşim için endişelenmekte haklıyım. Mesele geç gelmesi değil sadece. Ve 1 ay olacağı belli değil belki çok dha fazla uzatılacak.
Yahu ne yakın teması daha 2 hafta önce eşim.nizamiye nöbetindeydi cayir cayir önlem alıp en fazla ateş ölçümü yaparak içeri giriş çıkışları sağlıyorlar konu sahibi gayet duygusal ama bu duygusallığı insanları gerksiz konu ve endişeye sokacak derecedeNizamiye görevindekiler nasıl yakın temasta yahu?
Bilmesem gerçekten inanacağım da...
Kimsenin gül cemaline bakılıp alınmıyor, kimlik kontrolü denen bir şey var.
Gerçekten duygusal yaklaşıyorsunuz.
Hastane güvenlikler ne yapsın o zaman sizin mantığınızla?
Her gün hemde hasta olan insanlar onların yanından içeri giriyor.
Ben de eşim görev yapıyor da oradan biliyorum. Birebir temastalar evet. Her kışlanın sistemi bir değil. Hastanedeki her hastanın yatılı kalma imkanı yok ama kışlalar için farklı önlemler alınabilir. Dışarıdan birinin kışlaya taşıması 3 5 gün içinde hepsinin hastalanması demek. Ailemizde mevcut görevde olan sağlıkçı da var. Sapla samanı karıştırmayalım.Nizamiye görevindekiler nasıl yakın temasta yahu?
Bilmesem gerçekten inanacağım da...
Kimsenin gül cemaline bakılıp alınmıyor, kimlik kontrolü denen bir şey var.
Gerçekten duygusal yaklaşıyorsunuz.
Hastane güvenlikler ne yapsın o zaman sizin mantığınızla?
Her gün hemde hasta olan insanlar onların yanından içeri giriyor.
Her kışlanın sistemi 1 tek çünkü ülke geneline tek bir emir gelinip uygulanıyor.Ben de eşim görev yapıyor da oradan biliyorum. Birebir temastalar evet. Her kışlanın sistemi bir değil. Hastanedeki her hastanın yatılı kalma imkanı yok ama kışlalar için farklı önlemler alınabilir. Dışarıdan birinin kışlaya taşıması 3 5 gün içinde hepsinin hastalanması demek. Ailemizde mevcut görevde olan sağlıkçı da var. Sapla samanı karıştırmayalım.
Ranzalarla ilgili düzenlemeye gidilmedi. Bununla ilgilli görüşeceğim. Karantina uygulamasını da evde yaptırıyorlardı. Yani çıkanlar direk çıkartılıyor. Ben önlemler yetersiz kaldığı için ve çoğu komutan önemsemediği için ( kendileri söylüyorlar mış bir şey olmaz ya diye) bu kadar endişeliyim zaten.Eşinizin birliği sosyal izolasyondan iraksa şikayette bulunsun.
Mesela her birliğe her gün 2 yahut 3 un üstünde bu virüs hakkında bildiri ve işlemler gitmekte.
Mesela koğuşlar günlük belli miktarda kimyasal dezenfektanlarla temizlenmekte, askerlere yeter fandalar getirildi ve capraz şekilde yatirilmaya başlandı (Bir ranzada sadece tek kişi yatabiliyor biri üstte biri altta olacak sekilde) ranza araliklari açıldı. Yemekhanelerde isteyen dışarıda (acikhavada) isteyen yemekhanede 1er kişilik boslukla oturup masa mesafesi ayarlandı. Terhis olacak asker 14 gün gözlem odalarında yatırılır her askerin kullandığı tek kullanımlık maskeleri günlük verilir.
Rütbeli personeller de yine aynı şekilde maske kullanıyor.
Onlarda orada kalsın diye bi durum kusura bakmayın ilginç bir yaklaşım olmuş. Nihayetinde emin olun herkes evinde.
Hani başkalarının canı can rutbelinin ailesinin ya da kendi canı umrunda değil gibi sabi akşam dışarıda fink atmıyor.
Rütbeli personellerde bile tayin ertelendi.
Ki ben eşimi her yıl belli aralıklarla göremiyorum 1 ay beklemişsiniz sağlığı için çok mu ?
Ki sahiden çok merak ettim eşinizin hangi birliğe bağlı olduğunu?
Dediğim üzere içiniz rahat değilse kkk 'na tel. Açıbilir yahut eşiniz birliği hakkında bu uygulamalar yapılmıyor diye şikayette bulunabilir (ki ben sanmıyorum devletin bu denli askeriye de açık verdiğini nihayetinde her akşam sizin ogrendiklerinizden daha net bilgiler duyuyoruz)
Ne diyelim Allah kavuştursun
Yahu eşimde rütbeli personel eşleriyle de konuşuyoruz bende memurum nasıl ranzalarla alakalı düzenlemeye gidilmedi nasıl direk çıkarılıyor?Ranzalarla ilgili düzenlemeye gidilmedi. Bununla ilgilli görüşeceğim. Karantina uygulamasını da evde yaptırıyorlardı. Yani çıkanlar direk çıkartılıyor. Ben önlemler yetersiz kaldığı için ve çoğu komutan önemsemediği için ( kendileri söylüyorlar mış bir şey olmaz ya diye) bu kadar endişeliyim zaten.
