• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin bana karşı şeffaf olmamasi

İyi akşamlar arkadaşlar. Konum eşimle ilgili. 8 yıldır evliyim bir kızımız var ikimiz de çalışıyoruz çok şükür halimiz vaktimiz yerinde. Ancak eşimin bana karşı şeffaf ve net olmaması benim canımı sıkıyor. Benim yerime kendinizi koyarak düşünüp cevap yazabilir misiniz? Örneğin ailesine hediye alirken, aileden birilerine para gönderirken, borç verirken ya da benim hoşuma gitmeyecek başka davranışlarını ben hep sonradan öğreniyorum ve bu benim ona karşı olan saygimi ve güvenimi ciddi anlamda sarsıyor. Benim nereye ne harcadigimi ne biriktirdigimi, kimlerle nerelere gittiğimi bilir. Ama benim onunla ilgili bilmediğim o kadar çok şey çıkıyor ki. Ben her defasında karşıma alıp konuşmaktan ve sonra tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok yoruldum. Vurdumduymaz mi olayım, sinir krizi mi geçireyim, anlayışla mi karsilayim, görmezden mi geleyim inanın bilemiyorum. Siz ne düşünür ne yaparsınız?
benim eşimde öyle yapıyor yalnız banada hiç sormaz nereye ne harcadın diye ama ben söylerim

Neden söylemiyor size, önce bunu bulmak lazım. Sorun çıkaracağınızı mı düşünüyor da söylemekten çekiniyor yoksa unutuyor mu? Ya da size değer vermediğini mi düşünüyorsunuz?
Bu anlattığınız evlilik için ciddi bir sorun evet, düzeltilmesi lazım.
Bence sorun çıkaracagimi düşünüyor biraz da umursamiyor. Ve doğal olarak ben de değer vermediğini düşünüyorum. Bu da beni ondan uzaklaştırıyor ister istemez. Ama ne yazikki kendisi evliliğine ne kadar büyük bir zarar verdiğinin farkında değil.

bu huy oluyor genelde.. oyle gidiyor. kucuk yalanlar, sakli gizli isler cevirme.. bunlar normal hayatlarinin bir parcasi oluyor. cocuklukla ilgili bir sey muhtemelen.

Eskiden babam da böyle yapıyordu... Neyse ki bıraktı bu huyu.
Fikrimi sordunuz: Yerinizde olsaydım, ben de eşime karşı şeffaf olmayı bırakırdım. Birikimimiz ortak mı, mümkünse sunduğum katkıyı geri bile çekerim ve kendime ait hesap açarım; ama ona söylemem. E ben böyle bir evlilikten ne anlarım?
Değil mi bu o zaman evlilik olmuyor ki. Artık ben de maddi konularda olmasa da diğer konularda şeffaf değilim malesef. Bu durumdan kesinlikle çok rahatsızım. Ben oturup herşeyi konuşmak isterdim. Ama artık konuşmak bile yoruyor beni.

Sizinle paylaşmamasının bir sebebi olmalı.Mesela kızacağınızı düşünmesi,eleştireceğinizi düşünmesi vs vs
Ona aynı şeyi son yaptığında söyledim bunu şimdi kim laf anlatacak boşver diye düşünerek söylemedin değil mi dedim. Sustu. Bu da doğru düşündüğümü gösteriyor. Kendisi tek başına çalışıp kazansa hadi bir yere kadar diyeceğim. Ama ben bu kadar emek verirken onun beni görmezden gelmesi çok canımı yakiyor.

Resmen eşimle beni anlattınız
Ben artık bıraktım sormuyorum ilgilenmiyorum onunda pek umrunda degil ama kavga etmekten iyidir cok patlama yaşadım bu konuda artık o kaosun içine de girmek istemiyorum .
Bide benim eşim fikrini bile söylemezherhangi bi konuda. Hep en son pat diye hazırlıksız ..
zor evet ama takmamayi deneyin yoksa sonu dediğiniz gibi sinir krizi
Peki bu sizin harcamalarınızı ve esinize karşı olan duygu ve düşüncelerinizi değiştirdi mi? Biz bir aileyiz bir kızımız var çok şükür mesleğimiz var neden başkaları yüzünden ya da bu düşüncesizliklerden dolayi mutsuz olalım ki diye düşünüyorum. Biz daha yolun başındayız ya bir ömür var önümüzde ben ona sırtımı güvenle dayayamadan bu evliliği nasıl yurutecegim

