Eşimin bana boşanma davası açıp açmadığını nasıl öğrenebilirim?

birkedigordumsanki

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
899
10
0
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, zat-ı muhtereme 3-4 haftadır ulaşamıyorum... En son konuştuğumuzda dava ile ilgili açacağım falan demişti.. Ben davayı açıp açmadığını nereden öğrenebilirim ????
Yardımcı olursanız çok sevinirim...

Arkadaşlar merhaba, zat-ı muhtereme 3-4 haftadır ulaşamıyorum... En son konuştuğumuzda dava ile ilgili açacağım falan demişti.. Ben davayı açıp açmadığını nereden öğrenebilirim ????
Yardımcı olursanız çok sevinirim...

UYAP SİSTEMİ'ne üye olursanız halihazırda hakkınızda açılmış olan tüm davalara ulaşabilirsiniz.Yapacağınız şey basit, derhal bir postaneye gidecek ve 1 ytl karşılığı vatandaşlık şifrenizi alacaksınız, daha sonra https://www.turkiye.gov.tr adresine T.C Kimlik numaranızı ve PTT'den aldığınız vatandaşlık şifrenizle giriş yapacaksınız eğer eşiniz veya başka bir şahıs size yönelik bir dava açtı ise anasayfada girer girmez göreceksiniz...Bu arada verdiğim link devletin resmi sayfasıdır ancak son günlerde devletle alaklı tüm sitelerde problem yaşanmaktadır bu sebeple gün içerisinde farklı saatlerde girmeyi deneyin...

çok teşekkür ederim bilgi için, peki geçtiğimiz hafta açılmış ise dava bu haftaiçinde girer mi internete? ya da dava açılmışsa tebligatın bana ulaşması ne zamanı bulur bununla ilgili bilginiz var mı?

çok teşekkür ederim bilgi için, peki geçtiğimiz hafta açılmış ise dava bu haftaiçinde girer mi internete? ya da dava açılmışsa tebligatın bana ulaşması ne zamanı bulur bununla ilgili bilginiz var mı?

Sizin kimlik numaranıza dair ne varsa sisteme 24 saat içerisinde girer, tebligatta duruma göre bazen 3 günde gelir elinize bazen 15 gün 1 ay sürer çünkü tebligatları başvuru sırasına göre gönderiyorlar...Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah...

işin tuhaflığının farkındasınızdır daha davayı açıp açmadığını bilmiyorum :S en yakın zamanda postaneye gidip vatandaşlık numaramı alır öğrenirim.. ilginiz için teşekkür ederim..

UYAP SMS Bilgi Servisi burayada bakın sms üyeliği ile de hakkınızda açılan davaların bilgisi telefonunuza sms olarak geliyor ama ben çokda tavsiye etmiyorum çünkü sistem çok stabil çalışmadığı için arka arkaya 14 aynı mesaj geldiği oluyor eh buda epey tuzluya mal oluyor...ensağlamı vatandaşlık şifresi almak...

Vallahi bence siz eşinizin dava açmasını beklemeden eğer boşanmak istiyorsanız kendiniz talepte bulunun, eh zaten evden uzaklaştığıda ortada bu da eşinizi kusurlu hale getiriyor duruma göre tazminat bile kazanabilirsiniz...Benden size ufak bir tüyo...

Son düzenleme:
peki tebligatı direk benim elime vermeleri gerek mi yoksa posta kutusuna bırakıp giderler mi?
kadın ilk celsede boşanmayı istemiyorum derse hakim ne yapar? ya da boşanmayı istiyorum derse hakim ilk celsede boşar mı?
evlilik kağıt üzerinde gerçekleşti fiili olarak aynı ev içinde yaşanmadı düğün gerçekleşmedi ve henüz 1 yıl dolmadı...

peki tebligatı direk benim elime vermeleri gerek mi yoksa posta kutusuna bırakıp giderler mi?
kadın ilk celsede boşanmayı istemiyorum derse hakim ne yapar? ya da boşanmayı istiyorum derse hakim ilk celsede boşar mı?
evlilik kağıt üzerinde gerçekleşti fiili olarak aynı ev içinde yaşanmadı düğün gerçekleşmedi ve henüz 1 yıl dolmadı...

