Esimin babasinin paraya ihtiyaci varmis.

75bin'lik traktörle ne işi varmış kayınbabanın. sen traktör fiyatlarını araştırdın mı? bence önce markasını ve modelini öğren o traktörün ve yetkili satıcısına açıp fiyatını öğren. bence hiç bir şekilde o traktör 75bin tl etmez. 30bin'lik traktör neyine yetmemişte 75'lik almış. bence o traktörü çok daha ucuza aldılar ama pahalı aldık deyip senin parayı cukka yapıcaklar

ayrıca hadi diyelim 75'lik bir traktor Allah gecinden versin kayınbaba ölünce atıyorum 10 sene sonra o traktoru bugünün 20bin tl'sinden zor satarlar. ev mi bu değeri yükselsin ölünce size kalsın. bence çok iyi düşünerek karar ver, hatta paranı annenlere yolla. onlara lazım olmuştu onları verdim dersin. ona laf ederse senin annenlere lazım olunca veriliyor benimkilere neden verilmiyor diyerek aradan sıyrıl.

Önce evin tapusunu senin uzerine yapsinlar
Sonrada para istesinler
Cok uyanim kayinlederin var evin tapusunu falan uzerine almis cunku her zaman sizi kontrolu altinda tutmak istiyor
Yok arabayi satiliga cikarmista bilmem ne hepsi duygu somurusu sakin kanmayin konusmadiklari insandan nasil olurda para isterler hayret

evlilikte ayri gayri olmaz ama senin durumunda olur
o para senin ve dolayisiyla cocuklarinin
en azindan parani sana biraksinlar
evin tapusu nasil olurda babasinin ustunde
hadi bir sey oldu nasil ispat edecksiniz?

simdiye kadar verdim yaranamadim
en azindan kenarda kalsin cocuklarima yarasin
de cik isin icinden
sana trip atarak biktirma politikalarina kanma
bence daha cok degerin artar "HAYIR" dedigin zaman
cunku o parayi verirsen iki gun sonra yine ayni olacak
verip kotu olacaigna
vermeden kotu ol en azindan paran sana kalir

Kesinlikle vermeyin..evin tapusunda bile çok afedersiniz ama size kelek atmışlar sakın bir kez daha aldanmayın

Traktörü gördum sifir, hollanda traktörüymus. Kocaman ve guzel. Ne bileyim almislar iste. Bende dedim esime ne gerek var sifir pahalli birseye onlar yasli, kim kullanacakki onlar dunya degistirdiginde. Herkes aliyor babam niye binmesin dedi seslenmedim. Evet bugune kadar hep kandirildim. Tapu öylesine, isyeri acti esim öylesine. Hepsi benden ve cocuklarimdan gitti. Sacim beyazladi bu yasimda. Ama ben bosanamdim ama bu saatten sonra inanin gidersede gider doversede dover oldurursede oldurur. Cunku verdimde dahami iyi davrandi. Tepeme ciktilar ve beni hep disladilar. Dislanan sadece ben olsaydim bu kadar acitmazdi icime. Ama kayinbabanin yaninda kaynananin yanimda anneme edilen kufurler, ve sonrasinda kayinvalidenin komsularin yaninda esimin benim anneme kufur ettigini soylemesi, ve benimde buna kustugumu soylemesi benim ne kadar aciz, enai ve kuculmus oldugumu gosterdi. Ne kadr kormusumki herseyi toz pembe gormusum. Esim onlar seni herkesten cok seviyor dediginde inanip nasilda kanmisim herseye. Yine sukur dahada beter olabilirdi deyip kendimi teselli ediyorum.

Sanırım yanlış anlattığınız birşeyler var.

Evinizin borcu olduğuna göre krediyle almışsınız.Bankadan kredi kimin üzerine çekildiyse tapu zaten onun üzerine yapılmak zorunda.Yani kayınpeder sizin için kredi çektiği için tapu onun üzerine olmuş.Yanılıyormuyum?

75 bin mi oha ne bu jeep mi ?

