Eşimin babasının bu işgüzarlığından bıktım artık...

Mutluluk_dukkani

Mutlu et mutlu ol :)
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2011
715
292
358
Kızlar benim Allah'a şükür mutl bir evliliğim var. 9 aydır nadiren kavga ettik. Bu kavgaların çoğu da babasının oğlundan istekleri yüzünden oldu. Her türlü para mevzusunda oğluna danışıyo sanki ben söyleyemiyorum sen anla der gibi...:2: Benim eşimde ailesine düşkün biri. Ne isterlerse veya ne demeye çalışırlarsa diyeyim, o benim babam ya tabi bakacağım diyo.. En büyük kavgalarımız bu yüzden oldu. kayınvalidemler hali vakti yerinde insanlar. hatta ortalamanın çok çoook üstünde de diyebilirim..Tarlaları vs leri var.

Son düzenleme:
günaydın..
daha yeni evlisiniz,sanırım erkekler bi süre evliliğe eve alışamıyo hala kendini bekar zannediyo oysaki bizde aynı durumdayız..
biraz sabır gerekiyo zamanla evdeki sorumluluklar artınca pek fazla taviz vermez babasına.
ama tabiiki kavga gürültü değilde güzelce sakin bir şekilde artık evliyiz ve sorumluluklarımız var de. yarın öbürgün hamile kaldığın zaman belki çalışamıcaksın zor durumda kalırız para birktirelim ilk önce de..

sizin bilezikleri niye sattırıyolarki,sizinmi olucak,hiç anlayamadım ya kendi durumları iyiymiş madem allah allah...böyle konular açılınca kavga etmeyin eşinizle daha çok çıkmaza girebilirsiniz sakin sakin konuşmaya çalışın

Yatırım olur alsın diyosunuz da tam olarak bir yatırım olmuyo çünkü o arsayı babası kullanıyo başkasına kira vermemek için oğluna aldırıyo belki de... Ben artık herşeyi bekler oldum kızlar zor durumdayım. Arsa bizim üstümüze bile olsa o arsayı almak için benim bileziklerim bana dönmeyecek. Sonuçta onlar benim güvencem değil mi? hatta bileziklerin üstüne başkasına da borçlu olacağız daha bu yaşta??? Allahım sen yardım et...

Aynı teyzemin eşini anlatmışsın ya:) Bi arsa meraklısı o sanırdım meğer muadilleride mevcutmuş! Adam ameliyat oldu ertesi gün arsa bakmaya gitti dikişleri açıldı:) Kumar kadın gibi şeylere para harcamasındansa varsın yatırım yapsın ama durumunuz varsa yapsın borca gircekseniz ne gerek var? Teyzemin ömrü çalışıp borç ödemekle geçti kredi kartlarını bile kırmış harcamasın diye eve veya kendine yeni bişe alsa kavga çıkıyo resmen kadını kullanıyo tamam çocukları var onların geleceği için ama hep çocuk demekte yanlış bakalım kıymet bilceklermi?
Ayrıca ben olsam asla altınlarımı vermezdim yeni evliyken kayınpederim biraz borç istemişti para yok altında bozduramam dedim eşimde hiç sesini çıkarmadı kayınpederde bişe demedi bidahada hiç öyle laf açılmadı kimse bana güvenmesin zaten dinende kanunende altınlar kadının oluyo ister veririm ister vermem. Arabamız eski mesela ama asla bilezik bozdurup araba almam babamda falan öyle şey görmedim annemin 25 yıldır hiçbişeyine dokunmadı sadece biriken çok eski altınlarını ev alırken bozmuştuk ama ev bi ihtiyaç bugün ev alcak olsam bozdururum ama gerçekten ihtiyacımsa yani.
Ayrıca kayınpederin o arsayı kendi üstüne yapmıştır çünkü onlara vermişsin ee noldu onlara gitti altınlar eşinin kardeşleride vardır bölüşülse haksızlık olcak en güzeli hiç bulaşmamak ama iş eşinde bitiyo nedir bu ana baba ağzına bakmak o zaman evlenmicekti! Zaten hususi çalışan gelin/eş alınıyo o da çalışsın para getirsinde işe yarasın kullanalım diye.
Senin yapacağın ben maaşımdan 5 kuruş vermem sen ne yaparsan yap demek hatta sende ailene para yolla senin için biriktirsinler elinden alamasın böyle çok aile ağzına bakanlar kendi ailesini bi türlü kurmayı beceremiyolar seninde kenarda güvencen olsun.

