Eşimin babası...

lovelinya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2008
1.524
4
116
41
Ankara
Kızlar biz eşimle 2 yıllık evliyiz, bir de bebeğimiz var 3 aylık şuanda... eşimle tanıştığımızda babam yok benim için bi annem var dedi...
annesinin de durumu yoktu, ikimiz el ele verip yaptık herşeyimizi... düğündü eşyaydı vs... eşimin babası tabii adı bile yoktu ozaman, hatta beni istemeye bile abisini getirmişti eşim...
herneyse biz böyle yaşarken, dün bi haber gelmiş, kalp krizi geçirmiş hastanedeymiş adam... adam diyorum çünkü bir kere yolda gördüm onun dışında bi tanışıklığımız bile olmadı...
buarada bu adam, karısına çocuklarına akla gelecek her eziyeti yapmış bi adam , ki en çok ta eşimin hayatını mahveden bi adam...
karısını aldatan döven çocuklarını keza yine öyle her fırsatta döven... buna rağmen kaynanam boşanmamış ondan çoluk çocuk var diye, ama afedersiniz bi o.... uğruna döve döve atmış bunları evden...
herneyse şimdi hastanede yatıyomuş diince eşim dayanamadı gitti yanına sabah, öğlen de eve geldi akşam yine gitcem dedi... beraber gideriz bebeğimizi de alıp dedi...
ben o adama karşı aşırı kinliyim, hem bi başka kadına yaptığı eziyetlerden dolayı, hem eşime hem de bize 1 iğne faydası olmadığı için...
ben gelmem dedim eşime, kızımı da hastalıklı yerlere götüremem dedim...
bende senin babana gitmem ozaman bundan sonra dedi hemen :47:
evime filan da almam sakın öyle bişeye kalkışma dedim üstüne bide...

yani ben haksız mıyım ama şimdi?

tamam babadır ama, ben çok kinliyim o adama karşı, sürüm sürüm sürünmesini istioken bide hastalandı die ayağına mı gidicem...

eşiniz bile bu kadar kinlenmemişken sizdeki bu öfke çok ama çok anlamsız...

kusura bakmayın ama kinlenme işi size düşmez...

hele 1 iğne yardımı olmadı diye...bırakın öfkelenmesi gerekenler öfkelensin...

haksızsınız...

bana bu olay bişey hatırlattı ama....:))

Son düzenleme:
Bence eşinin bu koşullarda seni zorlamaması lazım aslında.
Kendisi babasıdır, gitsin ilgilensin.
Birden kıymete bindi heralde.
Çok zor durumda kalırsan, bir kere de olsa ziyaritene gidebilirsin artık.

aynen hemde çok haksızsınız. adamın yaşattıkları size değil kendi oğluna ailesine iken kendi oğlu birşey demzken siz laf söylerseniz ve üstüne karşı çıkarsanız en büyük ayıbı siz yapmış olursunuz. iyilik yap denize at demişler. siz kayınpederiniz hasta diye değil eşinize destek olmak adına gitmelisiniz.

Lovelınyacıgım,
Zaten ıstesen de bebegını oraya goturemezsın (yanlıssam, duzeltsın arkadaslar)
Benım bıldıgım kadarı ıle o kadar kucuk bır bebegın, ıcerı gırmesıne ızın vermıyorlar.

Bu durum, esınle aranızın acılmasına neden olacak gıbı gorunuyor.
Ben, gıtmenı onerırım, ılerde bır gun kımsenın sana karsı kullanabılecegı bır kozu olmayacagı gıbı,
kayınpederın vefat ettıgınde, vıcdanını rahatsız edecek bır durum da soz konusu olmaz.

Soyle bır ayet-ı kerıme meâlı var, bunu dusun ve ona gore karar ver ıstersen.

'Bır kotulugun cezası, ona denk bır kotuluktur. Kım bagıslar ve barısı saglarsa, onun mukâfatı Allah'a aıttır. Dogrusu O, zalımlerı sevmez'

Sûra suresı, 40. ayet.