Peki bu sizin harcamalarınızı ve esinize karşı olan duygu ve düşüncelerinizi değiştirdi mi? Biz bir aileyiz bir kızımız var çok şükür mesleğimiz var neden başkaları yüzünden ya da bu düşüncesizliklerden dolayi mutsuz olalım ki diye düşünüyorum. Biz daha yolun başındayız ya bir ömür var önümüzde ben ona sırtımı güvenle dayayamadan bu evliliği nasıl yurutecegim
Ben çalışmıyorum bu yüzden çokta karışamiyorum bizim sorunumuz ayni ama maddiyattan daha cok manevi anlamda esim boyle . Evet benden habersiz cok para gönderdi ama benimde biseyimi eksik etmediği icin söz sahibi olamadım sadece neden paylaşmadığı icin tartistim yanı gizlicek ne var .
Bi karar alinacak olsa mesela ailesine sorar önce beni bunlar cok yıprattı benim hep sonradan duymam hazırlıksız yakalanmam
Saysam cok varda neyse .
Bende şöyle değişim oldu paylasimimi kestim bende biseyimi anlatmadım ama hiç bisey değişmedi 😄

Esimin ailesine hediye almasi benim icin sorun olmazdi cunku onlar da bize cok alirlar. Sizde boyle birsey var mi?
Fakat borc verme, para hibe etme durumlarinda bana bilgi vermezse buyuk ariza cikaririm.
Ihtiyaclari varsa da yoksa da soylemesi lazim.
Hediye alması sorun değil tabiki ama ben hiç yokmusum onun eşi değilmişim gibi gizli saklı yapması sonrada ben duyunca sana da söylemedim böyle birşey aldım demesi çok üzücü. Ben aynı şeyi yapsam o kadar büyük bir şey alsam ne benim içim rahat eder söylemeden ne de o niye bana söylemedim alacağını diye sorar kesin.

Değil mi bu o zaman evlilik olmuyor ki. Artık ben de maddi konularda olmasa da diğer konularda şeffaf değilim malesef. Bu durumdan kesinlikle çok rahatsızım. Ben oturup herşeyi konuşmak isterdim. Ama artık konuşmak bile yoruyor beni.
Defalarca konuşsanız da bir faydası olmayacaktır. Güven eksikse zaten beraberlik nasıl yürütülür, bilinmez. Eşinizin ailesi nasıldır, yakından gözlemleme imkânınız oldu mu? Ben bunun arkasında despot bir aile geçmişi olduğunu tahmin ediyorum. Yaptıklarını gizleme huyu bundan da kaynaklanıyor olabilir.

Eğer eve ve birikime yeterince para ayiriyorsa geri kalan parasıyla ne yaptığı sadeve onu ilgilendirir, ben hesap vermeyi sevmiyorum hesap da sormazdım. Ama evden ve birikimden kisip ailesine gönderiyorsa o zaman sorun.
Bizim çok ciddi ödemelerimiz var ve ben çok dikkatli davranıyorum birçok ihtiyacımı erteliyorum. Borç ödemek için ayirdigimiz parayı hiç sormadan soylemeden göndermiş mesela bu son seferde ve ben bunu hesaplari kontrol ederken görüyorum. Ki önceden hiç yapmadığım bir şeydi çünkü şifresini bilmezdim hesapların. O da göreceğini düşünmedi büyük ihtimal.

Siz de şeffaf olmayı bırakın hatta ekstra gizem yaratın arkasından iş çevirin ortaya çıktığında da aynı eşinizin tepkilerini verin. Kendinize stres yapıp kendinizi üzmeyin. Onu üzün 🙃🙃
Benim onları yapabileceğim bir durum olmuyor inanın. Çevremde kimse benden borç istemez öyle bir ihtiyaç durumu yok. Sadece artık çok konusasim birşeyler paylaşalım gelmiyor onu da inat olsun diye değil içimden gelmediği için yapmıyorum.

Hediye alması sorun değil tabiki ama ben hiç yokmusum onun eşi değilmişim gibi gizli saklı yapması sonrada ben duyunca sana da söylemedim böyle birşey aldım demesi çok üzücü. Ben aynı şeyi yapsam o kadar büyük bir şey alsam ne benim içim rahat eder söylemeden ne de o niye bana söylemedim alacağını diye sorar kesin.

Acikcasi sizin gibi birkac defa konusup uyarmama ragmen hala ayni sekilde devam ediyorsa, kendi maasimdan odemelere hic bir katkida bulunmayacagimi dumduz soyler bu dedigimi de yapardim. Madem o kadar dagitacak parasi var, bana bilgi vermeye tenezzul bile etmiyor artik bilgi vermene gerek yok para senin paran hem odemelerimizi yap hemde rahat rahat dagit der gecerdim.
Kendimi enayi gibi hissetmektense Kavgaysa kavga, huzursuzluksa huzursuzluk en alasi olsun.

Konuşunca anlıyor özür diliyor ama yine aynı şeyleri yapıyor. Şu aralara ev aldık ve ciddi bir borcun altına girdik. Ben düşünerek harcama yapmaya çalışırken onun hala sormadan para harcaması, göndermesi bana ağır geliyor.

Net konusun. ben yedigimden, ictigimden , giydigimden kisiyorum sen para yolluyorsun ben essek miyim, canim yok mu?? dersiniz. Madem para yollayacak kadar bolca paraniz var ben sizin yerinizde olsam hiiiiiiic kismazdim kendimden para falan da koymam ortaya para sacmayi biliyorsa evi de gecindirsin.