Altınlarımı vermek istemediğimde " o altınlar bana dönmeyecek " demiştim o da bana "benim ailem hırsız mı demek istiyosun" gibi şeyler söylemişti... Ben de öyle olmadığını ama o altınların ileride gerekebileceğini fln söylemiştim ama sonunda yine de verdim çünkü gerçekten eşimle kötü olmuştuk. Sen bana güven ben hakkımızı yedirir miyim demişti ben de güvendim ama ... ailesine hiç güvenim kalmadı bu olaydan sonra. oğullarını ellerinde oynatmayı çok iyi biliyolar...

Ben maaşımdan 5 kuruş vermem desem ipler kopma noktasına gelir çünkü eşim bu konu da çok hassas.. Kesin kartımı fırlatır atar ... Ne yapacağımı bilemiyorum onunla knuşmak istemiyorum. Hep ailesi yüzünden huzur bulduğum evlililiğimz bozuluyo ...

ben bütün ailelerin keselerinin farklı olmasını istiyorum ortak kese olmamalı... Çünkü annesi de benim malım oğlumun malı, onun malı da benim malım deyip duruyo ama düşünceleri bana çok farklı geliyo...

Son düzenleme:
onun malı oğlununda malıda bundan sonra karısı var,onlarımı çalışıcaksınız siz canım,sizinde bir geleceginiz var ilerde çocuk olur ev almak gerekir vs.hırsızlıkla ne ilgisi var ki hadi durumları kötü olsa tamam iyiymişte konuşun eşinizle ilerde daha ciddi sorunlar olur,o altınlar sizin ya ne yatırımı,kendiniz için böle bi yatırım yapmak gerekiyorsa,siz bunu zaten düşünücek yaştasınızdır

akıllı ol yedirme paraları, ben hamile kalmayı düşünüyorum de, gidin bi alışverişe göster bebek mobilyalarını kıyafetlerini ihtiyaç olan herşeyi. Bunları şimdi biz ne ile alıcaz de.
Veya ben işten çıkmak istiyorum hiç mutlu değilim artık çok yoruluyorum de. Senin maaşın bize yetmicek de. Yani zor durumda kalabileceğinizi hissettir, belki aklı başına birazcık gelir.
Ben düşünüyorum eğer ihtiyaçları varsa seve seve veririm herşeyimi ailesine. çünkü biz ailelerimiz mutsuzken mutlu olamayızki.
Ama içlerinde kötülük olduğunu hissedersem, beni kullandıklarını hissedersem korksunlar benden. Saygımı bozmam ama paramı vermek istemiyorsam da vermem, bulurum bahane.
Bence eşinin gözlerini aç, biz bir aileyiz de, çocuğunuz geleceği için yatırım yapmak zorunda olduğunuzu anlasın.

canım eviniz sizin mi.arsa yerine bir eve girelim de.veya ben çalışıyorum işe git gel zor oluyo bana araba alalım de

İkimizin maaşı da eşit durumumuz iyi çok şükür ama daha öğrenciyken aldığımız kredileri ödemedik ikimizde. Ve bir iki yere borcumuz bitmedi.. ben durum böyleyken yatırım fln yapmak istemiyorum niye daha hayatımı yaşamamışken kendimi bi borca bağlayım ki? haklı değil miyim?

ayrıca kesinlikle ve kesinlikle ihtiyaçları yok yemin ederim . zor durumda olsalar amenna . ama fazladan şeyler için alıyolar paraları. eşim de hayır diyemiyo. ve yatırıma çok meraklı bir insan. babası da bunu bildiği için oğlunu yanına alıp birşeyler yapmak istiyo. bana kullanıldığı hissini veriyo . daha 9 aylık evliyken hayatımıza bu müdahele neden????????