Traktörün jeep versiyonumu almış ? eşinde ayrı bir komik babasının ne zaman öleceğini ne biliyor ki :) Babası ölünce onlara kalacakmış belki adam 15 yıl daha yaşadı ..15 yıl sonra zaten küllüstür olacak

Öncelikle gerçekten çok zor bi durumdasın :S sebebide eşine güvenmemen ! Umarım kısa sürede bu durumu aşarsınız güven olmazsa nasıl kalkınacak aileniz ?
Ben olsam eşimi karşıma alıp açık açık konuşurdum ve ÇOCUKLARIM RIZKINI KİMSEYE VEREMEM DERDİM.Allah korusun bi sağlık sorunu olur insan karşılıksız verir.Ama böle bencillik edip oğullarının üstüne borçlarını atan ailelere şaşıyorum :S çocuklarının eşi ve çocuğu olduklarını onların hakkı olduklarını unutuyolar :S

Esime guvenim yok, konustum agladim sizladim cok sey denedim ama sonu hep husran. Artik sabra kalmis isim. Benim caresizligim ailemin bana arka cikmamasindan. Uc cocukla ne ederim kime giderim dusuncesiyle defalarca bosanmanin esiginden dondum. Hep babam dedi diye. Sahip cikanimiz yok, bizde bosanmak ayiptir. Bilmiyorum ama esim acimasiz. Sukur bir senede biraz oyalayip maasimdan cocuklarin parasindan biraz biriktirdim ne olur ne olmaz diye. Cunku bu yuvadan hic bir beklentim kalmadi. Esimede guvenim olmayinca kenarda olsun biraz param dedim ve ciktim yola. Esime soylememem imkansiz cunku maasimin geldigini biliyor, ve cok harcamadigimida ve bu paranin biriktigini az cok tahmin ediyor soylemesemde. Yalan soyliceme onun gibi guvenilmez biri olacagima dobraca biriktirip yatirim yapacaz dedim ve vermicem.

Aslında istedikleri para çok fazla değil fakat bu aileye beş kuruş bile verilmez
Siz şu evin tapusunu alamaz mısınız üzerinize?
Eşinize parayı veririm fakat evimin tapusunu hemen almak kaydıyla falan deseniz nasıl olur?

Verme..Esin babasına destek olabilecegini düsünüp tamam derken sana güvenmesedi.Kaç gün küs kalabilir? İsteginin mantıklı olmadıgını anlar yada sen anlatırsın..Babasına yardım edecek tabi ama sana güvenerek degil..O para bir nevi senin güvencen..Yarın birgün ortada kalıverirsin Allah korusun..

Dun bir an verecem dedigimde ''yarin emlakciyi hemen arayalim SANA yeni bir daire alip o evide babamdan alalim'' dedi sasirdim ama beni gaza getirdigini anladim. BANA degil BiZE alacaksin yeni bir ev dedim. ''Haaaa dogru ya bize'' dedi. '' Ustu kalani bir senede calisir kapatirim'' dedi yeni dairenin. Sasirdim cunku bir gun öncesine kadar ben ev mev alamam senet isiyle ugrasamam. Bir sene uzatmak olmaz. Biriktir parani getir nakit verip alirim dedim cok uzuldum. Dun para verecegimi soyleyince bir anda daireler tapular hepsi benim oldu. Iki gun oncesine kadar tapumu istedigimde sen ne dirdirciymissin, kim senin parani yiyecek lan!'' Diyerek bagirdi ve yine kavga cikti.

Gönlünü hos tutup vazgecmemen icin konusmusa benziyor.Kanma canım anlattıklarına göre esin pek güvenilir gelmedi..Arkadasın dedigi cok mantıklı tapu karsılıgında bir miktar verebilirsin..Deger bence..

Tapu karsiliginda verecegimi soyledim ama bayramdan once tapuyu alamam diyor. Bayramda oglumuzuda alip giderim alirim tapuyu. Tabii bu para acil oldugu icinde hemen gondermem gerekiyor. Gidip tatil yapacak oglumuda goturecek ve dondugunde sikiysa konus tapu mapu yok diyecek. Biliyorum ben!

Bugun hic aramadi esim, ve bu kadar acil bir para olsa birilerinden mutlaka borc alirdi, suphelendim yine demekki maksat bende almakmis. Biraz önce mesaj yazip sadece '' cocuklar nasil, ne yapiyor'' diyor. Allahim bu insan benim esim omrumu paylasmak icin sevip evlendigim insan. Resmen cikarci. Annesiyle bana tuzak kuruyorlar. Guya ben vermeyince hemen ortakcisindan borc alacakti.

Canım birikimini bankaya mı atıyorsun? Eğer yastıkaltı yapıyorsan aman dikkat et eşin pek güvenilir gelmedi bana.
Vermeyeceksen de net ol, çocuklarımı düşünmek zorundayım aniden bir sağlık ihtiyacımız olur gibi birşeyler söyle bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…