o paraya senın babanında ihtiyaacı olabılırdi...
Tapuyu iki senedir istiyorum, ama esim her defasinda bagirip cagiriyor, kolum bir yerlerimi incitiyor ve evden cikip gidiyor. Gece eve gelmiyor sabahin kör vakitlerine kadar. Esim dun aksam geldi iftarlik hazirladim, o hic aramadi ama sirf isten erken cikip eve gelip iftari benimle yapmasi icin yemek hazirlamaya mecalimin olmadigini, cok halsiz oldugumu ve onun hazir birseyler alip gelmesini soyledim. Cok soguktu. Ama ben hic orali olmadim ortalik gerginlesmesin diye. Tabii o gelmeden ben yinede biraz iftariyelik birseyler hazirladim. Eve geldiginde iftari beraber yaptik, ve o hala soguktu, durup durup catiyordu ama ben yine seslenmedim. Daha sonra net ve kesin bir sekilde para veremeyecegimi ve o paranin kötu gunler icin kenara atildigini her an bize lazim olabilecegini soyledim. O yine bagirdi, babam senet altina girmis, zor durumda sen bana neden bahsediyorsun. Bunu o traktörü alirken baban dusunseydi dedim ve o hala savunuyordu babasini ve kendini. Sonuc lanet olsun dedi bana istemiyorum para mara. Kimseden borc istedigide yok. Benden bekliyor guya trip yaparak kizarak soguk durarak cunku ben hep o boyle yaptigi icin her dedigine kandim senelerce.
Sabah kalktigimizda temizlik yaptim, ve bu sefer yumusamisti ve evdeki isyerinin hesabina girecek parayi gondercem dedi. Oysaki o paranin kasa ay sonu geliri olarak hesaba yatirilmasi gerekiyor, aksi takdirde vergisi cok gelecek. Bu sefer beni ilgilendirmez gonder dedim ama sonuclarina katlanacaksin ben o paranin vergisini odemem, bana giderleri gelirleri dengele deme dedim. Ben hallederim dedi. Aradan fazla zaman gecmedi ucak biletleri ayarla tatile turkiyeye gidelim dedi. E gidecek paran varmi dedim. Yok dedi sende varya. O para tatil parasi degil, zor gun parasi dedim kizdi. para cocuklardanmi onemli, bir tatil sart dedi, bende masaallah herseye gucun yetiyor, babana gonder, tatile git (gidincede kredi kartlarina yuklenilecek ve paralar car cur edilecek, ben az harca dedikce o beni tartaklayacak) Net bir sekilde ben bu tatil yuzunden cok cektim senelerce saygi gostermedin, biletleri ayarliyordum, harcligimizi belirliyordum ama sen her sene her zaman bunlarin disina ciktin ve borclaninca kenara cekilip seyirci kaldin dedim. Bu sefer ben bagirdim. Fazla ustume gelme dolmusum ben artik cekemem seni ve aileni dedim. cekti gitti. Kredi kartindan aliriz tatil biletlerini ve harcligi dedi, odeyende kosturanda ben olcam. HAyir dedim ben gelmiyor sen git dedim Ve yine Lanet olsun deyip cekti gitti. Ne kadar zor ya!
Sirf bu sikintilar yuzunden hormon dengesizligi cikti, vucudum tüyle doldu, kilo aliyorum hizla, perisan bir haldeyim ama artik yoruldum, bana dua edin. Bu adam niye böyle?
arkadaşım ben öyle eşten gizli para biriktirmelere baştan karşıyım.sana göre normal biriktirdiysen eşine niye söylüyorsun.adam demez mi ben burda neyim.evin masraflarını ben yapıyorum sen para biriktiriyorsun.eşine güvenmiyorsan gene söylememeliydin.şimdi vermesen başına ömür boyu kakacak bunu eminim.versen sen ne şekilde biriktirdin allah bilir.ben senin yerinde olsam verirdim.bundan sonra daha fazla biriktirp kimseye söylemezdim.sakın bir daha söylemeeeee.
arkadaşım ben öyle eşten gizli para biriktirmelere baştan karşıyım.sana göre normal biriktirdiysen eşine niye söylüyorsun.adam demez mi ben burda neyim.evin masraflarını ben yapıyorum sen para biriktiriyorsun.eşine güvenmiyorsan gene söylememeliydin.şimdi vermesen başına ömür boyu kakacak bunu eminim.versen sen ne şekilde biriktirdin allah bilir.ben senin yerinde olsam verirdim.bundan sonra daha fazla biriktirp kimseye söylemezdim.sakın bir daha söylemeeeee.
