Esimin babasinin paraya ihtiyaci varmis.

bence elinizden geldiğince eşinle ve de ailesiyle hiçbir şekilde bundan sonra para muhabbetine girme ve de muhatap olma

onlar da bi zahmet böyle bir tavra alışsınlar bu saaatten sonra

cnnmm vermee istediği kadar sinirlensin gitsin dönüp dolaşıp geleceği yer belli.....

cnmm terslemeden tatlı dille bizim böyle durumumuz var neden bizim için çocuklarımız için bu kadar çabalamıyorsun k.bakma veremem ben onu kötü günler için biriktirdim de

cnmm acil macil deyip kata kulliye getirmesinler dikkat et kullandırtma daha kendini verme paranı illa ki vereceksen tapunu ilk önce al yok para acil derlersede tapumda acil de..
ve madem vermeye niyetin var aslaaaaaa tapuyu almadan verme tapuyu almadan bankadan parayı aslaa çekmeee

yanlız birşey aklıma takıldı cnmmm tapu onun üstüneyse ona birşey olsa ev bölünür kendin hiç söyledin mi evimin tapusunu istiyorum diye

başlığı okuyunca ver gitsin o senin de baban dicektim.. ama konuyu okuyunca sakın haaa dedim..
bu ne böyle yaa... çok sinir oluyorum böyle oğullarına yük olanlara...hani arada her insan zora düşer ister o ayrı ama sizinki resmen sizi kullanmak yani...
kızın ailesi isteyince herkes ayağa kalkar gelini kötüler...
oğlanın ailesi isteyince hemen verilmesi gerekir verilmezse paragöz çıkarcı gelin derler...yine kötü gelin olur...
ama bir yandan da eşinizin şiddete meyilli olduğunu söylemişsiniz... lütfen dikkat edin kendinize size sinirle bir şey yapmasın...
ya da çocuklarınıza Allah korusun... herşey beklenir böylelerinden...

Son düzenleyen: Moderatör:
Tapuyu iki senedir istiyorum, ama esim her defasinda bagirip cagiriyor, kolum bir yerlerimi incitiyor ve evden cikip gidiyor. Gece eve gelmiyor sabahin kör vakitlerine kadar. Esim dun aksam geldi iftarlik hazirladim, o hic aramadi ama sirf isten erken cikip eve gelip iftari benimle yapmasi icin yemek hazirlamaya mecalimin olmadigini, cok halsiz oldugumu ve onun hazir birseyler alip gelmesini soyledim. Cok soguktu. Ama ben hic orali olmadim ortalik gerginlesmesin diye. Tabii o gelmeden ben yinede biraz iftariyelik birseyler hazirladim. Eve geldiginde iftari beraber yaptik, ve o hala soguktu, durup durup catiyordu ama ben yine seslenmedim. Daha sonra net ve kesin bir sekilde para veremeyecegimi ve o paranin kötu gunler icin kenara atildigini her an bize lazim olabilecegini soyledim. O yine bagirdi, babam senet altina girmis, zor durumda sen bana neden bahsediyorsun. Bunu o traktörü alirken baban dusunseydi dedim ve o hala savunuyordu babasini ve kendini. Sonuc lanet olsun dedi bana istemiyorum para mara. Kimseden borc istedigide yok. Benden bekliyor guya trip yaparak kizarak soguk durarak cunku ben hep o boyle yaptigi icin her dedigine kandim senelerce.