Son düzenleme:
yanlis yapiyorsun arkadasim.esin bukadar kinlense tamam da senin bu tutumun dogru degil.onlar nekadar da kotu olsa sonucta baba ogul.hastalik bu.belki adam vefat edecek.nekadar kotu olsada babasi esinin...

benimde kayinpederim bir kadin icin cocullarini terke etti kira istedi dugunumuzde misafir gibi geldi cikti gitti.ama tek farkla nerdeyse esime 30 yasina kadar bakip cok iyi babalik etmis.

zamanla evine dondu kaynanam kabul etti.oglum 1 yasinda hala torununa bisey almis degil.arada meyveli yogurt fln alip gelir.ama ben onu cok seviyorum cunku esimi tabiri caizse sirtinda tasimis hastanelere...

sen yap buyuklugunu.kimin ne olacagi belli degil.yarim saat orada kalmak emin ol sana da iyi gelecek,affetmek buyukluktur.yaradan bile affedici iken bizler kim oluyoruz...

yinede sen bilirsin...

Ayy bi Ali Kaptanda burda varmış desenize. sadece dizlerde olur böyle tipler sanırdım ama değilmiş işte.

bende olsam gitmezdim sanırım. Ne işim var.

Eşin gitsin ilgilensin naparsa yapsın, seni bu şekilde tehdit edemez. ne demek bende senin babanları istemem. Be adam senin baban sana babalıkmı yapmış, ananı aldatmış dövmüş sövmüş evden kovmuş hepinizi, evlendin düğününe gelmedi, ortalarda görünmedi şimdi mi kıymete bindi. Sen git naparsan yap ama eşini zorlayamazsın. Heleki minicik bir bebekle. Peeeeh

ben eşime gitme demiyorum ki,
isterse hergün gitsin, ilgilensin yanında kalsın... ona da öyle söyledim sen git tabi senin baban ama benim için hiçbişey dedim...
benim ona karşı asıl kinim bize bi faydasının olmamasından öte,
şimdiye kadar adı bile yokken, muhtaç olduğunda baba olması,

bir de kayınvalideme yaptıkları, bi erkeğin bi kadına bukadar zalimce davranmasına tahammül edemiyorum ben... yaptıkları karşılıksız kalmamalı ki "ibret"lik olsun hali...

en basitinden bi örnek vereyim, kayınvalidem zamanında demiş ki kimi istiosan gidim ben isteim sana yeter ki beni boşama... bi kadın bunu nasıl söyler, nasıl bunu yapmak zorunda bırakılabilir yaa...
sonuçta kayınvalidemin de bize bi faydası olmadı ama ben kızlarından çok ilgilenirim onunla...

bebeği dediğin gibi almayabilirler zaten içeri en azından bu bahanem olabilir... gitmemek için...

Bence eşinin bu koşullarda seni zorlamaması lazım aslında.
Kendisi babasıdır, gitsin ilgilensin.
Birden kıymete bindi heralde.
Çok zor durumda kalırsan, bir kere de olsa ziyaritene gidebilirsin artık.

Aynen. :6:

Lovelinya, kinlenme adama karşı ama gitmek istemiyorsan da gitmen için seni zorlayamaz eşin. Hakkı yok çünkü. Üstelik sana seninkilere de ben gitmem demesi abes

Bencede esinize haksizlik ediyorsunuz ne kadar kötü bi insan olursa olsun sonucta esinizin dünyaya gelmesine sebep olan insan.
Benim kendi babamda anlattiginiz tarzda bi insan kendimi esinizin yerine koydum düsündüm eger esim sizin gibi davransaydi cok kötü hissederdim.Sonucta bu babamla benim iliskim ben kötü derim sunu cektirdi bunu cektirdi derim ama kimseye laf söyletmem,kimseninde buna hakki yok zaten.