Defalarca konuşsanız da bir faydası olmayacaktır. Güven eksikse zaten beraberlik nasıl yürütülür, bilinmez. Eşinizin ailesi nasıldır, yakından gözlemleme imkânınız oldu mu? Ben bunun arkasında despot bir aile geçmişi olduğunu tahmin ediyorum. Yaptıklarını gizleme huyu bundan da kaynaklanıyor olabilir.
O konuda bazı tahminlerim var. Esimle ve ailesi ile bu tarz konuları çok konusmayiz. Ama onlar da hali vakti yerinde iki devlet memuru. Eşim duygusallık ve bu yardım konularında annesine benziyor sanırım gözlemlediğim kadarıyla. Tahmininiz doğru olabilir.

Net konusun. ben yedigimden, ictigimden , giydigimden kisiyorum sen para yolluyorsun ben essek miyim, canim yok mu?? dersiniz. Madem para yollayacak kadar bolca paraniz var ben sizin yerinizde olsam hiiiiiiic kismazdim kendimden para falan da koymam ortaya para sacmayi biliyorsa evi de gecindirsin.
Yemediği mi, içmediğimi bir kenara koyuyorum ama bu onemsenmemek duygusu varya o benim canımı acıtıyor gerçekten.

Yemediği mi, içmediğimi bir kenara koyuyorum ama bu onemsenmemek duygusu varya o benim canımı acıtıyor gerçekten.
Bence önemsememek değil. Eşiniz bu harcamalara bozuluyorsunuz diye sizden saklamaya çalışıyor. Tatsızlık çıkmasın diye söyleme gereği duymuyor. Kendi bildiğini okuyan bi yapısı var. Ve bu yapı düzelmez. Onu böyle kabul etmeniz lazım yoksa üzülen siz olursunuz.

Ben çalışmıyorum bu yüzden çokta karışamiyorum bizim sorunumuz ayni ama maddiyattan daha cok manevi anlamda esim boyle . Evet benden habersiz cok para gönderdi ama benimde biseyimi eksik etmediği icin söz sahibi olamadım sadece neden paylaşmadığı icin tartistim yanı gizlicek ne var .
Bi karar alinacak olsa mesela ailesine sorar önce beni bunlar cok yıprattı benim hep sonradan duymam hazırlıksız yakalanmam
Saysam cok varda neyse .
Bende şöyle değişim oldu paylasimimi kestim bende biseyimi anlatmadım ama hiç bisey değişmedi 😄
İşe yaramaz diyorsunuz yani ben bunu belki görür ben de aynısını yapayım diye yapmıyorum biliyor musunuz? Gerçekten içimden gelmiyor. Ben hiç böyle bir evlilik hayal etmemistim. Ailemde de gormedim.o benden kismaz kisamaz zaten çünkü para harcama ozurluyum ben biraz :) ihtiyaç dışı birşey almayacagimi çok iyi bilir. İnanın şu son birkaç yıldır yaşadıklarından sonra ikinci çocuğa cesaret edemiyorum. Surekli bu konuda üstüme geliyor ama ben sadece susuyorum. En çok da kızıma üzülüyorum. Bir kardeşi yok diye.

Bence sorun çıkaracagimi düşünüyor biraz da umursamiyor. Ve doğal olarak ben de değer vermediğini düşünüyorum. Bu da beni ondan uzaklaştırıyor ister istemez. Ama ne yazikki kendisi evliliğine ne kadar büyük bir zarar verdiğinin farkında değil.
Gerçekten sorun çıkarıyor musunuz peki? Daralmış olabilir mi? Aldığı kararlara saygı duyup sorun çıkarmıyor olsanız bu haliniz düzelir ve size karşı daha açık olur ve daha rahat hisseder mi?
Eğer sorun çıkaran tarafsanız bu vesileyle bunları gözden geçirip düzeltebilirsiniz.
Ama elbette sorun çıkarılacak yerler de var. Bunlardan bahsetmiyorum. Normal kararlar da çiftlerin birbirine saygı duyması gerekir. Bunları siz tartmalısınız.

Siz neden her şeyinizi ortaya döküyorsunuz ki? Siz de dökmeyin.
Saklanacak birseyim yok ki. Kartım ek kart ne harcarsam anında mesaj olarak gidiyor. Elime nakit geçen para da belli. Kimseye borç vermeyeceğimi de bilir çünkü öyle bir durum yok çevremde. Yoksa oturup her akşam anlatmiyorum yaptıklarımı. Ben mesela akşam yemeğe başladığımızda heyecanlı heyecanlı biliyor musun bugün ne oldu ya da aklıma çok güzel bir şey geldi şöyle yapalım mı diyecek enerji istiyorum kendimde. Ama yaşadıklarım resmen enerjimi somurmus. Kardesim bile abla seni taniyamiyorum artık diyor. Beni en iyi tanıyan da o halbuki. :(

Back
X