• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin bana karşı anlayışsızlığı

Çok güzel söylediniz ama benim anlatmak istediğim, annesi bana bazı laflar sokmuştu zamanında. Hatta benim annem ve abimle ilgili ileri geri konuştu. O zaman eşim annesinin tarafını tuttu ve inanması güç ama bana kızdı. Annem ne kadar iyidir seni ne kadar seviyor bilmiyor musun. İşte öyle dememiştir bilmem ne. Şimdi kardeşi annesiyle ilgili neler diyor da kardeşine hak veriyor. Haklı olana hakkını veriyor. Bana hiç bir zaman öyle yapmadı. Yapmıyor. Evlilik böyle mi işliyor?
Ah canim benim anliyorum seni, ama nihayetinde sen yabancısın onlar için. Mesela eşin ailesine laf söyler ama aynı şeyi sen söyleyecek olsan söyletmez bu böyledir. Senin eşine has birşey değil

Senin eşin köteklik şuan sinir oldum ona, benim eşim de babasının tarlalarına bakıyor usulü neyse kazandığı paranın bi miktarını ailesine veriyor kalanını da bizim aile bütçemize katıyor. Hatta şuan ben ücretsiz izindeyim diye ailesiyle konuşacak bu yıl hiç vermesem seneye daha çok versem nasıl olur diyecek. Muhtemelen kabul edecekler. Eşin aileciliği çok abartmış çok yanlış yapıyor. Adillikten uzaklaşıp sana haksızlık ediyor kendini ezdiriyorsa ezdirsin de sen ve varsa çocuğunuz onun hakkı ne olacak.
Söylüyorum vallahi benim çocuğuma takılan altınları bile verdim. Çok korkuyor resmen beynini yıkamışlar. Dışarıdan örnek vererek. Allah bildiği gibi yapsın bütün tarlalarında ben gidip çalışıyorum bildiğim kadar daha laf ediyorlar. Kedi gibi tırmalayıp duruyormuşum ben köy işi hiç bilmem ki buna rağmen yaparım. Kızları dışarıda onlara her sene bir araba dolusu kışlık gönderir salça, pekmez, kuru üzüm. Dolmalık. Zeytinyağı daha neler neler ve hepsinde benim emeğim var. Allah görüyor onun adaleti daha güzel.

Biz ailelerimizin yaptığı şeyleri eleştirebiliyoruz kendi aramızda. Kayinvalidem biraz zor bir insan ,o yüzden kendi içimizden keşke böle yapmasa falan deriz (genel olaylar) Ama onun dışında kötü.seyler zaten olmaz karşılıklı. Bana garip gelen şeyler olsa bile senin ailen sole ya da böle demem.
Sizin durumunuzda size karşı anlayissiz olması olaylara tarafsız olmadigini gösteriyor. Nasıl değişir ne yapmak lazım tecrübeli hanımlar yol göstersinler :)

Benim eşim doğal olarak ailesini sever sayar ama artık ben kendi yuvamı kurdum benim önceliğim sensin der. Ve olması gerekende budur. Kayınailemle asla öyle kavgalar çıkacak şekilde bir sorunum olmadı ama ufak tefek olan şeylerde eşim beni haklı bulur ve onlara da benim evliliğim benim eşim benim hayatım herkes haddini bilecek imajını verir. Ben haksızsam bana söyler ben haklıysam sonuna kadar arkamda durur.

Söylüyorum vallahi benim çocuğuma takılan altınları bile verdim. Çok korkuyor resmen beynini yıkamışlar. Dışarıdan örnek vererek. Allah bildiği gibi yapsın bütün tarlalarında ben gidip çalışıyorum bildiğim kadar daha laf ediyorlar. Kedi gibi tırmalayıp duruyormuşum ben köy işi hiç bilmem ki buna rağmen yaparım. Kızları dışarıda onlara her sene bir araba dolusu kışlık gönderir salça, pekmez, kuru üzüm. Dolmalık. Zeytinyağı daha neler neler ve hepsinde benim emeğim var. Allah görüyor onun adaleti daha güzel.
Allah'ın adaletinden şüphe yokta.
Siz de göz göre göre yapılan haksızlığa, emeğinizin sömürülmesine izin vermeyin.
Eşiniz birşey demiyorsa siz deyin.

Ben çocuğumun altinana varana kadar vereceğim o tarla için, birde gidip çalışacağım sonra da hiçbir hakkım olmayacak üzerinde. Kabul edilmez böyle birşey kesinlikle.