Sabah kalktigimizda temizlik yaptim, ve bu sefer yumusamisti ve evdeki isyerinin hesabina girecek parayi gondercem dedi. Oysaki o paranin kasa ay sonu geliri olarak hesaba yatirilmasi gerekiyor, aksi takdirde vergisi cok gelecek. Bu sefer beni ilgilendirmez gonder dedim ama sonuclarina katlanacaksin ben o paranin vergisini odemem, bana giderleri gelirleri dengele deme dedim. Ben hallederim dedi. Aradan fazla zaman gecmedi ucak biletleri ayarla tatile turkiyeye gidelim dedi. E gidecek paran varmi dedim. Yok dedi sende varya. O para tatil parasi degil, zor gun parasi dedim kizdi. para cocuklardanmi onemli, bir tatil sart dedi, bende masaallah herseye gucun yetiyor, babana gonder, tatile git (gidincede kredi kartlarina yuklenilecek ve paralar car cur edilecek, ben az harca dedikce o beni tartaklayacak) Net bir sekilde ben bu tatil yuzunden cok cektim senelerce saygi gostermedin, biletleri ayarliyordum, harcligimizi belirliyordum ama sen her sene her zaman bunlarin disina ciktin ve borclaninca kenara cekilip seyirci kaldin dedim. Bu sefer ben bagirdim. Fazla ustume gelme dolmusum ben artik cekemem seni ve aileni dedim. cekti gitti. Kredi kartindan aliriz tatil biletlerini ve harcligi dedi, odeyende kosturanda ben olcam. HAyir dedim ben gelmiyor sen git dedim Ve yine Lanet olsun deyip cekti gitti. Ne kadar zor ya!

Sirf bu sikintilar yuzunden hormon dengesizligi cikti, vucudum tüyle doldu, kilo aliyorum hizla, perisan bir haldeyim ama artik yoruldum, bana dua edin. Bu adam niye böyle?

Iyi niyetini suistimal etmeye calisiyor...
Tabiri caizse kopruyu gecene kadar ayiya dayi diyenlerden,
parayi alana kadar yagcilik,
o biriktirdigin para olmasaydi, hangi parayi verecekti?
Cocuklarinin gelecegi o para, okullari, istekleri, senden baska kimse daha fazla dusunmez onlari.

o paraya senın babanında ihtiyaacı olabılırdi...

Benim babamin ihtiyaci oldugunda verdik fakat babam her zaman geri ödedi. Ve verdigimiz zamanda aylarca basima kalkti, Cok kötü sözler sarf etti. Esimin babasi verin hic birsey istemeyin dusuncesinde bir insan. Bir gun bize faydasi olmadi. Elimdekini versem para isteyen abileride cok. Ama artik yoruldum. Kardesi araba aldi biz odedik 4 milyarini, eve dolap yapildi biz gonderdik, oda bizim kendi eksiklerimiz cokken. Annesidir babasidir onlar benimde ailem fakat beni cok dislamalari beni bu kadar soguttu onlardan. Guvenilir hic bir taraflari yok.

Konu borç vs. değil sanki. Konu, sizdeki paranın eşinize batıyor olması. Borç olarak olmadı, bu defa tatil çıktı. Durumu bu kadar iyiymişte yaşlı başlı kayınpeder ve koca, bir kadının parasına nasıl kalmış onu anlamadım. Hiç birşey olmazsa vergi borcu deyip hayat memat meselesine kadar götürüp artık kendinizin "yeter artık al bari" demenize kadar gidecek bu olay. Birde evlilikte böyle durumların olması insanı soğutur tahminimce, düşünsenize senin paran benim param... Kötü gün parasına dikilmiş gözler...

arkadaşım ben öyle eşten gizli para biriktirmelere baştan karşıyım.sana göre normal biriktirdiysen eşine niye söylüyorsun.adam demez mi ben burda neyim.evin masraflarını ben yapıyorum sen para biriktiriyorsun.eşine güvenmiyorsan gene söylememeliydin.şimdi vermesen başına ömür boyu kakacak bunu eminim.versen sen ne şekilde biriktirdin allah bilir.ben senin yerinde olsam verirdim.bundan sonra daha fazla biriktirp kimseye söylemezdim.sakın bir daha söylemeeeee.

Eğer eş hesabını bilmeyip ceremesini yine karısı çekiyorsa pek tabii ayrı para tutulur, bir insan kendinden başka kimseye güvenmemeli bu konuda ne olacağını kim bilir? Konu sahibinin tek suçu dürüst olması mı? Bence bu konuda daha suçlu insanlar varken söz konusu bile olmamalı.

anladığım kadarıyla sendeki para eşine batmaya başlamış.sen vermeden rahatlamıyacak baksana.önce babama ver yok olmadı tatile harcayalım....allah yardımcın olsun

