- 11 Nisan 2009
- 4.066
- 683
- 123
benimde anım var annem babam ben 2 sınıftayken yurtdışında olduklarından beni bürokrasi yüzünden götüremediler 1 yıl değişik akrabalarda kaldım, ilk önce yeni evli olan amcamda bir gün konu neyse amcam mutfakta ne varsa kırdı döktü sonra hortumla yengemi dövdü! Ben korkumdan sokağa kaçtım ve ta akşam eve geldim sonra halamda kaldım oda yemek tabağın veya çay bardağın büyük olanını kızına verirdi hiç karnım doymazdı zaten öldüğünde babamda özür dileyerek neden ölüsüne gitmediğimi anlattım babam anlayışla karşıladı
ben boyle rahat insanlardan hic haz etmiyorum...
esimin tarafinda da onun bunun evine gidip ''ozellikle kizin ya da oglunsa'' uzun zaman kalmak normal, hatta cocuklarini gondermen onlara baktirman bile normal ama neyseki hem biz baska ulkede oturuyoruz hem de zaten ben evimde kimseyi asla kabul etmem...
restinizi cekin bu ne boyle...
insan evine rahat edemez bir kere...
belki dus alicam ustumde bornozumla salonda uzanicam...
kaynima gore mi kareket edicem dimi ama...
esinizin akli basina gelir insallah...
bana kalirsa eltinizle bir olup ikiniz bir hareket etmelisiniz, inat edin ve onlara ayri ev tutturun...
sizi bosayi onlari alacak degiller bence elbet tamam deyip pes ederler...
kesinlikle eltinizle beraber ayni agzi yapip bu isin ustesinden beraber gelmelisiniz...
terslemedğimi kim söylüyo! hem de ne biçim tersledim. ilkinde ikiz olursa verirsiniz diyen kaynanamdı ya dedim kaç yıldır bebekleri olmuyo kızına üzülüyo doğaldır diye düşündüm sallamadım. geçen gittiğimizde bu konu açıldı. köydeler haftasonu tatilinde gittik. dedim evlendim evleneli hamileyim valla çok zor taşıması. ki zaten kızım doğduğunda da söylediler. ben de kimseye vermem 3 de olsa vermem. o benim kanım canım. öyle şey olmaz. ya insan arsız olunca böyle oluyo. bu yumuşak başlı biz buna her dedimizi yaptırırız en son gelin benim 26 yaşındayım eşim de 35. herhalde ondan öyle düşünüyolar. eltim de şakaya vuruyo ağzımı arıyo. çok niyetliysen sen doğur dicem suratına o olcak. eşime söylenip duruyorum diğer elti doğursun niye ondan istemiyorlar diye. o da 35 yaşında ondan mı ne. ayrıca yaş 39 görümcemin 40ında devlet çocuk alabilmesine izin veriyor. tüp denediler olmadı. çevrede o kadar gariban insan var ki sevaba girerler alsalar. bunların yaptığına ahlaksızlık diyorum çünkü insan bir kere der olmadı susar. ama kabahat ben de gidip geliyom bunlara. bu dedilerimin hepsini daha önce yazdıklarımın hepsini eşime söyledim. o kızmadı ama abartıyosun falan dedi. biraz düşündü ama renk vermio. ben de doğurana kadar gitmiyorum yanlarına dedim hamileyim böyle şeylerle karşılaşmak istemiyorum dedim. gitmicem de. KONU SAHİBİ ARKADAŞIM DA UMARIM OKUR VE AKRABAYA EŞİ BİLE OLSA PRİM VERMİYECEĞİNİ GÖSTERMELİ. SONUÇTA BİZ DEĞERLİYİZ BİZ OLMASAK EŞLERİMİZ ŞAŞKINA DÖNER. O ZAMAN DÖNSÜNLER O KIYMETLİ AİLELERİNE DE GÖRSÜNLER GÜNLERİNİ. ERKEKLER HANIMLARU YANLARINDAYKEN ASLAN KESİLİYORLAR Bİ DE YOKLUKLARINDA GÖRSÜNLER. YİNE DE ALLAH KİMSENİN YUVASINI YIKILDIĞINI GÖSTERMESİN.
ne yürücem arkadaşım vemem dedim mi iş bitmiştir zaten alamazlar o kadar kolay değil. beni rahatsız eden şey inatla istemeleri cevap vermeye gerek yok gidip gelmeyi kestim eşime de söyledim. bu böyle devam edecekse gidip gelmiyorum ama küslük yapmıyorum halhatır uzaktan soruluyor. eşimin üçüncüyü de veririz ne olcak tavrı artık beni sinirlendiremiyor nasılsa vermicem içinTek kelime ile eşine yazıklar olsun.
Karısını her türlü ezeni gördüm de çocuğunu vermek isteyeni görmedim.
Ne cesaret bunu sana söyleyebiliyorlar?
Ben olsam gözlerimi büyütüp üzerlerine öyle bir yürürdüm, öyle bir bağırırdım ki bir daha değil bu konuyu açmak yanıma bile yaklaşmaya çekinirlerdi.
Canım kadının değeri var mı ki, eltisinin eşi daha sinirli daha otoriter anladığım kadarıyla. Biz herkesi kendimiz gibi sanıyoruz ama bir güvencesi yoksa sesini çıkaramıyor kadın. Sibelin eltisi de böyle. Ama sibel daha şanslı bence, eşi onu seviyor ve ailesi arkasında. Belki o bir rest çekse düzelebilir bir ihtimal. Ama abisi sen atarsan evinden ben alırım bakarım diyormuş. İki kadın birlikte rest çekse olacakları düşünmek bile istemiyorum, belki adam kadını döver. Kadının bu kadar değeri var işte, yazıklar olsun öyle adamlara.
konuyu okuduğumda doğal olarak benimde sinirim bozuldu.bence kayınlarının düşüncesi şu sadece ev tutmakla iş bitmiyor ayaklarında hazır 2 hizmetçi onlar gelecek temiz ev yemek hazır çamaşırlar yıkanmış.kayınvalideyin içi rahat edecek. nasıl olsa kendide 5 ay kalıyo,kadın 2 bekar oğlanı ev tutsa bi türlü içi rahat etmez gelincede kendide orda kalmak zorunda kalır işti temizlik vs.eşlerinizinde işine geliyor kese bir olduğu için.ailelerin birlik beraberlik içinde olup kardeşlerin tutkun ve bağlı olmalarını severim ama herkes çalışsın kese bir olabilir ama kapılarınızın ayrı olması lazım bence.sana bol sabır diliyorum.
Benim aklıma gelen Sibel annesinin evine gitti ve ordan internete giremiyor. yoksa şimdiye kadar bize gelişmelerden haberdar ederdi. allah yardımcısı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?