Eşimin bebek isteyişi...

Benim kızım 1 yaşında ve ben 15 haftalık hamileyim,evet gerçekten çok zor hele küçüğü doğduktan sonra daha da zor olacak biliyorum ama biz bütün zorlukları göze önüne alarak bu kararı aldık her insanın düşüncesi farklıdır. Önemli olan senin hazır olman sonuçta onu karnında taşıyacak ve bütün zorluklara sen katlanacaksın,34 yaş hele bir erkek için hiç de geç değil 3-4 sene bile bekleyebilirsiniz.

Senin rahmin bedenin toparlandı mı?Psikolojin düzeldi mi? Yeni bir hamileliğe en az 3 sene sonra karar verilmeli bence

İşte ben bu kadar yaş farkına bir de bu sebepten karşıyım, onun yaşı geçiyo diye çocuk doğuramazsın, doğurmamalısın, 2 yaş benim de beklediğim birşeydi 2.çocuğu güya o zaman yapacaktım niyetim buydu ta ki 2 yaş sendromunu görene kadar...bence sen de şimdiden plan yapma

Bence sakın yapmayın çok yıpranırsınız.yap demesi kolay.benim eşimde kızım olduktan sonra hemen istemişti ama ben asla dedim.çünkü kızım çok hareketliydi yardım eden kimsem yoktu.ben ne zaman kendimi hazır hissedersem o zaman oldu.kızım şimdi 4 buçuk yaşında doğasıya 5e yaklaşcak.çokta iyi oldu iyiki şimdi yapmışım

Çocuğunuz bazı alışkanlıkları kazanmadan hamile kalmayın derim. Geçen hamileliğinizden farklı ve zor olabilir her ihtimali düşünün. Yatmak zorunda kalabilirsiniz.
Tuvalet eğitimi, kendi kendine uyuyabilme vs.

Hiç çocuğunuz olmasa eşine de hak ver derdim ama zaten babalık duygusunu tatmış ne güzel ikinci olsa da olmasa da size çok yüklenecek bi durum yok...
Eşiniz ne kadar yardım etsene her detaylı ilgilenecek sizsiniz kendinizi hazır hissetmelisiniz...

o bebeğe baksın senden YÜKSEK not alırsa düşünürüz de

Bence henüz çok erken çünkü çocuk bakmanın asıl zor kısmına gelmemişsiniz daha inanın ilk bir yaş birşey değil sonraki dönemlere göre, bana kalırsa bir yaştan sonra başlıyor zor dönem benim kızım şuan 4 yaşında şimdi şimdi biraz daha kolaylaştı..eğer ki ikinci çocuğu düşünseydim tam zamanı şimdi diye düşünürdüm aradaki yaş farkı bence en az. 3 4 yaş olmalı

İzin gününde ona bırak. Sabahtan akşama kadar baksın. Sonra eşine ikiye çarp de belki anlar.

Benimkilerin arası 4 yaş. Ama ben bile iki çocukla kafayı sıyırdım. Sonbahar ve kış eve kapanıyorum. Aylarca monoton ve depresif bi hayat.

Koca ister, eş bakar. Aaaa haklarını yemeyelim 5 dakkalık da olsa bi yardımları var. O da yapma konusunda

Aynı eşin gıbı düşünüyodum ve ıkıncı evladım kendılıgınden geldı. Ve o kdr cok zorlanıyorum kı. Hem ogluna ne dogacak olan evladına hem de kendıne cok zor olur. Bıraz buyusun öyle düşün derim ben. Çok zor.

Benim ablamla aramda 1 yaş var, ben ablama göre çok kolay büyümüşüm. Annem arada kaynadın resmen der hep. Bence çocuklar arasında az yaş farkı olması güzel bir durum. Hem arkadaş gibi büyürler. Ama tabii bu ikinizin ortak kararı olmalı. Eşin haksız sayılmaz 34 yaş çok genç bir yaş değil, ama çocuğunuz var zaten baba olmuş. İnşallah ortak bir kararda buluşursunuz...