Biraz empati kurun mutlulugunuzda hissesi yok diye bu kadar kinlenmeyin böyle hissetmeniz ve esinize yansitmaniz esinizle aranizi acmaktan baska ise yaramaz zarari yine kendinize...:6:

Ayy bi Ali Kaptanda burda varmış desenize. sadece dizlerde olur böyle tipler sanırdım ama değilmiş işte.

bende olsam gitmezdim sanırım. Ne işim var.

Eşin gitsin ilgilensin naparsa yapsın, seni bu şekilde tehdit edemez. ne demek bende senin babanları istemem. Be adam senin baban sana babalıkmı yapmış, ananı aldatmış dövmüş sövmüş evden kovmuş hepinizi, evlendin düğününe gelmedi, ortalarda görünmedi şimdi mi kıymete bindi. Sen git naparsan yap ama eşini zorlayamazsın. Heleki minicik bir bebekle. Peeeeh

aynen öyle canım...
eşim normalde dizi izlemez zaten sadece o diziyi izliyor... hatta sağ-sol mevzularını görünce dedim ki sırf bunun için izliondur allah bilir dedim,
ordaki ailenin dramını izliorum sadece ben demişti...
kızımızı bile severken, biz hep seni korucaz kızım, kimse sana zarar veremicek kızım, biz hep senin yanında olucaz kızım, diye diye seviyor...
çünkü kendisi çocuk yaşta ortalarda kaldı bi başına...

Büyüklük sen de kalsın diyemeyeceğim ben.
İlla şahsın adına bir yanlış yapılmış olması gerekmiyor.
İnsan başkalarına bile, hele de eşine, ciddi yanlışlar yapıldığını biliyorsa,
koşa koşa da gitmrsi gerekmez.
Eğer eşini yasaklıyor olsaydın, işte o zaman haksızdın.
Ama şimdi mutlaka gitmelisin diyemeyeceğim ben.
Mutlaka gitmemelisin diye de birşey yok.
Ama sen nasıl eşinin vicdanını sorgulamıyorsan, niye affettin demiyorsan,
eşin de seni zorgulamamalı ve zrlamamalı.
Ve kıyaslamaya da girmemeli.
Senin babanla, eşinin babası aynı koşullarda mı.
Sana kalmış sonuçta, zorla birşey olmaz.

Lovelınyacıgım,
Zaten ıstesen de bebegını oraya goturemezsın (yanlıssam, duzeltsın arkadaslar)
Benım bıldıgım kadarı ıle o kadar kucuk bır bebegın, ıcerı gırmesıne ızın vermıyorlar.

Bu durum, esınle aranızın acılmasına neden olacak gıbı gorunuyor.
Ben, gıtmenı onerırım, ılerde bır gun kımsenın sana karsı kullanabılecegı bır kozu olmayacagı gıbı,
kayınpederın vefat ettıgınde, vıcdanını rahatsız edecek bır durum da soz konusu olmaz.

Soyle bır ayet-ı kerıme meâlı var, bunu dusun ve ona gore karar ver ıstersen.

'Bır kotulugun cezası, ona denk bır kotuluktur. Kım bagıslar ve barısı saglarsa, onun mukâfatı Allah'a aıttır. Dogrusu O, zalımlerı sevmez'

Sûra suresı, 40. ayet.

bağışlayıp bağışlamamak zaten bana düşmez de, sonuçta bana direk yapılmış bişi yok...
ama dedim ki, acıklı bi film izlersin de, sonunda kötü adam ölür de bi oh çekersin ya, aynı o durumdayım ben şuanda...