1 Yılınız dolmadığı için anlaşmalı boşanma başvurusu yapamazsınız, ancak çekişmeli boşanma söz konusu olur bu durumda da ilk celsede boşanma kesinlikle olmaz...çekişmeli boşanma davaları genellikle 1- 1.5 sene kadar sürüyor.Eğer duruşmada boşanmak istemediğinizi beyan ederseniz hakim erteleme kararı alır ve size 6 ay gibi bir zaman tanır, yeni mahkeme gününü bu zaman dilimine göre belirler.
Tebligat normal tebligat ise direkt elinize verilmek ve imza alınmak durumunda eğer sizi bulamazlarsa muhtarlığa bırakırlar lakin genel olarak boşanma sürecinde yapılan tebligatlar 35'e göre düzenlenir ki tebligat direkt size verilmese bile sizin bu celbi aldığınız kabul edilir...

Burada önemli olan sizin ne yapmak istediğiniz, boşanmak mı istiyorsunuz yoksa evliliğin devam etmesini mi istiyorsunuz?

benim davranış durumumu iyi ya da kötü şekilde kendi belirleyecek... farklı bir durumumuz var onun için bu kadar zaman bişey yapamadık...
tek celse olması için bir yıl geçmesi gerekiyor yani..

benim davranış durumumu iyi ya da kötü şekilde kendi belirleyecek... farklı bir durumumuz var onun için bu kadar zaman bişey yapamadık...
tek celse olması için bir yıl geçmesi gerekiyor yani..

Tek celsede zaten boşanma olmaz maalesef ama 2. celsede bitirebilirsiniz, bunun için anlaşmalı boşanma yapmanız lazım, bunun kabul edilmesi içinde 1 yılın dolması gerek...

1 Yılınız dolmadığı için anlaşmalı boşanma başvurusu yapamazsınız, ancak çekişmeli boşanma söz konusu olur bu durumda da ilk celsede boşanma kesinlikle olmaz...çekişmeli boşanma davaları genellikle 1- 1.5 sene kadar sürüyor.Eğer duruşmada boşanmak istemediğinizi beyan ederseniz hakim erteleme kararı alır ve size 6 ay gibi bir zaman tanır, yeni mahkeme gününü bu zaman dilimine göre belirler.
Tebligat normal tebligat ise direkt elinize verilmek ve imza alınmak durumunda eğer sizi bulamazlarsa muhtarlığa bırakırlar lakin genel olarak boşanma sürecinde yapılan tebligatlar 35'e göre düzenlenir ki tebligat direkt size verilmese bile sizin bu celbi aldığınız kabul edilir...

Burada önemli olan sizin ne yapmak istediğiniz, boşanmak mı istiyorsunuz yoksa evliliğin devam etmesini mi istiyorsunuz?

Merhaba, bu Yazılanlara gercekden Mutlu oldum cünkü benim de Eşimle Sorunlarım var ve daha iki aylık Evliyim ve Ben Boşanmak istemiyorum, ozaman Cekişmeli Boşanma olacak...
Şuan Eşim İstanbulda ve Ben Antalya da bu şekilde Evlendik, Eşim Madiyat Sorunlarımzı haletik den sonra ben İstanbula Yerleşecektim ama aramızda bi Takım Sorunlar oldu ve Öfkeyle Beni Sevdigi halde Boşanma Davası actıgını Dile getirdi ve bir Ay a kalmaz Teblikat gelecegini İda etti ve ben Üstelik Yabancı Uyrukluyum, Evlenirken cok Zahmetli ve Zor Evlendik bunun icin baya bir Zaman gerekti ve şimdi cok Kolayca Boşanmak istiyor veya benim artık Gözümü Korkutmak istiyor tabiki aramızdaki Sorunlar Basit konumlar degil gercekden de cok Cirkin Şeyler yaşandı ve onun da beni Sevdigine İnanıyorum cünkü Boşanma Konumla ilgili benim Ailemi aramadıgı Kimse kalmadı ve devamlı Dert yanıyor ve beni Kıskanıyor... Bakalım ne olacak...

Hakkınızda herhangi bir dava açılıp açılmadığını veya icra takibi başlatılıp başlatılmadığını UYAP - Ulusal Yarg A Biliim Sistemi adresinden de öğrenebilirsiniz.Bunun için e-devlet şifresi almanıza veya sms üyeliği yaptırmanıza gerek yok.Verdiğim siteye giriyor vatandaş portal yazısına tıklıyorsunuz.Sol köşeden dosya sorgulamaya girip gerekli bilgileri doldurduğunuzda hemen sonuç alabiliyorsunuz.

Back
X