ve ben eşime nasıl izah edebilirim üzüntümden karşılık bile veremem. aramızın bozulmasına hiç dayanamıyorum o da dayanamıyo biliyrum ama ailesine de karşı gelemiyo...

arayıp babasına" baba siz onunla arsa meselesini konuştunuz mu? dün ben arsa alacağım diye tutturdu ama ben istemiyorum " desem mi??? nasıl bir tepkiyle karşılaşırım veya yapmalı mıyım bunu? eşim geldiği zaman onunla nasıl ve ne konuşmalıyım? bunlar beynimi kemiriyo

canım eviniz sizin mi.arsa yerine bir eve girelim de.veya ben çalışıyorum işe git gel zor oluyo bana araba alalım de

hayır ev bizim değil hatta bu evden de taşınacağız başka bir eve kiracı olarak... arabamız da var.. bilmiyorum ne dşüneceğimi:2:

hatta eminim ki bi eve girelim desek yine babasıyla bi bağlantısı olur mutlaka !

Son düzenleme:
altınları vererek en başta hata yapmışsınız sizin altınlara mı güvenip arsa alıyorlar bence eşinizi karşınıza alın herşeyi konuşun yok arsa alıcam yok altınlarını ver böyle hayat geçmez kesin kararlı konuşun bir daha böyle konular olmasın birikmiş paranız olunca alırsınız arsayı sen sakın ailesiyle bu konularla ilgili konuşma sen kötü olursun dahada eşine hiçbirşey verme hatta kartınıda al sana güvenip bu işlere giriyor senin karttan ödediği şeylerin parasını verirsin kart sende kalsın

babasıyla konuşmayın sakın eşiniz daha çok kızabilir

Ne demek bacım para veremem dersem kızar diye! Çalış para getir, evi çekip çevir, gece gönlünü yap, ailesine para yetiştir eee sen nesin eş mi köle mi?
Bende gerçekten ihtiyaçları olsa verirdim ama kayınpeder bizden isterken hiçte ihtiyacı yoktu 3 yerden kira geliri 2 maaşı vardı eşim o zaman asgari ücretle başlamıştı işe asıl onun bize destek olması gerekiyodu vermedim vermemde çünkü eşimin evi dedikleri evin kirasını bile alıyo bizim başka evimiz var diye onu bile helal etmiyorum yemekten 150 kg oldu ölüp gitcek zaten bigün. 2,5 sene çocuğumuz olmadı dr dr gezdik ben ameliyat oldum 1 kez demedi paranız varmı gittim devlet hastanesinde çok kötü şartlarda hayvan muamelesi görerek ameliyat oldum torun torun diye kafamı yediler 6,5 aylık hamileyim daha 1 patik almadılar iyiki bende o zamanlar vermemişim zaten kat kat çıkardı hakkımızı yiye yiye. Şimdi durumumuz düzeldi eğer iyi insan olsalardı ben onların alışverişini bile yapardım harçlık verirdim ama kendisi kaybetti kayınpeder yoksa kayınvalide iyidir aslında.
Arkadaşların dediği gibi başka bi masraf çıkar araba ev gibi yada bebek istiyorum de hatta işinden memnun değilsen çık gitsin biraz sıkıntı çekip anlasın.

Dün babasıyla ne konuştular hiç bilmiyorum niye birden bire orayı alıcam dedi acaba babası yine zor durumdayım sen al ben parasını veririrm mi dedi...? bilmiyorum... Babasına kredi çekmeye bile hazır benim iyi yürekli eşim.ne desem anlar ki ben konuşmamaya kararlıyım. akşam işten geldiğimde de konuşmıcam nereye kadar sürerse... konuşursam da "sen kendi başına bir aile olmuşsun" derim artık... başka diyecek bişeyim var mı bilmiyorum

babasıyla konuşmayın sakın eşiniz daha çok kızabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…