Eşinizi istiyorsa gidin ne olacakki,elinize yapışmaz.Sonuçta baba onun babası,sorunlarda aile içi meseleler,kendileri karar verecek görüşüp görüşmemeye.Sırf bu yüzden neden evinizde sorunlar çıksın,yalnız bebeğinizi götürmeyin.Hastane ortamında çocukların işi yok.

tanımadığınız bir insana kin duymamalısınız hatta nefret de etmemelisiniz bence.
sizin korkunuz hastaneye ziyarete gittiğinizde eşinizin sizden yüz alıp babasını evinize getirmesi falan mı?
eğer korktuğunuz bu ise bence eşinize böyle birşeyin olamayacağını ama sırf eşiniz istediği için babasını ziyaret edebileceğinizi ve tabii ki de bebeğinizin o ortama girmemesi gerektiini söyleyin.

ben hastalık konusunda hassasım biraz. o yüzden belki çok objektif bakamadım bilmiyorum ama empati kurunca ben sanırım böyle yapardım.

Büyüklük sen de kalsın diyemeyeceğim ben.
İlla şahsın adına bir yanlış yapılmış olması gerekmiyor.
İnsan başkalarına bile, hele de eşine, ciddi yanlışlar yapıldığını biliyorsa,
koşa koşa da gitmrsi gerekmez.
Eğer eşini yasaklıyor olsaydın, işte o zaman haksızdın.
Ama şimdi mutlaka gitmelisin diyemeyeceğim ben.
Mutlaka gitmemelisin diye de birşey yok.
Ama sen nasıl eşinin vicdanını sorgulamıyorsan, niye affettin demiyorsan,
eşin de seni zorgulamamalı ve zrlamamalı.
Ve kıyaslamaya da girmemeli.
Senin babanla, eşinin babası aynı koşullarda mı.
Sana kalmış sonuçta, zorla birşey olmaz.

işte bi tarafta benim babam, hayatını ailesi için geçirmiş, ailesinden çocuklarından başka kimseyi düşünmemiş, hala da öyle devam eden,
bi tarafta herkesi kırmış dökmüş dağıtmış, ihtiyacı yokken yanından kovmuş, şimdi de hastaneye düşünce "baba" olan bi adam...
benm babam da hastalansa yanına gidilecekti, onunkine de gidilmiş olacak...
eee ne farketti? nerde kaldı aradaki fark öyle değil mi...

tanımadığınız bir insana kin duymamalısınız hatta nefret de etmemelisiniz bence.
sizin korkunuz hastaneye ziyarete gittiğinizde eşinizin sizden yüz alıp babasını evinize getirmesi falan mı?
eğer korktuğunuz bu ise bence eşinize böyle birşeyin olamayacağını ama sırf eşiniz istediği için babasını ziyaret edebileceğinizi ve tabii ki de bebeğinizin o ortama girmemesi gerektiini söyleyin.

ben hastalık konusunda hassasım biraz. o yüzden belki çok objektif bakamadım bilmiyorum ama empati kurunca ben sanırım böyle yapardım.

eşimin değil de babasının yüz bulacağından eminim...
eşimin halası vefat ettiğinde cenazede karşılaşmıştık ilk kez, orda ele güne karşı laf vermeyelim dediler gittik yol kenarında dikiliodu o da, gittik elini öptük sadece tek kelime bile konuşmadık, ona rağmen, 1 hafta sonra telefon etmiş görümceme, eşim gidip onu otogardan alacakmış bizim eve getircekmiş... yüzsüz adam...
gitmemişti ama eminim yüz bulur hastaneye gitmemden de... eve getirmesine zaten müsade etmem kesinlikle çünkü adam şurda 1 ay öncesine kadar haka karı kız peşinde koşuyodu... neyine güvneip alayım evime öyle adamı...

bence bu eşinizle babası arasında olan bi mevzu hiç karışmasaydınız keşke yani gitseydiniz baba işte ama eşinizde hata etmiş sizin babanızı karıştırmakla bence siz gidin erkekler böyle işte herşeyi karşılık ister

torununu görmek istemiştir. eşiniz sadece bebeği götüremeyeceği için size de teklif etmek zorunda kalmış, gelmeyeceğinizi biliyor bence.

ben olsam giderdim. yalan dünya...

Back
X