Allah'ın adaletinden şüphe yokta.
Siz de göz göre göre yapılan haksızlığa, emeğinizin sömürülmesine izin vermeyin.
Eşiniz birşey demiyorsa siz deyin.

Ben çocuğumun altinana varana kadar vereceğim o tarla için, birde gidip çalışacağım sonra da hiçbir hakkım olmayacak üzerinde. Kabul edilmez böyle birşey kesinlikle.
Sesimi bir kere çıkardım ortalık birbirine girdi. Kızlarına veriyor ben çalışıyorum dedim.Kıskanç oldum, görgüsüz oldum. Sonradan görme oldum, yani haklıyken haksız oldum. Karşımdaki kişiler at gözlüklü malesef

Benim eşim, babasına höyt demeyen, kendi işittiği küfüre benim işittiğim hakaretlere rağmen sessiz kalan, en fazla arayıp sormayı bırakan eşim, söz konusu kız kardeşinin mutsuzluğu olunca babasının ağzının payını nasıl verdi anlatsam oturur ağlarsın.

Kardeşi için kaplan kesilen adamın benim için kaplan kesildiğini görmedim daha.
Yaşi küçüktü o zaman, cahildi bilemedi bla bla..
Hepsi hikaye benim için..
Bundan sonra yapar mi da bilmem. Yapmasa da olur.
Kendi hakkımı savunmayı biliyorum çok şükür.

Demek öyleymiş.
Boşa değil boşansak biz eliz.
Ama kardeşi canı, kanı..
Sen evlat verirsin, en kötü günlerinde yanında olsan da aranızdaki bağ imza kadarmış.
Onu anladım ben.

Kendine de açık açık söyledim.
Demek isteyince oluyormuş. Ne cesaretli çıktın kardeşin için helal olsun.
Demek olay benim el kızı senin el oğlu olmanmış.
Evliliğin özü bu kadarmış dedim..

Cevap: O nasıl söz. Sen benim en kiymetlimsin.. Tırı vırı.. Ayy bu palavraları dinlerken çok afedersiniz s.çasım geliyo artık..

Sesimi bir kere çıkardım ortalık birbirine girdi. Kızlarına veriyor ben çalışıyorum dedim.Kıskanç oldum, görgüsüz oldum. Sonradan görme oldum, yani haklıyken haksız oldum. Karşımdaki kişiler at gözlüklü malesef

Eşin seni desteklemiş olsa ağzını açıp laf edemezler de eşinin de onları kayırması sana haksızlık olarak geri dönüyor hiçbir şey yapamıyorsan bari tarlalarda birebir çalışma, emeğinin sömürülmesine izin verme.

Pandemiden dolayı bu yıl işçi bulamadık mecburen ben de yardım ettim eşime ,güneşin altında o sıcakta çalışmak cehennem azabı gibi ki ben maksimum üç dört saat yardım ettim sonra tükendim zaten, dalda kalan meyvelere kıyamadık yoksa çok zor işler çok.

Enayi olacağıma gözünüzde görgüsüz olayım hiç önemli değil beni nasıl gördüğünüz diyerek hakkını arasana. Niye öyle dediler diye hemen siniyorsun?

Yapmayın. Neden yapıyorsunuz? Allah görüyor evet ama size bir yararı var mı bu yaptıklarınızın. Yok. Hatta yorulduğunuzla kalıyorsunuz. Yerinizde olsam yan gelir yatarım.

Çok güzel söylediniz ama benim anlatmak istediğim, annesi bana bazı laflar sokmuştu zamanında. Hatta benim annem ve abimle ilgili ileri geri konuştu. O zaman eşim annesinin tarafını tuttu ve inanması güç ama bana kızdı. Annem ne kadar iyidir seni ne kadar seviyor bilmiyor musun. İşte öyle dememiştir bilmem ne. Şimdi kardeşi annesiyle ilgili neler diyor da kardeşine hak veriyor. Haklı olana hakkını veriyor. Bana hiç bir zaman öyle yapmadı. Yapmıyor. Evlilik böyle mi işliyor?

Ya işte kardeş ya kendi kanından canından ona bir şey diyemez, siz eşi de olsanız kendi ailesini yine 1. sıraya koymuş. Bence çok saygısızca davranıyor, hiç karışmayın kendi aralarında halletsinler. Siz de eşinize aile meselelerinizi falan anlatmayın madem böyle laf yapıyorlar, hiçbir şey bilmesinler. Kendi.ailenizle mevzular ailenizle aranızda kalsın.