Esimle sekiz seneye yakindir evliyiz canim. Sekiz senedir benim kazancim onunkinden daha fazlaydi. Defalarca kardesi turkiyeye ailesine para gondermesine birsey demedim esim oldugu icin. Onun kazanci ne kadar azda olsa bunu ona yansitmadim. Fakat bir zaman sonra duydumki esimin maasi dahada yukesekmis fakat az miktarda resmi gosterip gerisini elden aliyormus. Bunu duyunca basimdan asagiya kaynal sular dokuldu. Yine inkar etti ve ben tabiiki inandim. Cunku o benim esim dedim. Beni eziyorlar yoruluyorum az maas veriyorlar biktim diyordu, bende sirf o kendine isyeri acsin ve bizde rahahatlayalim diye siki siki biriktirdim ve ne vardi esime verdim, bir daire alalim dedim kkufurlerle o evi babasinin ustune yaptilar. Elde avucta ne biriktirdiysem kaldi SIFIR. Oglum okula baslayacak ve cocuklarim hizla buyuyorlar ve esimin bana hicmi hic yardimi ve saygisi olmadi. Sekiz sene boyunca hep kosturdum o hep yapamiyorum anlamiyorum ama seni cok seviyorum dedigi icin. Evet cok guvendim, sevdim ve uc cocuk yaptigim adam beni hep kullanmis ve hala kullanmak istiyor. Gizli biriken bir para degil, biriktigini biliyor ama cocularimin ve benim hakkim. Esim degismeye karar verirse bana guven verirse birlikte yatirim yapariz ama su anda o parayi hic kimseye veremem cunku her an ortada kalabilirim. Ev kayinpederimin ustune, dukkani borclu gostermis esim, ne alirim ben eger bosanirsak?
Peki evin kayınpederinizin üstüne olma sebebi nedir? Hangi mantık bunu ister ve kabul eder? Yanlış anlamayın sadece durumu anlamaya çalışıyorum. Parayı sen kazandın ama evi babama yapıcaz mı dedi? Ne saçma!
Parayi maasimizdan geriye kalanlarla biriktirdik, ve esime bir ev alalim dedim, bu parayida oraya yatiralim dedim. Esim calistigi icin benimle gelemedi ve ben kayinpederime ev almak istedigimizi ve bize yardimci olmasini soyledim kabul etti. Biz arayi arayis sonunda bir ev bulduk ve almaya karar verdim. Esimlede gorustum. Eve verdigimiz para yetmedi, 7 milyar bor yapildi ve biz bunu uc dort ay icinde odeyecektik. Kayinbabama vekaletname verdik esimle tapuyu borc kapandiktan sonra bizim adimizia cevirsin diye. Borc kapandiktan sonra kayinpeder tapuyu direk kendi adina cikartmis ve ben bunu iki sene sonra ogrendim.
bu dik duruşunu çok beğendimTapuyu iki senedir istiyorum, ama esim her defasinda bagirip cagiriyor, kolum bir yerlerimi incitiyor ve evden cikip gidiyor. Gece eve gelmiyor sabahin kör vakitlerine kadar. Esim dun aksam geldi iftarlik hazirladim, o hic aramadi ama sirf isten erken cikip eve gelip iftari benimle yapmasi icin yemek hazirlamaya mecalimin olmadigini, cok halsiz oldugumu ve onun hazir birseyler alip gelmesini soyledim. Cok soguktu. Ama ben hic orali olmadim ortalik gerginlesmesin diye. Tabii o gelmeden ben yinede biraz iftariyelik birseyler hazirladim. Eve geldiginde iftari beraber yaptik, ve o hala soguktu, durup durup catiyordu ama ben yine seslenmedim. Daha sonra net ve kesin bir sekilde para veremeyecegimi ve o paranin kötu gunler icin kenara atildigini her an bize lazim olabilecegini soyledim. O yine bagirdi, babam senet altina girmis, zor durumda sen bana neden bahsediyorsun. Bunu o traktörü alirken baban dusunseydi dedim ve o hala savunuyordu babasini ve kendini. Sonuc lanet olsun dedi bana istemiyorum para mara. Kimseden borc istedigide yok. Benden bekliyor guya trip yaparak kizarak soguk durarak cunku ben hep o boyle yaptigi icin her dedigine kandim senelerce.