Konuyu takipte olacagim umarim bi cözüm bulursun benim dogumuma 1 ay var ve eşim 2.istiyor daha birinci dogmadi neymis yas farki olmasinmis beraber büyüsünmüs ..hayir gözünun onunde ölüyorum cok agir geciyo hamileligim ama adam cok ciddi hep bi baskı ..

yaşa bak :) 34 ne ya onun için geç olsa ne olucak, neyse herkesin kendi görüşü, ama şimdi bu kadar baskı yapan hep yapacaktır bir sene iki seene ne kadar geciktirebilirsin ki hep baskı yapacaktır. gerci en azından şimdiki biraz büyüse daha iyi olur sanki bir yandan birlikte de büyürler, aama bilemiyorum akşamları kızla ilgilenmekten vazgeç bence o baksın oynasın doyursun altını değiştirsin de biraz da bakalım istemeye devam edecek mi tek uyanıkca verebileceğim fikir bu.

Benegin cok küçük suan bence benim oglum uc bucuk yasinda kizim alti aylik cok zorlaniyorum ikisiylede doya doya vakit geciremiyorum biriyle ilgilensem oburu kaliyo zor oluyo simdiki aklim olsa oglum ilkokula baslamadan yapmazdim

Ayy canım benim ya bu kadar mı benzer yani konumuz. Bizim de 7.5 aylık bi kızımız var ve eşimde aynı hemen olsun istiyor hatta. Doğumdan çıktım ertesi gün ikincinin planı yapıldı
Bende bıktım artık bu konunun devamlı gündeme gelmesinden ve isyan bayrağını çektim. En son 1.5 yaşına kadar bu konu açılmayacak diye konuştuk da hayırlısı tabi ki ☺

2 yaşına gelinceye kadar siz ancak ilk doğumun zorlularını ve emzirmeyi atlatacaksınız. Kesinlikle tavsiye etmem. Hem bebeğinize hem size zorluk olacak. Eşinize sağlığınızın önce olduğunu izah edin belki bu bencil fikirden vazgeçer. Bir kadın bir doğumun hasarını ancak iki yılda atlatıyor. Sonra ikinci gebelik ve zorlu bir süreç. O arada ilk çocuk aktif oluyor ve anne çok zorlanıyor. Ben isteyerek yaptım ikinci bebeğimizi , ilk çocuğum iki.yaşını doldurdu ve ben hamile olduğumu öğrendim. 3 aylık hamileyim. Elhamdulillah çok şükür . Ama çok zor. Mesela oğlum wc eğitimi istedi. Ve ben kış olsa da mecburen başladım. Bir aya yakın uğraşıyorum hem mide bulantısı hem halsizlik hem hareketli oğlum. .. Eğer bir yaşındayken hamile kalsaydım işim bin kat zor olacaktı... inşaallah eşiniz sizi anlar. Yoksa olan size olacak.

Seni cok iyi anlıyorum benim eşim de beni anlamadı istemiyorum hazır değilim dedim ama oğlum 11 aylıkken hamile kaldım ve stresten bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum yetmedi kürtajdan 4 ay sonra yine hamile kaldım şu an iki buçuk yaşında bir oğlum 1 buçuk aylık bir kızım var inanır misin bunu sana yazarken bile şu saatte kızımı ayağımda sallıyorum Rabbim sağlık versin ama çok çok çok zor

hımmm,

ev hanımı olsaydım sanırım çocukların yaşını yakın isterdim, şu an da öyle istiyorum da, o kadar yakın yaşa cesaret edemiyorum :)

10 aylık dediniz, 4-5 ay sonra hamilelik olsa, neredeyse araları 2 yaş olacak. bence gayet güzel olur ama,...

bence sen hazır değilsen eşinle konuş en azından 2,5-3 yaşa kadar erteleyin.
çünkü gerçekten 2-3 yaş sendromları insanı hayattan soğutuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…