• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin bana karşı şeffaf olmamasi

Siz yavaş yavaş kıvama geliyorsunuz ben sizden ümitliyim değiştireceksiniz birçok şeyi =) Ben kuş kadar maaşımla marka giyiyorum. Siz de giyin. En kalitelisinden alın, kuaförünüze gidin (pandemi bitince tabi) , ihtiyaçlarınızı önemseyin ve kendinizi şımartın. Atıyorum kadın arkadaşlarınızla birlikte yemeğe gidin, bir şeyler içmeye gidin. Hesap sorduğu taktirde de kısas yapıyormuş gibi konuşmayın. Siz de yaptıklarınızı onun gözünde normalleştirin. Ne için çalışıyoruz Allah aşkına ? Sadece borç ödemek için mi? Tamam eşiniz de sizin kadar fedakar olur amenna ama değil işte. Bırakın o zaman borçların tasasına o düşsün.
Arkadaşlarla ilgili konularda sorun yok arkadaşlarla yemeğe sinemaya giderim o da kızımıza bakar. Tabi su pandemi sürecinden önce. :)

Muhtemelen beyan ettiğiniz gibi iki kişi çalışıp iyi kazandığınız icin çevreniz tarafından para ihtiyacı olduğunda akla gelen ilk isim oluyordur esiniz. Kredi ödediginizden bahsetmişsiniz. Eşinizle konuşup bu süreçte borç vermemeniz gerektiğinden bahsedin.
İlerde çocuğunuz okulu kursları derken zaten daha fazla birikime ihtiyaç duyacaksınız. Sizin verdiğiniz gibi ihtiyacınız olduğunda borç verdiği kişiler de size verecek mi? Ya da esiniz onlardan borç isteyebilecek mi? Herkes o yapıda olmayabiliyor. Bunlari eşinizle sakin sakin konuşun. Bu işin maddi kısmıydı.
Size söylemeden yapmasına gelirsek sonuçta ortada sizin de emeğiniz var ciddi miktardaki borçlarda size sormaması zaten sorumsuzluk. Ki siz çalışmasanız bile sormalı bence, evlilik budur çünkü.
Ufak tefek harcamalara gelirsek de siz de kendi ailenize varsa kardeşinize benzer yardımları/hediyeleşmeleri yapın. Esiniz haber vermeden yapıyorsa, siz de öncesinde haber vermeden bu ufak tefek harcamaları yapın ve sonra sohbet esnasında söyleyin. Sizle empati yaptıkça bu davranışından vazgeçeceğini düşünüyorum.En azından haberli bir şekilde ikiniz adına yapılır ne yapılırsa.
Bunu söyledim ben de biraz senin gibi davranayim bakayım kendimi nasıl hissedeceğim. O zaman eşit duruma gelmiş oluruz dedim.

Sanirim esiniz biraz kontrolcu biri maddi konuda.Sizi bunaltmis gibi geldi.Bir de ustune seffaf olmamasi ustune tuz biber olmus ta sorun yaratmis gibi geldi.
Onun kontrol etmesini gerektirecek bir durumu şuana kadar ona hiç yaşatmadim ya da yasatmamaya çalıştım diyeyim. Bu hassasiyetimin karşılığını görmek de hakkımdır diye düşünüyorum.

Bunu söyledim ben de biraz senin gibi davranayim bakayım kendimi nasıl hissedeceğim. O zaman eşit duruma gelmiş oluruz dedim.
Söylemekten ziyade uygulamak daha etkili olur diye düşünüyorum. Bazen söylediklerimizi yap(a)mayacağımızı düşünüyorlar içten içe.

Back
X