Sabah kalktigimizda temizlik yaptim, ve bu sefer yumusamisti ve evdeki isyerinin hesabina girecek parayi gondercem dedi. Oysaki o paranin kasa ay sonu geliri olarak hesaba yatirilmasi gerekiyor, aksi takdirde vergisi cok gelecek. Bu sefer beni ilgilendirmez gonder dedim ama sonuclarina katlanacaksin ben o paranin vergisini odemem, bana giderleri gelirleri dengele deme dedim. Ben hallederim dedi. Aradan fazla zaman gecmedi ucak biletleri ayarla tatile turkiyeye gidelim dedi. E gidecek paran varmi dedim. Yok dedi sende varya. O para tatil parasi degil, zor gun parasi dedim kizdi. para cocuklardanmi onemli, bir tatil sart dedi, bende masaallah herseye gucun yetiyor, babana gonder, tatile git (gidincede kredi kartlarina yuklenilecek ve paralar car cur edilecek, ben az harca dedikce o beni tartaklayacak) Net bir sekilde ben bu tatil yuzunden cok cektim senelerce saygi gostermedin, biletleri ayarliyordum, harcligimizi belirliyordum ama sen her sene her zaman bunlarin disina ciktin ve borclaninca kenara cekilip seyirci kaldin dedim. Bu sefer ben bagirdim. Fazla ustume gelme dolmusum ben artik cekemem seni ve aileni dedim. cekti gitti. Kredi kartindan aliriz tatil biletlerini ve harcligi dedi, odeyende kosturanda ben olcam. HAyir dedim ben gelmiyor sen git dedim Ve yine Lanet olsun deyip cekti gitti. Ne kadar zor ya!
Sirf bu sikintilar yuzunden hormon dengesizligi cikti, vucudum tüyle doldu, kilo aliyorum hizla, perisan bir haldeyim ama artik yoruldum, bana dua edin. Bu adam niye böyle?
Esimle sekiz seneye yakindir evliyiz canim. Sekiz senedir benim kazancim onunkinden daha fazlaydi. Defalarca kardesi turkiyeye ailesine para gondermesine birsey demedim esim oldugu icin. Onun kazanci ne kadar azda olsa bunu ona yansitmadim. Fakat bir zaman sonra duydumki esimin maasi dahada yukesekmis fakat az miktarda resmi gosterip gerisini elden aliyormus. Bunu duyunca basimdan asagiya kaynal sular dokuldu. Yine inkar etti ve ben tabiiki inandim. Cunku o benim esim dedim. Beni eziyorlar yoruluyorum az maas veriyorlar biktim diyordu, bende sirf o kendine isyeri acsin ve bizde rahahatlayalim diye siki siki biriktirdim ve ne vardi esime verdim, bir daire alalim dedim kkufurlerle o evi babasinin ustune yaptilar. Elde avucta ne biriktirdiysem kaldi SIFIR. Oglum okula baslayacak ve cocuklarim hizla buyuyorlar ve esimin bana hicmi hic yardimi ve saygisi olmadi. Sekiz sene boyunca hep kosturdum o hep yapamiyorum anlamiyorum ama seni cok seviyorum dedigi icin. Evet cok guvendim, sevdim ve uc cocuk yaptigim adam beni hep kullanmis ve hala kullanmak istiyor. Gizli biriken bir para degil, biriktigini biliyor ama cocularimin ve benim hakkim. Esim degismeye karar verirse bana guven verirse birlikte yatirim yapariz ama su anda o parayi hic kimseye veremem cunku her an ortada kalabilirim. Ev kayinpederimin ustune, dukkani borclu gostermis esim, ne alirim ben eger bosanirsak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?