Erkek arkadasim askerde. Kac tane korona cikiyoİyi de, daha mantıklı.
Askeri birliklerde şuan vaka yok, içeri giren çıkan personel ve çalışanlarla da bir yakın temasları yok.
Onları korumak ve birlikleri vakadan uzak tutmak adına, doğru bir önlem bu.
Yeni, hasta mı olup olmadığı bilinmeyem erleri yeni döneme başlatmak yerine, herkesin mevcut yerini koruması.
Siz 1 ay geç döneceği için endişelisinizdir ama sağlıkları açısından daha iyi, akılcı bakın olaya.
Ben yalan söylemiyorum eşim de çocuk değil ki yanlış söyleyip bana anlatsın. Daha dünden önceki gün terhis oldu bir asker. Sadece ev karantinası uygulayacağına dair imza atıp çıkarttılar. Asker sayısı yeterli olmadığı için böyle yapıyorlarmış. Mutlaka iznini gerekli mecrada alıp öyle işlem yapıyorlardır. Ben illegal işler dönüyor demiyorum ki. Niye insanları paniğe sürüklemeye çalışayım. Sadece kendi adıma düşüncemi söylüyorum. Sadece askerlerin terhis ve celpleri bir önlemse bir vatandaş olarak diyorum ki başka şeyler de yapılsın.Yahu eşimde rütbeli personel eşleriyle de konuşuyoruz bende memurum nasıl ranzalarla alakalı düzenlemeye gidilmedi nasıl direk çıkarılıyor?
Il dışına giden rütbeli.personel bile 21 gün boyunca farkli odalarda karantina altına aliniyor yapmayin etmeyin kulaktan dolma bilgi değil hergun kkkdan ayrı ayrı bilgilendirme geliyor.
Hergun tüm personel buna imza atıyor eksik bir bilgi edinmiş olmanız burada tüm asker yolu gözleyen insanı endişe altında bırakır ve gereksiz korkuya yol açarsınız.
Yapmayın.
1.bunu kk de yapamayacagini biliyorsun değil mi?Ben yalan söylemiyorum eşim de çocuk değil ki yanlış söyleyip bana anlatsın. Daha dünden önceki gün terhis oldu bir asker. Sadece ev karantinası uygulayacağına dair imza atıp çıkarttılar. Asker sayısı yeterli olmadığı için böyle yapıyorlarmış. Mutlaka iznini gerekli mecrada alıp öyle işlem yapıyorlardır. Ben illegal işler dönüyor demiyorum ki. Niye insanları paniğe sürüklemeye çalışayım. Sadece kendi adıma düşüncemi söylüyorum. Sadece askerlerin terhis ve celpleri bir önlemse bir vatandaş olarak diyorum ki başka şeyler de yapılsın.
Pekala daha önce gerekli başvuruyu yapmıştım. Şimdi yeni öğrendiğim önlemlere başvurumu yeniden yapacağım zaten. Kkdan bir şey yapamayacağımı biliyorum. İlla bu önlemler alınıyor dediğiniz için alınmıyor dedim sadece. teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için.1.bunu kk de yapamayacagini biliyorsun değil mi?
2.sana yalan söylüyorsun diyen yok, eksik bilgin var diyen var.
3.Bırakılma imkanı, süper bi neden olmadığı müddetçe yok. Yazılı belge var. Taburların aldığı ek önlemlerden değil bu.
4.Batida aile görüşü ve çarşılar bile iptal edildiği bi kurumdan bahsediyoruz.
5.sadece dua istemiştim demissiniz ilk yazdığım yazı da Allah kavuştursun da dedim. Aşırı duygudasınız.
6.Nizamiye de sorun olduğunu söylemişsiniz 2 hafta oldu eşim nizamiye nöbetinden geleli bi siz değil biz de diken üstündeyiz. Gerekli önlemlerin bir hastane tedbiri kadar alındığını açık açık anlattı.
Ki sadece ben değil eşimin diğer arkadaşları da nizamiye nöbetinde onlarında eşlerinden duyuyoruz illa ki.
7.Eşim de trakya da asker sayısının yeterli olmadığı bi birlikte hakikaten siz anlattıkça vay beeee diyorum..
8.yukarida bi arkadaşın da sevgilisi askerdeymiş kaç tane korona çıkıyor demiş.
Bakin burası Türkiye askeri alanda ki hiç bir durum sessizce kapatılmaz:)))
Illa ya bi rütbeli ya da bir terhis bunun haberini yaptırır... yahut askeriye de bunun dedikodusu bol bol döner.
Bakin tekrardan söylüyorum kara kuvvetleri komutanlığını arayıp bilgilenin sikayetiniz varsa da bilgilendirin.
Burada yaptığınız tek şey eksik ve yanlış bilgi ile insanları korkuya itelemek olur.
Yine de siz bilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?