Eşin seni desteklemiş olsa ağzını açıp laf edemezler de eşinin de onları kayırması sana haksızlık olarak geri dönüyor hiçbir şey yapamıyorsan bari tarlalarda birebir çalışma, emeğinin sömürülmesine izin verme.

Pandemiden dolayı bu yıl işçi bulamadık mecburen ben de yardım ettim eşime ,güneşin altında o sıcakta çalışmak cehennem azabı gibi ki ben maksimum üç dört saat yardım ettim sonra tükendim zaten, dalda kalan meyvelere kıyamadık yoksa çok zor işler çok.
Evet eşimden kaynaklanıyor. Tarlada çalışmak çok zor. Felaket şekilde sıcak biz sabah 5 ten akşam 8 kadar köydeyiz eve gelince 1 hafta kendime gelemiyorum

Yapmayın. Neden yapıyorsunuz? Allah görüyor evet ama size bir yararı var mı bu yaptıklarınızın. Yok. Hatta yorulduğunuzla kalıyorsunuz. Yerinizde olsam yan gelir yatarım.
Yapsamda aynı zaten hiç yaparım yaparım bir yapmazsam da benden kötü olmaz

Bence evlilikte kadin da erkek te artik ikisi aile oldugu bilincine varsa ve bunu gercek anlamda yasasa kimse kimsenin ailesine bilenmez.Durup dururken bileniyorsa(ortada sorun yokken) zaten tedavi icin hastaneden en uygun zamanda randevu alsin.
Esinizin ailesine duskun oldugunu soyluyorsunuz.Demekki sizin mideyi bulandiran bazi seyler var.Bunlar ne boyutta olan seyler?Ne kadari gercek ?ne kadari kuruntu?Cunku insan bir gicik aldim mi her hareket rahatsizlik veriyor.Bundas sonrasi kuruntuya giriyor oluyor.
Ben bosanacak biriyim.Ahkam kesemem.Esiniz biraz sinirlari dogru cizememis siz de bunlara bilenen bir kadinsiniz.Aileye duskun olan erkeklerin evlilik sistemine uyum saglamasi zaman aliyor.Guzel yonetin siz de.Yoksa omur boyu bir ileri bir geri ailesine dusman biri olur bir de gunah kecisi olursunuz.
Biz yaklaşık on yıldır evliyiz. Bu uyum ne zaman sağlanacak bilemedim. Zaman geçti gitti. Ne boşandık ne de bence gerçekten huzur ve mutluluk bulduk

1yila yakin evliligimde gördüğüm erkekler genelde hatalida olsa laf soylettirmiyor
Aslında biliyorlar ne.olduklarinida bize laf vermemeye calisiyorlar
Hemen senin ailende böyle demeye başlıyorlar
Ben kendim de hakaret olmadığ sürece ailemi de eleştirim yanlışları söylerim
Ama esimin ailesi ciddi manada anormal oldugu icin kabul edemiyor acikcasi
Bana prim vermemeye calisiyor
Oyuzden mesafe diyorum
Ve mecbur kalmadikca laf söylemiyorum
Yoksa bosuna gerginlik
Biraz cenemizi tutmamiz lazim
Yoksa huzursuzluk ortaya çıkıyor
Ben çenemi gerçekten iyi tutabilen biriyim ama eşim yani nasıl desem, mesafeli olsam ona da laf ediyor. Ne yapsam bilemez oldum.

Adalet adalet adalet...

Onlar ailesiyse sen de ailesisin. Annesi bir terbiyesizlik yaptıysa bunun için en azından annesine tepki vermese bile, ki vermese daha iyi olur, sana, "hayatım kusura bakma, sen onlara onlar sana herkesin birbirine karşı anlayışlı olmasını isterdim" filan orta yolu bulması gerekir. Oh kendi ailesine gül dağıtsın sana kaktüs. Nerde adalet? Git be.:kızgın:

Ne eşimin ailesine laf soylerim nede kendi aileme laf ettirmem evimin huzurunu durduk yere neden bozayim. Esiniz bana ezik gibi geldi ailesinden olumsuz tepkiler görmemek için yirtiniyor resmen. Size bu denli bencil ve anlayissiz olmasina nasil dayandiniz simdiye kadar ?
bu kadar silik kalmayin ağırlığınızi koyun artk

Back
X