Esimle sekiz seneye yakindir evliyiz canim. Sekiz senedir benim kazancim onunkinden daha fazlaydi. Defalarca kardesi turkiyeye ailesine para gondermesine birsey demedim esim oldugu icin. Onun kazanci ne kadar azda olsa bunu ona yansitmadim. Fakat bir zaman sonra duydumki esimin maasi dahada yukesekmis fakat az miktarda resmi gosterip gerisini elden aliyormus. Bunu duyunca basimdan asagiya kaynal sular dokuldu. Yine inkar etti ve ben tabiiki inandim. Cunku o benim esim dedim. Beni eziyorlar yoruluyorum az maas veriyorlar biktim diyordu, bende sirf o kendine isyeri acsin ve bizde rahahatlayalim diye siki siki biriktirdim ve ne vardi esime verdim, bir daire alalim dedim kkufurlerle o evi babasinin ustune yaptilar. Elde avucta ne biriktirdiysem kaldi SIFIR. Oglum okula baslayacak ve cocuklarim hizla buyuyorlar ve esimin bana hicmi hic yardimi ve saygisi olmadi. Sekiz sene boyunca hep kosturdum o hep yapamiyorum anlamiyorum ama seni cok seviyorum dedigi icin. Evet cok guvendim, sevdim ve uc cocuk yaptigim adam beni hep kullanmis ve hala kullanmak istiyor. Gizli biriken bir para degil, biriktigini biliyor ama cocularimin ve benim hakkim. Esim degismeye karar verirse bana guven verirse birlikte yatirim yapariz ama su anda o parayi hic kimseye veremem cunku her an ortada kalabilirim. Ev kayinpederimin ustune, dukkani borclu gostermis esim, ne alirim ben eger bosanirsak?

Peki evin kayınpederinizin üstüne olma sebebi nedir? Hangi mantık bunu ister ve kabul eder? Yanlış anlamayın sadece durumu anlamaya çalışıyorum. Parayı sen kazandın ama evi babama yapıcaz mı dedi? Ne saçma!

Parayi maasimizdan geriye kalanlarla biriktirdik, ve esime bir ev alalim dedim, bu parayida oraya yatiralim dedim. Esim calistigi icin benimle gelemedi ve ben kayinpederime ev almak istedigimizi ve bize yardimci olmasini soyledim kabul etti. Biz arayi arayis sonunda bir ev bulduk ve almaya karar verdim. Esimlede gorustum. Eve verdigimiz para yetmedi, 7 milyar bor yapildi ve biz bunu uc dort ay icinde odeyecektik. Kayinbabama vekaletname verdik esimle tapuyu borc kapandiktan sonra bizim adimizia cevirsin diye. Borc kapandiktan sonra kayinpeder tapuyu direk kendi adina cikartmis ve ben bunu iki sene sonra ogrendim.

Bence tapuyu geri alana kadar uğraşmalısınız hemde eşinizin değil, bizzat kendi üzerinize. Hiç olmayacak şey değil mesela kayınpeder vefat etti ve miras paylaşımına geldi sıra. Bu ev bütün kardeşler arasında paylaşılacak. Kocanız bunu kaldırabilecekmi o zaman?

bu dik duruşunu çok beğendim
burnundan kıl aldırma aynen devam et

çok akıllı bir bayansın , bak sonunun neler olabileceğini biliyorsun.

sen bundan sonra maddi manada sakın yüz verme
sıkıyorsa da boşasın isterse
bence sen her halukarda kendin ayakların üzerinde durabilecek yapıda bir insansın aciz olan aslında eşin....

Insaallah sonumuz iyi olur cocuklarim icin. Dun aksam eve gelene kadar mesajlar aramalar, seni seviyorum, yoksa seni istiyorum, seni cok özledim, bir an önce eve gelmek istiyorum felanda filanda hic cevap vermedim cunku icimden gelmiyor. Trip yapti lanet etti olmadi simdi bunu deniyor. Kanmicam, ne kadar ugrassada. Dun birde telefon dokumlerine internetten baktim, evden yarildiktan sonra benimle konusup bir sonuca varmadiktan sonra annesini arayip konusuyor. Dakikalarca..... Hic orali olmuyorum belliki akil veren birileri var. Bakalim bu isin sonu nereye varacak. Haaa dun aksam yuksek maas alacagini bir ay sonra, yok evi degistirecegini turkiyede yeni sifir daire alacagini soyleyip durdu. Bende Insaallah dedim baska sey demedim. Super oyuncu benim kocam yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…